Leerzaam ramptoerisme: de Tricolor

Op 14 december 2002 zonk het autovrachtschip Tricolor in de Noordzee ter hoogte van Duinkerke, na een aanvaring met het vrachtschip Kariba. In de dagen na het zinken rammen nog twee andere schepen de gezonken Tricolor. Nog later ramt ook één van de bergingsschepen het wrak. De olie uit het wrak dreigt de Belgische en Nederlandse kusten te vervuilen. In de monding van het natuurreservaat Het Zwin wordt een zandwal aangelegd. Vanaf april 2003 begint het in stukken zagen van het schip. Met reusachtige snijkabels wordt de Tricolor in 9 stukken gezaagd, die naar Zeebrugge worden gebracht.

Wie er meer over wil weten, kan nog tot eind dit jaar de Tricolor-tentoonstelling in het Zwin te Knokke-Zoute bezoeken. Een toegangskaart tot de tentoonstelling geeft meteen toegang tot het natuurpark, en vice-versa. Hallucinant zijn ook de foto's van de berging die te zien zijn op www.havenarbeiders.be. Hieronder een voorbeeld.Reacties

#1381

bernard

 

'k Heb ergens gelezen dat een West -Vlaams bedrijf alle wrakken opgekocht heeft voor massale recup.

By the way 'k ben net terug van een lange reis door Canada. Daar ben ik in contact gekomen met een aannemer, die o a daken ( pannen ) bouwt met gerecupereerde autobanden. Niet te geloven, maar waar : die pannen lijken na één dag zon als twee druppels water op ... cederhout en ze gaan minstens 20 jaar mee. Zeer mooi, trouwens. Het bedrijf kan de bestellingen nauwelijks bijhouden.

#1389

Huug

 

@Bernard:

Doen ze dat in India niet met condooms (die ze vullen met pek) ?

#1392

JDV

 

@ Huug. Condooms gevuld met pek ? God begot nog aan toe, waarvoor mag dat wel dienen ? Ik denk er het mijne van ...