Terroristische aanslag in Brussel een kwestie van tijd

Knack: In Het Parool schreef u dat u van Marokkanen hield, ondanks de laffe moord op Theo van Gogh. Na een dik jaar van infiltratie in de Brusselse moslimwereld schrijft u dat u het gros van de Marokkanen niet meer kunt luchten. Waar is het fout gegaan?

Arthur van Amerongen: Nu ik Brussel verlaten heb en er enige afstand tot mijn onderwerp is ontstaan, komt ook mijn relativeringsvermogen terug. Bovendien hebben enkele incidenten tijdens de laatste tijd van mijn verblijf in Brussel me wat getekend. Ik werd in de Hoogstraat gemolesteerd door een groep Marokkanen, nadat ze eerst mijn vriendin voor hoer hadden uitgescholden en ik vervolgens 'je zuster' naar ze riep. Ik maakte ook een paar berovingen mee. Zo was het gevoel voor nuanceren verdwenen. Ik had hoe dan ook enorm veel moeite met de dubbele moraal van hun cultuur: aan de ene kant is er het gedweep met hun verheven moraal en de superioriteit van de islam, aan de andere kant is er een groeiende minachting voor onze bevochten liberale idealen. Er is een soort bandeloosheid ontstaan onder Marokkanen omdat ze neerkijken op onze cultuur. Onze vrouwen zijn allemaal hoeren. Bij de Marokkanen wordt de eer van de vrouw zogenaamd maximaal beschermd. Ze kijken ook voortdurend hoe ver ze kunnen gaan. Hun houding is vaak provocerend. (...)

Knack: Komt er een moslimaanslag in Brussel?

Arthur van Amerongen: Het lijkt me een kwestie van tijd. Als je kijkt hoeveel mensen er in de laatste zeven jaar gearresteerd zijn in Brussel, weet je dat de stad een tijdbom is. Er is een urban legend die zegt dat er altijd een afspraak was tussen terreurgroepen en de overheid. Niet voor niets konden de Afghaanse moedjahedien hier begin jaren tachtig ongestoord een kantoor openen, omdat die de Sovjet-Unie bestreden in Afghanistan - typische Koude Oorlogpolitiek dus. Hetzelfde geldt voor het Algerijnse FIS: in Algerije gezochte terroristen kregen in België politiek asiel. Uiteindelijk vertrokken al die extremisten naar Londonistan, met alle gevolgen van dien voor het Verenigd Koninkrijk. België ligt uiteraard niet in Irak of Afghanistan, maar dat hoeft niet de enige reden te zijn voor een aanslag. Je hebt maar een gek nodig met een eigen agenda. Bovendien zijn er natuurlijk interessante doelwitten zoals de NAVO en het Europees Parlement. Veel zal afhangen van de buitenlandpolitiek van het EP.

Oorlogscorrespondent Arthur van Amerongen, geïnterviewd door Jan Haerinck in Knack, 8 augustus 2007

Reacties

#46089

Briggs

 

'uw zuster'? Was het niet eerder 'nique ta mère'? Tiens, is van Amerongen geen linkiewinkie samen met zijn vriendin?

#46090

tweaker

 

z'n relativeringsvermogen is terug... lol... 't is allemaal niet meer zo erg zeker nu?
moest z'n vriendin dan voor z'n ogen verkracht worden vooraleer hij zou stoppen met alles te relativeren?
't zal wel weer de slechte jeugd en de beperkte kansen van die jongeren zijn, ocharme

#46091

Edward

 

ik zag die kop ook op de cover van knack vandaag (Terroristische aanslag in Brussel een kwestie van tijd) ; had
dadelijk al geen zin meer om het verdomde vod te kopen.
column van Meulenaere of niet :)

#46093

sankulot

 

mag jan haerinck toch nog het beroep van journalist uitoefenen ? heeft die destijds niet een hoop artikels volledig uit z'n duim gezogen? (ik bedoel hiermee niets over de inhoud van dit citaat)

#46094

Thomas

 

"aan de andere kant is er een groeiende minachting voor onze bevochten liberale idealen"

Niet moeilijk, als zowat alle politieke partijen hetzelfde doen met onze bevochten "idealen" zoals kapitalisme, nationalisme en vrijheid.

Als je als immigrant in een samenleving terecht komt die zichzelf grondig haat en haar eigen basis, het christendom, de natiestaat, en het liberalisme, aan het vernietigen is, waarom zou je er dan respect voor hebben ? Heeft er IEMAND respect voor de "Europese" socialistische cultuur ?

Zoals gezegd, de moslims zouden wel eens een conservatieve revolutie kunnen ontketenen : zij laten niet op hun kop pissen door de socialisten ! Ze profiteren er volop van, en minachten tegelijk hun socialistische vrijgevige weldoeners. Meer nog, ze geven ze een pak slaag als deze riskeren een vermanend vingertje op te steken, zoals de linkiewinkie hierboven (verdiend) mocht ondervinden ! Als de Europeanen dat ook eens hadden gedaan, hoeveel verder zouden we niet staan...