Arrestaties op anti-islambetoging in Brussel (3)

Goeienavond allemaal. Extreem-rechts deinst voor niets terug. Vandaag, op de verjaardag van 11 september, heeft het geprobeerd om te laten geloven dat een integristische besmetting Europa zou kunnen aantasten. Vertegenwoordigers van het Vlaams Belang hebben deelgenomen aan een verboden betoging in Bussel. De organisatoren van deze betoging verzetten zich tegen wat zij "de islamisering van Europa" noemen. Een omschrijving die beantwoordt aan het xenofobe discours van het Vlaams Belang. [Een reportage van] Samy Hosni. (...)

Extreem-rechts voegt vaak de daad bij het woord, en vandaag heeft Filip Dewinter, parlementslid van Vlaams Belang, een chauffeur van een politiebus waarin hij was afgevoerd van achteren aangevallen. [Een reportage van] François Lizen en Xavier Guillite. (...)

En de Raad van Europa heeft deze betoging gestigmatiseerd afgekeurd: voor de secretaris-generaal van deze raad gaat het om een schandelijke demonstratie van sectarisme en onverdraagzaamheid.

François de Brigode als ankerman in het RTBF-journaal, 11 september 2007, 19u30 (vertaald uit het Frans)

Reacties

#48851

Rudy

 

Ha, die Raad van Europa toch. Wanneer het gaat over de negationistische conferentie in Teheran is het maar "deeply offensive" en is het maar een "dangerous and profoundly misguided attempt to rewrite the history"... "Misguided"...who is misguided?
http://www.coe.int/NewsSear...

#48853

Earl.Grey.Internet

 

Bedenking:
"gestigmatiseerd": vreemd woordgebruik in deze context.

#48854

LVB

 

@Earl Grey: het Franse woord was "stigmatisé", de juiste vertaling in deze context is uiteraard "afgekeurd" of "aangeklaagd" (synoniem dénoncé).

#48862

Olav

 

Ongelooflijke gasten, die Filip en Frank. In een ganse bus vol agenten er nog in slagen de chauffeur aan te vallen... we mogen content zijn dat ze maar met twee waren want anders waren er waarschijnlijk doden gevallen... ;)

#48863

Rudy

 

@Nicolas, je hebt het nog niet door! Ze hebben zeker een paar uur gezocht om toch ergens een negatief getinte reactie te vinden en jij komt af met iets dat voor iedereen bekend is ;-)

#48866

Rudy

 

Wat ik ook zeer schandalig vond vanwege de RTBF, bekend voor zijn echt leugenachtige en door de PS gestuurde berichtgeving, was de commentaar toen Van Hecke op de grond "behandeld" werd door de Luikse agenten: "de beelden zijn verraderlijk. De voozitter van het Belang heeft zich zelf op de grond geworpen".
Dit is dus duidelijk opnieuw een leuegen van de RTBF want de beelden waren geknipt en wat er voor gebeurde was niet te zien. Op de VRT zag men wel een deel er van en daar werd Van Hecke door een agent met de arm rond de keel gegrepen en meegesleurd. De RTBF had deze beelden ook maar mocht die niet laten zien omdat het hun leugens zou doorprikken.

Euronews liet ook beelden zien an gaf als commentaar dat een EU commissaris (Frattini) vond dat de betoging wel mocht doorgaan:
http://www.hln.be/hlns/cach...

Katleen Cools heeft dat blijkbaar dan toch gemist bij het voorbereiden van haar huiswerk.

#48881

Leo Norekens

 

De openingszinnen van dit journaal, dat is toch pure parodie?! Een propagandajournaal op DDR-toon... We zijn hier veel gewoon van de Vrt, maar dit slaat alles.

#48898

Leo Norekens

 

Rudy: Voor zover ik gezien heb kon men ook op Vrt Vanhecke niet zien vallen, althans niet in eerste instantie. Op deze beelden ziet men hem plots op zijn knieën zitten http://www.vlaamsbelang.be/... De man die in een wurggreep omvertrokken werd was Luk Van Nieuwenhuysen, ondervoorzitter VB.

Wel wordt Vanhecke met geweld van het opstapje van de politiebus getrokken (vanwaar hij tijdens zijn verwijdering de pers probeerde toe te spreken). Op het volgende beeld ligt hij op z'n zij en worden zijn handen op z'n rug geboeid.

Verder wordt de hand van Dewinter met een knuppel bewerkt wanneer hij zich aan busdeur probeert vast te houden.

-----------------------------
Toevoeging : Vtm-nieuws: https://www.youtube.com/watc... Hier kun je Vanhecke wèl zien vallen (of zich laten vallen?) terwijl hij door drie agenten wordt weggeleid, en hoor je een politieagent roepen "Is't gedaan? Dat is geen perstribune hier!" net vóór Vanhecke van de bus gesleurd en geboeid wordt. Dit, samen met het feit dat ook Dewinter aangehouden werd op het eigenste moment dat hij de pers te woord staat, versterkt de indruk dat het er vooral om te doen was de VB-kopstukken de mond te snoeren.

#48920

Rudy

 

@Leo, op Canvas (heb het opgenomen) sprak men duidelijk over Van Hecke die toen op de beelden werd meegesleurd met een politiearm rond zijn nek en die een paar sekonden later op de grond lag. Het liet absoluut geen twijfel over. De beelden vanb LVN waren volledig andere beelden. Misschien dat nog iemand anders dat ook nog kan natrekken voor alle zekerheid?

#48930

Briggs

 

Van Hecke kreeg blijkbaar al slaag voordat hij op die bus zat. En in de RTBF reportage heb ik hem & Dewinter niet veel slagen & verwondingen zien toebrengen aan die chauffeur. Tevens lijkt het er sterk op dat het de politiediensten waren die als eersten zeer agressief te werk zijn gegaan. VTM gaf de beelden waarin Dewinter een interview aan het geven is en men hem wegtrekt...

#48947

oxbow

 

In vergelijking met de laatste campagne van de SVP (Grootste partij van Zwitserland) zijn de VB'ers 'broekies'.
Heeft de RTBF nu echt geen benul van wat er in de rest van de Europese landen zich afspeelt?

#48949

Leo Norekens

 

@Rudy: Juist, zie mijn toevoeging onder #48898.

#48977

Elhaz

 

@oxbow: het is niet zozeer dat ZIJ het niet weten maar eerder dat ze denken dat WIJ het niet weten en dat dat zo moet blijven.

#48992

Rudy

 

@Leo, bedankt want ik heb geen VTM. Dat bewijst nog eens de leugens van de RTBF "il s'est jeté par terre" of hij heeft zich op de grond geworpen... terwijl hij ten hoogste zich heeft laten vallen of glijden.

@Elhaz, dat is een zeer gepaste opmerking: "houd ze dom" of om een uitdrukking van een eerlijke of minder oneerlijke NGO (de franstalige vredeseilanden "Iles de Paix"; niets te maken met de vlaamstalige politiek getinte zusterorganisatie) te gebruiken: "du prêt à penser".

(toen Iles de Paix een 4-tal jaren geleden aangeschreven werd of ze meededen aan de pro-pallie-lobby hebben deze zin officieel op hun site geplaatst: "nous ne faisons pas du prêt à penser pour nos membres". Dus gans het tegenovergestelde van de troep van MO(hammed)?)