Vlaams Belang afgestopt

Toen Guy Verhofstadt informateur was, heeft hij mij ook ontvangen. Verhofstadt zei toen: "Ik erken dat je in één ding geslaagd bent dat mij niet is gelukt: het Vlaams Belang afstoppen". Ik ben hem erkentelijk voor dat compliment.

Jean-Marie Dedecker, geïnterviewd door Walter Pauli in De Morgen, 5 januari 2008

Reacties

#57905

OutlawMike

 

Mja, iedereen weet toch dat het VB een bende racistische satanisten is met DNA verwant hetzij aan dat van Alien, hetzij aan dat van Predator en dat de grootvader van elk lid nog in de 3de SS Totenkopf-divisie heeft gediend en persoonlijk minstens 20.000 Russische boeren heeft gemitrailleerd? Neem mezelf nu. Ik ben VB-lid en ik heb twee uur geleden nog een jong Congoleesje in Matonge in mijn wagen gelokt, met een steelhandgranaat bewusteloos geslagen, thuis in reepjes gesneden, de helft in de microwave bereid en de andere helft in de diepvries gestoken. Mijn vraw is Webmaster van Stormfront en recruteert online neonazi's met het oog op een putsh ergens tegen 2012. Onze kinderen - wij hebben ons in de jungle van Paraguay uiteraard eerst door Dr. Mengele (die leeft nog hoor, krasse knar) - op onze Arische afkomst laten onderzoeken - worden opgevoed in de zuiverste leer van de Fuehrer. Er staat trouwens een standbeeld van hem op mijnen oprit, die ik ingericht heb met veel marmer en graniet en gietijzeren hakenkruisen volgens een ontwerp van Albert Speer.

En ondertussen is er in Rotterdam ei zo na een aanslag voorkomen waarbij duizenden op de Erasmusbrug aan de dood ontsnapt zijn en moet er blijkbaar een gegronde reden zijn om een AWACS urenlang boven Randstad Holland rondjes te laten draaien. Maarrrrrrrrrrrre... er is helemaal NIETS aan de hand hoor, het ECHTE gevaar, dat komt van het VB!!!

#57906

Nicolas

 

Ha, Outlaw, je zou komiek moeten worden. Hilarisch.

#57908

EricJans

 

JMDD maakt met dit soort uitspraken een kapitale fout. Vele van zijn donkerblauwe kiezers zagen in JM een waarlijk rechts-liberaal alternatief. Daarbij waszijn rechts-liberale houding t.a.v. het VB INCLUSIEF!
Hun migratiediscours lag voor JMDD weliswaar moeilijk maar hij gunde hen hún standpunt en respecteerde het. JMDD kon zich op die manier geloofwaardig losweken van het cordon sanitair.
Maar nu maakt Jean-Marie een indruk alsof hij zich een beetje als de grote VB-killer bij de andere partijen aan het verkopen is.
Verafstoot heeft JMDD destijds niet kunnen doodslaan. Nu probeert hij het met doodknuffelen. Jean-Marie's grootste zwakte is zijn ijdelheid. Daar is Vrhfstdt hem nu op aan het bewerken. Ze hebben J-M hard nodig voor tweederde meerderheden... en dus zal het regime hem opvrijen. Kennelijk laat J-M het zich een beetje welgevallen.
Jean-Marie moet dringend het Bijbelboek 'Prediker' eens (her-?)lezen. Dat staat boordevol strategische tips, speciaal geschreven voor hem en zijn lijst. J-M is zijn succes aan het lapotpraten.

#57909

Erwin

 

En ik die dacht dat LDD samen met de CD&V/NVA Verhofstadt had afgeblokt.
Iets waar het VB niet in was geslaagd.

#57910

raf

 

Dit is geen strategische maar een tactische fout. JMDD moet, zoals EJ zegt, beschermd worden tegen zichzelf. De media en de andere partijen weten verduiveld goed dat de zwakheid van LDD ligt in het gebrek aan sterke figuren naast JMDD. Zij verleiden hem tot uitspraken waarvan (een aantal van) zijn kiezers wrevelig worden. Strategisch bekeken is het overhevelen van stemmen uit de cordon-pool naar een partij waarmee wel coalities kunnen afgesloten worden een goeie zaak. Het maakt het voor de Franstaligen veel moeilijker om de Vlaamse partijen de duvel aan te doen met het VB, hetgeen de laatste maanden al gebleken is. Maar zoals uit de TMS/Dimarso-peiling bleek, kan geen enkele partij op haar twee oren slapen. De vraag zal dus zijn: als LDD groeit ten koste van al de anderen, komt zij dan niet in het centrum terecht en in een toestand van 'gebrek aan stoutheid'?

#57918

Koen Godderis

 

Linkse Verhofstadt en Co die door de bevolking worden uitgespuwd, daar gaat JMD nu mee komen staan pronken. Man, wat is die Dedecker zichzelf politiek aan het verkwanselen. Het zou me niet verwonderen dat Lijst Dedecker in 2009 al onder de kiesdrempel gaat. Meer nog, ik verwacht het zelfs. En als 't dan niet gebeurt zal het wel in 2014 gebeuren. Dedecker staat helemaal niet voor het rechts-liberale, maar is een linkse salondraaier zoals Verhofstadt en Co dat zijn. In zin boek staan veel waarheden, maar hij weet daar politiek geen raad mee. Tja ... Goed geprobeerd. Next!

#57919

traveller

 

@ raf

Buiten wat one-liners en zijn boek dat meer een verkiezingsstunt was heeft JMDD niets inhoudelijks op tafel gelegd.
Hij "speelt" Vlaams en gaat naar de franstalige televisie om daardoor "salonfähig" te worden. Het belgische establishment is daar echter niet van onder de indruk, ze zullen zelfs zorgen dat hij rond de 10% blijft als het enigzins mogelijk is om die stemmen van de echte "gevaarlijke" partij af te nemen.
De Vlamingen zullen, weer eens, 8 jaar nodig hebben om hun fout in te zien zoals altijd.
Zonder één enkele serieuze Vlaamse krant is ons volk nog onmondiger geworden en leren ze alleen met vallen en opstaan, zoals steeds.
De grote doorbraak komt in de volgende jaren, geholpen door een economische crisis van formaat. Dat en alleen dat zal de echte doorbraak forceren en het is toevallig het zwakste punt van Verafstoot.

#57920

Koen Godderis

 

De martelaarsrol (uitzetting uit de VLD) van Jean Marie Dedecker is nu wel echt uitgespeeld. Op 10 juni 2007 heeft Lijst Dedecker haar kiezers mooi liggen gehad. Zich afzetten tegen het establishment, maar eenmaal de stemmen binnen zijn samen op de koffie gaan met datzelfde establishment.

Je kunt in de politiek een tijdje de cowboy uithangen in een porseleinenkast omdat een bepaald kiespubliek daar wel eens behoefte aan heeft, maar zo'n dingen blijven niet duren. Mensen willen ook een duidelijke richting en visie. Geen windhanen zoals Lijst Dedecker er duidelijk een samenraampsel van is.

Goed geprobeerd, maar in 2009 wordt het onder de kiesdrempel. Zoveel zotten wonen er nu ook weer niet in Vlaanderen.
Overigens komt de waarheid over Lijst Dedecker meer en meer van binnenuit aan het licht:

Reactie HLN.be

Conny de Gier, Balen

Ik stond 4de op de kamerlijst en als voorzitter van de kempen werkte ik dag en nacht zodat de kempen meer dan de kiesdrempel haalde. Ik heb JM leren kennen, hij is een blaaskaak en alleen met zichzelf bezig. Van rechtvaardigheid en rechtlijnigheid heb ik niet veel gezien. Google mij maar
eens: conny de gier lijst dedecker.

02/01/08 19u29

Google:
http://standaard.typepad.co...

#57922

melodius

 

Tiens, ik heb op LVB.net nog altijd niets gelezen over de schandalige veroordeling van Abou Jahjah en compaan. Een jaar cel omdat ze hun "moreel gezag" niet hebben ingezet om rellen te stoppen, dat vind ik wel een heel goeie. Waarom hebben ze Verhofstadt ook niet in de bak gestopt, hij heeft die rellen tenslotte evenmin doen stoppen, ondanks zijn groot "moreel gezag".

Bij mijn weten hebben ze die eikels van het VB nog altijd niet in de bak gestopt, maar als men er hier ook maar iets verkeerds over durft zeggen is het kot te klein. Waar zou die dubbele standaard op kunnen duiden ? Misschien kan de hoogweledelgestelde prof. Matthias Storme, expert inzake vrije meningsuiting, hier zijn licht eens komen laten schijnen, ik kijk er al naar uit !

#57923

Benny Marcelo

 

"Dyab Abou Jahjah gaat in beroep tegen zijn veroordeling tot een jaar cel voor het aanzetten tot baldadigheden tijdens de rellen in Borgerhout na de moord op Mohamed Achrak in 2002."

Aanzetten tot baldadigheden; staat te lezen in GVA.
http://www.gva.be/vindzoek/...{019A6B4D-A895-4A13-8E42-CCFECBCC990C}&check=online

#57925

Benny Marcelo

 

"Zij hadden de gemoederen dus kunnen bedaren, maar hadden dat niet gedaan, in tegendeel zelfs. Ze hadden de menigte volgens de rechtbank juist aangezet tot het plegen van die baldadigheden"

Aangezet tot het plegen van baldadigheden; staat te lezen in HLN.
http://www.hln.be/hln/nl/95...

#57926

Benny Marcelo

 

"De correctionele rechtbank veroordeelde vrijdag Abou Jahjah en Ahmed Azzuz van de Arabisch Europese Liga (AEL) omdat ze volgens de rechtbank aangezet hadden tot rellen in Borgerhout in november 2002."

Aanzetten tot rellen; staat te lezen in Knack
http://www.knack.be/nieuws/...

#57927

Benny Marcelo

 

Toch moet ik bekennen dat je aardig begint te wennen aan die onnozele praat van Melodius.

#57928

EricJans

 

@ Melo & Benny:

Was het <<een jaar cel omdat ze hun "moreel gezag" niet hebben ingezet om rellen te stoppen>> of was het <<een jaar cel een jaar cel voor het aanzetten tot baldadigheden tijdens de rellen in Borgerhout na de moord op Mohamed Achrak in 2002>>

Wie van jullie twee heeft het bij het rechte eind?

#57929

sankulot

 

had verhofstadt destijds in de kamer overigens niet zelf aangekondigd dat hij Dyab ging laten oppakken ?

#57930

Benny Marcelo

 

Het staat er drie keer Eric: aanzetten tot...(geweld). Dat is verboden in België. Geef mij anders eens een juridische beschrijving van "moreel gezag"

Het VB is destijds veroordeeld voor "het stigmatiseren van..." Doe me daar ineens ook maar eens een juridische beschrijving van.

@ Sanskulot: wat uiteraard zeer dom was van Verhofstadt. Het zoveelste bewijs van politieke inmenging in justitie.

#57931

raf

 

Vreemd. Melodius komt met een offtopic Abou JahJah en in de kortste keren volgen er gedwee zeven reacties. Wie de rode lap hanteert is meester van de stier.

#57932

Benny Marcelo

 

off-topic? Het ging toch over het VB. Dan wordt er een vergelijk gemaakt dat er geen is en dat wordt weerlegt. Simpel hé Raf.

#57933

Olav

 

voila, er is een zogezegde 'regering', er is drie maanden uitstel om de gemoederen te bedaren en de kiezer in slaap te sussen en het is dus tijd om de vijand-rol nog eens op het VB te laden zodat de kiezers vergeten zijn waarom ze op CDV/NVA gestemd hebben tegen dat met pasen een definitieve tripartiete het daglicht ziet.
En dan de volgende keer klagen dat het VB wééral stemmen bijwint...
Nu moeten we natuurlijk wel de puntjes op de i zetten : LDD heeft de GROEI van het VB afgestopt, maar niet het VB zelf. Het VB is niet achteruitgegaan wat betreft het aantal kiezers (ik verwijs hier graag nog eens naar de officiële cijfers) en dus moet nog afgewacht worden of die trend zich doorzet ('het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is', zouden verstandige mensen zeggen). Verhofstadt ziet het alweer véél te rooskleurig...

DE vraag die moet gesteld worden is of de samenhang binnen LDD het uithoudt tot aan de verkiezingen in 2009... en of Jean-Marie de vaardigheden heeft om van een samenraapsel van individuen een partij te maken met een visie op lange termijn.

#57935

Nicolas

 

Melodius, Mathias Storme heeft wel al gereageerd en hij houdt consequent zijn visie: http://inflandersfields.eu/...

#57936

A.Rouet

 

De vrees 'dat het allemaal voor niks geweest is' bekruipt niet alleen Dewinter (geen woord hier over zijn sollicitatie om in "het Palermo aan de Maas" zijn onafhankelijkheidsexposé te mogen gaan doen!), maar ook de VB-aanhang ziet met lede ogen aan dat JMDD uiteindelijk het bewijs zal leveren dat Jos Geysels plannetje is gelukt. Zo werkt nu eenmaal politiek.

#57939

Cogito

 

Zoals Eric al zei: een kapitale fout van JM. Niet zijn enige: zijn beweging IS al gekaapt door politiek correcte krachten en de neutralisering is al bezig. Daarom zal hij ook geen echt, of hoogstens een tijdelijk, gevaar kunnen zijn voor het VB.
Ik blijf volhouden dat het een essentieel punt moet zijn van diegenen die het politiek correctisme ECHT gaat vloeren in dit land dat zij het VB openlijk en consequent als een belangrijke bondgenoot beschouwen.

#57949

Benny Marcelo

 

Het politiek correctisme vloeren Cogito, dat is inderdaad wat er moet gebeuren.

#57962

Leo Norekens

 

"Jean-Marie's grootste zwakte is zijn ijdelheid" Juist, Eric.

Zou JMDD echt geloven dat deze taktiek hem veel zal opleveren? Een alternatief voor het VB is hij slechts in de mate waarin hij het VB niet uitsluit. Alleen op die manier kan hij weifelende VB-ers overhalen.
Maar goed, blijkbaar is niemand lucide of dapper genoeg om hem dit in te fluisteren.

In Brugge gaat LDD in 2009 zowaar naar de verkiezingen met een lijsttrekker die van de strijd tegen het VB zijn dagtaak gemaakt heeft (...omdat Vanhecke hem in 2000 geen zitje in de Ocmw-raad gunde).

#57964

Nicolas

 

Kijk, Leo, ik vind dat je daar een zeer gevoelige kaart aanraakt: het LDD bestaat voor een deel uit malcontenten, maar niet omwille van het beleid van de federale regering, maar wel omdat ze hun zin niet hebben gekregen: hoeveel lokale socialisten en Vlaams Belangers lopen wel niet over omdat ze geen zitje kregen in het OCMW of ze boel hadden met de voorzitter, een schandaal achter de rug hebben enzoverder...

Moet JMDD daar een partij opbouwen???

#57976

raf

 

@Nicolas:

In tegenstelling met LDD bestaat het VB uit over het algemeen zeer tevreden mensen die na een rationele analyse de overstap uit andere partijen hebben gemaakt.

#57985

Benny Marcelo

 

Nicolas, nieuwe partyen worden meestal opgericht omdat er mensen zijn die niet tevreden zijn met de bestaande. JMDD heeft zich losgemaakt van de liberalen omdat hij met hun linkse koers niet akkoord was en blijkbaar zijn er nog verscheidene malkontenten. Wat je daar zegt over een zitje hier of daar wil ik wel even opmerken dat aanvankelijk gedacht werd dat LDD zelfs de kiesdrempel niet ging halen.
Nu het succes van zijn party blijkt, kan je moeilijk beweren dat "ze" het deden omdat ze geen mandaat hebben gekregen bij hun oude party. Een nieuwe party beginnen met mensen die tevreden zijn over hun vorige lijkt met nogal utopisch. Als iemand van party veranderd heeft die daar altijd een reden voor en meestal gaat het om interne problemen met de vorige party, van welke aard ook. In feite lijkt me dat evident.

#57986

isaiah

 

@raf: touché!

Ik heb om drie redenen respect voor JMDD: ten eerste was hij niet bereid om de overvloed aan liberale consessies tegenover de socialisten te slikken in vorige regering. Ten tweede besloot hij een eigen partij op te richten, hoewel de kansen op succes van die partij door iedereen laag werden ingeschat. De weg van Coveliers was zoveel gemakkelijker geweest. Ten derde verdedigt hij standpunten die hem niet direct stemmen zullen opleveren, maar die wel consequent liberaal zijn. Probleem is alleen dat hij dat laatste wil compenseren door op andere punten de populist uit te hangen. Maar, zoals Grunberg ooit schreef, een democratie zonder populisten is nu eenmaal geen democratie.

#57987

Jan Govaert

 

Jean-Marie zou toch best oppassen dat hij zich niet te vroeg rijk rekent met de inlijving van de troepen van het VB bij zijn partij. Politiek kan vlug veranderen.

#57990

raf

 

Als het waar is wat DS vandaag schrijft, dat JMDD in 2009 wilt opkomen in Wallonië en Brussel, dan is dat een grote stommiteit. Hij zal daar nooit echt scoren en intussen helpt hij zijn Vlaams imago naar de bliksem. Sommigen hier lijken wel erg snel gelijk te krijgen, tenminste indien er niemand gevonden wordt die JMDD een Keikoku kan toeroepen.

#57991

Bompa

 

JMDD is een machtsgeile flip-flopper. De zgn. tegenpool dweept nu met de complimenten van Verhofstadt. Je zou gedacht hebben hebben dat LDD zich van vijand had gemist, vandaag kent men hun ware aard, de partij van het 'gezond' opportunisme, rechts(?) en geen principes. Het lijkt mij als of de rechtse velugel van OpenVld zijn eigen partij heeft opgericht en zich voorbereid om binnenkort kartelbesprekingen met diezelfde partij te beginnen.

#57992

Koen Godderis

 

Het halen van de kiesdrempel door LDD op 10 juni 2007 zal later niet meer zijn dan een stunt à la 'ROSSEM".

Veel mensen hebben gekozen voor de mooie praat en het "maagdelijke" van Lijst Dedecker, maar hoe geloofwaardig ben je nog als je de maanden daarna jezelf continu tegen spreekt? En de partijleider zich gedraagt als een cowboy. Letterlijk (op de weg) en figuurlijk.

Neem daar uiteraard nog bij dat een politieke partij niet eeuwig maagd blijft en je verder moet doen met de grondvesten. Grondvesten die er bij LDD niet zijn. Is ook moeilijk met een partij van windhanen.

LDD spreekt continu zichzelf tegen, enkele voorbeelden:

*tegen establishment <-> koketeren met het establishment (is vriend aan huis bij de VRT, het Belgicistisch bastion van het establishment bij uitstek)

*voor een onafhankelijk Vlaanderen <-> salonfähig doen in de Waalse media (televisie)

*tegen de VLD en Verhofstadt schoppen na uitzetting uit de partij <-> op de koffie gaan bij Verhofstadt en er die man nog ophemelen ook (eerdere uitspraak van LDD: "VHS verdient een Europees postje", ah ja, voor wat da? Voor 8 jaar kwakkelbeleid en Vlaamse onderkruiperij?)

Dedecker is iemand die in het rijtje van het kaliber Verhofstadt thuishoort. Boekjes schrijven waarin er (terecht) wordt geschopt tegen enkele heilige husjes. Maar eenmaal de zitjes en postjes binnen zijn, mooi meedoen met hetgeen waar hij eerder tegen schopte. Meer nog, Dedecker is nu al bezig met zijn kar 180° graden aan het draaien.

Zo'n politici noemt men "windhanen" en dat is nu net wat die kiezer niet meer wil. Ze hebben hun buik vol van de windhanen van de SPa, VLD en CD&V. M.a.w. politici die gaan voor "het eigen belang". Hoewel ze het de kiezer anders proberen voor te stellen. Volksverlakkerij pur sang.

RIP Lijst Dedecker. Mooi geprobeerd, maar in 2009 is het zonder pardon inpakken en wegwezen.

'k Heb lange tijd gedacht dat de NVA een kartel zou maken met Lijst Dedecker, maar dat zal niet gebeuren. Lijst Dedecker is een partij die meeheult met het establishment en dus anti-Vlaams is. Dat zal de NVA rap door hebben. Of hebben ze uiteraard nu al door.

Een kartel van NVA met Lisjt Dedecker betekent meteen ook het einde van de NVA. De NVA zou beter samen gaan met het Vlaams Belang en een echt Vlaams front vormen. Ik zie het eerlijk gezegd nog gebeuren.

#57993

melodius

 

Als het NVA goesting had om op te gaan in het VB hadden ze het al lang gedaan, toen de groei van het VB niet te stuiten leek. Nu is het VB een partij op de retour.

Wat Dedecker betreft, als hij werkelijk in Brussel en Wallonië wil doorstoten heeft hij het verkorven door zijn communautaire standpunten. Tot voor de verkiezingen was ik zelf graag meegestapt in een dergelijk avontuur, maar nu dat hij zich duidelijk nationalistisch heeft geprofileerd is het mission impossible geworden. You can't be all things to everybody.

#57996

raf

 

@melodius:

Juist. Je kan niet van twee walletjes eten, zoals de Nederlanders zeggen.

#57997

Bompa

 

Gelieve te notuleren dat eveneens sinds de laatste stembusgang de SPa, VLD etc. partijen zijn op hun 'retour', allemaal dankzij o.a. LDD natuurlijk. Laten we zeker niet vergeten dat LDD de kiezers van het VB voor 10 juni heeft voorgelogen het CS naast zich neer te leggen. Om het met Yves 'goe bezig' letreme's woorden te zeggen... wie gelooft die mensen nog ?

#58000

Leo Norekens

 

Bompa, dat is nu net wat ik bedoelde.
JMDD zette zich voor juni 2007 (uiteraard) af tegen de linkse VLD, en haalde een hoop ontgoochelde VLD-kiezers binnen.
Tegelijk nam hij (altijd al) stelling tegen het cordon, en verleidde op die manier zeker wat lauwe VB-kiezers.

Nu de levensvatbaarheid van zijn partij gebleken is op 10 juni, zit er zeker nog groei in aan VLD-zijde.
Maar Jean-Marie is overmoedig: in zijn drang naar erkenning vindt hij het blijkbaar nodig zich bij de "democratische partijen" te scharen, en de titel van VB-doder op te eisen. Zou hij niet beseffen dat hij daarmee heel wat overgelopen VB-kiezers terugjaagt naar hun stal?

#58001

A.Rouet

 

De blijdschap die zich in deze rangen meester maakte van de Belangers toen Dedecker bij Open-VlD aan de deur werd gezet, steekt amper anderhalf jaar later schril af tegen de vrees en het besef dat dit, in tegenstelling tot wat werd geoppperd, niet het begin van de neergang van Open-VLD blijkt te zullen worden. De toekomst van Vlaams Belang daarentegen.....

#58006

traveller

 

JMDD is zich zelf aan het afstoppen. Hij wil nu het rechts waalse publiek opeisen, dat gaat spannend worden met zijn Vlaamse kiezers.

#58009

raf

 

Het begint al. JMDD vangt bot bij Destexhe, terwijl hij in Vlaanderen al imagoschade heeft opgelopen.

http://www.hln.be/hln/nl/95...

#58018

Olav

 

@melodius : zoals bompa al aanhaalt zijn de spa en de vld veel eerder "op retour" dan het VB, dat geen enkele achteruitgang liet zien bij de vorige verkiezingen (geen vooruitgang ook, maar gezien de 'vervlaamsing' van CDV en de opkomst van LDD vind ik dat vrij logisch). Laten we dus nog maar even afwachten hoeveel succes het VB bij de volgende verkiezingen zal hebben vooraleer triomfantelijk een zegedans uit te voeren...

#58023

melodius

 

"Op zijn retour" is blijkbaar pijnlijk voor sommigen. Nochtans is het zo. Het VB is een "zweeppartij" die eigenlijk niet aan het beleid wil deelnemen. Bijgevolg kan het zich niet permitteren om stemmen te verliezen; alles draait immers om het imago. Het is niet omdat er een cordon is dat het VB permanent in de oppositie zit, maar omdat ze daar zelf voor hebben gekozen.

#58038

A.Rouet

 

' zijn de spa en de vld veel eerder "op retour" '

Winnen en verliezen, 'in de lift zitten' en vervolgens 'op zijn retour zijn', dat is het lot van de 3 traditionele partijen, van beleidspartijen in het algemeen. Zeven vettte en zeven magere jaren die elkaar aflossen. Toen Stefaan De Clerck ontslag nam na een verkiezingsmokerslag, en de grijze tandem Leterme-Vandeurzen moest overnemen leek de CD&V terminaal. Drie jaar later weten we beter. Elk beleid, goed of slecht, heeft zijn prijs die vroeg of laat moet worden betaald.
Voor een 'beleidsmaagdelijke' partij als het Vlaams Belang ligt dat anders. Dewinter pakte in 2006 naast de Antwerpse sjerp, federaal werden in 2007 geen 800.000 stemmen gehaald en, ook zonder de wishfull thinking van mij en vele anderen, ziet het ernaar uit dat Dedecker, Leterme en De Wever bij een volgende stembusgang in die 800.000 flink huis zullen houden.
Dan wordt er bij het VB een periode afgesloten, zoveel is zeker. En wie is klaar om de fakkel van Vanhecke, Dewinter en Annemans over te nemen? Euhh, 'k zou het niet weten Walter. Ene Karim (ik kan begot niet op zijn familienaam komen) uit het Aalsterse? Zo'n voornaam, dàt zou pas een opening zijn!

#58039

Olav

 

@melodius : daar het VB nog geen stemmen verloren heeft, vind ik het voorbarig dat sommigen victorie juichen over hun 'retour'. Dat is gewoon gezond verstand en voortgaan op de feiten, niet op wensdromen.

#58040

Olav

 

@rouet : komkom, De Winter maakte in 2006 geen enkele kans op de sjerp, hoe graag zijn fans dat ook wensten. En in 2007 werd het VB de derde grootste partij in belgië (met 799.844 stemmen - heb het even nagekeken en het zijn er inderdaad geen 800.000) wat nog steeds een lichte stijging was tov de vorige verkiezingen. Zonder de wishful thinking van jou en anderen lijkt het erop dat het VB nog verre van knock-out geslagen is. Ik help je hopen dat het resultaat het teken is van een kentering in het aantal VB-kiezers, maar ik zou er toch geen gok op wagen.

#58042

A.Rouet

 

@ Olav

Al in 2000 voorspelden vele Dewinter-fans zijn sjerp voor 2006.
In de aanloop naar die laatste gemeenteraadsverkiezingen, toen men 'de Janssens-bui' zag hangen, werd 2009 als momentum van doorbraak (einde cordon) vooropgesteld. Vandaag op lvb.net, ere wie ere toekomt, zag ik in dit verband voor de eerste maal het jaar 2014 als inschatting opduiken. "Haast en spoed is zelden goed" zei Enrico Berlinguer en enkele jaren later werd de PCI opgedoekt.

#58043

traveller

 

@ A.Rouet

Nog een beetje Verafstoot en het VB wordt nog veel groter.
LDD en NV-A zijn niet consequent en zullen daar voor boeten.
We zullen zien.

#58053

ivan janssens

 

Eerlijk gezegd, ik heb nooit begrepen waarom iemand Dedecker ooit als standvastig politicus heeft beschouwd. Het draaide altijd om zijn persoon, niet om zijn opvattingen. Toen hij bij VLD kwam, ging hij er prat op een lichtblauwe te zijn, en wou hij zich niet vereenzelvigen met de economische rechtsen. Noam Chomksy nota bene was zijn groot voorbeeld. Zodra het hem uitkwam echter is hij de grote libertariër gaan spelen, althans binnen de VLD. Eens eruit gezet, is dat neoliberalisme van hem al gauw terug gebleekt. Dan maar de Vlaamse kaart trekken, en hopen mee te surfen op de flamingante golf door Vlaanderen. vandaar de flirt met N-VA. Dat zal immers zeker niet geweest zijn omdat Bart De Wever nu de grote libertariër is in dit land. Vandaar ook het aantrekken van Vlaams Belanger. Draai het hoe je wil: LDD omdat het de Vlaamse ipv. liberale kaart trekt is meer een gevaar voor Vlaams Belang dan voor Open VLD. Al bij de voorbije verkiezen heeft Open VLD vooral aan CD&V verloren, niet LDD. En LDD heeft Vlaams Belang afgestopt. Of dat de volgende keer nog lukt? Dat zal afhangen van het feit of Dedecker zijn ideologische flexibiliteit in toom kan houden.

#58071

Olav

 

@rouet : 't is natuurlijk niet omdat zijn fans het voorspelden dat De Winter ooit serieus kans had op die sjerp. En jaartallen ??? Koffiedik kijken noem ik dat. Goed voor onnozelaars die geloven in peilingen...

#58101

Koen Godderis

 

@traveller

Volledig mee eens!

#77749

ASDF