Ik blog, jij blogt, wij bloggen

Bloggers in de conferentiezaal van Supernova 2002
Mijn goede voornemen voor 2003: deze persoonlijke website uitbouwen door er regelmatig nieuwe teksten en artikels op te publiceren. Zo'n online-dagboek wordt ook wel een weblog of kortweg blog genoemd, en het is de nieuwste rage in de VS. Het kan een banaal modeverschijnsel lijken, maar dat is het niet.

Howard Rheingold, de socioloog en futuroloog van de digitale revolutie (hij lanceerde in 1994 het begrip Virtual Community), beschrijft in zijn nieuwste boek Smart Mobs hoe weblogs niet alleen een fenomeen zijn op het vlak van amateurjournalistiek, maar ook en vooral hoe ze een decentralizerende en reputatievormende invloed uitoefenen op de maatschappij. Toen ik vorige maand deelnam aan de Supernova-conferentie, zag ik hoe belangrijk weblogs aan het worden zijn: alle sprekers, en meer dan de helft van alle deelnemers, hadden een weblog. Via het draadloos netwerk in de conferentiezaal, waren velen tussendoor op hun laptop hun weblog aan het bijwerken.

Reacties

#5

pieter

 

Leuk initiatief, succes!!!

#104

Flint

 

You have just been bookmarked! You are now among Glenn Frazier, James Lileks, SgtStryker, USSClueless and a whole bunch of others - I'll be happily watching you!

Keep up the good work!