Rik De Nolf en Paul D'Hoore bij Ben Tiggelaar

Woensdag woonde ik op uitnodiging van Adhese het "5/95 Doorbraak"-event bij in het Kursaal van Oostende. Managementgoeroe Ben Tiggelaar kwam er uitleggen hoe menselijk gedrag voor minstens 95% onbewust, automatisch en onnadenkend gebeurt, op basis van vastliggende patronen in ons brein. Gedragswijziging en "change management" moeten zich volgens Tiggelaar dan ook vooral op die 95% toespitsen. Tiggelaar weet hoe hij door middel van show en gastoptredens van BV's de aandacht van zijn publiek kan blijven vasthouden. Naast een optreden van een illusioniste kwamen - ter illustratie van zijn theorie - uitgever Rik De Nolf en beursgoeroe Paul D'Hoore een getuigenis afleggen. Rik De Nolf legde uit dat de keuze van de voorpagina voor een boek of tijdschrift de verkoopcijfers 25% tot 50% kan beïnvloeden. Paul D'Hoore had het onder meer over het verschil tussen fundamentele analyse en technische analyse, waarbij die laatste het onbewuste gedrag van de beleggers probeert in kaart te brengen.

[VIDEO]VIDEO


De analyse van Tiggelaar vond ik wel interessant en onthullend, maar de adviezen, oplossingen en recepten die hij formuleerde dienen wel met de nodige reserves te worden benaderd. Bij een dooddoener als "laat slecht nieuws altijd gepaard gaan met wat goed nieuws" moet ik altijd onwillekeurig denken aan het lied "Tout va très bien, Madame la Marquise".

Ter illustratie van zijn stellingen gebruikt Tiggelaar enkele leuke gimmicks, trucs en proeven. Voor wie het terrein al een beetje kent, zijn die eigenlijk niks nieuws: gezichtsbedrogplaatjes, de roep-de-kleur test (waarbij het woord "groen" bijvoorbeeld rood gekleurd is), en het proefondervindelijk bewijs dat iedereen een racist is.

Als het over de logistieke aanpak van conferenties gaat ben ik vrij kritisch. Binnenkort mag u daar van mij een aparte blogpost over verwachten. Wat dit seminarie betreft ontdekte ik hoe geschikt Oostende eigenlijk is voor het organiseren van evenementen. Je kan er tijdens de week in het spitsuur nog zonder noemenswaardige files de binnenstad binnenrijden. Het Kursaal is een prima locatie met een goede akoestiek en veel ruimte. De enige negatieve noot vond ik de rookmachines op het podium en achterin de zaal. Dat er rook opwelt naast een managementgoeroe mag dan al associaties oproepen met het Orakel van Delphi, op sommige momenten voel je het wel op je longen slaan en aan je ogen prikken.

Reacties

#64350

BC

 

"het proefondervindelijk bewijs dat iedereen een racist is."

Hier is nog zo'n test: https://www.youtube.com/watc...

#64351

Willy

 

Een variant van die dooddoener "Slecht nieuws... goed nieuws", wordt nog dagelijks in de media toegepast. "Laat nieuws over criminaliteit, begaan door onze jongste broeders, steeds gepaard gaan met heropflakkeren van nieuws over nazisme en fascisme". Een meer gespecifieerde raad, een soort van "Pro Memorie" van het Centrum, laat ik bewust achterwege. Spijtig dat die bijeenkomst enkel voor geselecteerden was. Leek mij wel interessant.

#64352

Avondlander

 

"Uw data suggereren een kleine of geen automatische voorkeur voor Blanke Mensen of Gekleurde Mensen."
En ik die er al bijna fier op was me als racist te kunnen outen...

#64357

Neverbeendead Religion

 

Voor hetzelfde geld kan men dan beweren dat men niet meer voorzichtig is omdat men er wat oude motown horn section door heeft gemixt.
https://www.youtube.com/watc...

We persen nog eens alle massa van het oneindige universum samen tot een balletje waarin geen enkele lege ruimte meer is met een onmetelijke kracht.
Nu bevindt ook elke mens zich in dat balletje waarin zich niet iets kan afspelen. Iedereen niets en hetzelfde.
Nu halen we het balletje terug uit elkaar en zetten elk onderdeel terug op zijn originele plaats zodat er niets veranderd is of zodat iedereen nog steeds niets is of hetzelfde met een 100% gelijke voorspelbaarheid van bijbehorende breinactiviteit.

En toch nog steeds zo makkelijk om van die 100% af te wijken.

#64358

Bruno

 

Voor West- en Oost-Vlamingen is Oostende misschien wel een geschikte locatie, voor personen uit Vlaams Brabant en Limburg ligt het wel heel ver ...

#64361

Cogito

 

"Uw data suggereren een gemiddelde automatische voorkeur voor Blanke Mensen of Gekleurde Mensen."

Voilà, het bewijs dat ik geen racist ben, want die gemiddelde automatische voorkeur voor het eigen ras is volstrekt normaal en wie dat racisme noemt moet bij een neuroloog langs om zich te laten nakijken op mogelijk permanente hersenschade door al dan niet langdurig links denken.
En Avondlander: die is duidelijk geïndoctrineerd door de linkse propaganda want een normaal mens heeft een gemiddelde voorkeur voor het eigen ras :-)

#64365

Neverbeendead Religion

 

Zo mag cogito eens proberen uit te vissen waarom hij geindoctrineerd is door zichzelf.
Het heeft iets te maken met een eigen overtuiging of stelling met de gevolgen die daar uit vloeien.
Als het bv. een eigen overtuiging of stelling is dat de zon nooit schijnt heeft dat een gevolg op het eigen economische denken want dan moet er veel meer electriciteit gewonnen worden op deze planeet om het nodige licht te produceren voor de natuurlijke cyclus op het aardoppervlak. Maar de zon schijnt wel op deze planeet.
Zo mag cogito eerst zichzelf wat beter leren kennen aan de hand van een oude poll: http://godsarmy.forumup.be/...

#64367

Avondlander

 

@ Cogito: ik wás er ook steeds van overtuigd dat ik een voorkeur had voor het eigen ras. Groot was dan ook mijn teleurstelling met het resultaat, ik ben er nog niet goed van.
(Er bestaan ook experimenten waarbij men vaststelt dat zelfs zeer jonge kinderen een voorkeur hebben voor het eigen ras. Phil Rushton spreekt in dit verdand meer algemeen over de Genetic Similarity Theory)

#64369

Cogito

 

"geindoctrineerd is door zichzelf"
Is dat niet een ander woord voor "onafhankelijk denken"?
Ja toch?

#64370

Leo Norekens

 

"Geïndoctrineerd door zichzelf" is er in elk geval eentje om te onthouden. Geestig.

Doet denken aan Robert Plant die ooit (solo) beschuldigd werd van plagiaat van een nummer van Led Zeppelin (zijn eigen band dus). :-)

#64373

pepperjack

 

@Avondlander: het laatste dat ik zag over deze issue was in een opvolging van een hele groep Britse peuters/kinderen. Die hadden een manifeste voorkeur **NIET** voor het eigen ras, maar WEL de BLANKE soort. Dus ja, zelfs de kleurlingen hadden een positieve(re) associatie mbt "blank", met voorkeur boven andere gekleurden. Dit zou te maken hebben met maatschappelijke beeldvorming.

Voor mezelf kan ik die gevoelens niet ervaren. Ik denk dat de meeste mensen vooral graag "mooie" gezichten zien, los van ras. Mi is dàt het succes van Obama. Zijn huidskleur, voor mij nauwelijks meer dan een fond de teint, is natuurlijk een extra gimmick die hij fijnbesnaard 'niet' probeert uit te spelen.

Mij maakt het kleurtje allemaal weinig uit, en ik kan heel duidelijk stellen racisme sensu strictu te verfoeien (dus afkerigheid in handelingen owv kleur).

Maar ALS het zo is dat we een onbewuste voorkeur zouden hebben voor eigen ras, dan hebben de self-bashers en andere (in mijn ogen) idioten een sterk punt "dat we moeten vechten tegen het racisem dat diep in ons zit". Dan heeft de elders geciteerde dominee Pfleger een punt.

#64374

Cogito

 

"dat we moeten vechten tegen het racisem dat diep in ons zit".

pffff

de Christelijke cultuur vecht al tweeduizend jaar tegen de sexualiteit die diep in ons zit.

de uitkomst is dat sexualiteit niet moet bestreden worden.

"racisme" ook niet. Het is een begrip dat tot het nieuwe Victorianisme, de linkse puriteinsheid, behoort. "Neger" heeft op de gemiddelde groene politica hetzelfde effect als "tetten" op moeder overste vijftig jaar geleden.

#64375

Neverbeendead Religion

 

Geindoctrineerd zijn is meegaan in iemand anders zijn denken zonder te weten dat dat denken in het eigen nadeel is, want als men het zou weten zou men daar niet in meegaan. Meestal is dat omdat men op vele plaatsen makkelijk meegaat met de meerderheid van het moment. Men gaat er vanuit dat de druk te groot is om daar tegen in te gaan zodat men onmiddellijk de nadelige gevolgen zal ondervinden indien men daar toch tegen in gaat. Dit zonder dan in te zien dat men in the long run zijn situatie er alleen nog maar erger op had gemaakt. Meegaan in iemand anders zijn denken, nadelig van effect maar dat kan niet van belang zijn want meegaan met een meerderheid is altijd voorzien van een voordelig effect.
Dit is de contextuele verklaring omdat de letterlijke verklaring het enkel maar over het onder druk doen aanvaarden van een opvatting heeft.
Contextueel omdat de volksmond het dan over de mensen zonder een eigen verstand heeft wanneer die zich zomaar laten indoctrineren door de meerderheid van het moment.

Geindoctrineerd zijn door zichzelf heeft het dan over het meegaan in het denken van zichzelf, nadelig van effect maar dat kan niet van belang zijn want meegaan met zichzelf is altijd voordelig van effect omdat men weet waar die zichzelf voor staat in verband met de meerderheden en minderheden op de planeet.

Het meest doorzichtige en opvallende kenmerk van geindoctrineerden door zichzelf blijft het feit dat ze afwijken van themas in de hoop dat die op de achtergrond verdwijnen. Misschien heeft het iets met druk te maken want ook cogito heeft het nog niet expliciet gehad over in welke mate hij zichzelf beter heeft leren kennen in reactie 64365.

Hun thema nummer is dan ook niet zo gekend met de tekst die voor henzelf is bestemd.
Zing eens iets naar jezelf en doe het ongeremd.
http://nl.youtube.com/watch...

#64458

jeroen thibaut

 

Luc,
Fijn je nog eens in levenden lijve te ontmoeten.
Wat de rookmachine betreft: toen Ben Tigelaar in november zijn MBA in 1 dag kwam doen, had hij twee rookmachines, een confettikanon en een groepje showdansers. Het kan dus nog sterker!