Obama en herverdelingBarbara West, WFTV: U kent misschien deze beroemde uitspraak: Ieder geeft naar vermogen en neemt naar behoefte. Dat komt van Karl Marx. Hoe is het mogelijk dat Obama geen marxist is, als hij de rijkdom wil herverdelen?

Joe Biden: Is dit een grap? Is dit een echte vraag of een grap? Hij herverdeelt de rijkdom helemaal niet. Hij wil de middenklasse de belastingverlaging geven die ze vroeger hadden. (...)

Barbara West: Ik wil nog eens terugkomen op die herverdeling van rijkdom. Wat antwoordt u op de bewering dat Obama van de VS een socialistisch land wil maken zoals Zweden?

Joe Biden: Ik ken niemand die dat denkt, behalve de extreme rechtervleugel van de Republikeinse partij.

Barbara West: OK, senator Biden, dank u zeer.

"One on one with Biden" op WFTV, Orlando, Florida, 24 oktober 2008


Er is niets mis met het stellen van kritische vragen, maar verslaggevers hebben de plicht om hun publiek juiste informatie te verstrekken, en het Amerikaanse publiek niet te misleiden met foutieve informatie. Senator Biden heeft het interview goed afgehandeld, maar de interviewster was totaal onprofessioneel. (...) Toekomstige interview-opportuniteiten voor uw tv-station zijn erg onwaarschijnlijk, in het beste geval voor de resterende duur van deze campagne.

Boze woordvoerder van de Obama-campagne, als reactie op bovenstaand interview

Reacties

#70704

LVB

 

En daarom is er nog hoop voor Amerika, zelfs al zou de economische crisis daar nog tien keer erger toeslaan dan in Europa (quod non). Zolang zelfs de Democraten "spreading the wealth around" zo'n afstotelijk taboe-onderwerp vinden dat ze er absoluut niets mee te maken willen hebben en in alle toonaarden ontkennen dat ze er iets mee te maken hebben, zullen de VS onverwoestbaar blijven en een lichtend baken voor de vrijheid blijven.

In West-Europa daarentegen wordt iedereen die GEEN voorstander is van "spreading the wealth around" in het beste geval als door-en-door-slecht, asociaal, extreemrechts of wereldvreemd bestempeld, in het slechtste geval als krankzinnig, te gek om los te lopen of rijp voor het heropvoedingskamp.

Sociale ongelijkheid en inkomensongelijkheid zijn sterk motiverende factoren en zijn daardoor een sterke motor voor sociaal-economische vooruitgang. Gedwongen herverdeling werkt demotiverend en is dodelijk voor vrijwillige vrijgevigheid en liefdadigheid.

#70706

New Statesman

 

Heeft die woordvoerder de mosterd gehaald bij Steve Stevaert en Vrhfstdt?
Ook 2 keien in het afdreigen van journalisten die hen niet naar de mond praten.

#70707

James

 

Dit interview is natuurlijk niet al te best, terwijl media de Obama en Biden doorgaans wel degelijk wat kritischer zouden mogen benaderen. Het interview in de video is echter niet de juiste manier. Dat mag wel wat intelligenter. En dat is ook broodnodig, want Barack Obama (en Joe Biden) worden door de Amerikaanse mainstream media met fluwelen handschoenen aangepakt.

Voorbeeld één: stel dat McCain twee decennia lang naar een racistische dominee was gaan luisteren en die dominee zijn "spirituele mentor" zou noemen. McCain zou in dat geval geen presidentskandidaat meer zijn. Obama is daarentegen wel met zijn (voormalige) band met de racist en complotdenker Jeremiah Wright weggekomen.

Voorbeeld twee: stel dat McCain zijn "kick-off-party" voor zijn politieke carrière in het huis van een ex-terrorist had gehouden (bijvoorbeeld in het huis van een gewelddadige anti-abortus-activist) en bovendien in twee "liefdadigheids"-committees met die terrorist zou samen werken. McCain zou in dat geval waarschijnlijk geen presidentskandidaat meer zijn. Obama komt echter wel weg met zijn vergelijkbare banden met de onberouwvolle ex-Weathermen-terrorist William Ayers.

En zo kan men nog wel even door gaan met affaires waarbij de Amerikaanse mainstream media uiterst mild over Obama oordeelden. Een pro-Obama-bias is duidelijk zichtbaar. Typisch is bijvoorbeeld dat The LA Times een video, waarin Obama een feestje van de ex-PLO-terrorist Rashid Khalidi bezoekt, niet wil vrijgeven.

Zie: http://littlegreenfootballs...

#70722

Nicolas R

 

Ik denk dat Biden gewoon gepikeerd was door de wijze van vragen stellen die typisch is in bepaalde "kringen", met name dat Barack Obama een socialist is die van de USA een sovjet-staat wil maken. Meestal weten die mensen dan niet goed hoe het er eigenlijk aan toe gaat in bijvoorbeeld Zweden (je weet wel, dat zeer welvarende West-Europese land) of Frankrijk. Ze denken dan waarschijnlijk dat in Zweden enkel arme pummels wonen en dat de Fransen allemaal kaas en wijn drinken terwijl ze stinken als de pest.

Hiermee heb ik niet gezegd dat Zweden een perfect land is en dat Obama een heiland is maar wel dat onnozele vragen zoals die van de reporter ongelooflijk belachelijk zijn en dat Biden terecht onthutst antwoordt. De reactie van de medewerker van de Obama-campagne is evenwel dwaas: media gaan weren is anti-democratisch maar het is wel iets dat Bush deed en helaas McCain (met name alle interviews met Palin weigeren sinds Palin in een aantal volledig in de mist ging - die vrouw heeft zelf nog geen enkele persconferentie gehouden.).

Welke vragen moest de reporter dan wel vragen: wel, bijvoorbeeld over het voorgestelde beleid van Barack Obama om een soort ingrijp te doen in de sociale zekerheid van de USA waarbij de Wall Street Journal heeft berekend dat dit enorm in het voordeel is van lagere inkomsten, maar nefast voor de middenklasse én waarbij de Amerikaanse zekerheid tegen zo een verlies zal moeten tornen dat het in 2034 virtueel bankroet zal zijn. Maar tegen dan is Barack Obama uiteraard een gerespecteerd staatsman op rust die niets te verwijten valt. Hopelijk veegt hij dat plan onder tafel als hij president wordt.

#70725

Charly

 

"Wat antwoord u?" ?????

#70726

fcal

 

Spreading the wealth around...

Uit het leven gegrepen: de verdeling van de rijkdom in een restaurant. (webstek Robert Bluey)

http://robertbluey.com/blog...

#70728

Nicolas R

 

Het correcte is "wat antwoordt u" , Charly. Bij "je" schrijf je inderdaad "wat antwoord je". Alhoewel dat laatste zeer gebruikelijk is en door bijna iedereen als correct wordt beschouwd, geloof ik toch te weten dat dit geen dwingende regel is.

#70729

LVB

 

@NicolasR: "geen dwingende regel"???

Wat koopt u, wat koop je. Dus ook "wat antwoordt u", "wat antwoord je".

#70730

Nicolas R

 

Om eens een ongelooflijk subjectief artikel aan te halen: http://www.standaard.be/Art...

Als McCain echt niet gefolterd werd en dus liegt, dan kan een journalist daarover schrijven en moet hij dat zelf, maar het toontje waarmee onze journalist hiermee begint en dan zonder een andere visie tegen die van de Vietnamezen te stellen, getuigt werkelijk van slechte journalistiek. Dit is duidelijk geschreven door iemand die McCain niet graag heeft. Het volste recht van die man maar dat mag hij niet uit zijn artikelen laten blijken.

#70731

Nicolas R

 

Ik schrijf ook "antwoord je" maar ik dacht het ooit eens gelezen te hebben (waarbij ik toen verwonderd was). Mijn bron was dan waarschijnlijk verkeerd.

#70732

LVB

 

@NicolasR: Het Nieuwsblad op Zondag bevatte twee volle pagina's met enkel negatief nieuws over McCain (niet gefolterd) en Palin ("duizenden dollars aan make-up", bleek eigenlijk om de diensten van een ingehuurde visagiste te gaan). In de hoek van de pagina een klein berichtje over Obama die zijn zieke grootmoeder aan het bezoeken was.

#70735

mrtos

 

@luc

Merk ook op hoe bv. de VRT het niet heeft over de 'grootmoeder' van Obama. Dat zou te neutraal zijn; men heeft het over de 'oma'. Verbazingwekkend hoe het cynisme ten aanzien van gelijk wat McCain doet of zegt uit dezelfde pennen komt als het grenzeloze medeleven met family man Obama.

#70737

LVB

 

@Nicolas: Ik ben het totaal oneens met jouw commentaar in #70722 (twee eerste paragrafen) als zouden de vragen van die reporter "ongelooflijk belachelijk zijn". Het waren meesterlijke, provocerende vragen om te testen hoe ver Biden zou gaan in het verwerpen of aanvaarden van socialistische concepten.

Vergeet niet dat de VS niet besmet zijn door het socialisme. Ik vind het heerlijk dat alleen nog maar de idee aan socialisme of gedwongen herverdeling door alle partijen met afschuw wordt bejegend en in alle toonaarden wordt ontkend.

Jij, als Europeaan, die dagelijks met socialistische boodschappen wordt bestookt door onze media en politici, vindt het idee aan een Zweeds systeem helemaal niet afgrijselijk. De Amerikaan, zowel Joe Sixpack als de politici van beide partijen, vinden dat wel afgrijselijk. De Zweedse welvaartsstaat past op de essentie van de VS-spirit als een tang op een varken.

De vraag van de reporter of "spreading the wealth around" geen marxistisch concept is, is in een Amerikaanse context zeer relevant. Wie nog niet besmet is, gruwt om het kleinste spatje. Wie al helemaal onder de modder zit, vindt smetangst om een klein spatje inderdaad "ongelooflijk belachelijk".

#70741

emigrant

 

Obama wil wel degelijk de rijkdom herverdelen en van de VS een socialistisch land maken... en daar hoort liegen dat je't zelf gelooft uiteraard in thuis.
Wat kan je anders concluderen uit z'n plannen om de maximum aanslagvoet te verhogen van 35 naar 41%? En wat denk je van z'n plannen om mensen die geen income taxes betalen een cheque te geven (heb dat woord precies nog gehoord)?

Obama is een regelrechte socialist en van plan als hij verkozen is een 'Leterme' te doen.

RIP amerikaanse economische vrijheid... Ierland blijft dus binnenkort nog als enig land ter wereld over.

Obama z'n plannen zouden '4,3 trillion dollar' extra belastingen opbrengen. (FYI: 1 trillion=1 biljoen)
Laat de socialistische kaviaar en champagne maar komen!

#70752

sankulot

 

dat ze in hun retoriek 'liberal' vervangen hebben door 'socialist' is volgens mij een flater van formaat; 'liberal' kan je de kiezers nog van overtuigen, 'socialist' klint als die linkse puber die alles en nog wat voor 'fascist' uitscheld...

#70758

Nicolas R

 

Sankulot vat mijn visie eigenlijk goed samen. Doch Luc, de USA wordt misschien binnenkort een stuk meer Europees volgens de WSJ: http://online.wsj.com/artic...

Een interessant opiniestuk waarin de eerstkomende beleidsdaden van een president Obama zullen worden besproken. Buiten het eerste punt (onmiddellijke terugtrekking uit Irak zal niet gebeuren) lijken de andere wel zeer waarschijnlijk. En zie de "spreading around the wealth" quote. Ik weet dus niet of Amerika zo anders is dan Europa. Maar ja, ik ben misschien al besmet met dat vreselijke virus.

#70760

LVB

 

@NicolasR: "De USA wordt misschien een stuk meer Europees"

Dat is een zeer somber en pessimistisch toekomstbeeld, we mogen hopen dat ze niet zo masochistisch zijn en beseffen wat hen tot wereldsupermacht gemaakt heeft en nog maakt. Als het ooit zover komt, zullen we naar het oosten moeten gaan kijken om rolmodellen voor de vrijheid te vinden. Georgië, Tsjechië, de Baltische staten.

"Nationalized health care", dat hebben wij in België zelfs nog niet ten volle, gelukkig maar. Een blik op de lamentabele toestand in de UK waar er wel een volledig genationaliseerde gezondheidszorg is, zegt genoeg. In België zijn het nog de Caritas-ziekenhuizen en de zelfstandige artsen die de gezondheidszorg leefbaar en gezond houden.

Belastingverlaging voor de middenklasse noem ik niet typisch Europees. Typisch Europees zou zijn: de belastingen voor de hoogste inkomens verhogen en de belastingen voor de middenklasse gelijk houden of ook verhogen.

Maar ik blijf optimistisch. De soep zal niet zo heet gegeten worden als ze wordt opgediend. Het WSJ-artikel waar je naar verwijst maakt deel uit van de Republikeinse 'scare tactics'. Eerst zien, en dan geloven.

Ook de Democraten gebruiken natuurlijk 'scare tactics' ten opzichte van de Republikeinen. Ik herinner me het nog zeer goed: toen Reagan verkozen werd, waren veel van mijn medestudenten in Leuven er vast van overtuigd dat de Derde Wereldoorlog tijdens zijn ambtstermijn zou uitbreken, omdat hij bekend stond als een havik en hevig anticommunist, en door de Democraten (toen al naarstig geparotteerd door onze media en door alles wat zich progressief noemde) werd afgeschilderd als onvoorspelbaar en onvoorzichtig.

#70762

A.Rouet

 

Dat de Zweedse Joe Sixpack, en met hem zowat alle beroepscategorieën, wat leven, wonen, werken, oud en ziek zijn betreft, veel beter af is dan zijn Amerikaanse collega, weet hier in West-Europa natuurlijk iedereen. (hoeveel Zweden "verloren" sinds de recente crisis hun huis?). Meteen een verklaring voor de populariteit van Obama in Europa.
Dat er hier bij de Obama-tegenstanders 'vrije jongens' zijn die weldra voor hun rolmodel op Georgië rekenen, is misschien een bewijs dat de crisis bij sommigen ook het denken aantast?

#70763

fcal

 

Straight from the horse's mouth...

Obama windt er geen doekjes om. Gelijk voor de wet is niet genoeg. Een gunstige discriminatie dringt zich op voor zijn clientengroep. En dat betekent o.a. eigendommen (in de eerste plaats roerende eigendommen) van A afnemen om die door de staat aan B te geven.
Hij betreurt dat indertijd het Hooggerechtshof niet in deze richting de Grondwet heeft geïnterpreteerd.

https://www.youtube.com/watc...

#70764

Rick

 

Ja, Arrouet, reden waarom het suïcidegemiddelde van Zweden (13,4/100.000 inw) merkelijk hoger ligt dan dat van de VSA (10,4)

#70765

BC

 

@ Rick: het zou zo zijn dat in tijden van oorlog de zelfmoordcijfers lager liggen. Om maar te zeggen dat hoge zelfmoordcijfers soms ook een teken van hoge algemene welvaart/welzijn kunnen zijn. Iemand die in extreme armoede terechtkomt zal meestal vechten voor zijn overleven. Dit terzijde.

#70767

isaiah

 

@rick:
Tadjikistan doet het nog beter, maar ook Italië en Spanje scoren beter dan de VS als het op zelfmoorden aankomt.

Alle gekheid op een stokje: het lijkt correct te zijn dat vooral inkomensongelijkheid een invloed heeft op 'well-being' en geluk. Hoe meer inkomensongelijkheid er in een land is, hoe minder gelukkig mensen zich voelen. Alleen weet ik niet of dat ook voor de VS geldt: ik herinner me vaag dat sommigen beweerd hebben dat het niet de inkomensongelijkheid op zich is die zorgt voor minder geluk, maar wel geringe sociale mobiliteit. In de meeste landen correleert geringe sociale mobiliteit sterk met inkomensongelijkheid, maar als inkomensongelijkheid gepaard gaat met grote sociale mobiliteit (zoals in een echte meritocratie), zou het geluk onaangetast kunnen blijven.

#70768

Questing Beast

 

Gekocht met leningen die ze in geen 100 jaar konden terugbetalen..."hun" huis noemt A. Rouet dat. Maar ja, datgene wat ik en andere "vrije jongens" in de portefeuille hebben zitten na hard werken beschouwen sociaaldemocraten nu eenmaal ook als "hun" geld.

#70769

LVB

 

@A.Rouet: BBP per capita, na koopkrachtcorrectie, ter vergelijking:

Zweden: $37500
VS: $45800

Het Amerikaanse BBP per hoofd ligt 22% hoger dan in de "modelstaat" Zweden.

Volledig in de lijn der verwachting, uiteraard: wie per se wil dat iedereen meekan, moet soms op de rem van de vooruitgang gaan staan. Als vooruitgangsoptimist kies ik voor maximale vooruitgang, in de overtuiging dat dit vroeg of laat iedereen ten goede komt.

#70774

A.Rouet

 

@ isaiah
Ik heb hier de cijfers niet ( tiens over cijfers gesproken, is het vandaag verboden naar bronnen te linken?), maar klopt het dat in Afrika de zelfmoordcijfers beduidend lager liggen dan in het rijke Westen en dat in de VS zwarten minder vlug zelfmoord plegen dan blanken? If so, waar hebben ze dat aan 'verdiend' die zwarten?

@QB
Long time no see, waar hang je uit de laatste weken? Heeft dat te maken met het failliet van een bepaald soort kapitalisme (dat voor jou nog niet ver genoeg ging) en de perfiditeit van het kredietsysteem zoals je het hierboven schetst? Was jij een tijd geleden geen grote voorstander van de praktijken van Citibank en co? Fukuyama recent nog gelezen? Waarschijnlijk ook een domme kabouter?

@luc
Heb je ook cijfers die in beide landen resp. de 10% rijkste en de 10% armste 'hoofden' vergelijken? Heeft een vooruitgangsoptimist als jij er zicht op wanneer in de VS de armoede zal uitgeroeid zijn zoals ze dat in Zweden al ' sinds Adalen 31 ' is?

#70776

Johan B

 

@Luc: "Vergeet niet dat de VS niet besmet zijn door het socialisme."

Met dit soort foutieve beweringen geef je munitie aan figuren als A.Rouet, die alles wat misgaat in de VS op het conto van de vrije markt schrijven. De kredietcrisis? Ah, een teveel aan vrije markt! Bij ons is alles beter gereguleerd. De openbare scholen? Ah, barslecht in de VS, want ze krijgen veel minder geld van de staat dan hier. In werkelijkheid is het net andersom: de kredietcrisis en de slechte scholen zijn een gevolg van een teveel aan socialisme.

Andere voorbeelden van besmetting door het socialisme: the New Deal, de verplichte bijmenging van dure "CO2-neutrale" bio-ethanol die mede de voedselcrisis heeft veroorzaakt, allerhande vormen van protectionisme zoals "Buy American", verbod voor het oppompen van offshore olie om milieuredenen, anti-discriminatiewetgeving (gesteund door hordes advocatenkantoren die voor de minste prul processen aanspannen), enz...
Dat de totale hoeveelheid socialisme er minder is dan hier doet niets af van de grote hoeveelheid socialisme die er wel degelijk is.

"Ik vind het heerlijk dat alleen nog maar de idee aan socialisme of gedwongen herverdeling door alle partijen met afschuw wordt bejegend en in alle toonaarden wordt ontkend."

In alle toonaarden ontkend? Kom, kom. Bij Obama gaat het niet meer over de vraag OF gedwongen herverdeling moet ingevoerd worden maar over de vraag HOE ze moet ingevoerd worden. Zie:
http://www.plnewsforum.com/...
Citaat: "But the Supreme Court never ventured into the issues of redistribution of wealth and sort of more basic issues of political and economic justice in this society. (...) It didn’t break free from the essential constraints that were placed by the founding fathers in the Constitution, (...)"

#70777

Johan B

 

Ik zie nu dat fcal ook al verwees naar hetzelfde geluidsfragment. Op de link die ik gaf staat de volledige tekst van het interview weergegeven (bij de zesde post).

#70781

Nicolas R

 

Zelfmoord wordt voor een groot deel ook cultureel bepaald. In de Middeleeuwen en Nieuwe tijd was zelfmoord in onze streek een schande waarbij het lijk van de zelfmoordpleger door het dorp werd gesleurd en bespot. Dit voor le petite histoire.

Zeg, A.Rouet, waarom verwijs je niet naar het recente artikel in de Standaard over inkomensongelijkheid? Gefundenes fressen.

#70789

fcal

 

De socialistische geloofsbelijdenis van Obama op een onverdacht ogenblik (18.01.2001) hierna ontleed door Bill Whittle (NRO).

http://article.nationalrevi...

De Amerikaanse Grondwet dient uiteraard aangepast aan de socialistische noden. Weg met dat ouderwetse Velichtingsdenken! Leve de pro-actieve sociale benadering van de vrijheden.

#70798

Bart Vanhauwaert

 

@Luc : Als de Amerikanen dan toch zo allergisch zijn aan ' sharing the wealth', waarom moet die reporter dan alle zeilen bijzetten om dat zinnetje aan het Marxisme te linken? Amerika kent al jaren een progressief inkomensbelastingstelsel bij mijn weten heeft geen enkele serieuze kandidaat ooit een vlaktaks voorgesteld, laat staan doorgevoerd.

Soit, Biden had gewoon moeten zeggen dat Obama verwijten dat hij een marxist is, even van onzinnige nonsense is als Bush een fascist noemen.

@A. rouet : de 10% armsten vergelijking is niet geheel correct. Amerika kent waarschijnlijk een pak meer inwijkelingen dan Zweden. En het zijn vooral die inwijkelingen die de onderste 10% uitmaken...

#70799

Cogito

 

"klopt het dat in Afrika de zelfmoordcijfers beduidend lager liggen dan in het rijke Westen en dat in de VS zwarten minder vlug zelfmoord plegen dan blanken? If so, waar hebben ze dat aan 'verdiend' die zwarten? "

Dat kan een biologisch verschil zijn - een genetisch verschil dus, of, wars van hokjesdenken: raciaal verschil.

#70802

isaiah

 

@a.rouet (en Cogito):
mijn antwoord aan Rick was ironisch bedoeld. Maar als je toch aandringt, het volgende over zelfdoding:
(1) Durkheim heeft ooit een klassieke studie geschreven over zelfmoord waarin hij heel mooi laat zien dat zelfmoord en psychisch welbevinden minder sterk samenhangen dan velen denken.
(2) Het verschil in vatbaarheid voor majeure depressie tussen zwarten en blanken is in de VS idd opvallend. Daarvoor zijn tal van verklaringen mogelijk, ook genetische al zijn die in mijn ogen het minst waarschijnlijke. Maar een voorbeeld van zo'n genetische verklaring zou kunnen zijn dat van alle Afrikanen die met de slavenhandelaars naar de VS kwamen, vooral die het haalden die niet erg vatbaar waren voor neerslachtigheid. Een andere mogelijkheid is dat zij om culturele minder vatbaar zijn voor de medicaliserende tendens in onze samenleving. In onze cultuur is het hebben van een psychische stoornis steeds minder een stigma, waardoor mensen ook sneller geneigd zijn om hun gevoelens in medische termen te interpreteren.

#70804

traveller

 

Zwarte Afrikanen zijn veel expressiever dan blanken of Aziaten. Kijk maar naar de religieuze diensten. Die expressiviteit laat hen veel beter toe stoom af te blazen. Ze zijn ook honderd maal minder introvert met hun gevoelens dan de andere rassen. Hun woede aanvallen, die wel dodelijk kunnen zijn voor anderen, beschermen hen tegen opgekropte gevoelens.

#70806

Questing Beast

 

"Heeft een vooruitgangsoptimist als jij er zicht op wanneer in de VS de armoede zal uitgeroeid zijn zoals ze dat in Zweden al ' sinds Adalen 31 ' is?" Af en toe eens naar Zweden gaan kan misschien helpen om het één en ander in perspectief te plaatsen, A. Rouet. Wie zegt dat armoede in Zweden niet bestaat, kent Zweden alleen maar op papier. Af en toe eens uit de schaduw van de kerktoren kruipen is gezond; zeker voor kabouters.

#70807

LVB

 

@Cogito: "Dat kan een biologisch verschil zijn - een genetisch verschil dus"

Er zijn ook biologische verkleringen die niet genetisch zijn.

1) Mensen die weinig zonlicht zien zijn vatbaarder voor depressie die dan soms genezen kan worden met "lichttherapie".

2) Ondanks hun blanke huid hebben hedendaagse blanken die in streken met weinig zonlicht wonen, vaker een chronisch gebrek aan vitamine D dan zwarten. Gebrek aan vitamine D is één van de factoren die depressie kan bevorderen. In de VS is het gebruikelijk dat melkfabrieken vitamine D toevoegen aan melk, in Europa niet.

Ik zeg niet dat dit de voornaamste factor is of de enige verklaring, maar het kan meespelen. En ook de voedingsgewoonten kunnen een rol spelen, dat is ook biologisch en niet genetisch.

#70809

BC

 

@ Luc: ik had er nog aan gedacht het te vermelden bij een recente commentaar in het zomeruur/winteruur topic (http://lvb.net/item/637), maar ik zal het dan maar hier doen:

Dit is een interessante site over vitamine D. http://www.vitamindcouncil.org En hier gaat het meer bepaald over vitamine D, depressie en lichttherapie: http://www.vitamindcouncil....

"In 1999, in an even more interesting study, the vitamin D scientist, Bruce Hollis, teamed up with Michael Gloth and Wasif Alam to find that 100,000 IU of vitamin D given as a one time oral dose improved depression scales better than light therapy in a small group of patients with seasonal affective disorder."

#70852

A.Rouet

 

@ QB
Dus cijfers over armoede in Zweden kan je me niet bezorgen, maar de gaarkeukens van de daklozen die er onder een brug wonen heb je met eigen ogen gezien? En je vergist je niet met de VS?

#70868

fcal

 

Uit voorzorg of beter uit nazorg heb ik nogmaals de oorspronkelijke bron van de socialistische geloofsbelijdenis van Obama nagegaan.
Een Chicago Openbaar Radiostation (WBEZ) heeft het volledige gesprek in mpr-formaat op internet gezet.

Ook enkele andere discussieprogramma's over verwante onderwerpen staan er.
Leuk om te weten maar op een bepaald ogenblik wordt het station gebeld door een luisteraar om een nadere toelichting te bekomen.
Deze beller is raar maar waar Obamas "pal" Bill Ayers. De wereld is klein.

http://apps.wbez.org/blog/?...

#70892

Johan B

 

Michael Ramirez heeft een grappige cartoon over Obama's huichelarij met ondermeer een verwijzing naar het radiointerview over de herverdeling van rijkdom:
http://www.ibdeditorials.co...
Als de link niet werkt, klik op de cartoon van 29 oktober.