Voor wie dacht dat op GeenStijl alles kan

Jouw reactie ("Op landverraad staat de doodstraf: Tjibbe Joustra moet voor het executiepeloton.") was voor het NCTb ["Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding"] reden aangifte te doen bij de politieteam bedreigde politici. Afgelopen week heeft de officier van justitie middels een vordering jouw IP opgeëist.

Wij hebben daarop onze advocaat geraadpleegd met de vraag of wij deze vordering naast ons neer konden leggen, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Zo ben je als website-beheerder verplicht in geval van strafbare feiten aan zo'n vordering gehoor te geven. Zo niet, dan volgt inbeslagname, hetgeen zelfs zou kunnen leiden dat GS (tijdelijk) op zwart moet. Zie het als een huiszoeking, je bent in zo'n geval verplicht de politie binnen te laten. GS staat niet boven de wet, dus voor ons geldt deze regel ook gewoon.

Bovendien was jouw reactie in strijd met onze huisregels en had dus onmiddellijk moeten worden beloond met een ban. Dat is niet gebeurd, hetgeen spijtig is. Maar met 10.000 reacties per dag wil er nog wel eens iets tussendoor schieten. (...)

Met vriendelijke groet,
Fleischbaum

(...) Vorig jaar is de wet op het gebied van vorderingen aangepakt. De vrijblijvendheid is weg. Zouden we bijvoorbeeld niets doen met deze vordering, dan volgt er een 'zoeking'. Dit betekent dat alle servers in beslag worden genomen, de kosten voor het vinden van de commenter worden aan de eigenaar -wij dus- doorberekend. Trouwens, het niet voldoen aan een bevel of vordering is een misdrijf en voor misdrijven ga je door naar de gevangenis.

Meest gehoorde klacht: ja maar ik dacht dat GeenStijl vrijheid van meningsuiting en dit en dat was! Wordt eens wakker en ruik de koffie. Jijzelf hebt vrijheid van meningsuiting. Het staat je vrij een blog te beginnen en daarop de meest aperte doodsbedreigingen, laster en beledigingen te bezigen. In onze comments bepalen wij wat er weg gaat en blijft staan. Simpel, zie onze huisregels.

Vage verzoeken om gegevens leggen we naast ons neer. Denk aan particuliere instellingen, semi-overheidsinstellingen en bedrijven. Verzoeken van Justitie die onjuist zijn opgesteld leggen we eveneens naast ons neer. Informele verzoeken van onze vrienden van de politie leggen we naast ons neer. We staan uiteraard niet toe dat er 'gegraasd' gaat worden in onze database. Elk officieel verzoek moet specifiek zijn en wordt sowieso ter beoordeling doorgestuurd naar ons team van drie advocaten. Maar suggesties over de aanscherping en verbetering over onze -nu al uitstekende- reaguurdersregels zijn meer dan welkom natuurlijk. Duidelijk zo? Mooi!

Waar is het O.M. nou helemaal mee bezig. Iedereen weet dat deze zaak gaat verzanden. Dat de kans dat hier een boete uitrolt minder dan 1 procent is. Is dat erg? Nee, dat is helemaal niet erg, want er zijn goedverdegoedver wel belangrijkere zaken die het O.M. wél moet aanpakken. Tjongejongejonge, ga eens wat terroristen en scooterdieven oppakken ofzo.

Prof. Hoxha

Dominique Weesie en Ambroos Wiegers in een open reactie op reaguurder Hippocrates, op Geenstijl.nl, 7 december 2008Reacties

#72710

Koen Godderis

 

"Op landverraad staat de doodstraf: Tjibbe Joustra moet voor het executiepeloton" ...

Best wel een rechttoe rechtaan uitspraak, maar gezien de context is er niets verkeerds mee. De auteur bedoelt gewoon dat het patriotisme van onze politici tegenwoordig dat van een asielzoeker niet overstijgt. Het is een verscherping van bewoordingen opdat de boodschap de aandacht zou trekken.

Overigens kwamen dit soort lui wel degelijk zonder pardon voor een vuurpeloton te staan op één of andere grote markt. Ik zeg niet dat we terug naar de middeleeuwen moeten, maar op politiek bedrog mogen voor mijn part in het vervolg straffen staan.

Het kan toch niet dat oplichters zoals Verhofstadt en Leterme straffeloos miljoenen mensen kunnen oplichten door kiesbeloftes glad naast zich neer te leggen? Ik vind dat voor zo'n oplichting op dergelijk grote schaal wel een jaar of 10 dwangarbeid mag staan. Kwestie dat politiek weer een beetje serieus wordt. In plaats van een speeltuin voor criminelen.

Oplichters zijn toch criminelen, niet?

#72716

OutlawMike

 

Tjibbe Joustra is een kloothommel. Ik weet niet waaruit die bedreiging van Hippocrates precies bestond maar die Joustra verdient het m.i. wel bedekt met pek en veren en met een betonblok om zijn nek de Wadden ingejaagd te worden, als het even kan met een schop onder zijn kont en net voor het hoog tij opkomt. Het is een smerige fraudeur die het op god weet welke wijze tot nationaal coordinator terrorismebestrijding geschopt heeft. Er was zo'n week of wat geleden verhoogde terreurdreiging in Olland. Welnu, volgens die sukkel was dat de schuld van 'Fitna' van Wilders. Met gasten als Joustra is de verdere uitholling van de democratie in onze Lage Landen een mathematische zekerheid.

Overigens zou ik me ook meer zorgen maken over een bepaalde categorie radicalen van een bepaalde godsdienst in bepaalde wijken die momenteel geheid plannen zitten maken voor wat extra vuurwerk op Oudejaar, dan om een pissed off reaguurder die zijn dreigement toch nooit waar zou maken.

Linkje omtrent Joustra: http://www.volkskrant.nl/bi...

Lees en walg van deze smerige dhimmi.

Mogelijks het beste wat ie in zijn loopbaan ooit zal gepresteerd hebben is dat ie binnen drie weken ontslag neemt.
http://www.volkskrant.nl/bi...

#72720

dendof

 

Ik lees geen doodsbedreiging, maar de suggestie dat de rechtbank TJ voor landverraad tot de dood met de kogel veroordeelt.

Moet kunnen volgens mij.

#72733

forumschorem

 

Geenstijl zijn een stel landverraders. Wel een grote bek maar als het puntje bij paaltje komt de eerste de beste als een laffe NSB'er uitleveren aan de gestapo.

Dus...

Op landverraad staat de doodstraf: Fleischbaum moet voor het executiepeloton. Geenstijl graag dit jaar nog op zwart. Kutsite.

#72735

Nil Desperandum

 

GS is een smerige en gore haat-zaai site. Kritiek op de site kan men nauwelijks vertragen en voor dat je het weet heb je een ban aan je broek middels het welbekende "wegjorissen".
Bovendiens spelen zij een smerig spelletje. GS heeft betaalde reageerders in dienst die regelmatig olie op het vuur gooien om reacties uit te lokken. Hoe meer reacties/kijkers des te meer inkomsten via reclame inkomsten.
Dat de gemiddelde reageerder dat niet door heeft komt veelal door het bekende domme Nederlands kudde gedrag.

#72742

Mark

 

@Nil Desperandum
"GS heeft betaalde reageerders in dienst"
Interessant. Heb je een bewijs of een bron?

#72754

Nil Desperandum

 

@Mark.
Heeft GS je om een boodschap gestuurd knul?

#72773

Mark

 

@Nil Desperandum
Nee; ik denk dat GS geen betaalde reageerders nodig heeft. Maar ik houd alle opties open.
Dus Nil, heb je enig bewijs, of sta je maar wat te roepen of Jan Jaap van de Wal na te kwaken?

#72799

Tyfusbelg

 

http://www.geenstijl.nl/mt/...

effe lezen nil desperandum.

#72802

pepperjack

 

ah, er zijn geen zekerheden meer in't leven. Een ban, voor iets dat dan nog duidelijk GEEN oproep tot geweld was, integendeel het geweldsmonopolie van de oveheid bevestigde.

Als het al geen hoax is, denk ik dat ze zich ergens overdreven streng willen tonen, om goodwill te creëren op andere domeinen.

#72809

Nil Desperandum

 

Het kan niet anders of GS is op de vingers getikt door de overheid. Werd tijd ook.
Men werd té overmoedig en meende alles en iedereen voor lul te zetten. Het moet u opgevallen zijn dat Marokkanen amper meer neergezet worden als riff-apen of anderzijds, Hirsch Ballin niet meer afgebeeld wordt in een Nazi-uniform en onze gewaardeerde MP niet meer met een pet van SS op etc.
GS wil kennelijk good-will kweken door het braafste jongentje van de klas uit te gaan hangen. Op straffe van op zwart gaan. Iets wat de commercie niet zal toestaan natuurlijk. Haar stupide aanhang zal dat echter niet toleren omdat een podium ontbreekt om heerlijk anoniem de boel te verketteren, nekschoten uit te delen (al eerder verboden) en doodverwensingen te uiten. Feiten waar de redactie van GS eerder voorheen dapper aan meedeed. Conclusie: GS wordt een doorsnee-site met saaie door-snee mensen. Bloggers hebben de toekomst. Voor mij als linksradicaal gloort de horizon, waarvan akte.

#72812

D. G. Neree

 

http://www.geenstijl.nl/mt/...

1750 reacties, vrijwel unaniem staan ze achter Hippocrates. Dat Geenstijl het IPnummer moest overleggen ok, maar waarom Hippocrates bannen voor iets dat geen bedreiging is? Hiermee toont Geenstijl, en ook door niet op de 1750 commentaren te reageren, dat ze feitelijk een verlengstuk is van justitie.
Daar schrik ik van. Ik reageer sinds enkele maaanden af en toe opartikelen daar en net de dag voor het gedoe met Hippocrates raakte ik mijn babyhoofdje kwijt, waar ik eigenlijk best trots op was. Maar die trots werd de volgende dag goed ondermijnd hierdoor.

Ik heb een paar vragen aan dhr Weesie:
1: Waarom is Hippocrates verbannen van Geenstijl voor iets dat A: geen bedreiging is en B: op Geenstijl in veel "ergere" mate voorkomt? Was het doorgeven van het IP-adres niet voldoende?
2: gaat Geenstijl in de toekomst meer gebruikers blokkeren en hun IPnummers doorgeven op verzoek van het Openbaar Ministerie?
3: Is het waar dat het leger invloed heeft op Geenstijl, zoals beweerd wordt?

M.a.w.: is Geenstijl een verlengstuk geworden van de zittende macht waar ze zogenaamd zo tegen ageren? In dat geval zal ik niet meer reageren daar, aangezien mijn veiligheid niet gegarandeerd wordt en mijn bijdragen daar kunnen worden opgevat als terrorisme en ik door Geenstijl aan de Gedachtenpolitie wordt uitgeleverd.

In ieder geval: zolang Hippocrates geblokkeerd is, pleegt Geenstijl verraad aan alle reaguurders, die GS mee hebben helpen grootmaken en laden ze bovenstaande verdenkingen op zich. Dan kunnen ze net zo goed opdoeken, want dan blijkt Geenstijl een val te zijn, opgezet om onwelvallige geluiden te kanaliseren en op te sporen. Slechte zaak en hoogverraad.

#72814

Nil Desperandum

 

Kennelijk moeten wij de discussie hier maar voeren daar GS enkele reageerders geen vrijbrief geeft om te reageren. Kritiel levert immers een ban op. Mogelijk dat dit blok hierdoor gaat groeien. Mijn zegen heeft ze.
Inderdaad heer Neree lijkt het er op dat GS hét reclameblok is geworden voor ons leger. Die malle blonde jongen, ene Rutger...jaja, verzin het maar, moet kennelijk lands legervoorlichter uithangen. Je zal er de oorlog maar mee moeten winnen. Beetje de legerclown uithangen in Noorwegen en Suriname om te leren hoe kanonnenvoer te worden. Kennelijk levert dit extra inkomsten op voor de landverraders van GS. Het is mij te toevallig dat GS ineens zo lief en meegaand is geworden.
Op hoogverraad staat de doodstraf.........lees geen kijkers dus geen inkomsten meer. Dat het domme leger reageerders dit niet wil inzien geeft kennelijk aan hoeveel meelopers die vermalijde site in haar gelederen heeft. Enfin, afwachten maar hoelang GS het nog volhoudt. Kan vast niet lang meer duren voordat men de farizeërs van GS door heeft.

#72816

D. G. Neree

 

en nog een vierde vraag:

Is Hippocrates het enige geval? of is het vaker voorgekomen, zonder dat de reaguurder zelf of anderen daarvan op de hooogte werden gesteld?

En waarom krijgt Hippocrates geen kans om te antwoorden?

Dit hele zaakje stinkt. De NCTB moet zich bezig houden met het opsporen van terrorisme. Is iemand die een mening spuit een terrorist? Hippocrates was juist boos op Tjibbe Joustra, omdat hij zijn werk niet goed doet. Hij is dus eigenlijk boos omdat hij veel meer van de heer Joustra verwacht had. Is het misscihen zo, dat de heer Joustra op het gebied van terrorismebestrijding volkomen aan het falen is, en daarom maar ongeruste Nederlanders gaat achtervolgen? Daar lijkt het wel op namelijk. Het is een grote schande.

Wat er misschien gebeurd is:

"Zeg tjibbe, we hebben met een ploeg van 5 man in drie maanden tijd alle reageersesl op Geenstijl bekeken, maar verder dan wat gescheld kwam het niet. Absoluut niets waarmee we ze juridisch kapot kunnen maken."
"Wat? onmogelijk. Die site moet kapot hoor je? kapot!"
"Nou ja, er staat wel ergens iets over landverraad en een vuurpeloton voor u, maar dat is gewoon iemand die vindt dat u het niet goed doet. Een mening, niet meer. en helaas.... daar kunnen we de mensen nog niet voor laten oppakken.
"Onzin, in het kader van Terrorismebevordering mag alles. Die een aanklacht in tegen die gasten en ik wil het IPnummer van die Hippocrates. Hopelijk is hij wat ouder dan 10 jaar."
"Maar wat wilt u bereiken? Die aanklacht wordt weggewuifd door een rechter."
"Dat maakt niet uit. We dreigen geenstijl met sluiting als ze ons Hippocrates niet op een dienblad presenteren met een appel in zijn mond, doen ze dat niet, dan gooien we de tent op zwart.
Doen ze het wel, dan hebben ze intern de poppen aan het dansen. Win-winsituatie. Dus bel HB even wil je? Vraag hem meteen of ik wat meer personeel mag hebben, want die speurtocht op Geenstijl heeft me een hoop werk gekost. Gelukkig geen drie jaar, zoals de zoektocht naar Gregorius Nekschot."
"Hihihi, slimme zet baas. En wat doen we met dat gerucht dat de terroristen in Mumbai gefinancierd werden door Engelse moskeeën? Moeten we kijken of ze hier ook kontakten hadden?"
"Mumbay? Dat waren geen terroristen. Dat waren jongens die paddo's op hadden. Je weet toch dat mensen daar een beetje raar van worden? Nou, schiet op met die aanklacht, dan gaan we daarna lvb eens even flink onder de loep nemen."
"Je bent een kei, baas!"

#72818

D. G. Neree

 

Nil Desperandum, je bent tegen een site als Geenstij en hun werkwijze. Maar je opmerking dat onwelgevallige geluiden resulteren in een ban zou je hard moeten maken. Ik lees namelijk in veel reacties stevige en ongezouten kritiek op GS zelf.

#72824

Nil Desperandum

 

Er rijdt constant een wit busje langs mijn huis.
Bovendien staat er een man in een regenjas in het portiek!
Ik ben weg en duik onder in de anoniemiteit van een proxy en probeer van daaruit GS op te blazen.

#72830

D. G. Neree

 

Als handlanger van Tjibbe tegen GS heb je toch niets te vrezen? Nee, ik maak maar een grapje hoor. Ik kan me goed voorstellen dat je een hekel hebt aan GS en ik ga ze hier echt niet uitgebreid verdedigen.

Tot nu toe heb ik ze altijd met een korreltje (of een pak) zout genomen en de personen die door hen onder handen werden genomen hadden het (op een paar missers na) aan hun eigen ruggegraatloosheid of hufterigheid te danken dat ze door de mangel werden gehaald. Maar GS kaart wel onderwerpen aan, waar normaal geen aandacht aan wordt geschonken en tussen de vaak bijzonder grappige, maar ongenuanceerde reaguursels (die interessanter zijn dan de artikelen, die op een uitzondering na erg voorspelbaar zijn en idd niet altijd even sterk) staan soms juweeltjes van discussies en analyses. Het zijn niet allemaal valse wolven, sterker: het zijn vaak schatten van mensen, die daar hun virtuele kroeg hebben , met een eigen manier van praten en omgaan met onderwerpen.

Maar ik heb nu mijn twijfels aan de intenties van GS en begin ik ze sterk te wantrouwen. Mochten mijn donkere vermoedens waar blijken, dan zul je mij aan je zijde zien in je veroordeling van hun werkwijze en wil ik je wel helpen met het leggen van (verbale) bommetjes. O, en ik heb opdracht gegeven om de surveillance van je woning op te heffen. Sinds je huis vol camera's zit, is dat niet meer nodig.

#72911

Joke Ter Dam

 

Best leuke discussie hier die mij aan het denken zet.
"Zou het echt waar zijn?". Kennelijk worden wij toch bedonderd door GS en haar kornuiten. Via via komt ik hier terecht en heb hedenmorgen toch maar weer eens een kijkje genomen op GS. Het lijkt warempel de Story wel (niet de Viva, die is mij te lief en dierbaar). Zitten daar warempel een stel uit hun neus etende abmtenaren te wauwelen over een vermoedelijke facelift van ene Agnes Kant........nou ja zeg!
Kennelijk is daar de recessies ook al toegeslagen. Ook het gedrag van een wethouder wordt besproken die zijn vrouw een liefhebbend klapje voor haar blote bips heeft gegeven. Niveautje daar op GS. Inderdaad, de commercie heeft toegeslagen. Bovenstaande personen schijnen gelijk te krijgen.

#73148

D. G. Neree

 

@Joke Ter Dam
ik moet toegeven, dat het gelaat van mejuffrouw Kant daar ook wel enige aanleiding toe zou kunnen geven. maar om daar nu een artikel aan te wijden is inderdaad nogal makkelijk en goedkoop. misschien zouden de corpsballen van GS eens volwassen onderwerpen aan kunnen pakken? Maar misschien zitten ze zelf te "vuistdiep" in de smurrie om relevante issues uit te diepen? excuses voor de woordherhaling

#78496

D. G. Neree

 

Inmiddels moet ik achteraf Nils desperandum gelijk geven. Mijn kritiek op een artikel over een dood paard en mijn twijfels over powned, niet in extreme bewoordingen, reulteerde in een ban, ongeveer een week na het hier bovenstaande. Ik weet niet voor hoelang de ban was, maar voor mij is 1 keer genoeg. laat ze lekker hun gang gaan, maar dan zonder mij.

#89295

kenneth

 

Probeerde dagenlang op gs in te loggen (heb overigens nooit een comment gepost) wat niet lukte. explorer geupdate met geen resultaat. Blijkbaar heeft een huisgenoot een comment gepost wat niet door de beugel kon waardoor ook ik een ip-ban aan de broek heb. Maar het eea is me nu toch wel duidelijk; We worden wederom genaaid door de verdeel en heers tactiek van het koningshuis (zie het kroontje). Na Fortuyn wordt ons ook het recht ontnomen van meningsuiting en zoals D.G.Neree terecht schrijft, 1 keer is dan genoeg.
Laat Geenstijl maar gaar koken in hun eigen soep...het is slechts een kwestie van tijd voordat de boel daar afbreekt en de waarheid boven water komt.