Betogingen tegen geweld

Zaterdag in Parijs (30.000 volgens de politie, 100.000 volgens de betogers), zondag in Brussel (30.000 volgens de persbureau's, 70.000 volgens de organisatoren): pro-Palestijnse betogingen "tegen geweld". Oordeel zelf:


Betoging in Parijs, foto: Hughes Léglise-Bataille


Dexia-kantoor doelwit in Brussel, foto: han Soete


Auto wordt slachtoffer van betoging "tegen geweld", bron: Chris Demeyere

Reacties

#74753

Bompa

 

Als ik deze vijfde colonne in actie zie, kan je niet anders dan concluderen dat Eurabia een onomkeerbaar feit is geworden - waar waren al die rechtschapen betogers naar aanleiding van het geweld in Georgie, etc., waar waren de luikse politiebrigades om de steunbetoging voor hamas (internationaal erkend als terroristen) uiteen te kloppen?-.

#74755

A.Rouet

 

@ luc
Het lijkt erop dat je met de foto's van het wangedrag van die 100 relschoppers de overige 99,66% betogers wil discrediteren. Ach dat slecht karakter van A.Rouet!

Hat tip van deze laatste: Zijn er via Demeyere of andere kanalen foto's van kinderlijkjes uit de Gaza voorradig? Die hier brengen, dàt zou pas, als ik jou en anderen hier mag geloven, de Palestijnen in verlegenheid moeten brengen.

#74756

OutlawMike

 

Onze Leopardtanks nu wegdoen zou krankzinnig zijn. Ze moeten uitgerust worden met reactieve pantsering, en wat we nog hebben aan combattieve eenheden moet dringend gaan oefenen in straatgevechten. Grondaanvalsvliegtuigen hebben we niet echt maar ik denk dat Alfajets wel prima kunnen aangepast worden voor het bestoken van urbane concentraties. En natuurlijk artillerie. Autochtone Europeanen moeten zich mentaal beginnen voorbereiden op een burgeroorlog met onze moslimminderheden. Dit heeft niets te maken met voor of tegen Israelische operaties, dit is een uitdaging voor de gevestigde orde, een 'probe'. Verwacht dat dit soort zaken crescendo gaat.

Een voordeel is natuurlijk dat de moslims door hun eigen "soft ethnic cleansing" die ze de voorbije decennia doorgevoerd hebben, zelf gezorgd hebben voor vrij homogene moslimgemeenschappen, zodat de collateral damage voor autochtonen tot een minimum beperkt kan worden.

Ik wil hier nog snel aan toevoegen dat als er weer een kluitje randdebielen komt aandraven dat denkt dat ik ze weer zie vliegen, ze dan best eens de recente geschiedenis van Libanon opsnorren. Het werd het Zwitserland van het M.O. genoemd TOT de moslims een meerderheid begonnen te vormen. De pedofielaanbidders moeten het signaal krijgen dat als ze ons een Libanon willen lappen we bereid zijn tot militaire inzet.

#74757

Tijl

 

Zijn dat schoenen die daar naar dat Dexia kantoor gegooid worden? Er zijn toch wel spectaculairdere dingen gebeurd in Brussel gisteren. Als is het niet zo'n goed idee om dat te willen fotografferen: http://driessegers.wordpres...

#74758

pepperjack

 

(Onder meer esthetisch) mooie foto's, ook op de link van Tijl. Ik vraag me af of ik op die link burgervader Moureau herken op een foto. En of die toek gaat krijgen van het 'Palestijntje' tgo hem, een kindje met een geheel onschuldig houten stokje (waarschijnlijk was 't slogankarton er afgewaaid), of niet. En op diezelfde foto zie ik dat er nu blijkbaar ook petjes zijn met Arafat-sjaal-motief :-)

Voor ARouet: no panic, alles gaat goed. Op VRT journaal (editie laat) waren het steevast relleTJES (<> VTM nieuws) (ik denk dat er enkel wat geroepen werd en hier en daar een papiertje op straat achtergelaten - och ja, en een vuurtje maar dat was voor wat verwarming op die koude dag). Vanmorgen op VRT radio nieuws kon de reporter fier melden "MAAR de relschoppers zijn opgepakt en ZE GAAN DE SCHADE BETALEN". Oef zeg, ik dacht al! Geen ingewikkelde processen deze keer, neenee, ze hebben de rellers al, ze waren solvabel, en er is al een schikking getroffen ook. Snelrecht werkt goed, en VRT is sterk in verslaggeving.

Met zo'n vijanden heeft Israël eigenlijk geen vrienden nodig.

Wel straf dat men in Brussel, in vrrrieskou, zoveel leeghoofden kan mobiliseren. Zelfs als't er maar 30.000 waren...

#74759

emigrant

 

Wel een mooi rond getal, die 100. Kan je alleen maar uit concluderen dat ze opdracht hadden gekregen er 100 op te pakken en dan te stoppen. Kwestie van de belastingsbetaler tevreden te houden.

#74760

Michel Vuijlsteke

 

Beetje kort door de bocht om de betogingen "pro-palestijns" te noemen, ook.

#74761

Neverbeendead Religion

 

Outlaw mike kent als geen ander het gevaar van de islam en is als geen ander voorbereid.
En de evolutie staat niet stil. Men heeft het al over het nucleaire iran gehad en over suitcase nukes en dat gaat maar verder. Ook de amerikanen en de russen weten dit. Zoals wereldwijde communicatie via de evolutie van de grootste bedrijven tot aan het individu is geraakt momenteel staat de vernietiging van de wereld voor hetzelfde scenario. Daarom hebben de hoofden van de russen en de amerikanen al hun meest luxueuze paleizen diep onder de grond laten bouwen met van die top secret contracten om verder te leven zonder radioactiviteit wanneer het onvermijdelijke ivm met de creatieve en evoluerende maar doorzichtige mensheid zichzelf aandient want zij weten zoe goed hoe dat van het stenen tot het computertijdperk en verder gaat. Zij zitten er dan ook niets mee om het onvermijdelijke zelf te activeren als het oorlogsnieuws over de hele wereld een beetje te saai begint te worden.
En zo is ook outlaw mike al voorzien en als je heel braaf bent mag je misschien mee want hij heeft nog wat plaats over want in het andere geval zal er no shelter bij hem zijn.
Het maakt hem dan ook niets uit of je hem iemand die ze ziet vliegen noemt of niet want hij is voorbereid en zal daardoor zijn slag moeiteloos binnenhalen.
https://www.youtube.com/watc...

#74763

Briggs

 

Michel Vuijlsteke: Hoe zou u het omschrijven? Contra-Palestijns? Anti-Palestijns? Anti-Israëlisch? Antisemitisch? Pro-Hamas? Anti-Palestijnse Autoriteit?

#74764

LVB

 

@A.Rouet: Na het ontvangen van een "tip" plaatst de blogger een "hat tip": hij raakt met zijn hand de rand van zijn hoed aan bij wijze van erkentelijkheid. Dàt is dus een "hat tip".

http://en.wikipedia.org/wik...

"Foto's van kinderlijkjes uit Gaza": daar staan de mainstream media toch al vol van?

#74766

A.Rouet

 

@luc
Dat de msm alle aspecten van het conflict in woord en beeld brengen, klopt inderdaad, een goede zaak en dito voorbeeld voor andere media. Zeg nu zelf de eenzijdigheid van een blad als Solidair, bweeeeekes.

Wat jouw toelichting bij "hat tip" betreft, ben ik je erkentelijk en lift ik de hoge pet die ik van jou heb.

#74770

LVB

 

@A.Rouet: Zowel Solidair als 't Pallieterke, zowel Indymedia als Angeltjes, zijn vanuit hun "eenzijdigheid", die ik eerder als "focus" en "ideologische gedrevenheid" zou bestempelen, een verrijking voor het medialandschap waarin al te veel spelers in het centrum staan samengedrumd.

#74771

A.Rouet

 

@ luc
Goed maar daarom hoef je hun voorbeeld van "eenzijdigheid" toch niet te volgen? Want wat krijg je dan? 98 sektariërs en 2 uitzonderingen om de regel te bevestigen. Als dat jouw opzet is, 'vrijheid blijheid' , ook goed, maar dat maakt je tot de laatste die mag zeiken over media die Annemans én Vogels, en het hele spectrum ertussen, aan het woord laten.

#74773

LVB

 

@A.Rouet: Ik pleit er toch niet voor dat de staat de kranten zou verplichten om op een andere manier te schrijven? Bijgevolg respecteer ik de vrijheid van de kranten, ook al heb ik heel wat kritiek op het feit dat ze allemaal op dat ene plekje staan samengedrumd. Kritiek uiten beperkt de vrijheid van de bekritiseerde niet.

Wie vindt dat de kranten te weinig beursnieuws brengen, kan beter met een beursblad beginnen dan met een krant die wat meer beursnieuws brengt dan de andere kranten. Vandaar dat deze blog over bijna niets anders gaat dan vrije meningsuiting, vrije markt, en andere rechtse thema's die in de mainstream media niet of te weinig aan bod komen. Deze blog is niet objectief en zal dat ook nooit zijn, deze blog is niet pluralistisch en zal dat ook nooit zijn. Jij wil dat deze blog een doorslagje wordt van wat de mainstream media brengen? Richt dan zelf zo'n blog op hé, succes verzekerd.

Overigens, wanneer is dat *opiniestuk* van Annemans verschenen en in welke krant was dat precies?

#74774

Benny Marcelo

 

Zelfs Van Der Kelen had het vandaag in HLN over de 1000 Israelische doden door o.m. zelfmoordaanslagen maar "die de publieke opinie nauwelijks schijnen te raken"
"Wie men niet kan vernietigen wordt een gesprekspartner" stelt LVDK. Ik vraag me af hoe je dat doet als je "gesprekspartner" enkel maar je vernietiging als doel heeft en verder geen bestaansreden???

#74775

A.Rouet

 

Annemans zag ik gisteren in De Zevende Dag, en wie was er het afgelopen jaar in de media meer aan het woord dan het ' politiek incorrecte ' duo Dedecker-De Wever?
Eric Jans en Benny Marcelo misschien, toegegeven dàt is jouw grote verdienste.

#74776

Willy

 

De manier waarop die betoging beschreven wordt is ironisch, om niet te zeggen sarcastisch. Men heeft het over relletjes, relschoppers, en heethoofden. Allemaal woorden die aansluiten bij agressievelingen, hangjongeren, uit de hand lopende tieners... En die uitgedaagd worden door Joden, Vlaamse vlaggers, ordediensten, banken... en dan maar overgaan tot vernielingskes, diefstallekes, inbraakskes, verwondingskes, aanrandingetjes, als het maar op -tjes eindigt. Want al die crimineelkes (want dat zijn het) krijgen van de politie, op last van het Centrum ? , minimum twee werkdagen tijd om zich aan te geven.
Diezelfde minderjarigen, dus nog kinderen, waarover het in ons land gaat, zijn in Gaza en Bagdad onschuldige burgerkinderen die door de joden vanachtiger moeders rokken worden gehaald, gekeeld, en met kogels doorzeefd.
Op de teller van Mevr M. Tangh staan er zo 954, allemaal onschuldigen die door de Joden en hun amerikaanse trawanten de dood worden ingejaagd. Die teller is doorlopend te zien op uw VRT-scherm, in de rechterbovenhoek, maar je hoeft er wel een speciale geheime code voor te hebben om die zichtbaar te krijgen.
Dan krijg je cijfers als 954 onschuldige burgers waarvan 84 zuigelingen, 503 schoolgaande kinderen, 22O vrouwen waarvan 178 moeders (73 in verwachting) en de rest verloren gelopen mannen.
Volgens een anonieme maar betrouwbare en gezaghebbende palestijnse bron zouden uit West-Vlaanderen drie containers bommen met mosterdgas richting Israël vertrokken zijn, en mag men zich na cluster-, fosfoor- nu ook kortelings aan mosterdbommen verwachten.
Menslief, waar eindigt dat ? Wat in Afrika kindsoldaatjes genoemd worden, zijn in Palestina vrijheidsstrijders of onschuldige kinderen, al naargelang het nieuws van Reuter komt via Belga, of van onze reporter ter plaatse...
De journalistiek viert hoogtij, zoals in de glorietijd van Paris-Match. Journalistiek ? Welke journalistiek ?

#74779

Benny Marcelo

 

Rouette, zou je je eigen reacties eens effe willen tellen. Ik moet nog werken hoor :-)

#74780

OutlawMike

 

Van 'De Pers': http://www.depers.nl/binnen...

'Bestuurder Ahmed Marcouch beschrijft in een brief zijn ideeën voor een ‘stad op zich’, buiten de ring. Lang niet iedereen vindt dat een goed plan.

‘Er kan een bloeiende moslimgemeenschap ontstaan met voldoende sociaal kapitaal. De moslimminderheid wordt dan een pluspunt.’ Dat schrijft de Amsterdamse stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch in een interne brief aan andere stadsdeelvoorzitters in Amsterdam-West. De PvdA-bestuurder haakt in op de actuele discussie om het aantal stads-delen in Amsterdam te verkleinen. Marcouch is voor en ziet een super-stadsdeel voor zich, een stad op zich: Nieuw West. Hij schrijft: ‘Er is een wezenlijk verschil tussen west binnen de ring en west buiten de ring.’

Marcouch ziet allerlei voordelen in een groot, nieuw stadsdeel buiten de ringweg (concurrentie met Purmerend en Almere, de bouw van wolkenkrabbers, uitbreiding van de universiteit), maar schrijft ook: ‘Nieuw West kan zich toeleggen op de integratie van immigranten.’ Wie wil kan zijn ‘geloof in Nieuw West’ ook letterlijk opvatten, namelijk als moslimgeloof. Is het verstandig voor een stadsbestuurder om een ‘bloeiende moslimgemeenschap’ te bepleiten? VVD-Kamerlid en integratiewoordvoerder Paul de Krom zegt: ‘Als hij bedoelt te zeggen dat hij de moslimgemeenschap wil versterken, of dat hij een specifieke moslimwijk in Amsterdam wil creëren, zou ik dat heel ongelukkig vinden. In een seculiere samenleving moeten bestuurders zich niet laten leiden door hun geloof.’ Zijn PvdA-collega Jeroen Dijsselbloem zegt: ‘Ik begrijp niet wat hij bedoelt. Moslimgemeenschappen vormen zich om moskeeën en niet rond stadsdeelgrenzen.’

Wie niet ziet dat er nooit ofte nimmer integratie komt met moslimuitschot is ziende blind. Dit is een dynamiek zoals die al 1400 jaar bestaat. Hun bedoelingen zijn kristalhelder en ik verbaas me erover dat ze zelfs niet meer verbergen. Onder onze neus wordt een parallelle samenleving ingericht met een bevolking die op confrontatie aanstuurt.

De ondankbare taak om hierop te wijzen is weggelegd voor racistische knorpotten zoals Outlaw Mike.

#74781

OutlawMike

 

Op onze blog was er een reactie van een vriend van mij, Scott uit Maine, zelfstandig reclameman, getrouwd, vader van drie kinderen. In de woorden van een andere 'commenter' heeft Scott 'a way with words'. Hier volgt Scotts beknopte mening over het moslimgeweld in geheel Europa:

'As for our rioting European Muslims, we're past the point where talks, concessions, hand outs and coddling is going to help that situation. Actually, those things could never help, but that's beside the point. A society at some point has to understand that its own survival is at risk, and value itself as a whole over a particular minority group. Very few politicians have the balls to say this, and the ones that do are usually called racists, but I would call them realists and patriots. But what needs to be done is simply demonstrate that this behavior is a dead end and will not be tolerated. Actually allowing news coverage of these events would be a start. Coming down hard on perpetrators would also be a start. Might it escalate things in the short term? You bet it would. But the course they are on now ends in a failed state. And if you don't think direct, violent (if necessary) confrontation solves anything, ask the Baathists in Iraq or Hamas in Gaza how things are going these days.'

Ik word zodanig ziek van de Europese fin-de-siècle mentaliteit, het ennui als levensfilosofie, het sansfoutisme, het bewust begraven van idealen, hoop, begrippen als plicht, eer en trouw, het kakken op onze tradities, het ontkennen van onze wortels...

... dat ik mijn dagelijkse conversaties met conservatieve Amerikanen broodnodig heb om de dag op een positieve noot te eindigen. Wat is me dat hier in Europa toch een verstikkende plek geworden.

#74782

EricJans

 

@ Outlaw:

Mike, misschien is het tijd voor de Vlamingen om Brussel los te laten zodat het een geïsoleerde tweetalige moslimenclave kan worden, met het Frans als tweede taal: Mohammederlecht, Mullahbecq, Ixellistan, enz. ...
Ook daar moet een muur rond van 7 meter hoog, zoals rond Gaza.
We mogen eens lachen, hé.
Hoewel...

#74799

Cogito

 

Tja voor ons moest er politiek asiel bestaan in de States, nietwaar Mike?

#74802

joe

 

i had a dream: dat de current events op deze manier op deze blog gingen verschijnen.

#74810

New Statesman

 

@EricJans

met de burgemeester Faroek Al-Tilman? ;)

#74821

pol vandamme

 

De meeste boerenbetogingen in Brussel zijn gewelddadiger... de rechtse falanx zwijgt dan meestal.

#74822

EricJans

 

@ Pol Vandamme:

'de meeste boerenbetogingen' (?) gaan over onze freet in ons land.
Je vergelijking loopt hier mank. Je moet je - om de vgl. juist te maken - voorstellen dat de Vlaamse boerenbond in Kaïro gaat betogen en daar de boel kort en klein slaat omdat ze niet akkoord gaan met het voorgestelde Brusselse eieren- en boterbeleid.
Zo is de vgl. correct.

#74827

Johan B

 

@Pol Vandamme:
Wie 'rechts' denkt is tegen het vernielen van andermans eigendom en dat is onafhankelijk van wie de vernielingen aanbrengt. Wie overheidseigendom beschadigt, jaagt de belastingbetaler op kosten en treft daarmee eveneens uitsluitend onschuldigen.

Voor de allochtone vandalen gelden echter twee extra verzwarende omstandigheden:
1) Zoals Eric Jans al zei is de Vlaamse of Belgische overheid helemaal niet de schuld van het ongenoegen van de betogers, dus is het vernielen van overheidseigendom nog onzinniger als bij de boeren.
2) Dat een betoging tegen geweld eindigt in geweld voegt aan de immoraliteit van het vernielen ook nog eens de immoraliteit van de hypocrisie toe.
En het toont duidelijk aan uit welk hout de tegenstanders van Israël gesneden zijn.

Als Israël een conflict zou hebben met gewelddagige leden van de Boerenbond of - nog erger - van het Algemeen Belgisch Boerensyndicaat, dan kies ik direct partij voor Israël.

#74833

A.Rouet

 

@ Johan B
Wiens zijde kies je wanneer Vanthemsche Israël binnenvalt omwille van zijn massavernietigingswapens?

#74835

EricJans

 

@ A. Rouet:

Israël, natuurlijk.

#74847

pvc

 

De reacties van Outlaw Mike zijn zooooooooooooo grappig.
Enkel daarom kom ik hier als ramptoerist af en toe langs. Altijd mind-blowing entertainment verzekerd.

En deze post..blauwe oogkleppen stonden in solden blijkbaar.

#74859

pepperjack

 

@Pol: ik denk dat je niet goed hebt opgelet op de zeer felle publieksreacties na de laatste boerenbetogingen en bezoeken van het Algemeen Boerensyndicaat aan overheidsdiensten. Ik herinner mij nog zeer levendig het nieuws waarin "de man van de straat" in ABS-termen zijn mening over de boeren gaf, en, toeval of niet, dat soort acties bleven uit.

Goed geprobeerd, maar de feiten spreken je tegen.

Daarenboven sluit ik mij aan bij de 'verzwarende omstandigheden' al beschouw ik dat als argumenten ten overvloede;

#74966

dhgk

 

lichtjes off-topic:

gisteren zag ik in het VRT-journaal dat in het item over de BOM-wet het beeld van de "Roemeense mensenhandelaar" die lachend de gevangenis kwam uitgewandeld. Hij werd opgewacht door 3 kameraden waarvan 1, die slechts heel even in beeld kwam, een Arafat-sjaal droeg. In dit geval dus effectief geweldloos verzet!

#83595

moar allé

 

Wat is er nu gewelddadig aan een wazige foto, wat bierflesjes bij een dexiakantoor, en een omgekeerde wagen? De meeste campings van festivals zien er gewelddadiger uit. ><

Dit geweld is niets vergeleken met het geweld dat zich in Israel zelf afspeelde, en dan heb ik het niet over raketten die continue in één of ander veld terecht komen...

Het lijkt me ook een beetje kortzichtig om dit geweld te wel te veroordelen omdat het dichter bij huis is, en het geweld dat veel meer slachtoffers eist dan één of andere ruit van een kantoor niet te veroordelen.