4/27Heel even dachten sommigen in New York dat er een aanslag op til was: een Boeing 747, op de hielen gezeten door twee gevechtsvliegtuigen, vloog verdacht laag en dicht boven Manhattan. Her en der werden kantoren in allerijl geëvacueerd. Zou het vliegtuig zich in een wolkenkrabber boren?


Toen het vliegtuig dichterbij kwam, waren de typische kleuren van Air Force One, het vliegtuig van de president, herkenbaar. Achteraf bleek dat de overheid wat foto's nodig had van het presidentieel vliegtuig, en wat is er nu fotogenieker dan foto's van een vliegtuig dat boven Manhattan vliegt? De politie van New York was vooraf wel ingelicht, maar de bevolking niet. De paniek heeft er evenwel voor gezorgd dat Obama beloofd heeft om het nooit meer te doen. De kostprijs van de fotoshoot-vlucht is niet bekend gemaakt.

Reacties

#79586

Leo Norekens

 

"De kostprijs van de fotoshoot-vlucht is niet bekend gemaakt."
>> Moet zeker minder zijn dan een Photoshop-licentie. Anders hadden ze toch voor de gemakkelijke weg gekozen?
:-)

#79588

joe

 

naar 't schijnt was den barack furieus... en was hij blijkbaar toch niet op de hoogte, in tegenstelling tot zijn statement:
http://www.whitehouse.gov/t...
't zal voor de officiële statement kiezen geweest zijn tussen "ik wist van niets" en "ik wist het wel". de laatste zal als minst schadelijk geëvalueerd zijn.
Allez, de republikeinen kunnen Manhattangate opstarten. leeft kenneth starr nog?

#79592

fcal

 

Bedoelt u, dat Barry om zo'n futiliteit liegt? Wat gebeurt er als het om iets ernstigers gaat? Of is het een lelijke gewoonte als bij Bill Clinton?

#79594

joe

 

daar zijn ze al!!!

ja, waren alle presidenten maar als bush, die sprak steeds de waarheid want hij was een gezant van God.

#79598

Cogito

 

Bush was tenminste "onze" leugenaar :-)

#79603

Matthieu

 

Dit was niet bepaald de slimste actie van het Witte Huis, maar uiteindelijk is er niks ergs gebeurd. Ze gaan in het vervolg wel 2 keer nadenken voor ze weer eens een fotosessie met de Air Force One organiseren.

#79606

joe

 

hij zal het graag horen cogito dat je hem als pal beschouwt.

#79610

nuchtere

 

@ Matthieu

niks gebeurd? die miljoenen mensen in paniek? dat noem ik niet niks hoor

dit voorval zou voldoende grond moeten zijn voor een impeachment... er zijn er al voor minder afgetreden

was nog leuker geweest indien er SAM sites stonden in Manhattan die dat vliegtuig gewoon uit de lucht hadden geschoten... met of zonder Osama (euh, Obama) erin.

ps: leuk hoe m'n captcha voor dit bericht als 3 cijfers 747 heeft ;)

#79612

Mark Peeters

 

Is deze actie een gevolg van de posting van LVB over de "samenzweringstheoriën"?
Zijn er "niet getruckeerde beelden" van de vliegtuigen die op 9/11 ook zo dicht bij de flatgebouwen vlogen?

#79613

LVB

 

Kostprijs $328835
http://www.bloomberg.com/ap...

#79620

fcal

 

Volgens onbevestigde berichten zou Bill Clinton met een medewerkster aan boord van het vliegtuig geweest zijn er was er oorspronkelijk zelfs een buiklanding met doorstart voorzien ter hoogte van het Vrijheidsbeeld.

In ieder geval is de fotosessie, die boven het Pentagon en rond het Capitool en het Witte Huis moest plaats vinden afgevoerd geworden.

#79630

OutlawMike

 

Het strafst van al is dat er een F-16 achter vloog en dat die idioot de Air Force One niet neergeschoten heeft. Ik heb maar 1 verklaring en dat is dat de kerel niet zeker was dat Bama aan boord was.

Enfin...

...ondertussen heeft De Stavda een mooit infografiekse: http://www.standaard.be/Art...
Wat mij opvalt is:

* Van de vijf republikeinse presidenten zijn er vier met hogere waarderingspercentages na 100 dagen. Een van die vijf is Dubya.

* Van de vier democratische presidenten zijn er drie met lagere waarderingspercentages na 100 dagen. Een van die drie is The One.

Terzijde weze opgemerkt dat De Stavda niet voor niets zo heet. Op dat grafiekje staat bijvoorbeeld dat een van die vele bewonderenswaardige daden van president Hussein is dat 'sinds 9 maart stamcelonderzoek op embryo's weer toegelaten is'.

De waarheid is natuurlijk dat onder Bush stamcelonderzoek op embryo's OOK toegelaten was, alleen weigerde de federale regering het te financieren.

Maar het strafste is natuurlijk dat je uit deze grafiek duidelijk kan afleiden dat Obamba's populariteit bergafwaarts gaat, en dat de vrolijke jongens en meisjes van DS een totaal andere realiteit zien. Wat te denken bijvoorbeeld van deze DS-tekst van amper drie dagen geleden: http://www.standaard.be/Art...

'...Er zijn trouwens enkele opvallende gelijkenissen tussen Roosevelt en Obama. Roosevelt werd verkozen in volle crisisperiode en schudde vervolgens de New Deal uit zijn mouw, waarna de Verenigde Staten een ander land werden. Ook Obama trad aan in volle economische crisis en ook hij ging als een bezetene de crisis te lijf. Tot grote tevredenheid van 63 procent van de Amerikanen. ...'

Let vooral op 'schudde de New Deal uit zijn mouw, waarna de VS een ander land werden'. HA HA HA HA HAAAAAAAAAAAAA!!!!!

Hier zie: Henry Morgenthau, Minister van Financien, in mei 1939, na een aantal jaarkes New Dealen:

'We are spending more money than we have ever spent before and it does not work. I want to see this country prosperous. I want to see people get jobs. We have never made good on our promises. I say after eight years of this administration we have just as much unemployment as when we started and an enormous debt to boot.'

#79631

OutlawMike

 

Je moet toegeven, dat is toch ongelooflijk????? Bijkans iedereen is het er intussen over eens dat de New Deal een flop van jewelste was die in feite de crisis VERLENGDE, en daar komt 'esn' doodleuk neerpennen:

'...Er zijn trouwens enkele opvallende gelijkenissen tussen Roosevelt en Obama. Roosevelt werd verkozen in volle crisisperiode en schudde vervolgens de New Deal uit zijn mouw, waarna de Verenigde Staten een ander land werden. Ook Obama trad aan in volle economische crisis en ook hij ging als een bezetene de crisis te lijf. Tot grote tevredenheid van 63 procent van de Amerikanen. ...'

Nee, maar serieus. Die esn, evita neefs allicht, die wordt VET BETAALD om dit soort nonsens te schrijven!

Okee, off topic. Terug naar Air Force One. Wie zeurt er nu over de kostprijs van dat rondje? Peanuts zeg ik u. Per slot van rekening heeft Bama pizza's voor 140 mensen besteld in St.-Louis, 850 mijl van Washington: http://aroundthewatercooler...

#79638

fcal

 

Barry is een onverantwoordelijke hansworst. Maar in vergelijking met zijn budget van 3 billioen USD is deze uitgave van 300.000 USD zelfs geen peanut maar een onzichtbaar stofje. Het 10 miljoenste deel namelijk.

Zijn luid aangekondigd besparingsprogramma van 100 miljard USD op het budget is met het blote oog ook niet te zien, want slechts het 30 duizendste deel van het budget. Daarom is het nieuwe streefdoel nu 200 miljard USD aan besparingen of het 15 duizendste deel of 0.000067.
Mooi zo!

#79645

Cogito

 

Weeral een biljartmop hierboven. 1 billion = 1 miljard, niet 1000 miljard.

#79646

LVB (niet ingelogd)

 

Obama heeft 2000 miljard dollar (is 2 biljoen in het Nederlands, 2 trillion in het Engels) besparingen aangekondigd, en zijn stimulus package (uitgaven ter stimulering van de economie) bedraagt 787 miljard dollar. Totaal uitgavenbudget 3,5 biljoen (3.5 trillion).

http://www.hbvl.be/nieuws/b...

http://www.foxnews.com/poli...

#79653

fcal

 

@luc
Vermoed dat HBVL het verkeerd voor heeft. Zij stellen dat Obama 2 billioen (Europese) USD (2 000 miljard USD) besparingen gaat doorvoeren op een budget van 3,0 à 3,5 billioen USD. Dat kan dus niet. Het zou geen zin hebben. Ik heb op Instapundit gelezen, dat zijn kabinet 100 billion USD (100 miljard USD) besparingen gevonden had. Toen dit in de pers ridicuul gevonden werd, gaf Obama opdracht de besparingen te verdubbelen. Dit laatste blijft peanuts.

#79654

LVB

 

@fcal: het gaat over de totale besparing tussen nu en 2013.

#79656

fcal

 

@luc
Is dat een HBVL van 25.02.09? State of the Union is dat niet in Januari? Mijn info is van deze week.

2013? Hij is president tot de nieuwe verkiezingen in 2012.

Eigenlijk niet zo belangrijk. Maar het lijkt wel 1970 in België, toen de staalindustrie diende gered te worden, Spitaels het personeelsbestand van de NMBS verdubbelde om de werkloosheid te bestrijden en uiteindelijk de frank devalueerde. Trekt ook wat op 'le retour du coeur' van Busquin. Dat was ook zo'n ontsporing. Gelukkig kwam de Euro, die ons verplichtte het weer zuiniger aan te doen.

#80225

LVB

 

OK, het is officieel: de verantwoordelijke voor deze zaak, Louis Caldera, heeft zijn ontslag ingediend.

http://www.reuters.com/arti...

#80227

OutlawMike

 

Heeft zijn ontslag moeten indienen zal je bedoelen.

Ik weet wel wie er beter zijn ontslag zou indienen.

#80232

Philippe

 

PS: het vliegtuig heeft enkel de naam "airforce one" als de president werkelijk aan boord is. Hier was het dus enkel een 747, niet "airforce one".

#80275

Anonymous

 

Geen van beidevliegtuigen zijn eingenijk 747s (lijken er extern wel op, daar niet van)

Het type is officieel: VC-25A, een zwaar gemodificeerde militaire versie van de welbekende 747.

Dingen die gekend zijn van de veranderingen zijn de layout en inrichting van het vliegtuig (a.o. a douche voor de president zit erin, een "oval office", een medisch kwartier met operatietafel etc.) De vliegtuigen (er zijn er 2) bezitten ook flares, chaff, ECM, mogelijkheid om bij te tanken in de lucht, EMP bescherming etc. Ze worden ook regelmatig geupdate naar nieuwere specs (vb. na 9/11 zouden er meer mogelijkheden ingebouwd zijn om pers conferenties te geven van in het vliegtuig).

Veel van de specs zijn geklasserd als geheim. Maar een simpele SAM zou het vliegtuig zelfs geen krasje mogen bezorgen.

Er is op het eind van de rit verschikkelijk veel plaats in de body van een 747 om dingen in te stoppen.

Er loopt een RFI voor de vervanging/opvolging van deze toestellen, met momenteel enkel nog Boeing die interesse heeft (EADS (airbus) heeft afgehaakt met de Airbus 380, en wil zelfs geen offerte indienen).

Gezien het een militair toestel is valt het ook niet onder de regelgeving van de burger luchtvaart en kunnen er dingen mee die voorlopig enkel van gedroomd kan worden op een gewoon vliegtuig.