Zoocamp 2009

Vorig weekend kwamen een aantal techneuten, geeks en jonge ondernemers samen in de Antwerpse Zoo om van gedachten te wisselen volgens het beproefde barcamp-concept. De presentaties verliepen in drie parallelle tracks.

Van drie presentaties maakte ik video-opnames. De geluidskwaliteit is niet optimaal, maar dat ligt aan de slechte akoestiek van de vergaderzaal.


Welke vennootschap? Guy Geens vergelijkt de Britse Limited-structuur met de Belgische bvba-structuur vanuit het standpunt van de Belgische ondernemer.

Video:Slides:
Van multitasking naar singletasking. Probeer niet alles tegelijk te doen. Tijs Vrolix ontwikkelde een e-mail programma dat dit principe ondersteunt.

Video:Slides:
55 manieren om meer energie te krijgen. Bert Timmermans geeft tips om je productiviteit en energieniveau te verhogen.

Video:Slides:
Meer slides van andere Zoocamp-presentaties vind je op Slideshare.

Reacties

#82104

Liever anoniem

 

Wat het verschil BVBA en Limited betreft. Ooit eens bekeken of dit interessant was voor een project met een partner en 2 onafhankelijke boekhouder wezen er op dat een Limited als een rode lap op een stier werkt bij de Belastingen. Ze zijn daar niet echt 'sportief' in en je kan dus ieder jaar een grondige controle verwachten.

#82113

Neverbeendead Religion

 

Multitasking. Nogmaals de vraag wie graag een mini televisie zou hebben ingebouwd in zijn webbrowser na free download. Verkregen van de televisieprovider en gratis bij het bestaande abonnement omdat een abonnement om thuis tv te kijken is wat het is terwijl het kijken dan nog bijkomend mobiel wordt met de persoonlijke login om toegang te krijgen volgens het via eender welke pc maar met maar maximum 1 of een paar meerdere toegestane verbindingen per sessie systeem.
Als bloggen de meest gebruikte toepassing van het internet is terwijl velen tv op de achtergrond hebben hoeven die dan geen extra toestel meer te gebruiken en er kan altijd even naar volledig scherm gegaan worden als de aandacht getrokken wordt.
Yes, now the multitasker wants his mobile tv.
http://www.deezer.com/track...

#82153

nuchtere

 

@ Luc

redelijk onverstaanbaar... ik vermoed dat een externe directionele microfoon een groot verschil zou maken

#82155

LVB

 

@nuchtere: Alles werd opgenomen met een externe directionele microfoon: http://www.sonystyle.com/we...

Maar als de sprekers te stil spreken, de zaal een verschrikkelijke akoestiek heeft, en die zaal via een trapzaal in verbinding staat met een receptieruimte waar obers glazen en borden op luidruchtige wijze heen en weer slepen, dan is daar zelfs met zo'n directionele microfoon weinig aan te doen.

#82186

nuchtere

 

als ik het goed begrijp was het er een echte zoo... en op de filmpjes te zien stonden de apen vooraan :D

in zo'n geval is er inderdaad niet veel aan te doen, jammer...