Scènes uit tv-serie Lost gebruikt voor hoax-mail

Een kettingmail doet tegenwoordig de ronde op het internet, met de volgende twee foto's die zogezegd zouden genomen zijn aan boord van een neerstortende Boeing 737 of Airbus 330.

De begeleidende tekst zegt dat de foto's ontdekt werden op de geheugenkaart van een Casio Z750-fototoestel dat in de nabijheid van de wrakstukken van het vliegtuig werd gevonden.


Laten we niet te veel woorden verspillen aan deze hoax: het gaat om scènes uit de bekende tv-serie "Lost", zoals hier te verifiëren valt:De vrouw links in beeld draagt handboeien: dat is het personage Kate Austen, vertolkt door actrice Evangeline Lilly. Meer details over deze hoax staan op de websites "Urban Legends" en snopes.com.

Voor het overige wil ik iedereen aanbevelen om bij het ontvangen van een dergelijke mail gewoon een karakteristieke zinsnede uit de mail in te geven in een zoekmachine, gecombineerd met de term "hoax". Meestal zal men dan binnen de paar seconden weten of men zo'n mail al dan niet ernstig moet nemen. Dat geldt ook en vooral voor mails die waarschuwen voor een nieuw computervirus, mails die oproepen om een prentkaart te sturen naar een doodziek kindje, mails die schrijven dat ene meneer Bouziane vijfduizend euro per maand trekt van het OCMW, of mails die je moet forwarden om geld te krijgen van Microsoft of van AOL.

O ja, het ergste vind ik nog de reacties van mensen die geloven dat het om echte foto's gaat vanuit een neerstortend vliegtuig, en die verontwaardigd zijn dat deze foto's worden verspreid. "Voyeurisme", "lijkenpikkerij", zo klinkt het dan, maar ze sturen ze toch mooi zelf door. Als er écht zulke foto's zouden bestaan, dan wil ik ze zien, dan heeft dat nieuwswaarde, en dan ga ik de mensen die dergelijke foto's doorsturen niet beschuldigen van lijkenpikkerij.

Reacties

#83622

Neverbeendead Religion

 

Lost is een serie waarin het hoofdthema het tijdreizen is.
Een pagina en een leuk & quite heavy stukje.
http://www.film.com/tv/lost...
https://www.youtube.com/watc...

Dat brengt weer parels voor de zwijnen 'terug uit het verleden' ( http://lvb.net/item/6950#74408 ).
En men kan nu online checken wat men al anders gechekt had als men van het check your head type was ( http://crocmusic.com/images... ).
http://www.deezer.com/track...
http://www.deezer.com/track...

#83982

Neverbeendead Religion

 

Een hoax kan ook nuttig zijn zoals de laatste joke van obama.
Why doesn't a secretary of foreign affairs visit the space station?
Cuz they all like to work closer to home.

#84210

Dixit

 

Goed, dat je het nog even in herinnering brengt. Ik krijg ook regelmatig van die meuk doorgestuurd door allerlei n00b's, liefst nog met het complete adressenboek in de header. Meestal antwoord ik dan met "Bespaar me die rommel ! en een link naar de juiste fiche op http://www.hoaxbuster.com . Maar men blijft hardleers...
Enfin, deze hoax is in ieder geval wat origineler, dan de 'Microsoft geeft dollars' of 'ziek kindje'.

#84211

Dixit

 

Jawel, hij staat er netjes op: http://www.hoaxbuster.com/h...