Politiek en diplomatiek getouwtrek rond anti-Bush-sticker

Vito Fossella
In de VS heeft de Republikeinse volksvertegenwoordiger Vito Fossella bij de Belgische ambassade geprotesteerd tegen de "Piss-on-Bush" sticker van Animo, de jongerenafdeling van de Vlaamse socialisten. Fossella is de volksvertegenwoordiger voor Staten Island en Brooklyn. Volgens een bericht in de plaatselijke krant Staten Island Advance [via] heeft Fossella een brief laten bezorgen aan vice-premier Johan Van de Lanotte, die in het artikel verkeerdelijk "prime minister" genoemd wordt. "Zulke goedkope politieke humor ten koste van de Amerikaanse vlag is beneden de waardigheid van een land met zo'n rijk cultureel erfgoed als België", aldus Fossella in zijn brief. Serge Wauthier, woordvoerder van de Belgische ambassade in de VS, zei dat het toekomt aan ambassadeur Frans Van Daele om te reageren, en niet aan Van de Lanotte.

Zie ook: Persmededeling van Vito Fossella over deze zaak.

Reacties

#5798

Joe

 

Vito Fosella, is dat niet de Amerikaanse Danny Smagge?

#5799

Hoegin

 

Hm, hij zou toch maar beter oppassen en eerst zijn huiswerk doen voor hij refereert naar het rijk cultureel erfgoed van België. Ik zal het maar zelf zeggen, want de animisten zullen er zelf misschien niet opkomen: «Ceci n'est pas un drapeau».

#5804

NN.

 

Ewel Luc ? Waar is W-F-A gebleven ?

#5805

Dries

 

Fuck 'em, zou ik zo zeggen. Zij hebben hun "freedom fries" en "freedom toast" (ipv van French toast en French fries0 in de kantine van de senaat & huis van volksvertegenwoordeging, met toestemming van de senators. Ze zijn zelf ook niet boven stomme stunten (wat de piss on Bush sticker dan ook is.)

#5810

ivanhoe

 

"The stickers, which bear the caption, "Go ahead. P--- on me," are said to be a common sight in the public toilets of Belgian schools, youth clubs and pubs. "

Are said to be...Het roddelgehalte druipt er weer vanaf, ik ben er in ieder geval nog geenenkel tegengekomen.

#5832

wza

 

Eigenaardig dat de alomgeprezen 'freedom of speech' geen 'goedkope politieke humor' dekt. Nu moet wel gezegd worden dat de actie inderdaad van bijzonder laag niveau is, als dit blijft duren kunnen we in België binnenkort spreken van een 'dom links' binnen de linkerflank.

#5833

LVB

 

De term 'freedom of speech' slaat op wat wettelijk toegelaten is of niet. Het is niet omdat de freedom of speech grondwettelijk gewaarborgd is, dat iedereen verplicht is om elke meningsuiting ook nog fatsoenlijk te vinden. En het is niet omdat men een bepaalde meningsuiting onfatsoenlijk vindt, dat men daarom tegen de freedom of speech zou zijn.

Fossella pleit er toch niet voor om die stickers wettelijk te verbieden? Ik lees ook nergens dat hij vindt dat België die stickers had moeten verbieden.

Dat neemt niet weg dat hij zich (terecht, volgens mij) ergert aan het feit dat er in de toiletten van het kabinet van een vice-premier gepist wordt op een afbeelding van de Amerikaanse vlag.

Blijkbaar hadden de makers van die stickers niet voorzien dat de Amerikanen het pissen op de vlag veel erger vinden dan het pissen op Bush...

#5858

B.Libbrecht

 

De man heeft volkomen gelijk dat hij de belachelijkheid van sommig belgisch geleuter eventjes in de kijker stelt. Als belg vind ik dat juist positief. Verder is het sowieso beneden alle smaak om je anti-amerikanisme op zo'n belabberde manier te uiten.

Overigens nog een gelukkige verjaardag toegewenst aan... ja, aan wie..

#5868

Karel Anthonissen

 

De symbolen van een land verbranden of er op pissen is het laatste wat een beschaafd mens zou doen. Dit gebrek aan fatsoen moet niet (wettelijk) bestraft worden maar het awoert naar Animo en een Belgische minister is volkomen terecht.

#5885

Carnier.kurt

 

Aftreden zeg ik dat ganse boeltje rode gedoe dat ze hun verantwoordelijkheden opnemen er zijn er al voor minder moeten opstappen.En dat ze het niet konden geloven dat er zo een reactie zou komen van de Verenigde Staten wat zitten die kluivers daar dan te doen met ons belastingsgeld

als ze de geschiedenis van de Verenigde Staten nog niet kennen en hoe zij voelen over hun vlag dat ze dan maar toiletten gaan schoonmaken daar zijn ze toch het best in (ze te bevuilen toch)En maar liegen dat ze van niks weten terwijl ze bij Van De lanotte worden verdeeld en gemaakt.

Je kan ze bestellen op hun spa site Gratis per 50 stuks tuurlijk het is ons belastingsgeld word wakker allemaal en stop met slapen !!!

300 000 werknemers die voor de Amerikanen werken in Belgie omzet export 226 milj. dollar en wij gaan daar een beetje op plassen wie is hier volslagen gek ?

Ik ben die communisten zo beu als koude pap (spa)

En dan maar zeggen dat het vlaams belang onze economie schaad je moet maar durven !!

#5895

Dave

 

Hadden we hier in de States nu maar een sticker om wat op het Vlaams Belang te pissen. Bush en Dewinter broederlijk naast mekaar in het urinoir, wat een mooi gezicht.

#5905

Carnier.kurt

 

In ieder geval mijn standpunt is duidelijk gemaakt en dat niet van mij alleen blijkbaar de storm in het glas water is wel overgewaaid tot in de Verenigde Staten waar ze blijkbaar niet te happy zijn met ons linkse regering

Hier vinden onze televisiestations het niet noodzakelijk om er eens een debat over te maken recht van antwoord wilde wel maar Valentina Gatti mocht niet komen van haar adcocaat ze staat toch recht in haar schoenen of niet soms ?

Wat betreft de media (televisie) kan ik maar komen tot één conclusie de spa heeft overal vriendjes blijkbaar.

Toch is het op tv geweest in Fox News stel u eens voor maar hier het was niet belangrijk genoeg zeker amaai !!

Democratie ???

Straks rijden we hier allemaal met scoda's en lada's rond !

#5930

Dave

 

Aha Fox News. The 'fair and balanced reporting'. Nog een geleerde die evolutieleer als een verzinsel van de hand wil doen en liever de schepping in 7 dagen ziet gebeuren. Valued morals and conservative compassionism ... or was it the other way around?

#6047

Jan

 

Dave, uw opinie over Fox News is ronduit belachelijk. Fair and balanced passen onvergelijkbaar meer bij Fox News dan bij VRT. Bij Fox laten ze zowel de rechtse toppers en losers aan het woord als de linkse, bij de VRT enkel de linkse.

En geef nu zelf toe, als je beide met elkaar vergelijkt, kan je toch onmogelijk de linkse als 'intelligenter' beschouwen niet? Wedden dat, van zodra er iets gelijkaardigs in België is, de VRT heeft afgedaan, ook op nieuws gebied ? En de SPA-CD&V-VLD-Groen coalitie ook uiteraard.

Fox News en blogging, een dodelijke freedom-cocktail voor het linkse status-quo.

#6266

Captain kirk

 

Ik denk dat Dave ook aan het slapen is !

WAKKER WORDEN MAN HET IS 5 VOOR 12 !!

Vraag het maar eens aan Vitto Fosselli (congress) die is blijkbaar niet aan het slapen.