VRT-medewerker speelt voor "boze burger"

Kris Janssens in een Youtube-video, 6 januari 2011

 

Al kan je het met luid roepen wel ver schoppen… Ik denk aan de onbekende Vlaming Kris Janssen: in 36 uur tijd wel vier keer opgevoerd op de openbare omroep. In werkelijkheid is Janssen gewoon iemand van de VRT, maar swat. Ik zal deontologisch ouwerwets wezen. Hoewel…

Vreemd toch. De man krijgt als anonieme Vlaming reclame tot en met, onder meer om uit te halen naar onnozele Vlamingen die – godbetert – bezig zijn met de op- en afritten van de Brusselse Ring.

Dames en heren, de eis over de bevoegdheid over die op- en afritten is een FRANSTALIGE eis. En weet je wat? De Vlamingen maken daar niet zo’n punt van. Ach ja, denken ze…

Maar, wees gerust, meneer Janssen, uit zijn nek kletsen is een grondwettelijk recht. En de openbare omroep moet dat volop ondersteunen.

Siegfried Bracke op zijn weblog, 14 januari 2011

 

 

Neem dat populaire YouTube-filmpje van Radio 2-reporter Kris Janssens. Daarin tiert hij: 'Als uwe loodgieter dan komt, omdat g'em gebeld hebt voor een kapotte douche, en hij doet eerst tweehonderd dagen niks, en hij vraagt daar wel geld voor, en hij komt dan zeggen: we gaan nu rustig nadenken over hoe we het best van start kunnen gaan - maar ge sleept die mens toch voor de rechter?!' Die vergelijking klopt toch niet? De vergelijking is: samen met een aantal buren, die je niet goed kent en met wie je weinig contact hebt, deel je een douche. Die douche is stuk. Elk van de buren laat de eigen loodgieter komen. De eerste zegt: we dichten dat lek met een pleister. De tweede: ik zet een nieuwe badkamer. De derde: kunnen we het afwaswater niet hergebruiken? En de vierde: mijn klant wil niet meer samen douchen. Hij wil een jacuzzi in zijn eigen huis, en dat de rest hier verrekt.

En dan zijn die buren kwaad als de douche niet hersteld geraakt? Dan gaan ze samen de straat op: 'Los het op! Kan ons niet schelen hoe'? Het kan ze toch wel schelen? Waarom hebben ze anders díe loodgieter gebeld?

Tom Naegels in De Standaard, 15 januari 2011

Reacties

#103427

Johan Vandepopuliere

 

Hij lijkt niet eens op een boze burger. Hij diftongeert nogal sterk voor een boze burger. "Ge" en "ne" gebruiken is niet voldoende. Dat ze die jongen niet hebben uitgetest bij de irritatiemeter van Basta. Tenenkrullende volksverlakkerij, maar hier zal de raad der journalisten niet tegen in het geweer komen, vermoed ik.

#103437

Luc Van Balberghe (via Facebook)

 

Neutrale nieuwsvoorziening is de voornaamste opdracht van een openbare omroep. Als de VRT-berichtgeving gekleurd, demagogisch, manipulerend en totaal onbetrouwbaar is geworden, kunnen we dan die tent niet beter sluiten en de subsidies gebruiken om de privébeeldindustrie te ondersteunen?

#103438

Johan Gerber (via Facebook)

 

Sinds een week lijkt wel alle vuurkracht in stelling gebracht bij VRT.

#103445

ivanhoe

 

Pffff, zo fake.
Geen enkele calorie verbrand, integendeel, mooi op voorhand een speech voorbereid, geen woord gezegd dat niet geschreven wordt, geen klank geuit waar niet over nagedacht werd.

En dan de VRT die er zo op inspeelt. Ik hou er niet van. Niet deontologisch correct, VRT-journalisten.

#103449

Anonymous

 

Viel meteen op dat dit mooi geacteerd is, te mooi uiteraard. Geen enkele keer "euh", naar woorden zoeken of zin hernemen. Echt iets voor radiomensen eigenlijk.

#103450

NR

 

Waarom hebben ze er nog geen geweerschoten van de Flaminganten bij gemonteerd?  

#103461

DO

 

@ NR

 

Ik maakte de zelfde mentale nota toen ik hier van hoorde.

#103465

Koen Godderis

 

@NR

 

LOl!!!

 

#103466

Koen Godderis

 

@NR

LOl!!!

 

#103472

Luk Hessels (via Facebook)

 

Deze kerel heeft op de toneelschool al een paar rolletjes "morrend volk" gehad en mag nu voor het eerst die rol spelen met tekst. Vooral goed "a r t i c u l e r e n" hebben ze hem gezegd.
Ik herinner me een tijd dat VRT-journalisten zich druk maakten over "embedded" verslaggeving. Dit gaat nog een heel stuk verder.

#103473

Jeroen Verplaetse (via Facebook)

 

Heb franstalige buren en krijg net het filmpje doorgestuurd met als onderwerp: Allez les belges. Tous à la rue ...

#103474

gd

 

Stel dat Berlusconi zich tot zoiets had verlaagd, de BRT had woorden tekort gehad om haar verontwaardiging te spuien. Afschaffen die handel.

#103481

Koen Godderis

 

We zijn in een situatie gekomen dat landen als Cuba, Wit-Rusland en Noord-Korea nog veel kunnen leren van de propagandatechnieken die de Vlaamse staatszender VRT gebruikt.

#103777

EricJans001

 

Eerste bedenking: deze Kris Janssens heeft - als hij spreekt - een homofiel trekje met - in de wijze waarop hij argumenteert - bijpassende overacting. Het oogt ingestudeerd.
Nu mag een burger gerust homo zijn, natuurlijk, maar - GESTELD DAT HIJ HET IS - verraadt hij daarmee toch wel een beetje zijn V(?)RT-signatuur. Immers; je móet geen homofiel zijn om bij de BRT aan de slag te kunnen maar het helpt wel ééééééénoooormmmm!!! Vandaar.

Tweede bedenking: herhaaldelijk waren er betogingen van VVB. In juni 2010 was er nog ééntje in Vilvoorde. Deze betogong telde ruim 5000 deelnemers. Welke aandacht heeft de B(!)RT daaraan besteedt? Een sober verslagje van nauwelijks 2 minuutkes in het avondjournaal als derde of vierde 'aaitempje'... en het journaal erna (laat) was het al uit het nieuws verdwenen.
Wat legitimeerd deze TV-aandacht voor dit GESUBSIDIEERDE BRT-sujet? Wie aan deze GESUBSIDIEERDE oproep gevolg geeft neem ik het bijzonder kwalijk.

Derde bedenking: ik WEEEEEEEEEEET dat enkele tienduizenden Vlamingen vóór de belgische staat zijn. Niet moeilijk: zij en (meestal ook) hun ouders en grootouders doen daar als meer dan honderd jaar ferm hun voordeel mee. Als die 'gepriviligeerde' Vlamingen daar met z'n 20 000 of 30 000 zouden komen opdagen... dan zegt mij dat NIETS: 0,00000 . De VERKIEZINGEN van 2007 en 2010 echter geven DAN NOG een TOTAAL ANDER en veel juister beeld van wat er in Vlaanderen gedacht wordt. WAT willen (of 'kunnen' die organisatoren met zo'n belachelijke 'parade' dan bewijzen?
Dat ze beter parades kunnen organiseren dan de DDR destijds?
Als flamingant wens ik hen bij voorbaat al te feliciteren! Proficiat met uw mooie parade.

Vierde bedenking: een ideetje. Enkele video-amateurs kunnen best eens met een cameraatje meelopen, zondag in de stoet. Vraag zoveel mogelijk demonstranten om recht in de camera eens volgende woorden uit te spreken: 'Schild en Vriend'.  Dat wordt lachen zoals we allang niet meer gelachen hebben.

Ik wens de organisatoren veel succes met hun Love-parade. Vergeet echter niet dat Belgische suysteem met al haar alarmbellen zó is georganiseerd dat Vlamingen slechts ÉÉN ENKEL VERWEERMIDDEL hebben inzake hun (zgn.) 'communautaire eisen: NIET in een regering stappen tot de Franstaligen bereid zijn die (grondwettelijke legitieme!!!) eisen in te willigen.
Wie wil of kan mij dan als Vlaming nog uitleggen op grond van welke argumenten deze betoging van aanstande zondag 23 januari 2011 dan 'politiek neutraal' zou kunnen zijn. Dat kan zij NOOIT zijn. Zij zal steeds pro-Belgisch en anti-Vlaams zijn (onvoldoende Vlaamse autonomie) OF (maar weinig waarschijnlijk, gelet op de oproep: 'pak een Franstalige bij de hand!) anti-Belgisch en pro-Vlaams* zijn.
*... en daarom niet anti-Francofoon: zij krijgen dezelfde bevoegdheden.
Van NEUTRALITEIT kan dus NOOIT sprake zijn, waardoor wie als Vlaming daaraan meedoet, zich ondubbelzinnig BELGICIST verklaart en daarbij NIET opkomt voor GELIJKE rechten maar EENZIJDIG (volgens het Grondwettelijk Hof van BELGIË zelf!!!) VÓÓR de discriminatie van Vlaamse kiezers in Halle-Vilvoorde en VÓÓR de handhaving van Franstalige VOORRECHTEN (en NIET RECHTEN!!!) in de rand rond Brussel.

DOMHEID is géén legitiem argument. Vlamingen die zondag meelopen RECHTVAARDIGEN daarmee Franstalige voorrechten, geen 'rechten'. Laat er vooral geen énkel misverstand over bestaan.

 

#103810

Leo Norekens

 

@EricJans: "...homofiel trekje". Hem daarop aanspreken is niet alleen politiek incorrect, het lijkt ook weinig relevant. Althans op het eerste gezicht.

De roep van verweesde kleuters om een regering 'tot elke prijs' (het doet er niet toe met welk regeerakkoord, als we maar een regering krijgen....) verraadt duidelijk een overgroeide moederbinding, die, zoals we weten, zeer kenmerkend is voor een groot deel van de homobevolking. Die jongens die zich niet meer zullen scheren tot hun puberteit begint (of zo?), missen duidelijk iets, en daar moeten we begrip voor opbrengen. Wat we niet moeten doen is hen in alle Vrt-duidingsprogramma's zo genadeloos te kijk zetten, zoals nu gebeurt. Dat hebben ze niet verdiend. (Ik vraag me bij bovenstaande video trouwens af of de dader alléén heeft gehandeld.)

#103812

EricJans001

 

Aan de gekunstelde, oooooh zoooo 'ruimdenkende', omfloerste (pvda-) Belgicisten van de KVS
n.a.v. hun actie van vanavond:

 

<<NIET IN ONZE NAAM>>

Een Vlaming slechts op klompen
zo sta ik hier en gaap u aan
hoe achterlijk bekrompen
bedreig 'k ook úw subsidiekraan

’t is tijd nu voor een raming
wat brengt zo’n KVS me bij
als achterlijke Vlaming
gebelgd door kunstige voogdij

'k zeg beter niks o wee o wee
gedenk toch Wereldoorlog Twee
want Hitler schuilt in elke Vlaam
soi Belge, tais-toi of onbekwaam!

vandaag op KVS-reclameborden
den Belg MOET hier begrepen worden
want ware kunst doet ’t inzicht rijpen:
de Vlaamse Belg hoort te begrijpen

Een Vlaamse eis heet fanatiek
kunst moet ruimdenkend-artistiek
'Vlaams' past niet in ’t subsidiekraam
geen Vlaamse eis in onze naam!

Eric Jans

 

#119322

weerwolf

 

PVDA = partij van de allochtonen ? het hang en dope profitariaat collabroreert met de koppensnellers en haatbaarden in naam van de diversiteit (lees ;perversiteit) weg ermee!

#103819

Leo Norekens

 

Die brave bRoze burgers die zich afvragen "Waar zijn we toch mee bezig?", zouden er beter aan doen hun onwetendheid niet uit te schreeuwen, maar de vraag eens discreet te stellen aan iemand die ze kan beantwoorden.

Franstaligen zitten in een post-Belgisch denkkader. Zij gaan ervan uit dat België sowieso zal splitsen. Is het vandaag niet, dan morgen. Zij gaan er ook van uit dat "hun" Wallo-Brux als erfgenaam van België automatisch EU-lidstaat zal zijn, ...in tegenstelling tot het afgescheurde Vlaanderen. Dat laatste, daar zullen zij desnoods voor zorgen. Maar dan komt wel het vrije verkeer van personen en goederen in het gedrang. Wel, om dat vrije verkeer vandaag al veilig te stellen, dààrom brengen zij nu de bevoegdheid over de op- en afritten van de (in Vlaanderen gelegen) Brusselse Ring ter sprake.
Zij willen in zulk geval internationaalrechtelijk de toegang tot Brussel kunnen afdwingen mocht Vlaanderen hun dat beletten. De gedachte klink absurd in onze oren, maar dat is nu eenmaal hun oorlogslogica.

Een denier als Kris Janssens zal het wel in Keulen horen donderen, neem ik aan. Drôle de guerre. Er wordt geschaakt en niet geschoten, maar het gaat daarom niet minder om territorium...

#103841

EricJans001

 

@ Leo Norekens:

Bedankt voor de duidelijkheid.

@ Kris Jansens:

Wat u ook vindt of niet vindt: de 'Vlaamse' rand rondom Brussel is en blijft Vlaams en laat zondag uw Franco-belgische vrienden goed verstaan dan daaraan in 0,0 van de gevallen ook maar IETS kan geraakt zworden. Voor de rest drink ik ook graag een kopje thee ter verbroedering. Maar blijf wel met je inhalige poten (je leest het goed: 'poten', niet handen!) van Vlaanderen af.
Met vredelievende groet en succes met de neutrale betoging nog.

Ps: ik kan er niet bij zijn, zondag... de kat van mijn Franse tante is overleden en...

 

#103946

Rik Spoormans (via Express.be)

 

Ik heb al dikwijls willen reageren op de berichtgeving van de vrt, maar nergens kun je op hun site een reaktie kwijt. Ik ben die partijdige berichtgeving van hen dus echt meer dan beu, zo rood, marionnetjes, samen met de sp-a trouwens, van Di Rupo. Wij leven in vlaanderen, willen verantwoord bestuur, besparen door de overheid ipv telkens hogere uitgaven. Onze kinderen moeten niet opdraaien voor het onverantwoord uitgeven van geld door de overheid dat er zelfs niet is. Volledig mee eens dat Bart de Wever het been stijf houdt.