Inkomsten uit bloggen (3)

Naar jaarlijkse gewoonte maak ik bekend hoeveel mijn blog opbracht aan inkomsten uit reclame en commissievergoedingen.De inkomsten in 2009 lagen beduidend onder het niveau van die in 2008. Enkele factoren die meespelen:

  • De financiële en economisch crisis noopt bedrijven ertoe om eerst en vooral in hun reclamebudgetten te snoeien.
  • Vorig jaar heb ik in een commentaar mijn lezers op het hart gedrukt om alleen maar op Adsense-advertenties te klikken als ze werkelijk geïnteresseerd zijn in de inhoud van de advertentie. Elke doorklik uit sympathie met deze blogger is een vorm van diefstal ten aanzien van de adverteerder, die immers betaalt voor geïnteresseerde bezoekers en voor niets anders. Een pay-per-click-systeem kan maar duurzaam in stand worden gehouden als er geen oneigenlijk gebruik van wordt gemaakt.
  • Wegens verwaarloosbare opbrengst heb ik eind februari 2009 de Tradedoubler-banners weggelaten die tussen de commentaren en het reactieformulier stonden.


De trafiek is niet gedaald, zoals blijkt uit deze grafiek die de evolutie weergeeft van het aantal pageviews per jaar sinds de start van mijn blog:


In 2008, het jaar met de hoogste inkomsten, vertoonde het aantal pagina-opvragingen zelfs een licht dipje.

Of ik in 2009 minder geblogd heb, vraagt iemand op Twitter. Minder eigen inhoud, iets meer citaten, zoals uit onderstaande tabel blijkt. Maar ik denk niet dat dit een invloed heeft op de inkomsten.


Reacties

#93131

Johan Vanmaele

 

Puike bezoekcijfers, ook al zijn de inkomsten gedaald.
Vreemd dat de Tradedoubler-banners zo weinig opbrengen. Je zou verwachten dat die zichtbaarder zijn voor blogbezoekers.

#93135

Hans

 

Uit eigen ervaring kan ik alleen maar beamen wat hier staat. Meer bezoekers, minder inkomsten, enkele grote spelers die je iets laten verdienen en de rest is niet de moeite om het op je site te plaatsen.

#93137

Bart Vanhauwaert

 

@Luc : misschien heeft het toch wel invloed. Je citaten log lees ik meestal via mijn feedreader (zonder reclame) terwijl ik voor je originele content doorklik om de beelden e.d. in de juiste context the zien (wel reclame).

#93138

LVB

 

@Bart: Als het invloed had, zou dat toch uit de bezoekerscijfers moeten blijken?

#93147

BV

 

Hoe zit dat eigenlijk met belastingen op ad-inkomsten. Niet dat ik veel weet van geldzaken, maar ik ben toch curieus.

#93149

LVB

 

@BV: Klik eens door op het tweede woord van bovenstaand artikel.

Inkomsten moet je aangeven. Als privé-persoon kan je die aangeven als "diverse inkomsten". Als je te veel van die "diverse inkomsten" hebt, zal je - naast de belasting op die inkomsten - ook nog sociale bijdragen als zelfstandige in bijberoep moeten betalen.

Bij mij komen die inkomsten binnen in een vennootschap en worden daar als belastbare inkomsten geboekt.

#93170

Koen Godderis

 

Proficiat met je liberale weblog. Een plaats waar nog ruimte is voor vrijheid van meningsuiting.

Enkel htttp://www.vandaag.be kan bij de Vlaamse kranten beschouwd worden als een krant waar de vrijheid van meningsuiting wordt gerespecteerd. Al de rest van de Vlaamse kranten wordt beschermd en betaald door de regeringspartijen. En zijn logischerwijs de vazallen van de fascistische staat België. De verdoken totalitaire/communistische staat waarin we leven staat op instorten, maar dat heb je met alle communistische staten. Vroeg of laat is het "gratis" (pamper)geld op. Dan staan ook al die gepolitiseerde journalisten op straat.

Mijn nieuwsproject zit in de kast, en wordt er ooit wel eens uitgehaald. Vanuit een ander Europees land (vrijheid van goederen en diensten) waar de vrijheid van meningsuiting nog enigszins nog wordt gerespecteerd (en daar een onderneming zal worden opgestart), zal de Vlaming van overal ter wereld ongecensureerd het nieuws uit Vlaanderen kunnen lezen, en ongecensureerd reacties kunnen posten op de items.

Ongecensureerd zolang er bepaalde grenzen niet overschreden worden, bedreigingen-racisme-persoonlijke laster horen daar uiteraard niet bij, kritiek op de politiek mag dan weer wel wat het grootste verschil inhoudt met de Vlaamse kranten. Kritiek op hun broodheren wordt er onmiddellijk gemuilkorfd.

Bende laffe vazallen van mijn voeten.

http://www.nieuwsblog.com

#93187

Publius

 

http://www.vandaag.be

Er stond een "tt-foutje" in de URL

#93188

Dixit

 

Ik vind het toch wel heel intrigerend, dat het economisch niet zo sterke jaar 2009 zelfs als een dipje is te zien in een weblog. Dat de auto-industrie en de andere zware industriën ineens in elkaar stuikten was eigenlijk al iets complex, dat virtuele diensten volgen is wel heel straf.
Ik wil trouwens ook even mijn complimenten kwijt aan Luc, die blijkbaar heel veel advertentie-aanbieders op zijn site weet te plaatsen, maar de lezer daarmee niet overmatig hindert. Onlangs keek ik De Standaard op mijn Asus EEE 701 en tussen al de pop-ups, in-site reclame en zwemschermen was er welgeteld 1 regel van de krant te lezen. Ik heb er een screenshotje van getrokken ! Nu heeft zo'n EEE 701 wel een vreemde resolutie, maar toch... dat soort grappen maak je niet mee op lvb.net

#93189

LVB

 

@Dixit: Als je mij dat screenshot toestuurt (adres onderaan de pagina), publiceer ik het misschien.

#93198

Koen Godderis

 

Bij de Standaard en hun politiek correcte vriendjes zijn ze vol van hun "zelfverklaarde" kwaliteitskrant. Als je dan eens gaat kijken dan wordt je scherm vervuild met reclamegewets allerhande. De reacties op de berichten worden blijkbaar ook ferm gecensureerd, en op de meeste artikelen kan je ook al geen reactie meer plaatsen wegens "lastig". Wat maken die schijn-staatsambtenaren van dit rioolgazetje (via de VRT van belastinggeld voorzien) zich toch oneindig belachelijk. Who gives a shit about that shit?

#93218

HugoM

 

@Luc: alle web-content providers via micropayment zijn er in 2009 serieus op achteruit gegaan. In een regressie-analyse voor een gespecialiseerde blog van mijn eigen inkomsten kan ik de knik in de curve haarscherp lokaliseren op eind maart 2008. Bij het uitbreken van de credit crunch was er natuurlijk een serieuze dip, en een rebound begin 2009 die niet verder doorzette.

Blijkbaar is de media-business dus grondig gewijzigd op 2 jaar. Natuurlijk gaat het bij jou over een consumer markt (clicks), en bij mij meer om een corporate/media markt. Die eerste is in Vlaanderen misschien meer elastisch omdat de meerderheid werkenden de crisis nog niet écht voelt. Het deficit wordt gewoon weg-geleend (pourvu que ca dure).

#93223

Dixit

 

Luc, ik heb je het screenshot van De Standaard doorgestuurd en daarbij ook een screenshot van je eigen homepage.

#93230

Sponzen Ridder

 

Nuttig: ik heb namelijk geen flauw idee of mijn blog 'veel' of 'weinig' bezoekers heeft. Dankzij jouw cijfers kunnen we vergelijken.

Het cijfer van 1.5 pageview per visit lijkt wel een constante.

#93270

Pascal Beyens

 

Vreemd toch dat Google dan meer en meer inkomsten "ziet".
Nog vreemder als je hun zogezegde omzet in China bekijkt en vergelijkt met Baidu dat een 5 keer meer marktaandeel heeft.
(Laat u niet vangen aan marktaandeel cijfers van SEW ed die hun cijfers baseren op de cijfers van een bedrijf in China dat strategisch mee bepaalt hoe Google ginder werkt)

Er klopt daar 1 en ander niet mee ...

#93284

Dailybits

 

Adsense-inkomsten zijn ook zeer afhankelijk van de content waarbij ze staan. Heb je toevallig een blogpost met lening/financiële content/bezoekers, dan zullen de adsense-inkomsten navenant véél hoger zijn, dan die op andere blogposts.

Wel weeral een mooie inside view.

#93457

Koen Godderis

 

Zal binnenkort een Facebook groep oprichten om op te roepen om geen Vlaamse kranten meer te kopen. Alles is overigens toch gratis verkrijgbaar via het internet. En je steunt er vooral de linkse leugenachtige Vlaamse gepolitiseerde pers niet langer mee. Veel mensen beseffen niet dat ze door het stopzetten van hun kranten abonnement die linkse pers hun dik verdiende loon kunnen geven.

#93459

Koen Godderis

 

Boycot aan de Vlaamse leugengazetten:
http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=480581805695&ref=nf

#93529

Positie 1

 

Iedereen die nu nog adverteert via Adwords weet dat de prijzen per klik fors omlaag zijn gegaan voor de markten die veel gebruikt worden door bloggers. Dit levert voor ons dus ook minder op.

Hoe meer vraag, des te lager de kosten.

#93849

Tommy2

 

Het heeft meer met het politieke gedaante, de inhoud, van dit weblog te maken. Er zijn bepaalde adverteerders die net meer zijn gaan investeren. Mijn Adsense inkomsten zijn net verdubbeld in 2009, zonder iets te doen, terwijl het aantal kliks en bezoekers ook hetzelfde zijn gebleven.

Het heeft zeker niets te maken met de kwaliteit (!) of the kwantiteit van posts.

Ik pak hier het allereerste item bijvoorbeeld,
"Iraqi army raids Iranian opposition camp"
http://lvb.net/item/7696

Ads: voor een massage tafel en iets voor een healthcare plan. Niemand die dit artikel leest is geinteresseert in een massage tafel noch in een healthcare plan. Google zal ongetwijfelt zijn best doen om gerelateerde items te tonen, maar het onderwerp op zich van de post zal weinig adverteerders aantrekken.

Als je nu een paar posts doet over "pensioenen" of "verzekeringen" ofzo .... :)

#94013

Leendert

 

@Tommy2: vergeet niet dat Adsense ads niet alleen meer afhankelijk zijn van de content van de website, maar ook steeds meer aansluiten bij het persoonlijk surfgedrag van degene die de advertenties bekijkt. Voor de advertenties tussen de zoekresultaten van Google is dit trouwens nog veel sterker van toepassing dan de ads in het 'content-netwerk'.

#94071

Pascal Beyens

 

En de taalinstellingen van de browser/computer en nog tal van andere dingen.

Het is overigens makkelijke verdubbelen van 100 naar 200 euro per jaar.
Ook de niche speelt een grote rol.

De algemene tendens is dalende inkomsten in de online media waargenomen door websites.
Misschien wordt dat gecompenseerd door een groter advertentiebereik(meer publishers) maar daar twijfel ik ten zeerste aan.

#94732

Rudyard Kipling

 

@luc:
"Vorig jaar heb ik mijn lezers op het hart gedrukt om alleen maar op advertenties te klikken als ze werkelijk geïnteresseerd zijn in de inhoud van de advertentie"

Mogen we van jou adblockpro inschakelen ?
Zodat we met één eenvoudige muisklik alle ads voor eeuwig van jouw blog kunnen verwijderen ?

#94742

LVB

 

@RK: Wie ben ik om jou te vertellen wat je wel of niet lokaal op jouw PC mag installeren? Dit is mijn blog, en met mijn blog doe ik wat ik wil. Maar jouw PC is jouw PC en daar doe je mee wat jij wil.

Weet wel dat als iedereen jouw voorbeeld volgt, heel wat websites er het bijltje bij zullen neerleggen wegens gebrek aan advertentie-inkomsten. Inderdaad, reclame draagt dus wel degelijk bij tot "duurzaamheid".

#94743

Rudyard Kipling

 

@luc:
Voor mij zelf gaat dat niet zoveel verschil uitmaken. Ik kan mij niet herinneren dat ik de laatste vijf jaar één keer op zo'n advertentie geklikt heb.

#94840

Corse

 

Internet:

Het is de normaalste zaak dat je op een internetforum kan zeggen wat je wil, zonder weggecensureerd te worden.
Op Europees en wereldniveau zijn en worden wetgevingen gecreëerd om de vrije mening te bevorderen en internet censuur te bestraffen.
Het uit een internetforum bannen zonder recht op antwoord is uiteraard pure discriminatie, dictatuur en censuur.
Forum eigenaars en moderators gedragen zich vaak als hogepriesters die hun gedachten of ideologie beschouwen als een seculiere religie, met de forumregels als centrale geloofspunt die geen toetsing of alternatief verdragen.

Onder het mom van:

Wij zijn een private instelling en bepalen onze eigen regels (wat verboden is), worden de effectieve internationale regels en mensenrechten geschonden.
Europa en de VS worden door Google gemanipuleerd en gecensureerd, dit in de richting en volgens de regels en belangen van het neoliberalisme.
China echter manipuleert en censureert Google in de richting van het communisme, zolang het voor Google maar geld opbrengt, eigelijk een neoliberaal principe van belangen zonder ideologische kenmerken, eigenbelangen kenmerken uitsluitend deze neoliberale principes.

Censuur:

Elke preventieve censuur is absoluut verboden door artikel 19 & 25.
Censuur is eigen aan extreem links of extreem rechts, vb: communisme, rechtsextremisme, neoliberalisme of religie-extremisme.

Uitzondering:

Zonder ergens bang voor te zijn, mag je in een discussie zeggen wat je stom of verkeerd vindt, zolang er maar geen discriminatie en intimidatie van de medemensen bedoeld wordt, geen racisme wordt bedoeld, geen oorlog of genocide wordt gepromoot, geen geweld of pedofilie wordt gepromoot en geen religie of sekte worden opgedrongen, vooral geen onderscheid gemaakt tussen rang en stand, rijk of arm, gestudeerd of niet, m.a.w apartheid moet vermeden worden.

#94841

Corse

 

Administrator,

De dictatuur van een forum
Dit topic gaat over de problematiek van forum moderatie.
En over moderatie in het algemeen.

Dit forum is meestal een dictatuur en een censuur.
Of we het nu goed vinden of niet: de oppergod of oppermoderator beslist wat kan en wat niet kan.

Negatieve vrijheid:
Het domein waarbinnen iemand ongestoord (door anderen) datgene kan doen wat in zijn vermogen ligt, hoe groter dit domein hoe groter zijn negatieve vrijheid, het gaat er om dat men met rust wordt gelaten. (Neoliberalisme)

Ondemocratische beslissingen of een topic verder, of juist dicht gaat.
Dit is uiteraard antidemocratisch, geen inspraak. (het recht op antwoord voor dergelijke actie is uiteraard noodzakelijk)
Het maken van eigen regels die anders dan de internationale regels zijn is strikt wettelijk verboden.

Een forum moet gemodereerd worden.
Dat wil zeggen, een enkeling of groep houdt het forum in het oog en treedt op wanneer er regels worden overtreden, deze internationale regels zijn vastgelegd: zie onder.
Onder het mom van: (wij zijn een privaat instantie en hebben onze eigen regels) schenden zij alle UNO en Europese regels.

De nood om in te grijpen is meestal zo onmiddellijk, dat er eerst wordt ingegrepen en eventueel daarna in de crew wordt overlegd of het goed was en hoe het verder aangepakt wordt. (Neutraliteit en Soevereiniteit is daarvoor belangrijk)

Als gebruiker van een forum kan je een moderator aanspreken en je wensen en grieven kenbaar maken, en dit indien er nog een mogelijkheid bestaat na eventueel een directe uitsluiting of verwijdering zonder dat de forumspreker inspraak heeft.

Er bestaat geen democratie in dit forum.
Natuurlijk bestaan er ongemodereerde fora, die een werkelijke en de beste vorm van democratie nastreven.
(Artikel 19 & 25) Recht op vrije mening en meningsuiting.
Zo zou het moeten beste moderators: lees dit neutraal, soeverein en zonder vooroordelen!

#94842

Corse

 

"Het mooie van vrije meningsuiting is dat je altijd weer verrast wordt door de schaamteloosheid van degenen die haar willen beknotten, het denken mag zich nooit onderwerpen”

De verlichte geest en het kritische denken mag zich nooit onderwerpen, wanneer het kritisch denken zich onderwerp bevinden we ons in een dictatoriale toestand.

Wie bewaakt de bewakers?

#94952

De Staat

 

Beste Corse
Je praat veel en goed over vrijheid, het valt mij evenwel op dat je er veel regeltjes en artikels bij haalt, gecompliceerde vrijheid?
"Op Europees en wereldniveau zijn en worden wetgevingen gecreëerd om de vrije mening te bevorderen" Met alle respect, wetgevingen worden nooit gecreëerd om vrije meningen te bevorderen.

#94953

Corse

 

Wetten zijn gemaakt om de maatschappij (samenleving) te beschermen tegen de verzuchtingen van enkelingen.

#94954

De Staat

 

Ik weet niet waar ik dit kwijt kan.
Rechtse rukkers, pedante dikkertjes, bruine liberalen.
DDR anno 1975: Schmierläpchen, aber wares krapul, man rasiert vorerst die hare ab, absonderung drei tagen lang (in fröhliche dunkelheit), nachher fangt es an.
Provoc, evidentemente.

#94956

De Staat

 

Corsie,
ik speek op elke vorm van autoriteit, is het mij toegestaan?

#94957

De Staat

 

Ik wens hier niet te ver op in te gaan, het is LVB's bandbreedte, de maatschappij is de grootste gemene deler van de verzuchtingen van enkelingen, wat niet noodzakelijk een garantie is voor qualiteit.

#96577

Martin

 

met een goede adsense plaatsing kun jij meer verdienen. En gebruik tradedoubler links in je artikelen.