De premier heeft een podcast

Enkele ingewijden kenden de URL al (zie: Podverhofstadt), maar sinds gisteren 16 uur staat de verwijzing ook op de website van de premier: Verhofstadt heeft een podcast! Daarin geeft hij korte toelichtingen bij onderwerpen die behandeld werden op de wekelijkse persconferentie van de federale ministerraad.Wie geen podcatcher (Doppler, iPodder) heeft, kan ook op deze niet-officiële Feedburner-link een kijkje nemen. Klik dan niet door op de titels van de berichten, maar op het luidsprekertje onderaan elk bericht. Let wel: deze niet-officiële Feedburner-URL is louter een hulpmiddel om het voor leken onverstaanbare XML-formaat toch enigszins bruikbaar te maken in een gewone browser.

En nee, ik ga niet beweren dat ik gesuggereerd heb dat de premier met een podcast moest beginnen ... I'm just a simple rainmaker.

Vraagje aan de bevoegde diensten: zijn deze geluidsfragmenten public domain? Creative Commons? Mogen ze naar believen hergebruikt worden in podcasts, in radio-uitzendingen, in re-mixes en dergelijke? In de VS zijn zowat alle publicaties van de federale overheid public domain, de overheid doet met andere woorden expliciet afstand van elk copyright op haar publicaties. Een na te volgen voorbeeld, me dunkt.

Voor wie niet vertrouwd is met podcasting: zie mijn eerste blogpost hierover, Wikipedia in het Nederlands of in het Engels, of de uitleg op de website van de premier.Reacties

#10488

Pieter Cleppe - www.cleppe.blogspot.com

 

Volgens mij mogen deze geluidsfragmenten inderdaad naar believen hergebruikt worden in podcasts, in radio-uitzendingen, in re-mixes en dergelijke. Zoniet, zou aan de "openbaarheid van bestuur" worden afbreuk gedaan.

#10491

jurgenverstrepen

 

Tiens,

heeft de premier een melding gedaan bij het vcm?

valt hij nu niet onder de vlaamse mediadecreten?

lol

#10494

Francis

#10502

Hans on Experience

 

Ik kom niet op die site van de premier. Is hij uit de lucht of zo?

#10503

Hans on Experience

 

Werkt weer!

#15786

logzwerver

 

Prima idee, en natuurlijk public domain, bestuur is publiek!