Blog van de maand

LVB.net is blog van de maand in het septembernummer van Bizz.
Ene Hans Hermans, die hier op 12 augustus een vraag stelde, bleek een Bizz-journalist te zijn, die in het blad schrijft dat ik na 4 dagen nog niet geantwoord heb op zijn vraag "of mijn blog een speeltje is dat niets opbrengt". Inderdaad, het is de policy van deze blog dat ik niet noodzakelijk antwoord op vragen van wildvreemden die publiek via de blog gesteld worden. Het antwoord is dat het een speeltje is dat iets opbrengt, zij het vooralsnog vrij weinig, en uiteraard indien je geen rekening houdt met de tijd die de blogger er in steekt. Pittig detail: Bart Goossens van het blad Clickx stelde mij onlangs dezelfde vraag, waarbij hij duidelijk aangaf wat hij met het antwoord zou doen. Mijn antwoord aan hem lees je binnenkort in een boek over webloggen, dat bij Clickx zal verschijnen.

Reacties

#13167

sjoern-Al-I-st

 

met een blog als dit zal je niet direkt iets noemenswaardig verdienen,

als je geld wil bloggen zal je het over andere onderwerpen moeten doen en zodoende een doelpubliek naar je blog lokken dat iets wilt kopen en info zoekt over dat produkt
jij geeft ze info over het produkt met naast die info wat linkjes naar het produkt en voila , jij verdiend geld

een blog als dit waar de lezer geacht word kritisch te zijn en dus een zekere intelligentie te hebben zal niet direkt een moneymaker worden

met een blog zoals ik het net beschreef kan je als je het goed doet der paar duizend euro op maand basis aan overhouden

#13168

Huug

 

Toch 'straf' dat Hermans een vraag stelt in je comments ('as if' je die allemaal zit uit te vlooien) en dat niet via mail doet. Dan de indruk geven dat je nalatig bent of ten minste de indruk wekken dat je zo arrogant bent om er niet op te reageren. Pfft...Bij ons noemen ze dat 'een gestampte boer'.
Bizz? Is dat niet zo een luxe- schoolkrantje voor gebuisde Ehsal studentjes met tandpijn?

#13171

Outlaw Mike

 

Proficiat!

#13173

Smetty

 

Er is een PR-regel die zegt dat je altijd moet zorgen voor een antwoordapparaat, zodat journalisten niet kunnen schrijven dat ze niet doorverbonden werden als ze je bellen.

Maar "ik heb iets in je comments gezet en je antwoordt niet", heb ik nog nergens als journalisten excuus gehoord. Hermans kan alvast inschrijven op Bart zijn boek.

Wie geld wil verdienen met enkel en alleen (dus geen bloguitgeverij) bloggen, kan problogger(.net) als voorbeeld nemen. Ik ken echter geen gelijkaardig voorbeeld in Europa.

#13176

Bema

 

Proficiat Luc. Wil ik er nog aan toevoegen dat ik al aardig wat heb bijgeleerd op of door je blog. En zo af en toe eens mogen zeggen wat je denkt kan toch deugd doen. Ik blijf alvast een trouwe bezoeker.

#13177

JVS

 

Huug: that's right. De manier waarop dat Bizz-schrijvertje zijn vraag stelde is ronduit belachelijk, en dan moet ie het ook nog eens vermelden in het artikel zelf. Bizz is zoals dat andere maandblad Grande: wat je al lang wist of wat je elders met veel meer detail en diepgang kunt lezen staat met een paar domme nietszeggende zinnen beschreven op glossy paper. Mijn centen krijgen ze niet.

#13178

NoName.

 

Ach, het is wat ik zou noemen een "testvraag" ... om te zien wat er gebeurt. De onderliggende gedachte is : antwoordt hij op zijn site dan bestaat de blog om zijn eigen activiteiten te promoten, antwoordt hij niet wel dan is dat de juiste reactie.

Ik had de vraag op de blog ook gelezen, en vond het gewoon een beetje gênant. Luc zijn "neutrale" houding kennende in zijn artikels (ten minste als je hem niet persoonlijk aanpakt en beledigt) stelde ik mij onmiddellijk de vraag hoe hij daarop zou reageren, uit beleefdheid of niet ?

Alvast is één ding duidelijk, hij is het "grote" voorbeeld in Vlaanderen.

#13179

sjoern-Al-I-st

 

das toch een beetje HEEEEEEL overdreven hoor NoName
het grote voorbeeld in een bepaalde NICHE van het bloggen mischien
maar andere NICHES van blogs zullen hem niet direkt als voorbeeld zien denk ik zo aangezien zij voor een andere doelgroep werken , een andere motivering hebben voor hun blog en dus ook een andere voorbeelden hebben

#13181

ivan

 

Dedju toch, altijd dezelfde hé. :) Zou dat nu zijn wat ze bedoelen met netwerkeffecten?

#13185

Edwin Jacobs

 

Proficiat Luc ! Welverdiend.

#13190

Ence

 

Erkenning voor een weblog die ik sinds enige maanden volg. Ik zie het graag gebeuren. Een erg scherp oog gecombineerd met een breed interessevlak maakt deze weblog tot een educatieve interessante web-stop. Ik leer voortdurend bij.
Er is me toch 1 ding dat me van het hart moet: ik sta meer en meer versteld van de hoge 'zuurtegraad' van van vele berichten: zo slecht hebben we het in Belgie toch ook niet? Of is het net daarom dat de mensen de tijd vinden om te klagen?

#13191

Eric Jans

 

@ Ence: het gaat in het Nederlands niet om zuur (uit het Franse vertaald?), maar over bitterheid.
Er is veel ellende in dit land. Het overleven van talloze Vlaamse burgers is niet in de eerste plaats de verdienste van de politici. Dat hoeft ook niet zo te zijn.
Maar wanneer jij dus zegt dat het 'niet zó slecht gaat', hoeft daar dus niemand uit te concluderen dat dát dan wél de verdienste van de politici (in casu de zittende regeringspartijen) moet zijn.
@ Luc: wat een kleinzieligheid allemaal. Hoe kneuterig-Belgisch... 'of je hier veel geld aan verdienen kan?'.
Hoe zou die Hans Hermans daar bij de redactie van Bizz zijn terechtgekomen? Via de voordeur of op z'n Belgisch? Is zijn papaatje misschien goed bevriend met één of ander invloedrijk persoon die voor een goed woordje heeft gedaan bij de broodheren van dat blaadje?

Je ziet: het is niet moeilijk om omtrent Hans Hermans uit hetzelfde vaatje te tappen.
Ik hoop dat je een bom geld verdient aan deze blog, maar vrees ervoor. Hopelijk voor jou vergis ik me.

Wel plezierig om te lezen dat mijn ongezuurde praatje met FlanFlan een vermelding krijgt. Ik kan die Hans Hermans verzekeren dat ik er persoonlijk niets aan verdiende.

#13193

Cogito

 

Beste Ence,

Het gaat heel goed met Vlaanderen. Zo goed dat er voor politiekers 60 % van de inkomens kan afgeroomd worden zonder dat de mensen openlijk in opstand komen en zelfs, in totale verdoving, zeggen :"het gaat zo slecht nog niet".

Geef morgen iedereen zijn volledige loonkost (dat is wat je werkelijk verdient) op de bankrekening, en zie dan nog eens hoever je komt met je wiegeliedje van de ingeslapen welvaartsmaatschappijer: "het gaat zo slecht nog niet".
Lijfeigenen in de middeleeuwen hadden het gezegde: "het is goed leven onder de staf van de edelman". Jou "het gaat zo slecht nog niet" is enkel een moderne versie daarvan.
Ongetwijfeld was het ook een uitspraak die druk gebezigd werd door inwoners van Rome zolang ze brood en spelen van Caesar kregen.

#13195

ivanhoe

 

@Cogito

"Het gaat heel goed met Vlaanderen. Zo goed dat er voor politiekers 60 % van de inkomens kan afgeroomd worden zonder dat de mensen openlijk in opstand komen en zelfs, in totale verdoving, zeggen :"het gaat zo slecht nog niet"."

"voor politiekers?"
Nog nooit naar een dokter geweest, een straat opgereden of naar school gegaan?

Ik ga er mee akkoord dat onze overheid te veel taken op zich neemt, en in bepaalde taken absoluut niet efficiënt is maar als je door die (te) grote afroming niet akkoord kan gaan met de stelling dat het hier nog zo slecht niet gaat, dan stel ik voor dat je verhuist naar Somalië: geen overheid die naam waardig daar, je doet er bijgevolg eigenlijk wat je wil en altijd warm weer!

Maar iets zegt me dat je dat idee niet zal overwegen. Tsja, vrede, veiligheid, een vruchtbaar klimaat, strategische geografische ligging, het zijn natuurlijk allemaal details hé in vergelijking met die "schandalige" 60% afroming.
Ik veronderstel dat de gave van het relativeren niet aan iedereen gegeven is.
maar nogmaals: ik wil hiermee absoluut niet gezegd hebben dat het hier niet NOG beter kan.

#13196

dof

 

"Nog nooit naar een dokter geweest, een straat opgereden of naar school gegaan?"

Dat van die straat kan je nog verkopen, het is eenvoudiger om publieke infrastructuur gewoon met belastingsgeld te bouwen dan op elke hoek van de straat een tolhuisje te zetten.

Maar wat maakt het nu voor een dokter of leraar uit of hij nu direct door de klant of indirect door de staat wordt betaald met datzelfde geld van de klant, dat eerst is afgeroomd en waarvan ook nog wat geld bij het ziekenfonds is blijven plakken?

Tenzij je natuurlijk afkomt met paternalistische onzin, als zouden de mensen zonder belasting al hun geld opdoen en niks sparen voor hun pensioen of noodgevallen.

#13200

koen

 

@dof,
net terug van Frankrijk, en dat systeem met die tolhuisjes, dat werkt wel hoor !

piekfijne snelwegen na péage !

handig met de visakaart ;-)

#13202

ivanhoe

 

"als zouden de mensen zonder belasting al hun geld opdoen en niks sparen voor hun pensioen of noodgevallen."

Tsja, ik stel mij ook soortgelijke vragen wanneer ik mensen zielig zie inhaleren van hun sigaretje, 't lijkt mij veel dommer om te roken dan om niets te sparen voor noodgevallen, toch gebeurt het ook. En dat van die pensioenen...kvolg u wel voor een stuk, maar het zal gewoon uit medelijden zijn met oudere mensen zijn zeker?

#13204

NoName.

 

Wie zegt daar :" ik sta meer en meer versteld van de hoge 'zuurtegraad' van vele berichten." ?

Ja, als je de reacties leest kan je moeilijk dan het niet vaststellen. Gaat het over het recht of onrecht, gelijk of ongelijk ? Neen. De vraag is of je altijd moet klagen, en zagen, ... ? Misschien ook eens gewoon kijken hoe je wel resultaten kunt boeken ipv altijd hetzelfde standpunt in te nemen.

#13206

Johan B

 

@Luc: gefeliciteerd!

@Cogito: volledig akkoord met je opmerking.
De veelgehoorde opmerking "zo slecht hebben we het in Belgie toch ook niet?" impliceert meestal de bijzin "dankzij onze politiekers". In werkelijkheid hebben wij het zo slecht nog niet ONDANKS onze politiekers.

Als dit geen positieve, niet-verzuurde bijdrage is weet ik het niet meer.

#13207

LVB

 

@Ence: ik zie dat u vanuit een land post waar het overheidsbeslag rond de 35% van het BNP ligt. In Belgie is dat 51,4% (2003, bron: workforall.org).

Verder staat het politieke discours in Belgie voor een groot deel in het teken van het streven naar meer herverdeling en meer regulering. Alle aandacht gaat naar de linkerkant van de Gausscurve.

En tenslotten zeggen de politici inderdaad voortdurend dat we het hier zeer goed hebben, maar als de burger dan maatregelen vraagt om die welvaart zoveel mogelijk te behouden en te beschermen, dan wordt diezelfde burger uitgemaakt voor "conservatief" en "rechts", waarbij de politici bij het uitspreken van die woorden blijk geven van een diepe verachting. Van de burger wordt immers onbeperkte, steeds toenemende en onvoorwaardelijke "solidariteit" gevraagd.

#13208

Cogito

 

Hear hear Luc, om nog niet te spreken van de "aanval op het genoegen", dat nieuwe puritanisme dat ieder pleziertje schadelijk of gevaarlijk acht, de glazenkastjesmaatschappij waarbij uiteindelijk slechts het hoognodige nog toegelaten zal zijn en alles ofwel verboden ofwel verplicht zal zijn, ieder aspect van het privé-leven geregeld en gecontroleerd zal worden.
Aldous Huxley beschreef in zijn 'Brave New World' een wereld waarin alle vrijheden afgeschaft waren, behalve de sexuele vrijheid.' We zijn er dichtbij aan het komen.
De volksmassa in Brave New World vond overigens 'dat het hier zo slecht nog niet was'...

#13209

Cogito

 

On topic: blog van de maand? Blog van het jaar zeker! :-)

#13210

Eric Jans

 

@ Ivanhoe: oef! We hebben het beter dan in Somalië. Leve de Modelstaat! Leve Verhofstadt! Leve Paars!

En vooral: leve de communicatietechnieken van Noël Slangen!

#13213

ence

 

@ Luc: Het klopt dat in de USA de belastingen veel lager liggen; maar ik zie ook wat hiervan het gevolg is: daklozen, veel mensen die buiten het sociale net (wat amper bestaat) vallen. Ik vind ook dat we in Belgie wel heel veel belastingen moeten betalen, maar soms wordt weleens vergeten dat hetgeen we ervoor in de plaats krijgen niet al te slecht is: betaalbare gezondheidszorg, werkloosheidsuitkering, een goed wegennet (hier in California is de kwaliteit van het wegdek erbarmelijk op sommige plaatsen om maar een voorbeeld te geven).
Hiermee zou ik ook willen antwoorden op de post van Cogito, die voorstelt belastingen op loon af te schaffen: verminderen tot daar aan toe; maar afschaffen? hier zou ik de boutade "Wie gaat dat betalen?" voor willen gebruiken.
Verder ben ik het volledig eens met Ivanhoe die zegt dat het hier vooral gaat over een gebrek aan relativeringszin.

#13214

LVB

 

@ence: als ik Cogito goed begrijp, wil hij dat de volledige loonkost op de bankrekening van de werknemer komt, waarna de werknemer zelf alles wat wegbelast wordt, moet overschrijven aan de staat. Dus werkgeversbijdrage en voorheffing gaan eerst naar de werknemer. Pas dan zal de publieke opinie zich bewust worden van wat de staat afneemt, en wat de werkelijke kost is van arbeid.

#13218

Cogito

 

@luc: inderdaad!

#13219

Bema

 

Hoho dat zal niet lukken Luc en Cogito. Er is ooit al eens het voorstel geweest om de volledige loonkost nog maar te vermelden op de loonafrekening en de vakbonden stonden toen al op hun achterste poten. en de politiek zag dat niet zitten.
Je kunt als politieker alleen nog maar macht hebben als je in staat bent de mensen zoveel mogelijk geld afhandig te maken en dan te beslissen aan wie je het gaat geven. Uiteraard jezelf niet vergeten. Ze durven dat dan zonder knalrode kaken te krijgen SOLIDARITEIT noemen, maar het is zowat de belangrijkste vorm van cliëntisme en over de verkwisting en misbruiken mogen we het zeker niet hebben.

#13220

koen

 

@ luc,
als ik mij niet vergis stond vroeger je mail-adres op je blog, nu nog altijd ?

geen uitvlucht voor iemand die zich journalist noemt natuurlijk ...

#13222

Cogito

 

Zeg nooit nooit Benny.
AMERKAANSE onderzoekers zijn er in geslaagd afgezette ledematen van muizen terug te laten aangroeien met volledige normale functionaliteit. Ze zijn er ook in geslaagd organen gedeeltelijk te amputeren en ze te laten regenereren.
AMERIKANEN maken plannen om naar Mars te vliegen en ze gaan er geraken.
AMERIKANEN maken ook plannen om orkanen in kracht te doen afnemen. Ze denken dat reeds over een jaar of drie te kunnen, ik geef ze heel wat kans.

En al wat wij kunnen is zeggen, als het om een lullig bureacratisch akkefietje gaat: dat zal MISLUKKEN.
Zit hierin de essentie van Europa vervat?

#13224

Cogito

 

En @Ence: hoewel ik inderdaad principieel voorstander ben van het afschaffen van personen - en bedrijvenbelasting, zou ik reeds ZEER gelukkig zijn met een vlaktaks van maximaal 20 %.

#13225

ivanhoe

 

@ Eric Jans:

Ruik ik daar enig cynisme. Kheb ook nooit gezegd dat alles in ons landje perfect draait...'t kan en moet altijd beter, ook voor mij. Maar wie op de vraag hoe het in België gaat, antwoord met "slecht" tsja, die heeft hopelijk een vrouw die fotomodel is, slim is, heel veel geld verdient maar toch de perfecte huisvrouw is en de perfecte minares. En hopelijk heb je dan kinderen die altijd en overal de eerste in zijn.
Anders zie ik dat soort mensen niet direct een gelukkig leven leiden.
Ik persoonlijk antwoord op zo'n vraag altijd "heel goed, maar we moeten er voor zorgen dat het zo blijft en zo mogelijk nog verbetert." Ma k, als jij vindt dat het hier slecht gaat, verhuis dan.
Maar 't is opvallend hoe er zowel aan de rechter- of linkerzijde mensen constant klagen hoe slecht het hier wel niet is, en hoe groener het gras is aan de overkant (Cuba, USA) maar toch elke avond braaf met hun auto van het werk rechtstreeks naar huis rijden.

Ik weet het niet, maar ik vermoed dat enkel klagen over de dingen die mis gaan toch een bepaalde vorm van masturbatie moet zijn, leuk voor jezelf, dat wel, maar je schiet er niet echt iets met op.

#13231

Eric Jans

 

@ Ivanhoe: ja, hoor... ik kan ermee leven, met wat je zegt. Behalve dat ik zou moeten verhuizen indien ik het hier niet goed vind. Dit zou MIJN land moeten zijn, maar is niet helemaal mijn land. Ik spreek nu als volks-nationalist én democraat.

Afgezien daarvan: mijn cynisme speelt zich enkel af tegen de achtergrond van Verhofstadt despiegelingen over een modelstaat waarin we zouden gaan leven.
Dat wil niet zeggen dat ik alles hier slecht vind.
Maar het netto-resultaat van 6 jaar paars heeft me - gemeten aan de verwekte verwachtingen - inderdaad zondermeer cynisch gemaakt.

Misschien moet ik wel eens nadenken over verhuizen. Goed: zal ik doen.

#13234

Tom DN

 

Kom naar het Verenigd Koninkrijk, de pensioenen zijn hier een lekkere puinhoop!! Maar tenminste zijn de belastingen lager!

#13249

Joris

 

Ik kreeg onlangs dit mailtje...
------------
Beste Cindy (sic),

Magazine Bizz start een zoektocht naar werk-gerelateerde blogs in België. Hierbij belandde ik onder meer op uw blog: http://www.jwi.be/

Mag ik u vragen naar uw profiel? Heeft uw blog iets met uw werk te maken?

Misschien heeft uw blog in uw geval niets met werk te maken, maar kent u wel anderen of komt u binnenkort toch in contact met mensen die bloggen over hun werk, met een bedrijf met een blog of met andere businessblogs. Kunt u mij dan contacteren?
----------
Ik heb nooit gereageerd...ik ken immers geen Cindy...
Nu word ik natuurlijk NOOIT blog van de maand.

#13251

Smetty

 

Ik heb dat mailtje ook gekregen... Nu pas valt mijn eurocent...

Joris, waarschijnlijk was de vorige mail naar mij gegaan en werd de aanspreektitel niet veranderd.

Vanaf nu ken je dus wel een Cindy.

#13364

TIJL

 

Denk eens allen aan Vlaanderen ,laten wij het zelf doen .
Na 175 jaar mag het wel zeker.Kom eens kijken naar onze webstek http://www.vvb.org/afdeling... en laat Uw mening achter in ons gastenboek.

#13366

Koenraad

 

Ook een proficiat.