Vakantiekiekjes (1)

Wat doen bloggers zoal tijdens de vakantie? Veel, maar ook: samenkomen met andere bloggers, om te babbelen en om te brainstormen. Twee voorbeelden: enkele bloggers met ervaring, belangstelling of een hart voor het onderwijs, staken op 18 juli de koppen bij elkaar op de Edublogs-meeting op een terrasje in Leuven. En op 12 juli nodigde reclamebureau Ogilvy enkele bloggers uit voor een brainstorming-sessie over de marketing-mogelijkheden van weblogs. Een fotoverslag.


1. EDUBLOGS

Van links naar rechts: Maarten Cannaerts coördineert onder andere CVO Online, een digitale leeromgeving voor volwassenenonderwijs. Jan Schuer ontwierp de digitale leeromgeving SmartSchool. Ook Jelle D'Hulster creëerde een digitale leeromgeving: StudyPlanet. Sara Roegiers doceert webdesign en bouwt en onderhoudt websites met Plone, één van de meest geeky content management systemen.


Van links naar rechts, kijkend naar de camera: Steven Verjans is betrokken bij internationale projecten rond e-leren en bij het methode-onderwijs. Karolien Nijs doceert mediakunde en "wiskunde voor kleuters". Hans Scholliers doet aan muzikale vorming. Cindy De Smet aka Smetty doceert mediakunde en is stichtster van Edublogs.be.

2. BLOGSTORM BIJ OGILVY

Rechts in beeld: Paul Kersmaekers (Polskaya), Miel Van Opstal (Coolz0r), Maarten Schenk, Frédéric De Vries (Druppels).


Cain Ransbottyn, eigenaar van ZatteVrienden.be, het drukst bezochte weblog van België, luistert aandachtig.


Een uitgebreide delegatie bloggers uit Nederland.
Marco Derksen gaf een zeer interessante uiteenzetting.


De receptie achteraf.


Clo Willaerts (Wilt.be) tegen Cain Ransbottyn (ZatteVrienden.be): "mijn blog heeft méér blote borsten dan jouw blog!"

Overigens staan de slides van alle presentaties die op die dag werden gehouden, online:

Bovendien heeft Cindy geluidsopnames gemaakt. Een eerste deel is reeds als podcast beschikbaar.

Ik sluit me niet aan bij de hoera-kreten van Bart De Waele. Nee, de reclamewereld snapt het potentieel van weblogs nog niet ten volle. Er is nog veel werk aan de winkel.

Toch heeft Ogilvy een interessante visie op het marketingpotentieel van het internet in het algemeen, zoals blijkt uit deze artikels uit De Standaard:


Reacties

#13747

Norbert

 

Met hoeveel moet je zijn om van een "uitgebreide delegatie" te kunnen spreken?