Google Blogsearch

Google heeft alweer een nieuwe dienst opgestart: Blogsearch, waarmee u alle weblogs zou moeten kunnen doorzoeken. Meer bij Blogologie. Het werkt nog niet perfect, want een vanity search op 'Braekel' leert dat zoekertjes-sites als Marktplaats.nl ook als weblogs worden beschouwd. Op de zoekresultaten kan je je abonneren via een RSS-feed.

Het opstarten van Google Blogsearch komt net op tijd, nu Technorati vaak geplaagd wordt door overbelaste servers. Terzijde: honderden Amerikaanse weblogs, en ook de Engelstalige sectie van LVB.net, hebben nu al meer dan 36 uur te kampen met zeer traag inladende pagina's. Oorzaak: een DNS-fout bij Blogads, de Amerikaanse reclameregie voor advertenties op weblogs. Daardoor kan de bannercode niet geladen worden, en blijft de pagina in de browser eindeloos lang 'loading' of 'transferring data'. De fout is inmiddels hersteld, maar het kan nog uren duren eer de wijziging gepropageerd is over het hele internet.


Reacties

#13809

Pascal Van Hecke

 

Blogsearch bekt goed als commerciële naam, maar in essentie gaat het over "feedsearch".

Feeds, dat kan vanalles zijn, tot en met de feeds van de Koopjeskrant, als ze weblogs.com zouden pingen daarmee :-)
http://www.koopjeskrant.be/...

Het heeft ook als gevolg dat blogs die slechts een deel van hun posts syndiceren, gedeeltelijk uit de boot vallen...

Vergelijk maar:

http://blogsearch.google.co...
(Michels verwijzing naar jou wordt gevonden, omdat hij zijn entries als full html syndiceert)

http://blogsearch.google.co...
(jouw verwijzing naar Michel wordt niet gevonden wegens syndicatie van de eerste woorden van je posting in platte tekst (idem dus ook voor trefwoorden die niet in de eerste zinnen zitten).

Op dat vlak doet Google dus nog altijd slechter dan Technorati, zoals David Sifry fijntjes opmerkt :
http://www.technorati.com/w...

#13813

LVB

 

Inderdaad Pascal. Ik heb maar meteen vanaf nu de volledige posts beschikbaar gesteld in mijn RSS-feed.

#13817

Pascal Van Hecke

 

Dat is snel!

- vergeet niet je webstats icoontje opnieuw in de html description van je feed te zetten ;-)
- hier had ja allicht al naar gekeken om inkomsten verlies van uitgebleven doorkliks te compenseren: http://www.google.com/suppo...

#13818

LVB

 

@Pascal: dat Nedstat-icoontje in de description van de feed deed volgens mij toch niets voor de bezoekersaantallen, werd lokaal gecached door Bloglines of zo...

Adsense for Feeds: ik heb me maanden geleden al opgegeven voor het beta-programma, maar heb geen antwoord gekregen, wellicht omdat de Nucleus-blogsoftware niet zo courant is.

#13865

Ambok

 

Google is goe bezig