Genocidewet "afgeschaft"?

De genocidewet wordt afgeschaft, zo blokletterden de kranten een week geleden. Krantenkoppen die duidelijk bedoeld waren om tot op het bureau van George W. Bush te geraken, want de mededeling dat er een nieuwe wet in het strafrecht zou komen waarmee misdaden tegen de mensheid zullen kunnen worden vervolgd als er Belgen bij betrokken zijn, stond in kleinere lettertjes op de binnenpagina. Afwachten dus tot de nieuwe wet in het Belgisch Staatsblad verschijnt, om doorheen de mist van de politieke spin de realiteit te kunnen ontwaren. Inmiddels bericht het Brusselse Engelstalige weekblad The Bulletin dat een Vlaamse familie klacht ingediend heeft tegen José Happart en Retour à Liège wegens misdaden tegen de menselijkheid zoals ethnic cleansing. Er zijn Belgen bij betrokken, dus kan het, ook onder de nieuwe wet. De verwarring over "afgeschaft" of "niet afgeschaft" is wellicht te wijten aan het gebruik van verschillende termen in het Nederlands, het Frans en het Engels om er dezelfde wet mee aan te duiden. Loi à compétence universelle en universal jurisdiction tegenover genocidewet. De universele competentie van de wet wordt afgeschaft, maar genocide blijft strafbaar als er Belgen bij betrokken zijn. Kortom, in het Nederlands wordt de genocidewet niet afgeschaft, maar voor de Frans- en Engelstaligen wel. 't Is maar hoe je het bekijkt.

Ethnic cleansing in Belgium?

Reacties

#278

Fustigator

 

Misschien wordt de "retour à Liége" toch werkelijkheid als de zonevreemde Nederlanders terug in "eigen hok kruipen" ? Nu dat het baznk geheim enz opgeheven wordt tussen NL en België en mits aanpassing van de Nederlandse belastingswet (mider dan bij ons) zullen de Nederlanders geen zin meer hebben om zich in België als "fiscale refugiés" te komen vestigen. Ik neem de "retour à Liége" van de Voerstreek voor lief, daar we Lanaken, Maasmechelen; Kinrooi, Meer, Brasschaat , 's Gravenwezel , Schilde, Kapellen enz enz enz terug zullen krijgen.

Fusti

#1126

-- ikbenvlaming --

 

Ik ben 17, woon in Voeren en extreem Vlaamsgezind! Ik ben dus nog te jong om iets te zeggen hebben in het Voerse bestuur, maar wat mij betreft mogen alle Walen de deur uit! En liefst zo snel mogelijk! Ze zullen later nog van mij horen!

#1635

NS

 

ik ben 15 , woon in kasterlee , ben ook extreem Vlaamsgezind , en deel uw mening