Minister van begroting kent wortel van 25 nietVia Ivan Janssens: de nieuwe federale minister van begroting kent de vierkantswortel van 25 niet. Beluister dit fragment van het interview van Leen Demaré met Freya Vandenbossche (hierboven op de foto met ondernemer Rudi De Kerpel) op staatspretzender Donna.

Johan [Vande Lanotte] heeft mij uitgelegd: enkel optellen en aftrekken moet je kunnen voor een begroting.Reacties

#15075

Nickonomics

 

Maar Luc, dat is toch allemaal niet meer belangrijk meer als je minister wil worden. Als je maar met uwe kop in de boekskes komt, is het voldoende.

#15087

publius

 

Dat klopt: optellen wat bij hun ministeriële weddes en uitkeringen komt alsook allerlei zitpenningne, aftrekken wat de burger netto overhoud van zijn loon wegens belastingen en parafiskale lasten

#15088

Otto den Eersten

 

We waren vanmorgen bij het ontbijt naar het nieuws aan het kijken op de Thai televisie (in mijn geval is dat echt 'kijken')toen ik mijn vrouw langs mijn neus weg vroeg wat de vierkantswortel van 25 is. Ze gaf onmiddellijk het goede antwoord.

#15090

dof

 

Een beetje triestig. Je zou toch mogen verwachten dat iemand op de post van begroting de elementaire beginselen van de statistiek onder de knie zou hebben. Standaard deviatie, nooit van gehoord? Tssk.

#15094

ivanhoe

 

jaja, hiermee is het bewijs geleverd, Freya weet echt wel de vierkantswortel van 25 niet, bijgevolg zijn alle socialisten dom, bijgevolg zijn alle linksen verkeerd.
QED

*geeuw*

nouwja, je hoort wat je wil horen zeker? Ik hoor een Freya die het vertikt om op zulke toetsjes antwoord te geven, a) omdat ze mss te dikkenekkerig daarvoor is b) omdat ze leep genoeg is om te weten dat ze met zo'n spelletjes niets kan winnen en dat de 99 keer dat je zo'n vraagjes juist beantwoordt niets wint, maar die ene keer dat je verkeerd antwoordt (door menselijke vergissing, of gebrek aan wiskundig talent wat ze ook direct toegeeft), dit je hele leven zal achtervolgen.

Volgens mij is het de combinatie.
Toen we vroeger op de lagere school de ene juffrouw zagen praten tegen die ene leraar, zagen we daar direct het bewijs in dat ze verliefd waren....blijkbaar hebben sommige hier die reflex nog altijd wanneer ze een minister een debiel vraagje horen vermijden?

#15098

Briggs - Smokey Bear

 

V25=5...wie kan dat nu niet ?
Een minister hoeft geen debiel vraagje te ontwijken, antwoorden & op naar de volgende vraag. Soit, who cares ? Ze zal wel personeel hebben die al het werk voor haar doet.

#15099

pepperjack

 

OK, ivanhoe, laten we haar afrekenen aan de eindmeet. Vande Lanotte was immers wel ne slimme, en al bij al heeft hij ook nooit een begroting met structureel evenwicht kunnen afleveren. (enfin, met Vande Lanotte zijn laatste uitspraak over de 15%RV op obligatiefondsen, waar hij stond te saliveren op het 'pakken' van deze geldluizen, deed hij me wel twijfelen aan zijn intelligentie).

En het is waar, hypocriet is een omschrijving die beter bij socialisten past dan dom.

#15100

Willy

 

August Vermeylen sprak de inmiddels in de mist verdwenen profetie : Je moet eerst Vlaming zijn om europeaan te worden.
Eigenlijk zei hij "europeëer", maar dat werd aangepast.
Davidsfonds en Willemsfonds zijn nog bekend, maar bestaat het Vermeylenfonds nog ?
Dit alles om te beamen dat er veel intelligentia in de politieke wereld bestaat. Het is niet allemaal : juiste partijkaart = juiste scholing, juiste professor en juist diploma geeft juiste job. Alle respect voor Freya, Bruno, Sarah en de andere zonen en dochters, zij waren slim genoeg om de hun aangewezen weg te volgen.

#15101

ivan

 

ivanhoe: excuseer mijn woorden, maar wat een gelul. Mevr. Van den bossche doet graag mee aan zulke spelletjes, zelfs wanneer ze verliest. Want dan kan ze zich heel symphatiek voordoen zoals in dit geval: http://www.vrtnieuws.net/ni...
Ze heeft de vraag proberen te vermijden omdat ze het antwoord niet wist, niet omdat ze er niet op "wil" antwoorden. Dat ze dan bij Donna wegblijft he.
VDB is in het verleden nog schepen van onderwijs geweest. Daar sta je als leraar wiskunde: "meester, waarom moet ik iets kennen van wiskunde, we hebben zelfs een schepen van onderwijs en een minister van begroting die er niets van kent"
Niemand heeft hier overigens het "bewijs" geleverd, of zelfs maar willen leveren dat linksen in het algemeen dom zijn. Zelfs niet dat Freya dom is. Normaal gezien is het andersom: links beschouwt alles wat niet links is als dom of immoreel (Bush is dom, Reagan was dom enzovoorts enzoverder)

#15102

ivanhoe

 

@ ivan:

Dat met die bak is wel een compleet ander spelletje: als politicus KAN je daar niet verliezen, of het zou moeten zijn wanneer je de weddenschap verliest maar toch die bak niet geeft. Dan zou ze pas verliezen.
Da's iets heel anders dan debiele vraagskes beantwoorden (dr is hier toch niemand die echt denkt dat ze dat niet wist??) waarbij je bij 99 van de 100 vragen nix wint, maar bij die ene wel heel hard en lang verliest.

En hoe slim is Freya? Ik weet dat ze in gent communicatiewetenschappen gedaan heeft, en daarna aan een nederlandse school nog iets bijgedaan heeft. Ze spreekt ook uiterst vloeiend frans maar dat heeft ze -zo zei ze in een interview- te danken aan haar "vlaams uitstekend onderwijs." Yeah right.
Op haar site ga je natuurlijk haar CV niet vinden want dat zou afbreuk doen aan haar imago van vrouw tussen de mensen. Ze is in ieder geval leep, en dat is toch min of meer een synoniem van intelligentie. Ook al had ze een herexamen voor haar sinussen en cosinussen dr is echt geen haar op mijn hoofd dat er aan twijfelt dat wel degelijk een meer dan gemiddeld IQ heeft en dus zeker WEL wist wat de wortel van 25 was...
Nu blijft de vraag waarom luc dit op zijn site zet. Blijkbaar vindt ie toch dat er informatie te halen is uit het feit dat Freya niet antwoordde op de wortelvraag.

#15103

Johan VDP

 

Vreemd toch dat elke kattebel weer moet uitmonden in een scheldpartij tussen "links" en "rechts", een achterhaalde en uitgeholde politieke tegenstelling.

Het is triestig dat een minister niet weet wat de vierkantswortel van 25 is. 't Is tragikomisch dat men hierboven zijn ongenoegen uit met behulp van flagrante taalfouten ("wat de burger overhoud" - "als je met uwe kop in de boekskes komt"). Volgens insiders is Freya niet zozeer dom als wel behept met een dubbele moraal: de schrandere vlotheid in publiek, een haast tirannieke nukkigheid tegenover haar onmiddellijke omgeving. Maar goed, dat is ook maar roddel.

Van een minister moeten we vooral verwachten dat hij/zij goed werkende kabinetten heeft of welk ondersteunend orgaan dan ook (ander debat) en op basis van hun informatie goede beslissingen neemt, balancerend tussen weloverwogen en krachtdadig. Intussen dient hij/zij zich staande te houden in het spervuur van parlement en media.

Voor iemand die de V25 niet kent, houd ik mijn hart vast. Schoon tootje of niet.

#15104

koen

 

mediatiek en dus ook politiek professioneel is het heden ten dage veel interessanter te antwoorden met een one-liner/kwinkslag die kan tellen 'cdl heeft me geleerd ....' dan het oninteressante antwoord op een rekenoefeningetje van het niveau van het vijfde leerjaar.

ze bespeelt gewoon de media, en dat doet ze goed ... tot spijt van wie het haar benijdt, inclusief mezelf deze keer ...

we hebben het laatste nog niet gezien in mediapolitiekland vrees ik

op naar het kabouter plop niveau !

#15105

To Blindfold

 

ha ha ha , hohoho, hihihihi, hahaha, hahahhaha, whoaaahhh, weetje, ik heb ooit eens een website gelezen, een soort blog, je weet wel, en je moest daarop reageren. Via die website kom je je reacties plaatsen op een artikel vanop die website. Er stond ergens 'Voeg reactie toe'. Ik kon lezen, ik kon het lezen, meer hoefde ik er niet voor te kennen.
(heb ik nu gereageerd ?)

#15106

John Fleming

 

@Leen Demaré:"Een sinus, dat weet ik, dat is een verkoudheid en dat doet wree zeer!"
Een verkoudheid? En de vierkantswortel is dan het speen!
Een sinus is een neusbijholte die bij u misschien wat tevéél plaats in beslag neemt ten nadele van andere organen in 't koppeke. 't Is pas bij (sinus)-itis dat er iet is!
'Co-sinus' zoudt ge dan kunnen omschrijven als uw buurvrouwenkoffieklatsch-lul-maar-raak-gesprekje onder
neusbijholten, met de nadruk op 'hol'.

#15111

bartek

 

Was zij vroeger ook geen schepen van onderwijs in Gent?

#15115

wim

 

Ik hoor haar vooral in de lach schieten en er een heel verhaal aan hangen. Of ze de vierkantswortel van 25 nu wel of niet kent kun je er bijlange niet uit afleiden. Storm in een glas water...

#15135

Olav

 

Het enige wat weeral bewezen is, is dat politici nooit een antwoord geven op de vragen die gesteld worden, maar tien maal langer zeveren over allerlei zaken die er niets mee te maken hebben. Het is gewoon een refleks om nooit antwoord te geven op rechtstreekse vragen, maar sympathiek over te komen en punten te scoren door te charmeren, en dus lap je er een persoonlijke anecdote aan vast terwijl je rond de pot draait. Deze houding typeert de echte Belgische politicus en Freya is daar een fraai voorbeeld van (ze mag dan een babe zijn, haar politiek talent heeft ze met de pollepel ingelepeld gekregen - ze zal wel niet alleen hoofdrekenen geleerd hebben van haar vader).

#15152

Evert Gruyaert

 

@ivanhoe: Uiteindelijk is het punt niet dat ze daar nu op kan antwoorden of niet, het punt is dat ze niet bekwaam is voor die functie en er dan nog lakoniek mee omgaat.

Een minister die de boekhouding van ons land moet gaan doen en bovendien sympathiek van die zever (excuseer voor het taalgebruik) komt verkopen al zou je enkel moeten kunnen optellen en aftrekken voor een begroting te doen slagen...
Perceptioneel kan zoiets tellen!

Sorry, maar ik blijf erbij: het is een kapitale fout om Freya deze post te geven. Ze heeft NIKS achtergrond op financieel vlak, kan niet professioneel met haar functie omgaan in de media en bovendien heeft ze te weinig ervaring om zulke zware onderhandelingen te sturen. Dan mag Johan op de achtergrond nog de rekening maken, het is Freya die ermee moet uitpakken. Arm België!

#15208

Anthony

 

Trouwens, de wortel van 25 is niet "5," maar "5 of -5".

#15210

Flandria romana

 

Voor een ministerpost zou er een lijst diploma's in aanmerking kunnen komen. Bij totaal gebrek aan deze, géén ministerpost.

#15211

Flandria romana

 

Het is volstrekt onwaarschijnlijk dat Freya Van den Bossche de vierkantswortel van vijf niet kan trekken. Wie dat beweert is zonder énige twijfel een gemene demagoog.

Overigens is het misplaatst zijn onmacht in het aanschijn van hoofdrekenen voor het volk tentoon te spreiden.

Het is algemeen geweten dat de socialistische partij strategisch tot een misstap werd genoodzaakt (deskundigheid inzake begroting is niet aan iedereen geschonken).

De toenmalige minister van begroting was het beter gebleven, de huidige (of die ad interim) was misschien best partijvoorzitter geworden (of gebleven).

Hoe dan ook, Noord-Belgische socialisten (evenmin als Zuid- en Centraal-Belgische) hoeven niet bevreesd te zijn niet bij de volgende coalitie betrokken te worden.

#15213

Joe

 

Heb daarnet naar het fragment geluisterd: Freya is de stereotype politica die niet direct het antwoord wil/kan geven en dit omzeilt met populaire prietpraat. En Leen Demaré is natuurlijk geen Phara die op de vraag doorhamert maar het allemaal Donna-leuk en gezellig wil houden.
Natuurlijk is Freya niet de politica die we nodig hebben, maar wie van het huidige legioen dan wel? Bruno Tuybens ? :-)

#15236

Bert D.

 

Komaan zeg, gelooft iemand hier nu écht dat ze het antwoord op die vraag niet kent? Als ze rond de vraag naar de faculteit van 5 zou dartelen, zou ik dat nog geloven. Maar de wortel van 25? Dat weet toch écht iedereen...

Ik ben zelf geen grote fan van Van den Bossche, maar je moet toch even serieus blijven, niet? Dit is niet meer dan een veronderstelling, één die daarnaast nog zeer weinig plausibel is ook.

#15307

bonna

 

Ze wist het duidelijk niet Bert, moest ze het geweten hebben dan had ze het terloops wel gezegd.
Had veel beter voor haar imago geweest dan dat standaard gezever van een politicus om de vraagstelling te ontwijken.

Het hoeveelste postje is ze nu al begonnen trouwens?
Dat ze haar achter een venster zetten ja, dan zou ze nog een beetje maatschappelijk waarde hebben.

#15316

Eric Jans

 

@ FlanFlan:

'Noord-Belgische' socialisten?
Zijn dat de socialisten die Vlaams spreken?
Zouden dat dan de Vlaamse Socialisten kunnen zijn?

En... 'centraal'-Belgische socialisten... zijn die dan verdeeld in een Franstalige PS en een Vlaamse SP.a?
Of moet ik zeggen de 'Centraal-Belgische socialisten van de Noordelijke soort'?
Haaaaaahhaaaaahahahaaaa!!!

#15462

wim heymans

 

Deze minister hoor je steeds ten ongepaste tijde lachen.
Nog geen zinnig woord verteld in de media, nochthans wel al veel aan het woord geweest. Ik gruwel van die ongepaste lichtzinnigheid. Het wordt tijd dat Freya ,- nee, valkuil- minister Van den Bossche eens toont waarom ze deze functie bekleedt. Maak me niet wijs dat het slechts om een kip met mooie kop gaat.

#16371

Outlaw Mike

 

Zojuist dat fragmentje van het interview van Leen Demare beluisterd.

Jezus Christus. Misschien moet je in Nederland kleinburgerlijk zijn om minister te worden, maar om VRT-medewerker te worden moet je beslist debiel zijn.

#16372

John Fleming

 

@Mike:Je bent gewoon stikjaloers dat je niet uitgenodigd was voor het leuke theekransje van de truttenclub!

#17253

Zowie

 

Het is ver gekomen dat je bij dit uitkomt als je bij Google invoert: Thaise lagere school

#21943

VAN BELLE Jean Marc

 

Iemand die de vierkantswortel van 25 niet kent, heeft wellicht ook problemen om haar scriptie zelf te schrijven.

Of moet je om een scriptie te schrijven ook enkel kunnen optellen en aftrekken?

VAN BELLE Jean Marc
[email protected]

#21950

ikel

#22119

Grutto

 

Als je het 'niveau' van deze verkiezingsaffiche ziet, dan weet je eigenlijk al genoeg... (zie reactie hiervoor).
't Is precies een plaatselijke verkiezing van Miss Straatmadelief.
Bij ons in de Van Isegemlaan zitten er zekerlijk ook een handvol kandidate-vicepremiers achter hun uitstalraam te lonken.

#25098

Tom Potoms

 

Sinus= overstaande zijde/ Schuine zijde in een rechthoekige driehoek, cosinus= aanliggende/schuine zijde, tangens= overstaande/aanliggende, dan hebben we nog een paar formulletjes: sin^2+cos^2=1(grondformule van de goniometrie), etc. Goed, nu tot de basis, wie de vierkantswortel van 25 niet kan zeggen(5 en -5) is niet capabel op begroting, dat is mijn conclusie