Actiegroep zet banden van terreinwagens plat (update)

Afgelopen weekend heeft een bende die zich "Flagadas" noemt, de banden van een veertigtal terreinwagens platgezet in de Brusselse gemeente Vorst. De bende, die zichzelf als "milieu-activisten" beschouwt, handelde vanuit politieke motieven. "Terreinwagens verbruiken meer brandstof en vervuilen het milieu", aldus Flagadas-woordvoerster 'Annick Tamère'. Het verschijnsel schijnt overgewaaid te zijn vanuit Frankrijk. Meer op de weblog van Les Flagadas en die van hun Franse colléga's Les Dégonflés.


Het strafste aan dit verhaal: de politie weigerde om proces-verbaal op te stellen, "omdat er niet echt materiële schade was aangebracht aan de voertuigen". Nochtans is het laten leeglopen van autobanden niet meer of niet minder dan een vorm van tijdelijke vrijheidsberoving voor de slachtoffers. De eventuele sleepkosten of de kosten om een luchtcompressor te laten aanrukken, zijn bovendien ook nog ten laste van de gedupeerden.

Nee, ik rijd niet met een terreinwagen en ben dat ook niet van plan. Maar er is een gevaarlijke sluipende trend bezig in onze maatschappij: gewelddadig politiek activisme wordt blijkbaar door een groeiende groep mensen aanvaardbaar geacht zolang er geen doden of gewonden vallen. Vrijheidsberoving en het aanbrengen van materiële schade zijn vormen van geweld, waarop de overheid het monopolie zou moeten hebben en zou moeten handhaven. De gijzelingen van directieleden door vakbondsmilitanten, het in brand steken van hamburgerrestaurants door "dierenrechtenactivisten" van het ALF (wat hier en daar op sympathie kon rekenen "want er was toch enkel materiële schade") of het platzetten van banden van terreinwagens, het zijn stuk voor stuk gewelddadige, antidemocratische actiemiddelen die regelrecht indruisen tegen de beginselen van de rechtsstaat. Voor Les Flagadas zou een geldboete als straf mijns inziens dan ook niet volstaan, laat staan een "alternatieve straf" zoals gemeenschapsdienst. Alleen een tijdelijke, gedwongen beperking van hun bewegingsvrijheid zou in verhouding staan met de door hen gebruikte actiemiddelen.

UPDATE 21-10-2005 19:50: Vrijdagochtend om 1:40 uur heeft de politie in Elsene een lid van de Flagadas-bende op heterdaad betrapt. De jongeman behoorde tot een bende van zes, die allemaal zijn opgepakt. Merkwaardig: eveneens vrijdagochtend, om 02:04 uur, liet iemand waarvan verondersteld kan worden dat hij/zij tot de Flagadas-bende behoort, een reactie achter op LVB.net.
Ook merkwaardig: waar De Standaard het enkele dagen geleden nog had over "activisten", heten de Flagadas nu "bandenbandieten", voorwaar een prachtig gevonden woord.

Reacties

#15083

Tom De Moor

 

Ah zo: de Politie wil niet verbaliseren. Zal wel wettelijk zijn dan...

Ik zou nu niet pleiten om de banden van politiewagens plat te zetten (agenten hebben soms een matrak mee) maar zouden Rechters en de heren van de Advocatuur met dergelijke ludieke, niet-verbaliseerbare acties kunnen lachen als hun wagens een paar keer op de velgen stonden?

Ik heb niet gezegd dat je advocaten aan het "pi"-stickertje op de wagen kan herkennen.

#15093

ivanhoe

 

"Nochtans is het laten leeglopen van autobanden niet meer of niet minder dan een vorm van tijdelijke vrijheidsberoving voor de slachtoffers."

lol,nu moet je ook niet overdrijven hé. Dit is geen vrijheidsberoving; hoogstens een mobiliteitsberoving. Indien je dit al vrijheidsberoving noemt kan je net zo goed files gaan verbieden bij wet want dat is ook vrijheidsberoving. De dingen toch een beeeetje relativeren hé.

Dat gezegd zijnde is natuurlijk wèl schade, aangezien er kosten aan zijn, nogal wiedes. Dus zouden die leuke bemoeiallen dit wel mogen betalen natuurlijk. immers: potje breken, potje betalen. Banden platzetten is niet alleen gewelddadig, het is ook nog eens enorm kinderachtig.

Kwestie van gezond verstand. Maar wat dat "tijdelijke, gedwongen beperking van hun bewegingsvrijheid in verhouding tot hun door hen gebruikte actiemiddelen" daarmee te maken heeft?
Klinkt lekker ambetenarentaalachtig dat wel.

#15097

Briggs - Smokey Bear

 

Franstalige terreur...great.
De weblog...hmm pour les flamands la même chose.

Nu effe een opmerking. Banden platzetten betekent dat men de wegenhulp of hulp van takeldiensten moet inroepen...zorgt dat dan niet voor een extra vervuiling gezien de extra kilometers deze zullen moeten rijden & hun generator moeten laten draaien om die banden op te pompen?

#15107

Eddy B.

 

Dit is weer een pure vorm van marxisme: zogenaamde elite weet het beter dan de rest van de bevolking en kan daarom aan het plebs hun wil opleggen, desnoods met geweld. Mmmh, waar hebben we dan nog gehoord ("met alle middelen").
Triest.
Eddy

#15108

Briggs - Smokey Bear

 

LVB: Moet eens naar Het Sprookjes bos van deckers & Ornelis luisteren...mega goe vandaag :)

#15109

Miel

 

@ ivanhoe : dan hebben we het nog niet over gedorven inkomsten en misgelopen zakelijke afspraken. Het ruikt hier naar een sterk antiglobalistisch getinte campagne.

Het gebeurt in residentiëlere wijken, wat me doet vermoeden dat eigenlijk onderhuidse jaloezie ook zeker meespeelt, niet alleen op de 'meerverdienders'en waar ze zich 'kunnen vestigen' (mensen worden ook 'rijk' geacht als ze zich een dergelijk voertuig kunnen veroorloven), maar ook nog eens op het feit dat ze investeren in een veilige, stevige wagen. Betalen ze daar dan geen taxen op? Ik dacht van wel. Betalen ze dan al niet meer aan brandstofbelasting, gezien het hogere verbruik?

Precies of de flagadasten hun dieseltjes (ik denk dan aan de gemiddelde opgelapte R4 en R5'kens stoten 'minder schadelijke' stoffen uit. Wedden dat ze ook zo een kar zouden kopen als ze daarvoor het budget hadden?

Eens benieuwd hoeveel zelfstandigen (tuinders, schilders, transporteurs,...) met deze grapjasserij zullen lachen. Ik denk niet veel. Al eens een glazenwasser gezien in een cliotje met een ladder erop en een remorksken erachter?

Het zijn dezelfde mensen die hier gepest worden die verdekke voor het vervangend inkomen van die grapjassen zorgen.

Walgelijk, zeg ik. Een verkapte vorm van pesterij, (inclusief de modder of behanglijm die over sommige wagens wordt gegoten) die zich laffelijk verschuilt achter 'groene' principes.

What's next? Alle dure sportwagens? Horen die thuis in de stad? Moet iedereen met dezelfde wagen gaan rijden dan? Of met de fiets? Eens benieuwd hoeveel van die marginale aandachtszoekers per tweewieler naar de carrefour of colruyt gaan. (ik denk niet veel, aangezien er nooit veel fietsen staan)

Worden we vanaf nu beoordeeld op de keuze van een automerk of de woonplaats? Met welk recht?

Sfeer en muziek verzekerd.

#15110

Briggs - Smokey Bear

 

Het grote dierenbos was het...hmm.

Miel: Alle voertuigen vervuilen...maar al die banden laten leeglopen neemt heel veel tijd in beslag.
Blijkbaar mogen deze Groentjes wel discrimineren...SUV's eerst!

#15112

Matthias

 

Eerst en vooral: erg ludiek is de actie niet. Ik denk dat Luc gelijk heeft. Een sterk signaal zou toch wel mogen om dit soort toestanden niet uit de hand te laten lopen. Ik keur het allesinds af.

Los daarvan heb ik toch zo mijn bedenkingen bij SUV's en terreinwagens in de stad. Puur praktisch dan. Neem nu de 'kiss en ride' zones aan stations. Doorgaans gaat het om een zéér kleine parkeerplaats vlak aan de ingang die enkel dient om reizigers te laten in- of uitstappen. Manoeuvreren met een gewone wagen is er al niet gemakkelijk, maar de heksentoeren die ik terreinwagens daar al heb zien uithalen hou je niet voor mogelijk. Het is maar één voorbeeld.

Ik begrijp écht niet waarom je een SUV nodig hebt wanneer je bijvoorbeeld in hartje Antwerpen woont om maar iets te zeggen. Okee, je hebt wel de keuzevrijheid om er al dan niet eentje te kopen, maar gebruik ook eens het gezonde verstand. Het kost veel geld, zuipt brandstof en het is niet noodzakelijk zeer praktisch.

#15116

Outlaw Mike

 

Ik begrijp ook niet waarom zoveel Belgen met SUV's willen rondrijden maar alla, de markt is de markt. Wie zin heeft om zo een ding te kopen moet dat kunnen.

Wat die stinkende kloothommels betreft die banden platsteken, dat is dus van dat soort volk dat rondrijdt in VW-camionetjes uit de jaren zestig hee, die ook veel verbruiken en waarvan de uitlaatgassen veel smeriger zijn.

Weer eens een typisch geval van Groen Nazisme.

#15117

Jo

 

Banden laten leeglopen is onnozel. Maar met een 4x4 rondrijden in asfaltland België rondrijden is bijna even gek. Laat ons samen een lijstje maken van Belgen die een 4x4 echt nodig hebben. Ik kan enkel de categorie "boswachters" bedenken.

#15118

Kielse blogger

 

Eerst zeuren over die vierkantswortel.
Nu deze bizarre vergelijking.

Met het verkeerde been uit bed gestapt Luc?

#15121

Nickonomics

 

Ook die vergelijking gaat ietwat te ver, vind ik ook, al heeft Luc wel een punt. Voor de rest: gaan we morgen de fabrieken en de burgers vermoorden? Die vervuilen onze maatschappij ook. De grootste vervuiler is momenteel bijvoorbeeld een gemiddeld gezin.

#15122

Briggs - Smokey Bear

 

Waarom een SUV in urbane gebieden ?

A) het voertuig geeft u een betere bescherming.
B) het voertuig is onderdeel van een prestiege element.
C) SUV zou beter moeten liggen op het terrein. Beter optrekken in klim; gemakkelijker moeten omgaan met verkeersbulten & plateau's.
D) Zou ook betere baanligging moeten hebben op de autosnelwegen...laten we eerlijk zijn die wegen trekken op geen KL**T. Ik moet mijn stuur goed vasthouden als ik 120 of meer over de RO Brussel rij met al de hoebels & boebels en scheur & patchwork dat daar ligt.

Moest ik kiezen tussen de Opel Meriva, een Audi Quattro of de VW 4motion of de Volvo Cross country of de landrover;range rover; Jeep Grand Cherokee..dan kies ik eerder voor een voertuig met een 4x4 functie. Maar ¤¤¤¤¤; dus hoop ik nu slechts op een BMW 1 Series :)

#15123

Tom DN

 

Ook die van Greenpeace zijn niet zo onschuldig ...

http://www.telegraph.co.uk/...

Genoeg argumenten op deze site
http://www.stopurban4x4s.or...

#15124

LVB

 

@Kielse blogger: allez jong, nu staan Freya, Steve en Vandela alle drie tegelijk op de voorpagina van LVB.net, en 't is nog niet goed ... Moet het nòg roder worden?

#15125

LVB

 

@Kielse blogger: en ik was nog vergeten: én Van Cauwenberghe én Prins Filip!

#15127

Annick Tamère

 

Terreinwagen zijn een gevaar voor vekeersveiligheid : lees onze blog en onze "communiqué de presse". Ja, ik weet dat in het frans is. We zoeken op en vertaler.

http://flagadas.blogg.org

#15128

Outlaw Mike

 

Mevrouwke, gij zijt van het soort dat als het op de radio hoort dat een groene zot een Pim Fortuyn neergeknald heeft, goedkeurend knikt. Mij maakt ge niets wijs.

Terreinwagens zijn een gevaar voor de verkeersveiligheid. Jazeker. En waar gaat ge de lijn trekken? De jonge snaken die hier op zondagmorgen met een Quad voorbijrazen hebben het er hier ook niet veiliger op gemaakt. Moeten Quads daarom verboden worden?

Ik maak me (veel) meer zorgen om uw soort, dat niet alleen een gevaar is voor de vrije meningsuiting maar nu ook voor het vrij aankoopgedrag. Ge zoudt u beter bezighouden met de molotovcocktails die de jihadisten in Molenbeek in vuilbakken klaarhouden voor als er een politiepatrouille langskomt. Zievereirs, inderdaad.

#15129

Lode

 

De Franse bende die hiermee begonnen is heeft een voorgeschiedenis van vandalisme. Aanvankelijk hielden deze actievoerders zich bezig met "antipub" raids op Parijse metrostations waarbij ze op enkele minuten alle reclameboodschappen van de muren sleurden of bekladden. Nadat ze hiervoor veroordeeld werden hebben ze nu blijkbaar een nieuwe "hobby" gevonden. Dat de bezitters van zo'n 4x4 met leeggelopen banden zich tegen die aktievoerders zouden moeten kunnen keren om de geleden schede vergoed te krijgen lijkt de evidentie zelve. Behalve in Absurdistan dus.

#15130

Neverbeendead Religion

 

Als je de 2 laatste topics hier samenvoegt krijg je politics en mathematics.
En daarvan kan je hier ( http://degrootstehumopoll.5... ) al ééns naar een paar resultaten kijken en er zelfs 1 aan toevoegen.

#15131

I am NoName.

 

Het past allemaal in dezelfde retoriek. Net zoals die verkeersboetes, als je eventjes wat rapper rijdt dan de modale fietser. De belastingen moeten hoog blijven, want de sociale zekerheidskas zal anders niet gevuld blijven.

Trouwens hoe weten fietsers of ze sneller rijden dan 30 km/uur ? Is dat wettelijk geregeld ? Kunnen zij dan geen snelheidsovertreding begaan ?

Ja, we leven in een landje waar je "moet" bussen en treinen, ... ja die ene soort heeft blijkbaar een patent op de retoriek.

#15132

Tacitus

 

Het is een schitterende vrijdagmiddag onder zon in de hoofdstad van een van de economische motoren van Azie. Het BNP van mijn gastland groeit dit jaar vijf procent plus. De economie draait goed.

Het is niet dat we geen problemen hebben maar we zagen er minder over en het leven is mooi. De handen uit de mouwen in het deel van de wereld 'where things are happening'.

Veel groeten uit het vibrante Azie aan het levend museum van onverdraagzame mediocriteiten aan de Noordzee.

#15133

I am NoName.

 

Tacitus ... je hebt het anders en beter geformuleerd ...

#15134

bema

 

Och Michael, de marginaaltjes van Groen? beginnen nattigheid te voelen. De verkiezingen naderen, de peilingen voor de marginaaltjes is verre van schitterend en het komende verkiezingsbal zal Groen? het muurbloempje zijn zoals Lex Molenaer in GVA schrijft. Geen postjes meer dus!
Het probleem is dat de groenen véél gevaarlijker zijn voor de maatschappij dan SUV's. daar zij heel begripvol staan voor fysiek geweld als het in hun kraam past. Ik begin zo stilletjesaan te geloven in Het Groen Vergif in onze samenleving. Om het zuur van te krijgen!

#15136

Eddy

 

De acties van die groepering vind ik op het randje van het toelaatbare en zelf zou ik er zeker niet aan meedoen. Toch hou ik niet van terreinwagens omdat ik (een paar uitzonderingen niet te na gesproken) het een gewoon een vorm van overdreven luxe vind. Ik verplaats mezelf met een veel zuiniger wagen en ik kom overal waar ik moet zijn. Ik doe ook veel verplaatsingen gewoon met de fiets. Als ik dat kan, waarom kan een ander dat dan niet. Er wordt hierboven gezegd dat die wagens veiliger zijn in het verkeer. Dat is zo, maar dan alleen maar voor diegene die achter het stuur zit. In feite verplaats je de onveiligheid gewoon. Het verkeer wordt niet veiliger als er meer terreinwagens rondrijden. Je zal maar eens door zo'n auto aangereden worden. Voor liberalen is individuele vrijheid het hoogste goed; maar ik ga er van uit dat de vrijheid van een ander niet mag geschaad worden. Dat is ook een liberale gedachte. Wel, de veiligheid van andere weggebruikers wordt geschaad. Ook het milieu wordt geschaad. Hierboven wordt gezegd dat het gemiddelde gezin momenteel de grootste vervuiler is en dat is ook zo. Maar zoiets mag geen excuus zijn om een probleem aan te pakken.
Met dergelijke redeneringen komen we geen stap verder.

#15137

Cogito

 

In een vrije maatschappij is het natuurlijk essentieel dat je anderen niet voortdurend de dingen probeert te verbieden die je zelf niet leuk vindt, he Eddy. Anders schiet er niets over en mag op den duur niemand nog iets doen dat niet absoluut noodzakelijk is, want voor iedere niet-noodzakelijke handeling zijn wel argumenten te vinden om ze te verbieden. De gedachtengang die jij hanteert leidt onvermijdelijk tot zulke verbodsmaatschappij, die we al in verregaande mate hebben trouwens.
Vrijheid is géén zero-sum game, evenmin als economie.
Het IS niet zo dat mijn vrijheid stopt waar de jouwe begint, evenzeer gaat jouw vrijheid nog ver door voorbij het punt waarop de mijne begint. Mijn vrijheid gaat niet ten koste van de jouwe, en voor jou vrijheid hoeft evenmin niemand zijn eigen vrijheid in te leveren. Vrijheid is de verzameling van allemaal kleine vrijheidjes samen. Het is de afwezigheid van dwang en meer niet.

#15138

Willy

 

Het komt niet van mij, maar van de vroegere BZN :
Ook een vuile tong verpest het leefmilieu.

#15140

johan vdp

 

Zolang een terreinwagen zich aan de verkeersregels houdt en er algemene taksen bestaan op milieuvervuilende luxegoederen, behoort dergelijk bezit wat mij betreft tot het gebied van de goede smaak. Er bestaat een tendens onder een zeker intellectueel deel van de bevolking om hun goede smaak en levenswijze op te dringen aan anderen. Een nektaptijt, sportkousen, uitgebouwde wagens, tuinkabouters, schlagermuziek ... ze zitten allemaal op de rand van de verboden zone. Verregaand snobisme vind ik dat. Ieder heeft zo zijn ergernissen. Ik snap bijvoorbeeld niet waarom mensen polshorloges dragen. De productie daarvan zal ook best wel milieuvervuilend zijn.

Een verkeersreglement is noodzakelijk, aangezien een mens in vele gevallen een wolf wordt achter het stuur. Wat die mens doet met zijn geld, of hij het nu breed laat hangen en graag uit de hoogte neerkijkt, bewapend met een stalen bumper, hoeft ons niet al te erg op te winden.

#15141

johan vdp

 

Even het topic vergeten: het spreekt vanzelf dat schade toebrengen aan andermans bezit een laakbare vorm van protest is, die een straf verdient. Voor ernstige maatschappelijke wanverhoudingen lijkt geweldloosheid niet altijd haalbaar te zijn. Ghandi en de Anjerrevolutie zijn uitzonderingen. In dit geval lijkt het maatschappelijk probleem geenszins geweld te wettigen.

#15142

Edward

 

Eens iets anders : ik mis hier een item over Gaylio die een taart op zijn kers krijgt van vlaams-nationalistisch student te Gent... heeft iedereen dit dan gemist ?

hoe Alloo als de echte slippendrager die hij is in paniek schiet, hoe Freya in haar eigen stad de tweetalige Di Rupo
spontaan in het frans aanspreekt... ? Hoe de stoute student,
geboeid als een krimineel voor de kamera's opgevoerd wordt... ?

Driewerf schande. Nieuw topic graag ?

Edward

#15143

Rick

 

@ Annick Tamère

U zou beter uw opgeblazen ego laten leeglopen.

Verder vind ik dat u andermans bezit dient te respecteren (alleen de BTW op een SUV betaalt vermoedelijk al je dopgeld).
Misschien kan u zich ledig houden met uw naam eer aan te doen, maar wel met uw eigen ma, en niet weeral met die van een ander.

#15144

Rick

 

Verder vind ik het sociaal volledig onaanvaardbaar dat nogal wat mensen rondtuffen met een belachelijk klein en goedkoop autootje, waarop amper BTW op betaald werd, waarvoor ze amper inschrijvings- en rijtaks dienen te betalen, maar die ongegeneerd evenveel van de wegeninfrastructuur gebruik maken als rechtgeaarde mensen die zich blauw betalen aan luxegoederen en die daarom - als dank - extra geviseerd worden.

Ik stel dan ook voor om een actiegroep op te richten "Touche pas à ma mère et encore moins à ma bagnolle" met als maatschappelijk doel het tot stand brengen van proportionele quota voor wagenbezitters. Hoe duurder de wagen, hoe meer je mag rijden.

En al wie amper of geen belastingen betaalt (cfr. diegenen die er geen betalen maar gemeenschapsgeld toegestopt krijgen) wordt verplicht tewerkgesteld in een car-wash.

#15145

Eddy

 

O wat zijn we weer leuk. Ik lees hier vooral argumenten die waarschijnlijk enkel bedoeld zijn om een discussie te laten verzanden. Het produceren van polshorloges is inderdaad milieuvervuilend. Fietsen is ook milieuvervuilend; mijn ketting moet gesmeerd, mijn banden moeten op tijd vervangen worden. Televisiekijken is ook milieuvervuilend; mijn toestel moet namelijk ook geproduceerd worden. Hetzelfde voor gsm's, computers, openbaar vervoer... Alles wat mensen doen, heeft impact op ons leefmilieu en op anderen. Het gaat erom die impact zo klein mogelijk te houden. En zich verplaatsen met een zuiniger wagen is daar een middel toe.
Maar blijkbaar mag het niet gezegd worden.

#15146

Rick

 

Natuurlijk Eddy.

"Dat impact" dient zo klein mogelijk gehouden worden, inderdaad.
Als jij je wil verplaatsen met "een zuiniger wagen", dan doe je dat maar.
Maar laat anderen vrij die beslissing niet te nemen.
Tot nu verplicht niemand je met een goedkope fiets te rijden, of met een fiets voorzien van een smeerkast en/of recycleerbare handgrepen. Of verplicht voorzien van een dynamo, zoveel ecologischer dan verlichten dmv batterijen.

Stel je even voor dat de kranten vol lof zouden staan omdat een nieuw FORD SUV-model dat in Genk van de band zou rollen, voor nieuwe arbeidsplaatsen zou zorgen, en dat 's anderendaags weer geleuterd wordt over het al dan niet maatschappelijk aanvaardbaar zijn van een SUV.

Leven we nog in een "vrije markt"???

#15147

koen

 

"het gemiddeld gezin de grootste vervuiler" ... is dit populaire goekklinkende lulkoek, of heeft iemand daar cijfers over ?

las ik niet dat bvb de afvalberg van een gezin van 4 net veel kleiner is dan die van vier alleenstaanden ?

naar mijn logisch aanvoelen (boerenverstand, zeg maar)is een gezin net minder vervuilend dan het equivalent aan alleenstaanden, niet alleen qua afval, maar ook qua energieverbruik e.d. ...

#15148

Briggs - Smokey Bear

 

Ze zouden beter de wegen eens deftig aanleggen.
Wegvernauwing = verhoging kans op fille.
Drempels= Afremmen& terug op trekken.

Dat is allemaal extra benzine verspilling. Wie heeft daar baat bij ? Diegene die belastingen int op benzin

#15151

New Statesman

 

Annick Tamere

Nick Ta Mere

Had iemand het al door?
Typisch extreem-linkse krakershumor waarschijlijk.

#15153

Mike Reys

 

http://www.brusselnieuws.be...

Politie pakt dan toch op, en daders riskeren tot 3 jaar cel of 500 Euro boete.

#15155

Briggs - Smokey Bear

 

NS: euh ja.
Moest is weten waarvoor die term allemaal gebruikt wordt in Brussel.

#15156

Briggs - Smokey Bear

 

Mike: 3 jaar cel of 500¤ boete ? Op basis van welke wetgeving?
Zover mij bekend geen, misschien ordeverstoring. Vandalisme?

#15160

Frederik

 

In hetzelfde nieuws (vrijdagavond 19h VRT) zat een item over een vluchtmisdrijf, waarbij de dader zichzelf na 5 uur heeft aangegeven bij de politie, die diens rijbewijs onmiddellijk heeft ingetrokken EN WEER HEEFT VRIJGELATEN.
Dat terwijl ze iets later in het nieuws zeggen dat die "activisten" waarschijnlijk tot 3 MAAND CEL kunnen krijgen.
Begrijoe wie het begrijpe kan...

#15161

LVB

 

@Frederik: ook die Flagadas zijn intussen weer vrijgelaten. Zowel bij die Flagadas en die vluchtmisdrijver gaat het over de VOORHECHTENIS. Dat heeft NIETS te maken met de straf!

Voorhechtenis is enkel verantwoord wanneer iemand een gevaar is voor de maatschappij, of wanneer de opsluiting noodzakelijk is in het belang van het onderzoek.

Die vluchtmisdrijver kan natuurlijk méér dan 3 maanden cel krijgen. Dat hij vrijgelaten is, heeft daar totaal niets mee te maken. De straf begint pas na de veroordeling.

#15174

Mike Reys

 

Toch niet slecht gedaan van de Elsense politie... wetende dat er minder en minder volk en geld is. http://www.brusselnieuws.be...

#15183

Rick

 

@ Briggs - Smokey Bear

Strafwetboek art 523:

Hij die een machine vernielt, die aan een ander toebehoort en bestemd is voor voortbrenging, omzetting of verdeling van drijfkracht... wordt veroordeeld tot gevangenisstraf van vijftien dagen tot drie jaar en tot geldboete van vijftig frank tot vijfhonderd frank.
Vernieling bestaat zodra de werking van de machine geheel of ten dele verhinderd is, onverschillig of het feit de aandrijvende dan wel de aangedreven toestellen betreft.
Burgerlijk wetboek art 1382:

Elke daad van de mens, waardoor aan een ander schade wordt veroorzaakt verplicht degene door wiens schuld de schade is ontstaan, deze te vergoeden.

(vandaar de 'burgerlijke partijstelling'.

#15184

Rick

 

@ New Statesman

Nique ta mère (van het werkwoord 'niquer'= geslachtsdaad...)

#15185

Rick

 

@ Frederik

Luc heeft gelijk.
Jouw reactie is deze van nogal wat mensen.

Voor zover iemand die een vluchtmisdrijf gepleegd heeft nopens de feiten verhoord werd en zijn vrijheidsberoving niet langer noodzakelijk is voor het onderzoek, is er geen enkele reden om hem nog langer vast te houden.

De wet op de voorlopige hechtenis zorgt er voor dat deze vrijheidsberoving geen surrogaat wordt van 'de straf'.
Straffen worden uitgesproken door de Rechtbanken, niet door het parket...

#15187

bema

 

Was het niet in Amerika dat je kon opgeknoopt worden voor het stelen van en paard? Als ik het goed voorheb was dat omdat je bewegingsvrijheid berooft werd. (soms hing ook je leven ervan af)

#15188

Cogito

 

Wat zal het verschil in behandeling zijn tussen deze linkse deflagas en de Vlaamse entartineur van Di Rupo?

#15197

Dagdagelijks

 

Elio was zo verdraagzaam om geen klacht tegen de NSV'er in te dienen, zo loopt de taartengooier een mogelijke veroordeling voor het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen mis. Een verademing in deze repressieve tijden...

In verband met de Flagadas-kapoenen, een ludieke actie die hopelijk past in een breder, ruimer ideaal. Randnieuws dat even de voorpagina halen moet van de media, het kunnen niet altijd weekendongevallen zijn natuurlijk, hoe goed die tegenwoordig ook in beeld kunnen gebracht worden.

Dus ja, tik ze maar even op de vingers, maak desgewenst een kleine berisping. Hun vrijheid beroven moet niet meteen, die vrijheidsberoving zullen ze sowieso wel ervaren als ze nog eens op stap gaan in het centrum van Brussel en de verstikkende smog hen tot voorspoedig rusten maakt.
Gezeten op een bankje, uit mahoniehout.

#15207

Briggs - Smokey Bear

 

Rick:
Aaaaaaah, bedankt!

Dagdagelijks:
Een klacht indienen zou niet goed zijn voor het imago van Elio. Nu kan hij worden afgeschilderd als de coole, relaxe, vriendelijke & verdraagzame politicus...met een gesloten dossier op het bureau van Herman De Croo.
Na 2 seconden: Mediatraining neemt over.
Zo erg is het nu ook niet in Brussel.

Eigenlijk is dit nog een reden waarom mensen hun materiele eigendommen zouden mogen beschermen met geweld...diegene die mijn banden platzet krijgt van mij op zijn smikkel. Geen politie nodig, die hebben wel andere dingen te doen in Brussel.

Bema: In één of ander Amerikaans dorp/stad kan je een boete van 50$ krijgen voor het detoneren van een kernwapen in een stadscentrum.

#15218

4x4United

 

4x4 rijders, laat u zeker niet doen indien u het slachtoffer wordt van deze "groene" terroristen

http://4x4United.blogspot.com

#15232

Jan

 

Ik heb er bij de aanschaf van mijn SUV speciaal op gelet om zoveel mogelijk te verbruiken; uiteraard een Amerikaan en uiteraard een naft.

Het plezier om te kunnen lachen met de jaloerse blik van de groene studentjes rond mij is immers veel meer waard dan de extra benzine. En dan af en toe blijven staan als het groen is of heel dicht tegen je voorligger aanrijden met de faren aan. HEEERLIJK !

#15389

Tim

 

Als ik de reacties hier zo lees lijkt het mij noodzakelijk effe te vermelden dat er door die 'flagadas' helemaal geen banden zijn PLATGESTOKEN, enkel AFGELATEN, vandaar dat de politie niet wist of ze iemand voor het stelen van lucht nu kon arresteren of ni...
Enkele dagen later hebben enkele jongeren die niks met die 'flagadas' te maken hadden de aktie overgenomen waarbij zij wel auto's zouden besmeurd hebben, het zijn dezen die wel opgepakt geweest zijn.
En het zou inderdaad komen overwaaien zijn vanuit die Parijse antipub-group, waarbij het inderdaad ongelooflijk gewelddadig is om in een reklame-affiche van bv Nestlé (7miljard eisen van hongerlijdend Ethiopie, babymelkpoeder agressief promoten in landen zonder deftig zuiver water ea) enkele letters te veranderen zodat die affiche plots op een grappige manier zegt waar Nestlé werkelijk voor staat...
Waarbij ik deze actie noch wil goedpraten noch veroordelen.
Maar angst creeert desinformatie...
en blijkbaar is men liever angstig dan geinformeerd in dit land de laatste jaren.

#15465

devil

 

wat zijn er toch velen jaloers omdat ze NIET in een 4x4 kunne rijden en wat een zever over een ongeval wat is het ergste door een jeep aangreden worden met 80 per uur of met een bv bmw met 160 per uur nou vertel
en wat dat milieuw betreft wij 4x4 rijders betalen toch meer belasting dus laat ieder toch zijn gang gaan waarote jaloersheid en het ander het licht in de ogen niet gunnen leidt

#17101

denalois

 

Ergens maken deze flagadas-heren-en-dames een punt.
Op zich heb ik niets tegen mensen die een 4x4 in het bezit hebben om noodzakelijke redenen (bv. een veearts) maar ik stel mij toch vragen over het groeiend aantal terreinwagens (zeker hier in dit apenland).
Vooreerst vrees ik dat deze terreinwagens veeleer een trend zijn.
Zo bv. mijn baas zijn droomwagen was 10tal jaar geleden een Porsche 911, net zoals iedereen toen kocht iemand met geld genoeg een 911 of een 7-reeks.
Nu zijn deze mensen overschakeld naar terrreinwagens (al dan niet om hun corbusiers mee te vervoeren naar hun buitenverblijf).

Maar waar blijkbaar niemand van wakker ligt, ook niet de bandenbandieten is het feit dat de nieuwe wagens steeds meer en meer pk's krijgen.
Waarom in godsnaam heb je een wagen nodig in het gewone verkeer met meer dan 150 of 200 pk's ?

Ik ga het kort houden.
Het antwoord is simpel.

Omdat de mensheid met de jaren idioter aan het worden is.

#17104

denalois

 

een ding was ik even vergeten te melden.

Vroeger gaf ik mijn laatste frank uit aan een zo'n rijdende koe maar ik ben gewoon tot inkeer gekomen en besteed mijn geld aan nuttigere dingen.

Ik ben geen groene jongen want ben ervan overtuigd dat het milieu redden een verloren zaak is.

Ik ben niet jaloers op mensen die een mooie dure wagen hebben, ik heb er soms medelijden mee.

Zelf rij ik met een escort clipper diesel (lekker goedkoop) die in 1997 uit de fabriek gestampt werd.

#18177

Ice

 

Gisteren ben ik slachtoffer geworden van deze plezanterikken en ben daning in mijn gat gebeten. Ik houd Mevr. Annick Tamère hiervoor dan ook verantwoordelijk en zal klacht tegen haar neerleggen met burgelijke partijstelling. Alle kosten van takeling, reparatie, de tijd van het wachten, morele schade door een vergroot onveiligheidsgevoel zullen verhaald worden. En als de heren en dames denken dat ze me dat nog een keer kunnen lappen dan gaan ze bedrogen uitkomen. Ik zal maatregelen nemen ter bescherming van mijn voertuigen en daarmee mijn mobiliteit, en helaas zal de belastingbetaler zijn deel daarvan dragen......dus ook zij......erg slim zijn ze niet.

#23285

Claudia Koll

 

Fiscale aftrek en RSZ-ontwijking zijn de voornaamste drijfveren bij de aankoop van dergelijke ondingen.
Mensen die gretig gebruik maken van dergelijke fiscale voorrechten, roepen vaak het hardst over loonkost, concurrentievermogen, werkloosheidsval e.d.
Als men liever potentieel belastingsgeld wegdraagt naar Duitse en Japanse multinationals, ervan uitgaande dat Financiën de put wel zal vullen op de rug van de loontrekkende, maakt men het probleem alleen maar groter.
Banden platsteken is uiteraard verwerpelijk. De fiscale wetgeving grondig uitmesten is een beter voorstel.

#23288

Nicolas Raemdonck

 

Beste Claudia, nog nooit aan gedacht dat veralgemenen dom is en dat dura lex sed lex een verachtelijk gezegde is. Maar ja, de staat is onze grote vriend zeker.