Managers in Manage gezellig gegijzeld

Gijzeling Manage
Door al mijn Blok-bashing in de voorbije twee berichten, loop ik het risico dat sommige extreem-linkse blockbusters mij nu "ne goeien" gaat vinden. Daarom hier wat tegengas, want een goed blog moet verrassen én ergeren. In België vindt momenteel een gijzeling plaats. De directie van Sigma Coatings in Manage wordt wederrechtelijk gevangen gehouden door vakbondsmilitanten. De media zijn opvallend mild over de gijzeling. Het VRT-journaal toont beelden van vakbondsmilitanten die gezellig de wacht houden bij de plaats van de gijzeling, zich opwarmend aan in brand gestoken paletten. Het Nieuwsblad heeft het over "het vasthouden van de directie als sociaal wapen". Othmar Vanachter, professor arbeidsrecht aan de K.U.Leuven, vergoelijkt in diezelfde krant de gijzeling: "Maakt men het niet erger door de politie te laten optreden?" Over het gijzelen van machines en materiaal: "Ook dat is onrechtmatig, maar het was een normale harde reactie". En tenslotte: "Hoe zuidelijker je gaat, hoe hartstochtelijker het eraan toegaat. En ja, Wallonië ligt zuidelijker dan Vlaanderen". Tja, met zulke argumenten kun je zelfs Dutroux vrijspreken. De mildheid van de media is misschien verklaarbaar, als je weet dat ruim de helft van alle Vlaamse beroepsjournalisten bij de verkiezingen van 1999 groen stemde, en bijna één derde socialistisch. Begin 2003 was de score 43% SP.a-Spirit en 30% Agalev. Het linkse overwicht in de journalistiek zal niet meteen stoppen, als je weet dat de extreem-linkse journalisten van Indymedia onlangs subsidies kregen van de Koning Boudewijnstichting (thanks Dog).

Reacties

#31624

roland marico

 

Geplaatst: Wo Okt 18, 2006 4:39 pm Onderwerp: De acht van Stanleystad Een mensonterende gijzeling.

--------------------------------------------------------------------------------

Ik ben Roland Marico, geboren te vlamertinge (Ieper).Woonplaats: Guillaumelaan 5 Leopoldsburg 3970 Telf: 011-747782 Gsm:0475664281 Email: [email protected] militair heb ik twee maal verplicht geweest naar Congo te vertrekken Ik ben gevangen genomen door de rebellen, en zes maand opgesloten in een cel, waar ik gefolterd en mishandeld geweest ben.Ik heb een boek geschreven over deze gijzeling Prijs: 12,70 euro.Voor meer informatie,tik mijn naam in opGOOGLE (roland marico) en bekijk alle sites van de ACHT VAN STANLEYSTAD.Het zal mij veel plezier doen een email te mogen ontvangen van heel NEDERLAND EN BELGIE.De beste groeten en tot binnen kort.

Roland

#77653

Filip

#77667

traveller

 

@ Filip

Wat bedoel je, ben je er voor?

#77675

Filip

 

@ Traveller:
mijn formulering was inderdaad wat ongelukkig gekozen. Ik wou aantonen dat de Franstaliërs het nog niet opgegeven hebben (vooral buitenlandse) werkgevers weg te pesten.

#77676

traveller

 

@ Filip

Dank je.
Die speciale situatie is nog dommer in Frankrijk. Die fabriek produceert VHS videa cassettes. Ik vraag me af hoeveel van die stakers/bezetters nog video cassettes kopen.