Staatsman Verhofstadt in de lift

Guy Verhofstadt
Als de federale regering de komende dagen of weken zou vallen (wat ik niet verwacht), dan zou dat electoraal een goede zaak zijn voor de VLD. De partij heeft namelijk de voorbije dagen bewezen dat zij de enige is die nog een dam vormt tegen de arrogantie en het conservatisme van de vakbonden. Bij de sociologische recruteringsbasis van de VLD, ook en vooral bij dat deel dat de partij bij recente verkiezingen afvallig was geworden, komt premier Guy Verhofstadt dezer dagen over als een echte staatsman. Ook minister van binnenlandse zaken Patrick Dewael maakte een goede beurt door de gespierde taal waarmee hij het recht op werken en op vrij verkeer verdedigde. De vaak gehoorde kritiek dat de VLD te weinig weerwerk biedt tegen de socialisten, lijkt ver weg.

Opvallend is verder dat enkele bekende centrum-rechtse critici van Verhofstadt hem nu lof toezwaaien. Leo Delcroix, twee weken geleden op zijn weblog:
Hoewel er zéér vele one shots in de recente begrotingsopmaak zitten en er dus weinig sprake is van een echt structurele aanpak, dient toch erkend dat het recente optreden van de Eerste Minister getuigt van een nieuwe benadering. Veel minder voluntarisme, wel meer realisme.


Derk-Jan Eppink
Derk-Jan Eppink, vorig weekend op Actua-TV:
Ik steun de heer Verhofstadt in deze, en ik vind dat de vakbonden de machten van gisteren zijn. Door op die manier te ageren, maken zij eigenlijk werkgelegenheid kapot, omdat in het buitenland een vreemde indruk gaat ontstaan dat België wordt gezien als een land dat om de haverklap staakt. [...] We zijn voor werkgelegenheid, en staken helpt niet. [...] Ik ben onlangs verhuisd van Leuven naar Vorst, en ik was met verstomming geslagen toen ik zag dat de werknemers van Volkswagen in Vorst begonnen te staken. Dat is werkelijk een klap voor Volkswagen, omdat de Volkswagendirectie dit op een bepaald moment zal aangrijpen om [...] de fabriek te sluiten. De mensen van Volkswagen-Vorst zijn bezig met hun eigen baan kapot te maken. Al dat staken lijkt stoer, maar het leidt tot niets, behalve tot werkloosheid.


Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was door de nieuwe stijl van de heer Verhofstadt: een rustige stijl, een kalme stijl, een breuk met de methode-Verhofstadt zoals we die vroeger hebben gekend. Dat is een goede zaak. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Ik denk ook dat de heer Verhofstadt in deze een tweede adem kan vinden als hij laat zien dat hij leiderschap heeft op een agenda van economische hervormingen, en in staat is om deze richting aan te geven en door te zetten, en de socialisten daarin mee te nemen. Op deze manier kan hij zich herstellen, en ik wens hem dat ook toe. [...] Hij heeft al de heer Verboven de wacht aangezegd, dat is verstandige taal van Verhofstadt en ik hoop dat we dat in de toekomst nog meer mogen horen.


Paul Belien, begin deze week in The Brussels Journal:
Verhofstadt en Dewael [zal] veel vergeven worden indien zij tegen de dictatuur van de syndicaten durven ingaan terwijl andere partijleiders de stakers naar de mond praten.


Vlaams Belang liet de voorbije dagen zien dat de partij het zich tegenover haar grotendeels travaillistische achterban niet kan permitteren om economisch-liberale ideeën te verkondigen. De partij heeft begrip voor de eisen van de stakers, hoewel ze de staking als actiemiddel afkeurt. Blogger Nicolas Raemdonck heeft het over "het janusgezicht van Vlaams Belang". De geruchten dat het VB zich binnenkort op zijn economisch congres als "ultra-liberaal" zou profileren om misnoegde VLD-kiezers te charmeren, kunnen definitief naar het rijk der fabelen worden verwezen. De vlaktaks was al gesneuveld in de ontwerpteksten voor het congres, en nu verdedigt de partij het status-quo inzake de brugpensioenen. Desondanks distanciëren enkele moedige VB-dissidenten zich van het officiële partijstandpunt: Jurgen Verstrepen ontpopt zich op zijn weblog als een ervaringsdeskundige op het vlak van ongewenste vakbondsinitimiteiten, Freddy Van Gaever verklaarde aan De Morgen dat de stakingen de investeerders wegjagen, en Alexandra Colen en Ortwin Depoortere tekenden de petitie ter verdediging van het recht op werken. Blokwatch geeft een overzicht met citaten uit het partijstandpunt en van enkele dissidente stemmen.

Waar Noël Slangen niet in slaagde, dat krijgt Xavier Verboven nu wel voor elkaar. Elke keer als het tv-journaal Verboven aan het woord laat, keert een lading verloren kiezers terug naar de VLD-stal. Viva de vakboungd!

Reacties

#15367

Cogito

 

Nooit, nooit, nooit meer met zulke verrader wiens eigen burgermanifesten hem in het gezicht dienen geslagen te worden zoals een hond met zijn gezicht in zijn uitwerpselen dient geduwd te worden bij wijze van zindelijkheidstraining.

#15369

bart

 

opmerkelijk vind ik ook ; gisteren in 'morgen beter' (Canvas) waar Vice-minister Freya VandenBossche de vakbondsleiders beschuldigt van liegen

- wat natuurlijk waar is ; maar dat een socialistische minister dat beweert

#15371

Outlaw Mike

 

Terug naar de stal? Vergeet het maar. Die vent wilde godverdomme de Franstalige Gemeenschap bevoegdheden geven in Vlaamse randgemeenten rond Brussel! Ik heb een olifantengeheugen, en dit is een van de dingen die me mijn hele leven zal bijblijven. Daarbij Luc, 1 zwaluw maakt de zomer niet.

Het is waar dat ik vreselijk teleurgesteld ben in de reactie van het VB. Er KAN gewoonweg geen begrip zijn voor de standpunten van de stakers. IEDEREEN zal in de komende jaren meer dan een tandje moeten bijsteken. Als je vindt dat je mag staken omdat de brugpensioenleeftijd opgetrokken wordt tot 60 jaar ben je een onverantwoordelijke degoutante lamzak, zoveel is dat.

En ja, het is verschrikkelijk dat ze de vlaktaks afgevoerd hebben. Verbeelding, durf en visie op het economische vlak mankeren manifest bij de VB-top. Men moet dat, ook als VB-lid, kunnen toegeven. Het economisch congres wordt waarschijnlijk een maat voor niets met veel platitudes en intrappen van open deuren.

Desalniettemin blijft het VB levensnoodzakelijk, omdat het de enige partij is die het dodelijke gevaar dat de Islam in zijn huidige gedaante voor onze maatschappij vormt onderkent. Als je wilt weten wie ik een staatsman vind, kijk dan naar Denemarkens Anders Fogh Rasmussen:

Elf ambassadeurs van moslimlanden hadden daar gevraagd dat Rasmussen ZIJN PERSOONLIJKE INVLOED ZOU AANWENDEN om een dagblad dat karikaturen van Mohammed had afgebeeld, Jyllands-Posten, aan banden te leggen.

Hier is Rasmussens repliek:

"This is a matter of principle. I won't meet with them because it is so crystal clear what principles Danish democracy is built upon that there is no reason to do so,' said Rasmussen. Rasmussen reiterated his message that individuals who felt offended by the tone of the public debate should bring their grievances to the courts. 'As prime minister, I have no power whatsoever to limit the press - nor do I want such a power,"

ZIEDAAR een Staatsman.

#15372

Steerse

 

De beste politieke statement van Verhofstadt vond ik dat hij gewoon op vakantie vertrekt.
Het aantal betogers bedroeg 0,08% van de Belgische bevolking van wie klaarblijkelijk de overgrote meerderheid helemaal niet wist waarover het ging. Eens de schouders ophalen en van het zonnetje gaan genieten in Toscane, getuigt op zo'n moment echt van staatsmanschap.

Laat ons hopen dat de ondernemers nu ook ingezien hebben dat Verboven slechts een vierkantswortel is van Annemans.

#15374

Metaalarbeider

 

Ja giet maar uit op de vakbond en duw daarbij hun leden nog maar eens in het uithoekje. De vakbonden liegen volgens Freyaatje, awel dat deed zij gisterenavond ook. Ze zei dat als iemand van 50 jaar bij een herstructurering na de periode van 6 maanden nog steeds geen werk vond toch op brugpensioen kan gaan. Dat klopt niet.
Wat de zware beroepen betreft, en dat is volgens mij een breekpunt bij veel mensen, is er nog niet eens duidelijkheid welke beroepen en welke regimes in aanmerking zullen komen. Laat ons verder onderhandelen en dan zullen we het weten zegt de regering. Het verleden leert ons dat het best is eerst te eisen dat er concrete antwoorden komen want nadien is het te laat met dit stelletje imbicielen die nu de regering bevolkt. Freyaatje wist niet eens hoeveel de vierkantswortel is van 25. Als de regering niet wilt dat er acties komen dat ze dan antwoorden geeft ipv een vage tekst te verspreiden die dan als het hun uitkomt eens verder zullen invullen. Trouwens het is simpel, en zoals Annemans al zei in 'de zevende dag'. Als je 40 jaar hebt gewerkt is het genoeg geweest zeker? Voor mij allezins want ik ben er nog geen veertig en heb al ernstige gewrichtspijnen. Iemand die dan toch wil werken tot zijn zestigste of langer voor mij niet gelaten maar ik hou het na veertig jaar voor bekeken, als ik het nog zolang kan volhouden.

#15375

Cogito

 

Er is nauwelijks ondersteuning bij de bevolking voor dit thema. Iedereen ziet in dat een gezonde vijftiger niet dient onderhouden te worden door gezonde dertigers en veertigers.

#15376

Metaalarbeider

 

Waar was jij toen ik op 15 jaar al in de fabriek stond te zwoegen? Ik heb er nooit geen problemen mee gehad om voor de oudere generatie te werken en op die manier bij te dragen en doe dit nog steeds met overtuiging. Is het dan zo erg wat terug te vragen wanneer je een loopbaan van 40 jaar hebt bereikt.

#15377

Rick

 

Misschien mag de vraag gesteld worden waarom de pensioenkassen leeg zijn of dreigen leeg te raken.

Iemand zoals 'Metaalarbeider' heeft sedert zijn vijftiende niet alleen maandelijks bijgedragen voor z'n pensioen, maar ook voor het bekostigen van de studies van Freules zoals Freyaake.

Had dde Staat deze pensioengelden beheerd zoals het een 'goede huisvader' betaamt, was er nu (misschien) geen probleem geweest.
Herinnert-u zichmaar de fameuze SWAPS die miljarden verlies opgeleverd hebben, maar waarover niemand tekst noch uitleg diende over te geven.
Een bedrijfsleider heeft het recht niet het bedrijfskapitaal te investeren in risicovolle beleggingen, niet zo de verantwoordelijke ministers.

Trouwens, erudieten en olifantengeheugens onder u zouden misschien eens mogen spreken over de pensioenkas van de arbeiders, die in de jaren '70 LEEG teruggevonden werd...

#15379

Rick

 

Startpagina Skynet vandaag 13.00 uur:
Quickpoll
Keur jij het Generatiepact van de regering goed?
Ja: 38%
Nee: 62%
1048 personen hebben deelgenomen aan deze quickpoll

#15380

Steerse

 

Er staat nergens in dat generatiepact dat zij die al van hun 15de werken in een zware sector moeten doorwerken tot ze erbij neervallen.
De vakbondssecretarissen die deze nonsens verspreiden, zouden vervolgd moeten worden wegens aanzetten tot economische sabotage dmv het verspreiden van leugens.

#15381

Rick

 

@ Steerse

- Zie boven
- Tijdens de Witte March liepen z'n 200.000 mensen te joelen. De helft was minderjarig, dus niet-stemgerechtigd. Nog een kwart was buitenlander, dus niet-stemgerechtigd. Van het overige kwart had een meerderheid 'vuile boekskes' in de nachttafel liggen, ging een deel geregeld naar Bangkok omwille van de exotische keuken, zette (statistisch gezien) de helft z'n partner fameuse horens op de kop, en wist quasi niemand hoe het gerechtelijk aparaat nu eigenlijk wel in elkaar steekt. Een aanzienlijk deel van dat 'representatieve' kwart had een strafblad en liep uit frustratie te kankeren tegen de Magistratuur.

Het beeld dat mij bijgebleven is van dat Witte Mars-gedoe is de lieve oude dame die, zo zat als een kanon, incluis jeneverneus, in 't portaal van het justitiepaleis riep (naar de Magistraten): "Tous des pourris!"

En een Witte Ridder die stomweg van zijn paard viel.

#15382

Nickonomics

 

Inderdaad, iemand die zware arbeid verricht in een fabriek kan volgens het generatiepact toch nog vervroegd op pensioen. Dus onze metaalarbeider is voor niets naar Brussel geweest.

#15383

Rick

 

@ Steerse

"De vakbondssecretarissen die deze nonsens verspreiden, zouden vervolgd moeten worden wegens aanzetten tot economische sabotage dmv het verspreiden van leugens."

Graag het wetsartikel dat deze 'vervolging' moet mogelijk maken. Zoniet, blijf democraat.

#15384

Rick

 

@ Nickonomics

Misschien is 'onze metaalarbeider' naar Brussel getrokken omdat hij - terecht - niet te veel vertrouwen heeft in de politiek.
Het is niet omdat het generatiepact nu voorziet dat onze vriend toch nog met vervroegd pensioen kan/mag, dat daar later niet op teruggekomen wordt.

Cfr het pensioensparen, de SICAV's, de crisisbelasting, de gezondheidsindex etc etc etc

#15386

Metaalarbeider

 

Beste mensen. Ik heb net dat generatiepact voor de vijfde maal doorzocht naar het artikel waarin staat dat ik als werknemer van het PC 111 op 55 jaar op brugpensioen kan. Ik vind het niet. Antwoord eens met het artikelnummer waar ik het volgens jullie wel kan vinden.
Tot nader order zie ik dat ik tot 58 jaar moet werken. De bestaande akkoorden die nu bestaan in de metaalsector worden allemaal afgebouwd.

#15387

Briggs - Smokey Bear

 

Het vlaams Belang is opvallend stil geweest. Moet wel opmerken dat het mogelijk beter zo was. Ik meen mij een 'debat' te herinneren met Annemans en diene klash van de SP.a; eerlijk gezegd kwam daar niet veel zinnigs uit behalve een potje VB bashen. VB zou de vakbonden willen afschaffen, recht op staken afschaffen enz enz..de hakenkruisen staan al klaar.

De vlaktaks is mogelijk afgeschoten, we zullen zien na 26 november of er iets nieuw onder de zon is.
Mijn inziens is er maar één oplossing voor het probleem: 11 miljard¤ besparen door het zuiden te dumpen.
Maar dat is dan 'extreem', 'onrealistisch', te 'ver', niet 'solidair'. Solidair is toch zo populair geworden...solidair tot als je iets in return vraagt.

#15390

Neverbeendead Religion

 

De contradicties in het denken zijn nog steeds de moeite.

De belgische economie komt omwille van meerdere factoren in het gedrang.
Goedkopere buitenlanden, goedkopere arbeiders vanuit het buitenland die hier zelfs in groep een andere mentaliteit kunnen demonstreren.
Deze mogen niet ingecalculeerd worden in het diagram dat duidelijk zegt dat er langer gewerkt zal moeten worden omdat de vergrijzing bv. de pensioenen niet afbetaald krijgt.

Zijn er al euromillions door belgen gewonnen?
In ieder geval, alle winnaars hebben zich samengevoegd in een vereniging die het hardst opkomt voor het recht op arbeid en zelfs meer arbeid of langduriger.
Deze vereniging staat in de economische problematiek immers ook het dichtst bij die economische problematiek.Wij praten hier dan ook niet over een stakingspost van maar een luttele 24 uur.

Is er al een economische verandering van mentaliteit vast te stellen in de maatschappij?
Zit iedereen wel degelijk graag de hele dag voor de computer of de laptop omdat dat venster een veel goedkopere en veel ruimere eigen kamer laat zien en horen in hoge definitie kwaliteit dan diegene waar je hard voor gewerkt hebt om aan de mensen te laten zien in je eigen driedimensionele realiteit om het in een cliché van de economie te zeggen.
Want het is zomer en dan terassen we draadloos terwijl we wat kamers uitwisselen.

http://www.sbcwi.com/pics/V...
http://www.asis-leif.com/im...

#15391

Joe

 

@ Luc: "Waar Noël Slangen niet in slaagde, dat krijgt Xavier Verboven nu wel voor elkaar. Elke keer als het tv-journaal Verboven aan het woord laat, keert een lading verloren kiezers terug naar de VLD-stal."

Zie je dat dan in een of andere peiling? Of beoefen je enige vorm van wishful thinking? misschien zelfs self-fulfilling prophecy ?

#15400

Outlaw Mike

 

Zeg Metaalarbeider, ik denk dat gij niet zijt wie gij beweert te zijn. Uw Nederlands is zo ongelooflijk "spotless" - niet de minste dt-fout, correcte zinsopbouw en vervoegingen - dat gij geen metalo KUNT zijn die al van zijn 15 jaar in de fabriek werkt.

Ik wil hiet niet denigrerend doen tegenover mensen die niet het geluk gehad hebben hogere studies te kunnen volgen, maar het blijft een feit dat als je de school verlaat op je 15de je moeilijk een dergelijk gave tekst kunt produceren.

Outlaw denkt dadde gij een SP.a miezer zou kunnen zijn die liever lui is dan moe. Nem!

Nog wat anders: er ZIJN inderdaad gasten die al heel vroeg in de fabriek werken. Wel, sorry jongens maar verwacht van mij toch niet TEVEEL sympathie voor de redenering dat jullie al veel vroegere aanwezigheid op de arbeidsmarkt je het recht geeft er vroeger uit te stappen. Alsof vier of vijf jaar hogere studies een akkefietje zouden zijn. Luister, er is natuurlijk nuance. Je hebt "gemakkelijke" studies, die veel tijd vrijlaten voor fuiven en snelle wijvekes/hulken jassen, maar er zijn toch allemachies veel studenten voor wie hun jaren aan hogeschool/unief allesbehalve een sinecure zijn. Ik bijvoorbeeld heb me met voornoemde activiteiten niet teveel moeten bezighouden, het was blokken geblazen en met de examens pillen slikken om op mijn poten te blijven staan, en op kot was ik beslist niet de enige. Wat mij betreft, mijn jaren studies hebben mijn lijf net zoveel gesloopt, zoniet meer, als "Metaalarbeider". Als hij tenminste is wie hij beweert te zijn. Nochtans zal ik die jaren nooit bij mijn "actieve" loopbaan moeten optellen om aan ancienniteit voor een brugpensioen te komen.

D'er is nog wat anders. Je komt dan inderdaad x aantal jaren later op de arbeidsmarkt maar dan moet je ten eerste een inhaalbeweging uitvoeren, en ten tweede heb je doorgaans een hogere verantwoordelijkheid. 't Is allemaal iets.

#15406

Joe

 

@ Outlaw: of onze metaalarbeider nu echt is of niet, ik vindt je redenering dat arbeiders niet "spotless" kunnen schrijven (en wellicht dat universitairen dat wel kunnen) nogal onrealistisch. Heb je onlangs gehoord over de universitaire (VUB) jeugd van tegenwoordig die amper foutloos kan schrijven?

Wat jouw universitaire leven betreft, het mijne was iets anders. Nooit enige pil geslikt om erdoor te geraken, genoeg tijd voor de geneugten die je aanhaalt, een studierichting die niet als gemakkelijk geboekstaafd staat, en mijn lijf kwam er zeker niet gesloopt uit, integendeel! Je had u beter moeten soigneren hee manneke!

#15407

Nicolas Raemdonck

 

Het gaat er niet om in mijn inziens of dat mensen nu per se langer moeten werken. Men moet gewoon zo lnag genoeg werken dat men recht heeft op zijn bijdragen. Dus als een metaalarbeider vanaf zijn 15 jaar gewerkt heeft en op zijn 58 jaar eindelijk genoeg gewerkt heeft voor zijn bijdragen, dan mag hij mij gerust op pensioen. Zo niet, dan moet hij langer werken (of als hij stopt krijgt hij minder). Het invoegen van een verplichte maximumloopbaan van 40 jaar lijkt daarvoor interessant... maar dat moet men eens nader bekijken.

#15409

Cogito

 

De vraag waar ik was toen iemand anders ergens anders was heeft uiteraard geen zier te maken met mijn verzonnen plicht om die persoon zijn pensioen te betalen. Alleen al het idee dat iemand dergelijke gedachte redelijkerwijs koestert doet mij twijfelen aan zo iemands verstand, of moraliteit.

#15410

Outlaw Mike

 

Joe: "ik vindt je redenering dat arbeiders niet "spotless" kunnen schrijven (en wellicht dat universitairen dat wel kunnen)..."

D'er zijn zonder twijfel arbeiders die spotless kunnen schrijven. Misschien, heel misschien, is dat onze "metaalarbeider". Zoals d'er ook universitairen zijn die niet spotless schrijven. Gij bijvoorbeeld Mijn Zoon, die als ik u moet geloven zich een weg doorheen zijn studies gepoept heeft, schrijft "ik vindt". Dat moet natuurlijk "ik vind" zijn.

Mijn punt is, het taalgebruik van onze metalo was zo gepolijsd dat het me verdacht leek. Let wel: hij KAN nog altijd een echte metalo zijn. Maar het zou ook een PC typetje kunnen zijn met een fatsybrilleken a la FVDB op, die in een goed verwarmt abeebeeveekantoor met posters van katjes op de muren het gatvlak van zijn afgebleekte jiens en de ellebooglappen van zijn gijtewolen pulover zit te versleiten.

Statistisch gezien is het nu eenmaal zo dat iemand die is moeten gaan werken op zijn 15de meer fouten bij mekaar schrijft dan iemand die tot zijn 24ste heeft kunnen studeren. Ik had de sjans niet tot de 1ste groep te behoren.

Draai het of keer het hoe je wil, er zullen tandjes moeten bijgestoken worden. Door mensen die op hun 55ste 40 jaar ancienniteit kunnen voorleggen hoeft dat imho niet meer. Maar hoeveel zijn er zo? En dan nog: wat een heisa voor het optrekken van de BRUGpensioenleeftijd. In Duitsland pleit Merkel al voor optrekken van de PENSIOENleeftijd tot 67 jaar. Andere koek dan hier hee. Maar ik zie de Duitse VW-arbeiders nog niet staken zoals ze in Vorst gedaan hebben. Welaan dan, als er een vestiging dicht moet, is die van Vorst de eerste. Zeg dat ik het u gezegd heb. Dan zal 't beter zijn hee. En dan zullen die stommekloten met hun rode en blauwe teletubbiepakskes weer staan roepen en tieren natuurlijk.

#15411

Outlaw Mike

 

Joe: "Nooit enige pil geslikt... "

...uw vele mokkes wel giezekers.

", genoeg tijd voor de geneugten die je aanhaalt"

Pffff. Ik heb mijn schade al ruimschoots ingehaald. Elke dag prijs Ten Huize Outlaw.

", een studierichting die niet als gemakkelijk geboekstaafd staat"

Laat me raden. Gij hebt nog samen met Daisy Van Cauwenberghe voor nucleair fysicus gestudeerd zeker?

", en mijn lijf kwam er zeker niet gesloopt uit, integendeel!"

Uwe portemonnee allicht wel. Ik daarentegen was al stinkend rijk toen ik afstudeerde.

" Je had u beter moeten soigneren hee manneke!"

Doet iemand anders al, dank u.

#15416

Joe

 

Outlaw toch, jouw redeneringen en deducties zijn wel zeer hilarisch. Dus iemand die tijdens zijn studiejaren in de goede balans zat tussen blokken en wat aangenamer tijdsverdrijf heeft volgens jou "zich een weg doorheen zijn studies gepoept" !!! Je bent zelfs gedroomd voer voor shrinks.

Iemand met jouw logica en sexuele obsessie zou over jezelf (gesloopt lijf en stinkend rijk na zijn studietijd met deftig pillengeslik) kunnen afleiden dat je toen een bloeiende bijverdienste had als toyboy-gigolo, niet?

Uw huidige partner Ten Huize Outlaw mag fier zijn op jou, die zichzelf en hem/haar/het op deze blog zoveel open doekjes geeft. Ik vind het zelf ook fantastisch dat u deze mooie huiselijke details met ons deelt. Hopelijk binnenkort op VTM: "De Cosynsen", nog straffer dan de Pfaffs, de Planckaerts, en de Osbournes!!!!

#15417

Outlaw Mike

 

U ontwijkt de kern van de zaak Joken, heu... Joeken. We zullen allemaal tandjes moeten bijsteken, gij ook. En om tot die conclusie te komen moet ge niet tot uw 25ste gestudeerd hebben. Salukes.

#15419

bernard

 

Zo werkt dat niet.

Wat je beweert is een overwinning van ligica op gezond verstand.

#15423

Cogito

 

...de "spotlessness" slaat hier behoorlijk om zich heen..."ligica"???

haaa...liegika! Politiekerslogica?

#15426

Dennenboom

 

En konijn met en 'Yves Letreme/notaris'-masker blijft een konijn. Dus aub, stop die loftormpet terug in zijn koffertje. Feiten genoeg, om al die bullshit te weerleggen.

#15448

NoName.

 

Juist, de grootste partij die zich verschuilt in de oppositie is natuurlijk de beste garantie voor de impasse. Je, moet dan natuurlijk niet komen klagen ... als je op voorhand je stem toekent zitten de politici natuurlijk op rozen, dan moeten ze zelfs hun programma niet meer echt uitvoeren.

Of wat anders : de immigratie toelaten en ze allemaal regulariseren, en dan verwonderd zijn dat er in de grootsteden een toevloed is van woningzoekenden, of dat de verpaupering toeslaat, en dat de gewone burger door de werking van de markt geen betaalbare woning meer vindt en de steden niet meer uit hun kosten geraken. Juist als je dergelijke opmerkingen maakt ben je van de "foute" soort, je krijgt onmiddellijk een etiket opgeplakt.

Maar als je met de sossen in zee gaat moet je daarvan niet verwonderd zijn. Dus, hup met de beentjes, nog meer sociale woningen bouwen.

En wat heb ik JMDD horen vertellen ? Van alle immigranten zijn er 2% politiek gemotiveerden de andere 98% zijn gewoon economische vluchtelingen.

Maar wie maalt daarom ? De sossen zijn tevreden want ze hebben weeral een nieuw kiezerspubliek en hun bestaansreden is veilig gesteld.

En de liberalen, wel die hebben goedkope werkkrachten, en kijk, nu heeft men nog eens een vuist kunnen maken tegen de vakbonden, het kiezersheir komt terug ! De verkiezingen mogen eraan komen !

En die andere grootste partij ? Ach, die stond erbij en keek ernaar, meer zijn we er niet van gewoon.

En die vierde stroming ? Wel die is nog meer gebeten dan ooit. Dus blijft ze ook in haar hokje en blijft ze mokken. Belust op weerwraak, als de kans er ooit komt ... binnen twee jaar.

"Verdeel en heers" in de praktijk, nog twee jaar de impasse.

#15583

bema

 

Ze verschuilen zich in de oppositie: nu ga ik je eens een nieuw begrip leren waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt: CORDON SANITAIR.

Dat wil zeggen dat alle ''democraten'' geen rekening houden met zij waarrond ze een cordon leggen. Ook al hebben die een punt (is niet hetzelfde als groot gelijk)

Je praat als een CD&V-er; warm en koud blazen tegelijk.