Ligt Brussel in Wallonië?

Ligt Brussel in Wallonië? Volgens het Federaal Agentschap voor de VoedselVeiligheid (FAVV) alvast wel. De lijst van gemeenten waar kippen en ander gevogelte vanaf morgen onder dak moeten blijven omwille van de 'aviaire influenza', is opgesplitst in 'Wallonië' en 'Vlaanderen', met in de Waalse lijst wel 'Bruxelles', maar in de Vlaamse lijst geen 'Brussel' (link, screenshot). Een opsplitsing die alvast strijdig is met de grondwettelijk vastgelegde staatsstructuur van België . Zowel de flaminganten ('Vlaanderen laat Brussel niet los') als de Franstalige Brusselaars ('J'suis pas Wallon, j'suis Bruxellois, fieu') zullen hier vermoedelijk wel boos om zijn. Om nog maar te zwijgen van de Vlaams-Brusselse kippenkwekers en duivenmelkers.


Reacties

#15428

Briggs - Smokey Bear

 

Anschluss, Anschluss wo bist du ?
Wie heeft die lijst opgesteld ? Franstalige of een Nederlander?

#15429

Mike Reys

 

Het valt een beetje op, niet ?

#15430

Briggs - Smokey Bear

 

Nog nooit een Nederlander in Brussel tegen gekomen?
Die spreekt ook Frans...dus zou hij/zij durven denken dat ie in Wallonië zit.

#15431

Mike Reys

 

'k zen gin vloaming nie mie, pas wallon non plus... chm'en fou du provincialisme des deux

#15434

Briggs - Smokey Bear

 

Frans Brubbeleir ? Gin echt Brubbelair.

#15435

De Ornitholoog

 

Kent iemand het 'gevoelige natuurgebied in 'Molenbeek-Saint-Jean' ?

#15436

pallieter

 

Wat kan je anders verwachten, waneer een politiek benoemd creatuur(in dank voor spandiensten aan de VLD), dit probleem moet aanpakken.

#15437

Rudi Dierick

 

Ongetwijfeld één van de typische uitingen van de communautaire vrede die de paarse pseudo-correcte kliek (verhofstadt & Co.) zo hardnekkig verdedigt. Dit moeten we koppelen aan het geleidelijk aan de verhuizing van steeds meer legeronderdelen naar Wallonie (lichte vliegwezen verliet Brasschaat voor een Waalse luchthaven en nu zou ook de pansterschool van leopoldsburg naar Aarlen, en aan het groeiende gebruik van steeds meer ééntalige namen in Brussel (Escpace Charles Quint voor de Keizer Karel buurt en Bozar).

Ook financieel nemen de excessen toe. NIEUWE transfers van Vlaanderen naar francofonie zien we ind e kinderbijslag waar de massale studieduurverlenging voor universitaire studies in Franstalige univ's direct leidt tot aanzienlijk hogere uitkeringen in het kader vcand e kinderbijslag, maar enkel voor Franstaligen.

Kortom, met platte medeplichtigheid van Verhofstadt & Co. mag het etatisme langs Franstalige kant nog verder toenemen, én mogen de Vlamingen het gos blijven betalen.

#15438

boshond

 

Ze mogen voor mijn part Brussel gratis hebben.

#15440

Thomas

 

@boshond

groot gelijk, socialisten bij socialisten !

OT : Daarjuist in DS : "Wetenschap steunt 80 km/u voor vrachtwagens". Wetenschap ? Even verder in de tekst : het gaat om een instellinkje van de Vlaamse overheid, en dat zegt dat wat Kathleen van Brempt voorstelt, goed is. So what ?? Als wetenschappers van IBM zeggen dat iedereen IBM pc's moet kopen, zou je dan ook zeggen "Wetenschap steunt IBM pc's" ?

The media are the enemy...

#15441

Briggs - Smokey Bear

 

De Ornitholoog:
Waarschijnlijk het park van St Jans Molenbeek aan de overkant van de Mettewielaan komende van de kasteellaan(- Koninklijk Atheneum Koekelberg).

Rud:
-Licht vliegwezen ging naar Bierset een 'commerciële' luchthaven. Betaald de federale overheid de leefbaarheid van Bierset?
- De opleiding van gevechtspiloten gaat naar Zuid-Frankrijk verhuizen.
-De Pantsercavalerieschool gaat naar Aarlon.
- De aankoop van 2 fregatten die tegen 2015-2020 vervangen zullen worden in de Nederlandse Marine...met als argument: dit zou de samenwerking tussen de NL marine & Be marine bevorderen...aaaaahuh. Zeker wetende dat de M-klasse de NH-90 niet aankan zonder bijkomstige kosten...u weet wel de vervanger van de Zeekoning (Sea King)...

#15451

Outlaw Mike

 

"De aankoop van 2 fregatten die tegen 2015-2020 vervangen zullen worden in de Nederlandse Marine"

...wadda? Briggs, gaat de Belgische Marine die fregatten maar in 2015-2020 hebben???? Kan toch niet??? Ze zijn dan weeral zoveel ouder!

En dan nog iets: als het waar is, zoals Rudi Dierick beweert, dat de pantserschool verhuist van Leopoldsburg naar Arlon, dan mogen we denk ik beginnen SERIEUZE, maar dan ook SERIEUZE vraagtekens zetten bij de werkelijke bedoelingen van Flahaut.

Heeft die vent voor zichzelf al uitgemaakt dat Belgie hoe dan ook uiteenvalt en zit hij de bedenking te maken dat wanneer er dan serieuze hommeles komt over de verdeling van de inboedel en over wie dan Brussel krijgt, het dan best handig zou kunnen zijn over wat kaki geschilderd materieel te beschikken??? Zeg maar, zo binnen 25 jaar?

Let op he, ik ben er zeker van dat dit nog niet eens een zover gezocht denkspoor is. HALLOOOOOOOOOO Vlaamse politiekers die deze blog lezen, daar al eens over nagedacht??? D'er is bij jullie precies genen enen die een reserverupsband van een peloton kan onderscheiden, misschien wordt het hoog tijd dat ge al wat met defensie te maken heeft eens nader onder de loep neemt!

#15454

bartek

 

@ de ornitoloog : Ja, in Sint Jans Molenbeek liggen de "Zwarte Vijvers" toch ...

#15455

Cogito

 

Ook ik vermoed dat de francisation van den armee te maken heeft met het openhouden van de optie op militair ingrijpen tegen het uiteenvallen van den Belgiek - en dat het zichzelf bestempelen als 'taaie' van Filips de taaie aldus dient geïnterpreteerd te worden.

#15456

Man toch

 

En Lessines werd ook plots ... Vlaanderen volgens 'DE LIJST'

#15457

Cogito

 

Man toch waar haal je dat? Ik zie nergens "Lessines" in de lijst.

#15467

LVB

 

Gisteravond stond Lessines inderdaad ook onder "Vlaanderen".

Vandaag is alles herschikt: drie gewesten, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in twee talen, en Lessines onder Wallonië.

#15468

Briggs

 

OMC:
Neen, de Belgische marine gaat fregatten aankopen die tegen 2015-2020 in de Nederlandse Marine vervangen zullen worden door een nieuwe klasse van fregatten. Wij zullen ze sneller krijgen; nadat de aankoop vervolledigd is; wat hopelijk niet zal gebeuren.

Dwz tegen 2020 zijn de M-klasses defacto verouderd; dus zal men deze schepen moeten moderniseren -) extra ¤.
De NH-90 noch de EH101 (mogelijke vervangers van de Sea King & Alouettes v/d Marine) kunnen werken met de M-klasse want het landingsplatform is niet stevig genoeg.

'Tuurlijk verhuist de pantsercavalerieschool naar Aarlen.
BTW: Willen de Walen oorlog ?
http://www.vrtnieuws.net/ni...
Draulans verklaart het geheel: In Wallonië is er meer werkloosheid en defensie is een gerespecteerde bron van arbeid..overheidsfuncties. Nogmaals verdoken Noord-Zuid transfers.

#15497

Flemish American

 

Volgens mijn familie en vrienden in Amerika ligt Brussels in Duitsland. Is dat niet juist?

#15499

Joe

 

Flemish American: Het is inderdaad juist, nl dat de gemiddelde amerikaan nogal dom is.
Maar maar, weet de gemiddelde europeaan dat NY in NY ligt? En Washington in DC?
Laat ons dus concluderen, Flemish American, dat de gemiddelde mens (zoals uw familie en vrienden in Amerika) nogal dom is....

#15503

Rudi Vansnick

 

Nog maar eens het bewijs dat de overheid best beroep doet op mensen uit bepaalde organisaties. Telkens die mensen sites onder de loep nemen, worden ze elke dag beter. Of is enkel vrijwillgerswerk (=belangeloos) efficiënt ? Vraag zonder antwoord, tenzij ...