Vlaamse politiek zwijgt Warande-manifest dood

Het beste wat het koninkrijk België kan doen is dit boek ernstig nemen, rond de tafel gaan zitten en op die manier vermijden dat wat in het boek staat zich ook effectief voltrekt. Al de rest zal het economisch separatisme dichterbij brengen. [...] Ik sta verbouwereerd van de hypocrisie waarmee de politiek in Vlaanderen dit boek doodzwijgt. Het gaat om een onderwerp dat misschien 10 jaar terug extreem taboe was en nu een beetje bespreekbaar is geworden. Wat we nu zien is dat sommigen hun verworven posities gaan verdedigen, en zoals we weten betekent dat evenveel als achteruit gaan.
[...] Het is misschien moeilijk over dit onderwerp te spreken in het koninkrijk. Maar misschien is het geen slechte tip voor de koning. Misschien kan hij in zijn kerstboodschap het ook even hebben over de verdraagzaamheid die ook op dit vlak noodzakelijk is.

Jef Vuchelen op Actua-TV, zaterdag 10 en zondag 11 december 2005

Reacties

#16287

Julius

 

Tja, vreemd toch hé? Zelfs de uitslag van de 'stemmenkampioen' peiling over de splitsing van .BE is geen disscusie waard, ...zeer vreemd. Eveneens als primeur achtergehouden voor de kerstboodschap ?

#16300

Willy

 

Wie geld verdient dank zij de politiek, hetzij als politicus, hetzij als "trekker" van om het even welke dotatie, vergoeding, ereloon, steun... zal tienmaal nadenken, en zal uiteindelijk toch zijn mond niet durven opendoen. Niemand zet zichzelf op straat noch pleegt politieke zelfmoord.

#16581

Sally Mens

 

Terwijl de oplossing toch zo eenvoudig is: een Ausgleich en een dubbelmonarchie. Ik heb geluisterd naar die feestneus, en echt: alleen het laatste stukje over separatisme hoefde 'ie in te slikken. Of (een andere oplossing) hij had het woordje gemeenschappen kunnen vervangen door Koning en burgers. Waarmee ik op het volgende kom. De feestneus sprak over het harmonieus samenleven en het streven daarnaar van de gemeenschappen, hij alleen over het aantal feestjes dat hij afliep. 't Leek net (o wat ben ik toch een domme Ollander dat ik 't niet vat) of hij niet weet hoe hij daaraan mee zou moeten doen, sterker nog: dàt hij eraan meedoet. Hij zal 'm flink geraakt hebben ...

#16583

Sally Mens

 

In aanvulling vanaf de e-post nieuwsbrief van "Vlaanderen Vlagt" (die 'Vlaamse onnozelaars' met Lakens accent) de ontbrekende alinea van de feestneus:

"Bijzonder aangenaam verrast was ik bij de inhuldiging van de vernieuwde Grote Markt van Sint-Niklaas toen de leeuwenballon van “Vlaanderen Vlagt” opsteeg, nagewuifd door duizenden leeuwenvlaggetjes. Mijn gemalin en ikzelf hebben toen, samen met de burgemeester, vol overtuiging geneuried: “Ik hou van U, ik hou van U, ik hou-ou van U … geef mij een kus!”. Ten tweeden male was ik verrast, onaangenaam ditmaal, toen ik nadien vaststelde dat er in het tv-verslag helemaal niets van deze kleurrijke gebeurtenis te zien was!"