Fanmail

Wat lees ik? De voltallige redactie van De Standaard, met uitzondering van hoofdredacteur Peter Vandermeersch, heeft een dreigmail ontvangen waarin staat "you will die sooner than you expected". Pfff, een omfloerste bedreiging, en klein bier in vergelijking met de fanmail die ik vorige week ontving.


Jawel, naar aanleiding van de publicatie van enkele cartoons van goden en profeten kwamen de voorbije dagen enkele opvallende berichtjes mijn mailbox binnenrollen. Zowel positieve als negatieve. Vooral enkele fanatieke aanhangers van "the religion of peace" leken niet erg opgezet te zijn met de publicatie van de Deense cartoons. Neem nu bijvoorbeeld deze mail, verzonden vanop IP-adres 196.206.220.52 in Marokko.The Brussels Journal, het groepsblog waarvan ik webmaster ben, volgt de affaire van de Deense cartoons al op sinds oktober vorig jaar, en publiceerde eveneens de cartoons. Vorige week liep dit mailtje binnen, verzonden vanop een IP-adres in Cardiff, UK:Nu onze mainstream media dagelijks de loftrompet blazen over de vrijheid van meningsuiting, wil ik toch opmerken dat het hier eigenlijk om veel meer gaat dan om de vrije meningsuiting. Het gaat om het principe dat aanhangers van een religie hun dogma's, hun ideeën en hun gevoeligheden niet mogen opdringen aan buitenstaanders. Niemand was verplicht naar die cartoons te komen kijken. De cartoons werden niet onder de vorm van strooibriefjes vanuit C130-vliegtuigen boven moslimlanden uitgestrooid. Ze stonden in een westerse krant die zich naar een westers publiek richt, ze staan op westerse websites die zich niet specifiek naar moslims richten.

Het is dan ook bedroevend dat Kofi Annan, het Vaticaan en het Amerikaanse State Department vinden dat het beledigen van religieuze gevoelens 'onaanvaardbaar' is. In een normale democratie kunnen en mogen alle ideeën, of het nu religieuze, levensbeschouwelijke of politieke ideeën zijn, in vraag gesteld worden, belachelijk gemaakt worden of bekritiseerd worden. Het zou nefast zijn als men voor religies een uitzondering zou maken.


Bron: www.filibustercartoons.com

Reacties

#17625

Jason

 

Beste Luc,

Hier nog een link naar cartoontekenend palestina/regio: http://www.pmw.org.il/carto...

Vrede zij met u,

#17627

dof

 

Heeft Osama een geslachtsoperatie achter de rug?

Dat zou verklaren waarom we hem niet vinden.

#17628

koen

 

luc,

die 'wish you die' is natuurlijk wel een zekerheid, maar hopelijk toch nog niet te snel ;-)

chapeau voor jullie moed, het begint er blijkbaar echt op aan te komen nu ... je weet maar nooit met fanatieke gekken
...
succes nog, en behouden vaart !

#17629

Briggs

 

"Bring words and photos together (easily) with
Photomail - It's free and works with Yahoo! mail"
Vonnek wel grappig....zou ie hulp nodig gehad hebben van Yahoo om zijn intelligente mail samen te stellen?

Trek het u niet aan LVB...verwijder gewoon alle elementen die naar uw adres & woonplaats verwijzen.

#17631

Thomas

 

Wat een schatjes ! Ze zijn toch zo gevoelig !

#17632

BVLG

 

Gisterenavond verklaarde een vertegenwoordigster van de Moslimexective in het programma Morgen Beter op Canvas nog dat islam de godsdienst is van de vrede. De reacties die hier getoond worden en de reacties in de verschillende landen waar islam zeer dominant aanweezig zijn, lijken mij allesbehalve uitingen van vrede te zijn.

Indien de overheden in deze landen het niet nodig achten hun inwoners tot redelijkheid aan te zetten en bijgevolg zowel de gewelddadige protesten als de dreigementen naar Westerlingen achterwege te laten, moeten de Westerse landen zich eens deftig bezinnen in welke mate wij nog met die landen willen samenwerken. Waarom zouden wij nog landen financieel steunen, indien er in eigen land nog heleboel nuttige projecten onvoldoende financiële ondersteuning krijgen ? Waarom zouden Westerse bedrijven nog zaken doen met bedrijven in deze landen indien de risico's op plundering en op broodroof zeer reëel zijn ?

#17633

Willy

 

Is gans deze cartoonoorlog niet samen te vatten onder één oorzaak ? Denemarken heeft troepen in Irak. Al de rest is maar een vlag die de lading moet dekken. Zoals die oorlogsmachine van Koen Dassen. Waar blijft de verbale steun van de EU ?

#17634

Eddy

 

De mensen die blijven roepen dat de Islam een godsdienst van de vrede is en dat muhammed een profeet van de vrede is, doet me denken aan die neo nazi die beweren dat er nooit concentratie kampen zijn geweest. Eigenlijk is dat wel positief, want ze kunnen niet geloven dat hun held (zij het Hitler of Muhammed) zo'n smeerlapperij heeft uitgehaald. Maar het blijft natuurlijk erg ongezond...
Allé Luc, hou uw deuren maar goed op slot en kijk regelmatig over uw schouder :-)
Eddy

#17635

Cogito

 

http://www.preparedness.com/ is misschien geen overbodige luxe? interessante eenvoudige tools zoals een pepper spray, stun ring, heart attack keyholder, extendible steel baton...er is in die branche meer fantasie dan ik had...

#17637

JVS

 

Raar dat iemand in Marokko het heeft over "osama belladen". Iedere arabisch sprekende ziel wordt toch verondersteld te weten dat "bin Laden" betekent "de zoon van Laden", waarom dan deze verbastering? Of is het gewoon een achterlijke Marokkaanse analfabeet zoals er hier zoveel in België rondlopen?
(begrijp me niet verkeerd: er lopen hier ook hoogbegaafde Marokkanen rond hoor)

#17641

LVB

 

@JVS: geen idee, maar in Marokko wonen ook nog niet-arabischtalige Berbers. Die zijn ook islamitisch, maar ze worden door de arabische Marokkanen als 'achterlijk' beschouwd (ook veel Marokkaanse immigranten in België zouden Berbers zijn). Of dit een verklaring is voor de verbastering, weet ik niet. Het is wel een feit dat men in het Frans "Ben Laden" zegt in plaats van "Bin Laden".

#17643

dof

 

Iedere arabisch sprekende ziel wordt toch verondersteld te weten dat "bin Laden" betekent "de zoon van Laden".

De meeste arabieren gebruiken ook geen Latijns script.

#17645

dries

 

je hebt overschot van gelijk, luc. ik vind het hele gedoe ronduit belachelijk.
bekijk anders eens deze cartoons over joden, onlangs in arabische kranten verschenen: http://www.tomgrossmedia.co...

#17652

ivanhoe

 

Eerst en vooral: trekt er u niets van aan Luc, gewoon wat achterlijke mensen die hun emoties eens willen uiten bij gebrek aan verstand.

Over die cartoons: het zou niet verboden mogen worden, maar feit blijft dat het toch niet netjes is. Het is zoals luidop boeren laten in gezelschap. Je MAG het doen, en het verbieden is ver overdreven, en ambassades daarvoor in brand steken en dreigbrieven/mails sturen nog veel meer, maar feit blijft dat het niet bevorderlijk is voor het gedwongen huwelijk waarin de gemeenschappen zich nu eenmaal in bevinden.

De reacties van (een deel) van de moslimwereld zijn dit nog veel minder, dat spreekt vanzelf.

#17654

Yptucide

 

Verdeeldheid onder de moslims is inderdaad iets waar we weinig tot niks over te horen krijgen. Als we als voorbeeld Irak nemen, weten we dat het echter wel degelijk bestaat. De recente oproerselen in het Midden-Oosten mogen dan wel rechtstreeks te wijten zijn aan de cartoons, het is mijns inziens van cruciaal belang de onderliggende en onrechtstreekse katalysators niet te onderschatten. Ik denk daarbij ondermeer aan de wildgroei van door de overheid oncontroleerbare desinformatie zoals de sms die in Damascus was verspreid omtrent "de Denen", ophitsende taal van de imams,.... Dat het merendeel van de oproerzaaiers in Beiroet van Syrische afkomst was, duidt overigens op een onmiskenbaar aandeel van Syrië in het hele gebeuren. Het lokale en bilaterale politieksbestel in het Midden-Oosten speelt ook hier een rol.
Deze bemerking en de vele gradaties van protest even buiten beschouwing gelaten, dient wel gezegd dat wanneer gemene deler Mohammed wordt bespot, dan deze -zich overigens immer uitbreidende- bevolkingsgroep wel 1 groot blok vormt.
Ook Brussel kende een -zij het vreedzame- protestmars. De AEL publiceerde onlangs op haar website cartoons van Hitler in bed met Anne Frank. "Ook het Westen heeft haar heilige huisjes en taboes," stelde Abou Jajah. Ook juist. Want dit is een duidelijke clash tussen cultureel gebonden opvattingen (vrije meningsuiting versus respect voor het geloof), die zowel een gevolg is van als een tegenreactie op de globalisering.
Een wat gratuite opmerking van een cultuurrelativist, denkt u. Misschien, maar waar wij denken te leven in de "Westerse wereld", leven we vanuit het perspectief van de media en de informatietechnologie in 1 groot heterogeen dorp. De Deense krant mag zich dan al in al haar naieviteit gericht hebben op een Westers publiek, dat onderscheid is in werkelijkheid minder en minder gemakkelijk te maken. Net zoals die sms zich razendsnel voortplantte, zo ook alle informatie die gepubliceerd wordt. En die gaat over de grenzen van het intieme en nationale heen. In dat opzicht bestaan er geen grenzen meer aan informatie. Wij mogen nog zozeer de illusie van een wereld van 'onszelf alleen', 'de intieme kring', 'wij en zij' hoog proberen op te houden, deze wereld laat het ons niet meer toe. En dat geldt evenzeer voor de Arabische wereld. Hoe meer zielen, hoe meer ellende?

#17656

ivan

 

Overigens is ook het excuus van de moslimgemeenschap - afbeeldingen van Mohammed maken is heiligschennis - uitermate flauw. Er bestaan honderden portretten van de profeet, vaak ook ontstaan in moslimlanden zelf: http://www.zombietime.com/m...

#17659

Jan Ottenbourg

 

Vreemd toch ook dat de cartoon al maanden oud is, en 'nu pas' voor een publieke controverse zorgt... Geurtje aan.

#17660

Outlaw Mike

 

Leer schieten gasten. Een goede raad van nonkel Outlaw.

#17661

Neverbeendead Religion

 

The danish are causing a commotion.
Spotten met religie, als ze dat nu met kennis van zaken en verstand hadden gedaan, hadden ze er zelf ook nog mee kunnen lachen.
http://img218.imageshack.us...

#17662

Francis

 

Daar zeg je zoiets Neverbeen.

Ik dacht ook dat het de bedoeling was om te *lachen*.

http://www.francisdevriendt...

#17685

Nicolas Raemdonck$

 

Ja, gezond verstand is bij die mensen ver te zoeken. Wie hun gedacht niet nastreefd moet worden uitgeschakeld. Een nieuwe vorm van communisme.

Gelukkig zijn er nog gematigde moslims bijvoorbeeld in London die wel willen protesteren maar duidelijk stellen dat de vrijheid van meningsuiting gerespecteerd moet worden. (het was een reactie tegen de fundamentalistische betoging in London: het verhaal komt van the Brussels Journal en de BBC)

http://nicolas-raemdonck.bl...

#18318

Bram

 

U niet laten intimideren Luc.
Meningsuiting is de basis van de democratie.

#41417

Burak

 

ze moeten echt geen grap maken over moslims want de moslims doen dat ook niet bij joden enzo maar ik vinds fat niet normaal.

#56689

asma

 

ik vind dat ze gwn moete stoppen om spotprentjes
te maken alee da's toch belachelijk e laat godsdiensten er zeker buiten da's het ergste dan nog wel word eens volwassen!!!

#56722

Bas

 

Wat een tuig, ik heb het een keer gehad met mijn site; http://www.HBnews.nl daar hadden ze ook de boel gehackt en van die zieke mails gestuurd. Boevenbende die gasten.

#56728

joe

 

Bij mij net hetzelfde, Bas:
http://www.frituur-snack-tp...
crapuleus tuig, die fuckers...

#71176

HASSAN

 

Zoals je vandaag ziet!!!!!! Eerst was het OSAMA en nu OBAMA

#78122

keyra

 

Met het lezen van jullie reacties heb ik, moet ik eerlijk togeven, ingezien dat de mensen gewoon niet willen weten wat de waarheid is.
Men insinueert hier, beledigt hier ! Waar gaat dit allemaal naartoe. De vraag is niet waarom deze gepubliceerd zijn, de vraag is hoe ziek kan men zijn om zich bezig te houden met zulke dingens. Ongegronde beschuldigingen, gebrek aan respect voor de mensheid noem ik dit. Ik als moslim/mens/iemand op aarde, heb geen nood om andersmans geloof te beledigen. Ok, ik geef toe, soms heb ik mijn tijden van kwaad over de Palestijnse kwastie, maar dit is weer een ander discussie. Alleen vind ik het heels pijtig hoe de media aandacht besteeds aan zulke futualiteiten, mensen die een plaats krijgen in de krant voor hun beschrijvingen, ver van de waarheid. heel spijtig engeen discussie waard maar dit moet gewoon stoppen. Open je ogen mensen, toon respect. Waaraan heeft mijn godsdienst deze beledigen aan verdient? Dit allemaal, komt door dat de mensen gebrek aan ontwikkeling hebben, een gezond mens zou dit allemaal niet zeggen, zet een stap uit je wereld en ga op verkenningstocht bij anderen vooraleer je iets zegt, interpreteert !

#78163

OutlawMike

 

'Waaraan heeft mijn godsdienst deze beledigen aan verdient?'

1400 jaar onderdrukking van andersdenkenden en andersgelovigen. Er is niet geen enkel, ik herhaal GEEN ENKEL moslimland waar niet-moslims gelijke rechten hebben als de volgelingen van de 'profeet'.

Als je oorlog wil kan je oorlog krijgen, 'keyra'.

#78171

EricJans

 

@ Keyra:

U zegt het volgende: <<Ongegronde beschuldigingen, gebrek aan respect voor de mensheid noem ik dit. Ik als moslim/mens/iemand op aarde, heb geen nood om andersmans geloof te beledigen. Ok, ik geef toe, soms heb ik mijn tijden van kwaad over de Palestijnse kwastie, maar dit is weer een ander discussie.>>

Vraag: kunt u ons eens uitleggen WAAROM dit een andere discussie zou zijn. Volgens mij is dit namelijk EXACT DEZELFDE discussie, waarbij mensen van 'uw geloof' 1. niet bereid zijn het LEGITIEME bestaansrecht van Israël te erkennen en 2. vinden dat zij op grond van islamitische ideologie en dus op 'grond van Koranteksten' het recht hebben om Joden, joden en andereniet-moslims als zwijnen te omschrijven.

U toont zich hier verontwaardigd? U voelt zich hier 'beledigd?'
Neen; de meeste moslims zijn inderdaad geen terrorristen maar de meeste (en de gruwelijkste) terrorristen zijn wél moslims.

Uw uiting hier op deze website is niet hoopgevend: geen minste blijk van zelfkritiek naar de eigen gemeenschap, geen minste kritische blik naar de eigen geloofstekst.

De Koran heeft gelijk en wij zijn allemaal zwijnen? En wie het daarmee niet eens is 'beledigt de islam'? Is het dat wat u bedoelt?

Van mij mag u langzaam oprotten: aanpassen of opkrassen. Er zijn woestijnen genoeg waar u verder niemand stoort met uw achterlijkheid.

#78176

Leo Norekens

 

@Outlaw Mike: "Als je oorlog wil kan je oorlog krijgen"

Denk je? Ze doen toch al een tijdje hard hun best, en het wil maar niet lukken.

#78180

Corse

 

Geloof of religie:

Een "niet" wetenschappelijke visie betreffende de herkomst van de mens, zijn leven en het bestaan van een almachtige schepper die tevens de mogelijkheid van leven na de dood zou bepalen, valse goden en hun ideologieën beïnvloeden en manipuleren al eeuwenlang ons denken, de samenleving en de vrede, dit vooral door verering, aanbidding en via opvoeding.
Geloof of religie-illusies zijn een schijnbare werkelijkheid of een onjuist idee van de werkelijkheid. http://nl.wikipedia.org/wik...
Mensen geloven in wat hun is bijgebracht, religie is vooral een product van opvoeding, cultuur en omgeving, de bijbel is een met goede of slechte bedoelingen verzonnen verhaal.
Religie is geen product van een wetenschappelijke waarheid, maar wel van de culturele opvoeding van het individu.
Hier schuilt het gevaar van religie opvoeding in scholen, deze religie opvoeding ontwikkelt zich opgedrongen verder, zonder de vrije keuze van het individu.
Gelukkig hebben we reeds een scheiding van religie en staat, een scheiding van religie en onderwijs zou de volgende stap moeten zijn.
De enige en enkele manier om onsterfelijk te kunnen zijn is door je kennis te delen en ze door te geven, het is de enige vorm van het psychische voortbestaan.

1. Het fysisch voortuig (het lichaam) is enkel de drager van tijdelijk opgeslagen informatie en kennis.
Het lichaam kan niet zonder het psychische functioneren, vergelijk het als een geparkeerde auto zonder bestuurder.
Reproductie is de enige vorm van het fysisch voorbestaan.
Het sterven van het fysisch voortuig is enkel een verandering van de materiele vorm.

2. Het verstand (of brein) echter wordt gezien als drager van het niet-stoffelijke component de informatie zelf.
Het verstand is het waarnemende, aansturende, controlerende, informatieverwerkende en opslaande orgaan.
Informatie wordt opgeslagen doormiddel van codes, vergelijk het met een geluid of filmbandje.
Wanneer men bijvoorbeeld geluid (informatie) van het ene bandje naar het andere overneemt dan kan men in principe het oude bandje vernietigen, de informatie is reeds overgedragen op het nieuwe bandje.
Andere voorbeelden zijn: boeken, studie, documentaire, computer, forums enz, die tevens worden gezien als drager van het niet-stoffelijke component de informatie zelf.
De neocortex-cerebri is het meest complexe deel van het brein, het onderscheid ons van andere zoogdieren.
Deze omgeving controleert: geheugenopslag, talen, leren, rationeel denken, abstractie, fantasie enz.
Kennisoverdracht is de enige vorm van het psychische voortbestaan en onsterfelijkheid.

3 De informatie zelf wordt gezien als de drager van de zin van het leven en van geluk en fantasie.
Geluk is ondermeer de zin van het leven of bestaan, geluk is tevens het gemeenschappelijke doel van de mensheid.
De gevolgen van geluk uiten zich doormiddel van levensvreugde, vrolijkheid, vriendelijkheid, spontaniteit, tevredenheid, vertrouwen, gezondheid, lachen, blijheid, genieten, respect, gezelligheid, gastvrijheid, fantasie en verbeelding, een vleugje humor, liefde en geliefd worden enz, al deze samen is geluk, het geluk bestaat uit deze kleine stukjes.
Deze welke het lichaam het gelukshormoon (endorfine) en het zelfbevestiginghormoon (serotonine) afscheidt.
We produceren (oxytocine) en (vasopressine) hormonen wanneer we aandacht, liefde en warmte krijgen.
Een prille relatie veroorzaakt hoge dosissen neutrofine het zogenaamde passie of kalverliefde hormoon, na gemiddeld twee jaar verdwijnt het hormoon neutrofine langzaam en maakt plaats voor oxytoxine het zogenaamde knuffel hormoon.
Dopamine veroorzaakt seksuele opwinding, het hormoon prolaktine remt na de geslachtsdaad de werking van dopamine af en zorgt voor rust en een goed gevoel.
Samen zorgen deze hormonen voor een beter immuunsysteem en voor een langer, gezonder en gelukkiger leven.
Geluk, tevredenheid en fantasie zijn de enige vorm van “de zin” van het leven en van “het zijn”.
Fantasie gaat kennis en logica vooraf in ons denken.
Het omzetten van fantasie naar inspiratie en van inspiratie naar werkelijkheid dat is de ware kunst van het leven.

Onze kinderen zijn het bewijs dat we bestaan, want ook mijn DNA zit in hen, het is zoals een vingerafdruk, uniek en authentiek.
Het is als een vuur waarvan een vonk wegspringt en waarbij een volgend nieuw vuur begint te branden.
Het oude vuur dooft, maar de informatie en kennis is doorgegeven.
Kennis aan onze kinderen doorgeven, degelijk opvoeden en waarden doorgeven, dit vormt ondermeer de zin van ons bestaan.
Religie oorlogen zijn op onze planeet de meest voorkomende, religie genocide is de meest gruwelijke vorm van geweld.
Religie fundamentalisme is de meest kortzichtige manier van denken, in naam van “de religie” is alles toegestaan en wordt elke evolutie afgeremd.
Religie fundamentalisme en elke andere vorm van fundamentalisme is een gif voor het menselijk denken.
Geloof is een persoonlijke zaak, met kan dit niet uitdragen, daarom is de scheiding van religie en staat en van religie en opleiding (school) zo belangrijk.
Er zijn maar twee soorten mensen op aarde: (dichterschrijver 10e eeuw n.Chr. en tegenstander van elke vorm van religie-extremisme) de soort met hersens en geen religie en de soort met religie en geen hersens.
Religie heeft niets met vernuft te maken, religie is niet het begin maar het einde van alle weten en van alle denken.
Gelukkig zijn er op onze planeet reeds 1,1 miljard mensen humaan en niet religieus.
De (afwezigheid van godsgeloof) het atheïsme is ouder dan het geloof in de goden zelf, het geloof in de goden is een tijdsverschijnsel dat achterhaald is door de moderne evolutiewetenschap.

De doorgeschoten fantasie (Religie) of het godsgeloof werd op onze totale planeet gecreëerd om een *gegoede klasse te beschermen en te bevoordelen.
(*De gegoede klasse: de privaateconomische, ambtelijke en religie-elite zij zijn de happy few, de bevoorrechte, het profitariaat, zij profiteren van de ongelijke verdeling van kennis, geld en rijkdom)

Religie is opium voor het volk en een subtiel instrument om de bevoorrechte op onze planeet in het zadel te houden:
§ De privaateconomische en ambtelijke elite dirigeren de religie elite.
§ De religie elite die op hun beurt de massa bewust dom houden en de weg vrij maken voor het uitbuiten van mens door mens en voor armoede.
§ De religies die een groot deel van het onderwijs controleren zorgen ervoor dat klassenonderscheid in de samenleving een permanent instituut wordt.
§ Ze creëren een systeem van waarden waardoor de bevolking in grote mate onbewust wordt gehouden en waarmee ze begeleidt worden in hun sociaal gedrag.
§ De rijkdom en eigendom van het Vaticaan aan goud, kunstvoorwerpen, gebouwen enz, de levenswijze van kardinalen, al deze duiden op weelde en hiërarchie.
§ Alle systemen waarbij privilegies en voorrechten generaties lang erfelijk worden overgedragen zijn ondemocratisch, andere leden van de samenleving zijn daardoor kansloos.

Als er een soort van god zou bestaan, dan is hij in ieder geval een valse god, een kosmische goochelaar die zijn kennis, informatie en ervaring door evolutie heeft verkregen.
Van niets iets maken, of van fantasie reële materie maken, misschien wordt dit wetenschappelijk binnen (x) aantal jaren wel bewezen hoe dit moet.
Kunnen we dan zeggen dat de mens god is? Natuurlijk niet.
Dat Christus vele zieken naar kuuroorden en thermen stuurde om te genezen of herstellen, dit werd angstvallig uit vele geschriften verwijderd en gemanipuleerd.
Een god staat voor direct te handelen, andere te kunnen genezen of ze tot leven te herwekken.
Moest er een commando team het Vaticaan kunnen binnenvallen, zonder aankondiging en er alle geschriften buiten halen die bewijzen dat god niet bestaat, we zouden verwonderd zijn van wat daar aan informatie is opgestapeld.
Deze hypocrieten hebben gedurende honderden (duizenden) jaren alles uit de samenleving verbannen wat maar enigszins tegen, of het geloof destabiliseerde.
De wetenschappelijke onderbouwing van iedere religie is onvoldoende of nihil, de mens schiep God.
De door de mens geschapen god aanbidden, verafgoden of er blind geloof in stellen, dit is even dom als een klok te willen repareren door het binnenwerk te verwijderen.
Goede argumenten moeten wetenschappelijk onderbouwd zijn, het is juist de wetenschappelijke onderbouwing die de waarde van het argument bepaald, deze onderbouwing is gewoonlijk niet in drie woorden te weerleggen maar verlangt studie, tijd, onderzoek en ervaring.
Ethiek en moraal zijn gebaseerd op de rede en niet op een geloof.
Waar men regeert in naam van God gaat de mens ten onder.
Als één persoon lijdt aan waanvoorstellingen dan noemt dit krankzinnigheid, als er meer mensen aan lijden dan noemt dit religie.
Als een kleine minderheid vecht tegen religieonrecht dan noemt dit humanisme en atheïsme.
Je kunt de waarheid niet verwarren met de mening van een meerderheid die zich laat manipuleren.
Als één miljoen mensen in een leugen geloven dan blijft dit nog steeds een leugen, dit is het gevaar van een tolerante democratie, dit leerde ons de geschiedenis, dit is het grensgebied van onze democratie, over deze grens is er enkel dictatuur.

#78183

Neverbeendead Religion

 

En toch blijft het de atheist die zegt dat je maar 1 keer leeft zodat je na je dood niet in eigen naam gaat en kunt vertellen wie je bv vermoord heeft.
Of hoe de atheist weet dat van alle dingen die niet niets zijn enkel de levenden in eigen naam het eeuwige niets worden.
Op zoveel voorspelbaar toeval zie je corse zijn vleugje humor dan weer niet toepassen. Dat was ook voorspelbaar.
http://www.deezer.com/track...

#78184

Neverbeendead Religion

 

Een vleugje humor:
Een atheist leeft en wordt, vingerknip, het eeuwige niets om het einde van zijn slogan je leeft maar 1 keer te markeren.
En de levenden zijn toevallig de enigen uit de verzameling van alle dingen die niet niets zijn die, vingerknip, het eeuwige niets worden.
Een beetje zoals de lotto die al jaren toevallig dezelfde combinatie geeft en dat is dan zo toevallig dat het genant toeval wordt. Een beetje want in vergelijking met het fenomeen van de atheist is zo een lotto de vermelding indrukwekkend toeval niet waard.

Of hoe de atheist, wanneer hij de trap opgaat om te gaan slapen, hoopt dat hij eindelijk eens kan meemaken dat de trap, net voor hij boven is, vingerknip, het eeuwige niets wordt waarna zijn geliefde zwaartekracht het voor hem mag overnemen zodat hij zijn toevalstheorie al eens wat meer kan staven in de grote statistieken naar zijn vrienden collegas toe.

Wat de islam dan betreft en meerbepaald diegenen die niet tot de groep van de atheisten behoren die graag voor de lol church playen, ( de atheist who plays church kan niet voor zijn zonden betalen na zijn dood omdat hij maar 1 keer leeft en overdrijft dan graag die wetenschap door ze op te pompen als ware het dat je tegen een almacht aan het verliezen bent ), zij hebben nog steeds hun westerse collegas die in tegenstelling tot de atheisten weten dat life goes on.
http://www.deezer.com/track...

#78185

Neverbeendead Religion

 

Tenslotte, om het einde van de trilogie de reacties van neverbeendead religion over het vleugje humor in de fanmail post van lvb te markeren, die als kernwoord het woord 'vingerknip' hadden, een oude remix van 'snap' omdat het het slumdog millionaire jaar is.
http://www.deezer.com/track...

#78186

Bartvb

 

Neverbeendead Religion zegt:

>>En toch blijft het de atheist die zegt dat je maar 1 keer leeft zodat je na je dood niet in eigen naam gaat en kunt vertellen wie je bv vermoord heeft.<<

Dat is prietpraat, en dat weet je goed genoeg. De atheïst "weet" niet dat er geen leven is na de dood, hij zegt alleen maar dat er niet de minste aanwijzing is voor dergelijk leven. Niet geloven in een leven na de dood is niet hetzelfde als geloven dat er geen leven is na de dood.

>>Of hoe de atheist weet dat van alle dingen die niet niets zijn enkel de levenden in eigen naam het eeuwige niets worden.<<
Dat is ook prietpraat. De levenden worden niet het eeuwige niets, ze worden gewoon gerecycleerd. Wat verdwijnt, is de functionaliteit van de entiteit, niet de samenstellende delen ervan.

#78188

Neverbeendead Religion

 

En dan blijft bartvb weer de antwoorden schuldig op de drie vragen ivm de samenstellende delen.
1-Als het oneindige universum een oneindige leegte zou zijn totaal zonder massa, hoe komt men daarin dan tot het eerste leven?
2-Als het oneindige universum enkel maar uit massa zou bestaan zonder dat daar maar de minste lege massaloze ruimte in is, hoe komt men daarin dan tot het eerste leven?
3-Als het oneindige universum een combinatie van de 2 vorige is, 1 plus een deel 2 of 2 min een deel 2, hoe komt men daarin dan tot het eerste leven?

#78189

Michel Vuijlsteke

 

De meeste gelovigen zijn inderdaad geen terrorristen maar de meeste (en de gruwelijkste) terrorristen zijn wél gelovigen.

#78191

Neverbeendead Religion

 

De meeste gelovigen zijn inderdaad geen terrorristen maar de meeste (en de gruwelijkste) terrorristen zijn wél gelovigen.

Dat komt omdat de terroristische gelovige van het type soort zoekt soort is ivm zijn bestaande en in het alles volgende almachtige.
Het is dan ook spijtig dat de terroristische gelovige zich op terroristische wijze voorbereidt op het eeuwige vuur dat hij zal krijgen van zijn terroristische soortgenoot die dan wel van het almachtige terroristische type is want als hij even de tijd nam om in woorden te bewijzen dat iedereen zich daar op mag gaan voorbereiden weet hij tenminste dat men hem ernstig mag nemen.

Het is nog steeds niet zo moeilijk om foutjes op de logica uit een tekstje te halen.

#78193

OutlawMike

 

'De meeste gelovigen zijn inderdaad geen terrorristen maar de meeste (en de gruwelijkste) terrorristen zijn wél gelovigen.'

SCHITTEREND staaltje van politiek-correcte waanzin!!!!!!!!!!!!

Test.

Mijn beste Vuijlsteke, kunt u mij een overzicht geven van het aantal vliegtuigkapingen door christelijke terroristen in de voorbije 40 jaar? Hoeveel boeddhistische bomaanslagen hebben er in diezelfde periode plaatsgevonden? Kunt u mij eens een vooraanstaand Hindu terreurnetwerk noemen? Wie is de meest prominente zoroastrische terrorist?

Mensen, me dunkt wachten wij nu allemaal in spanning op Michels antwoord.

#78196

Michel Vuijlsteke

 

Het christendom heeft, wat, zehonderd jaar of zo voorsprong op de Islam? Waarom zouden we ons dan moeten beperken tot de laatste veertig jaar?

Maar 't is waar, natuurlijk: UVF, UDA, IRA en zo in Noord-Ierland, dat was minstens geïnspireerd door de Moslims. Net zoals die vieze moslim in Oklahoma City.

Kach, Kony's LRA: allemaal moslims. Zelfs de gasten van Ananda Marga en de volgelingen van Shoko Asahara zijn moslims. Toch?

Ik geef meteen toe dat als we verder dan veertig jaar terug gaan, er merkelijk minder vliegtuigkapingen zijn. Dat wel, ja.

En zetten we dan ook meteen een boom op over de definities? De ene man zijn terroristische moedjahedien is de andere man zijn moedige "freedom fighter" en zo? De ene man zijn moedige staatje-dat-achtervolgd-wordt-door-de-buurlanden is de andere man zijn legerterrorisme-als-wapen-voerende mogendheid?

#78197

Neverbeendead Religion

 

De meeste gelovigen zijn inderdaad geen terrorristen maar de meeste (en de gruwelijkste) terrorristen zijn wél gelovigen.
Deel 2

In verband met je stelling kan je dus beter een boompje opzetten over de vraag of de gelovige terrorist al bewezen heeft dat de almachtige zoals een paar posts hierboven vermeld geen almachtige terrorist is ( terrorisme is het wapen van de angstzaaier vooraleer die toeslaat, in dit geval met het eeuwige vuur ).
Je was even vergeten dat wie werkelijk gelooft of het bestaan van de almachtige erkent even door dat vraagstuk moet gaan via bewijs vooraleer die de grote jan van het geloof, lees het werkelijke geloof, gaat uithangen. Het helpt als je weet dat het menselijke verstand maar voor een miniem klein deeltje in staat is van zich in te leven in iemand die rekening houdt met de realiteit van het eeuwige vuur al is de wetenschap dat wanneer een mens zijn vinger voor de lol eens in een vlam houdt enkel maar om die voor de omgekeerd evenredige ernst er onmiddelijk terug uit te halen nog steeds een goed geheugensteuntje.

Het antwoord hierop bevat veel meer spanning outlawmike.

#78198

Michel Vuijlsteke

 

Waarmee, beste Michaël, ik hoegenaamd niet wil zeggen dat van alle religieuze terroristen de Islamistische terroristen (voor zover ik dat kan inschatten afgaande op de media) niet in de overgrote meerderheid zouden zijn.

Maar wat die mannen bindt, over alle andere grenzen heen, is hun godsdienst.

Geloven dat er een hiernamaals is waarin men beloond gaat worden of gestraft voor wat men hier en nu doet, zet de deur open voor dergelijke aberraties.

Of het over een half gros maagden gaat in de hemel of "Tuez-les tous, Dieu reconnaîtra les siens," of het uitzicht op een reïncarnatie in een kaste hoger, het komt op hetzelfde neer: het leven van iemand hier en nu op Aarde moet voor godsdienstigen gezien worden als een minuskuul stukje van het hele bestaan van die persoon.

En dus wordt het, uiteindelijk, niets of bijna niets meer waard. Dát is voor mij de perfide keerzijde van de weddenschap van Pascal.

#78199

Neverbeendead Religion

 

Dieu reconnaîtra les siens et les siens qui tuent herkennen zichzelf nog steeds constant from day 1 met de omgekeerd evenredige ernst van de vinger uit een paar posts hierboven.
Zo wilde michel het vervolledigen met zijn of het nu over dit of dat gaat filosofie en omdat ik het house of pain had vermeld in #78184 een plaat voor met de hoofdtelefoon over het in the house for sure zijn en nog meer dat michel momenteel nog niet kan vatten.
http://www.deezer.com/track...

#78200

Neverbeendead Religion

 

En zo is de weddenschap van pascal een instrument van de atheisten om aan te tonen hoe achterlijk ze zijn.

De werkelijke weddenschap van pascal over het religieuze rekening houden met gaat immers als volgt:
En als de almachtige wel bestaat en als deze in de toekomst een terroristische almachtige blijkt te zijn die iedereen trakteert op het eeuwige vuur is het beste scenario in die omstandigheid nu de betrachting van dat te ontkennen tot het moment dat dit niet meer mogelijk is terwijl men daarin ook nog wat rekening houdt met de realiteit van the good big boss tegenover no big boss at all.

Het is een mogelijk onderdeel van een almachtige want een almachtige heeft almachtig vrij spel of de vrijheid om de redder of vernietiger van de mensheid te zijn. Voorbeelden te over in de menselijke geschiedenis over redders en vernietigers van anderen in hun naar eigen mening van dat moment vrije keuze.
Zo zijn er die geen vlieg kwaad doen en omgekeerd.

Dat is dan de definitie van de gelovige zonder bewijs van goed gedrag aangaande the big boss.
Of hoe een gelovige die eens zin heeft om de terrorist te spelen zich eerst wat zoet wenst te houden met zijn andere en meer geliefde soortgelijke spel zijnde de vraag hoe graag the big boss in de toekomst zin heeft om de terrorist te spelen met big boss middelen ter beschikking.

Of hoe gelovige terroristen in werkelijkheid atheisten zijn die geen almacht erkennen als bestaand en dat komt omdat ze zo genoemd worden door hun collega atheisten zonder religieuze praat die hun superieure levensovertuiging en standaard graag bevestigd zien tegenover gelovigen of diegenen die verschillend zijn via hun boodschap dat ze betere mensen zouden zijn indien ze ook atheisten worden.
Een beter mens worden door iets te worden wat men al is.
Dat is een goeie, bel ons op als je nog zo'n goeie kent.

Hoe is dat dan ontstaan? Bij 1 mens, 1 leugenaar die zoveel macht had dat hij uitbreiding vond via het fenomeen waarbij atheisten liever collaboreren dan de beloofde folter te ondergaan indien men weigert. Je kan als atheist met gelovige praat die voor je vergelijkbare almacht moet doorgaan een atheist laten vertellen dat hij god gezien heeft in het witte licht als je van professionele maffia makelij bent.
En niet vergeten dat de wereld van nu bevolkt met atheisten die het geloof verkondigen dit doen omdat ze lid zijn van historische grote organisaties die rijkdom vergaarden op de rug van de armen met de boodschap dat de armen beter laten begaan dan het op te nemen tegen hun 'almachtige' organisatie van atheisten die na hun dood en éénmalige leven allesbehalve vindbaar zullen zijn om op het matje van de almachtige geroepen te worden.

Zo onderschatten de atheisten ook nog steeds teksten van muzieknummers.
http://www.deezer.com/track...