Sitedeals15 Released

Het bedrijfje Sitedeals heeft een wedstrijd gelanceerd.


De eigenaar van de website die er op Google in slaagt om op 1 april op de eerste plaats te staan voor de zoekterm Sitedeals15 Released krijgt een iPod Shuffle. De deelnemers aan deze wedstrijd worden aangespoord om alle truken van de foor toe te passen om een zo hoog mogelijke plaats tussen de zoekresultaten te bekomen. In het vakwereldje heet deze discipline Search Engine Optimization of SEO.

BVLG op zijn weblog, 27 februari 2006
[Gerelateerd: webmaster forum, startpagina - BJ ]

UPDATE 20 MAART 2006
Nadat LVB.net aanvankelijk doorgestoten was naar de vijfde , de vierde en zelfs kortstondig de tweede plaats in de Sitedeals15 Released-competitie, zijn we intussen gezakt naar een elfde plaats. Bart van Netlash, die via dagelijkse blogposts over het onderwerp hoopte te scoren, is gezakt naar de negentiende plaats.

Wat kunnen we daaruit leren? Dagelijks posten over Sitedeals15 Released helpt om de crawler frequenter te laten langskomen, maar niet om een hoge ranking te verkrijgen. En het verzamelen van inkomende links (mijn strategie) is ook niet alleenzaligmakend. Pascal Vanhecke (momenteel de nummer 1) en Bart Noppen (nummer 2) bewijzen met hun goede score dat ook de content zelf van enorm belang is. Geen superkort artikeltje, maar een uitgebreide tekst met een hoge densiteit van relevante en gerelateerde keywords.

Afwachten of deze update iets verandert aan mijn ranking voor de term "Sitedeals15 Released".

UPDATE BIS: Pascal Vanhecke staat bij mij op 1, ook in Google.nl, maar mijn browser staat ingesteld op Engelse taal. Bij het verifiëren in een andere browser met Nederlands als taal, blijkt de rangschikking helemaal anders, en sta ik op nummer 3, na sitedeals15.startplezier.nl en percept.be .

Reacties

#18212

Aphilion

 

dag luc,
de beste tactiek is me niet helemaal duidelijk; moeten we ons daarbij richten op wat Google als relevantienorm stelt voor bvb België en de rest van het Westen of gaat het eerder om wat in China algemeen als relevant wordt beschouwd ?

#18241

LVB

 

LVB.net staat momenteel in vijfde positie voor de sitedeals15 released wedstrijd.

#18389

LVB

 

Voor alle zekerheid geef ik hier de link waarmee de rangschikking van de Sitedeals15 Released wedstrijd kan nagekeken worden: http://www.google.nl/search...

#18909

Pascal Van Hecke

 

Inderdaad nooit eerste gestaan, enkel op de Engelstalige versies van Google - maar dat is ook niet zo moeilijk aangezien ik zowat de enige was met content (deels) in het Engels en backlinks van (vooral) Engelstalige pagina's...

Ik denk overigens dat content helemaal niet zo belangrijk is, wel de taal (van de content van en van de pagina's met backlinks) en de pagerank van zowel de pagina zelf als de pagina's met backlinks. Maar dat laatste weet jij allicht allemaal maar al te goed :-)

Mijn eigen samenvatting op:
http://pascal.vanhecke.info...

#33920

bram

 

Ik vind deze wedstrijd geweldig, ik kom ze overal tegen :)
Succes!
mvg
http://www.e-investering.com

#53202

dennis

 

goed gedaan, en veel succes.

Mvg dennis
http://www.dirzoeken.nl