Eurovisiesongfestival

Nee, ik heb niet gekeken en niet geluisterd, maar afgaand op de foto's van de winnaars van 20 jaar geleden, 10 jaar geleden en dit jaar, gaat het er toch niet echt op vooruit...
Reacties

#20630

Outlaw Mike

 

Nou, ik vind ze toch nog altijd beter dan Kate Ryan. Wat wil je, ik stem VB.

#20635

Mike Reys

 

Da's geen foto van '86 hé. Sandraake was toen niet eens quize ans

#20636

Peter Fleming

 

in het echt schijnen de Finnen er nog lelijker uit te zien

je vraagt je af waarvoor die hele kleedpartij dan wel nodig was :-)

#20643

Briggs

 

Op vlak van uiterlijk kan men niet zeggen dat de situatie slechter geworden is...op muzikaal vlak ook niet want Lordi is beter dan dat andere gejank. Kate Ryan haar liedje was toch niet goed genoeg; hoewel het wel verdiende om in de finale te geraken...maar nergens rond plaats 1 of 3.

#20644

Nicolas Raemdonck

 

Luc, op the Brussels Journal koppel je die weirdo"s aan de EU. Eurosongfestival heeft echter niets te maken met de EU.

#20648

LVB

 

@Nicolas: Tongue in cheek, rubriek "Odds and Ends". Beiden (Eurovisie en de EU) hebben te maken met Europa, en "State of the Union" is een geijkte term in de VS.

#20649

LVB

 

@Nicolas: en stel dat het songfestival wél iets te maken had met de EU, denk je dan echt dat het verband tussen het uiterlijk van de winnaars en de politieke toestand als een ernstige politieke analyse bedoeld is?

#20650

Nicolas Raemdonck

 

Ja, Luc. Dat had ik door maar ik wilde even gewoon op iets wijzen.

#20651

Nicolas Raemdonck

 

Neen, Luc maar je weet al te goed als ik dat humour een prachtig propagandamiddel is. Vanuit een leuke grap tracht men heel wat te verwezenlijken. Neem, bijvoorbeeld het afbeelden van Bush als "aap" zoals een stel linkse apen doet. Is dat een politieke analyse? Neen, maar het heeft wel effecten op politiek vlak.

Ik zal maar iets aantonen: een sterk Amerikaanse gelovige ziet dat artikel en denkt: kijk de Europese Unie is eigenlijk een satanistische instelling aan het worden. (zoals de Grieken denken)

#20653

LVB

 

Satanisme? Dat had ik er niet direct in gezien. Maar de ultieme, opzettelijk nagestreefde monsterachtige provocerende lelijkheid, dat zie ik er wel in. Wie dat naar de top stuurt en er een uithangbord van zijn continent van maakt, of het als een levend bewijs gebruikt van "kijk eens hoe tolerant wij zijn" (zo staat het letterlijk in sommige persartikels), moet er ook de andere consequenties bij nemen.

#20655

Zeveraar

 

Ach, 't is toch mooi dat uitgerekend de meest gewaagde act het haalt i.p.v. de meest voorspelbare. Ik zou dus eerder van progressie spreken. Hopelijk is het tijdperk van risicoloze en ijsgladde troep nu voorbij... Dat vermeende satanisme blijkt trouwens een roddel. Halelujah!

#20656

Rick

 

Verhostadt is de trendsetter geweest. Als je ziet hoe die in twintig jaar tijd veranderd is!

#20657

Peter Fleming

 

ik geloof dat het groepslid uiterst rechts praktisch geen schmink en poeder op zijn gezicht heeft gedaan :-)

#20658

Kurt

 

@Nicolas Raemdonck
Eurovisiesongfestival niets te maken met de Europese Unie? http://www.telegraaf.nl/bin...

#20660

Nicolas Raemdonck

 

Aan Kurt: organisatorisch dus niets, hé. Er zijn altijd wel mensen die overal verbanden leggen.

#20661

LVB

 

@Nicolas: "organisatorisch"? De uitslag heeft weinig met de organisatie te maken.

De uitslag is een weerspiegeling van de tijdsgeest, van tijdelijke trends. De bevolking kan meestemmen. Er is onmiskenbaar een verweving en wederzijdse beïnvloeding tussen modetrends, tijdsgeest, optimisme/pessimisme bij de bevolking, politieke evoluties, enz. Maar de precieze mate van verweving valt inderdaad moeilijk exact te determineren.

#20662

Willy

 

Waarom willen wij altijd maar iedereen de les spellen ? Bij USA -presidentsverkiezingen weten wij best wie de wereld mag besturen, kiezen die stomme amerikanen toch wel voor Bush zeker. Wij kennen de ideale man om europa te besturen, maar alweer die stomme europeanen die een portugees kiezen. De EU-grondwet liefst zonder volksraadpleging. Kiezen die mafkezen toch wel voor de vuilbakken. En nu dat eurosonglied. Opnieuw zijn de europeanen te stom om te weten wat goed voor hen is, verruimend, puur cultuur. Ze maken ronduit een racistische keuze, niet met een kniezwengel maar met een tongrol. Wat zijn wij, belgen, toch voortrekkers en modelstaters...

#20665

LVB

 

@Willy: "racistische keuze"? Oei, en ik die dacht dat mijn gebrek aan waardering voor Lordi zou uitgelegd worden als onbegrip voor de multicultuur... De leden van Lordi spreiden nochtans onmiskenbaar een grote diversiteit ten toon...

#20667

Rick

 

@ Willy:

Volledig akkoord.
Ook met Luc trouwens, daar waar hij stelt dat het een weerspiegeling is van de tijdsgeest.

Daar waar wij Belgen (zeg maar Vlamingen...) vroeger onze bek hielden, goed bewust van ons klein soortelijk gewicht, konden we toch meespelen door onze werklust en schranderheid. A la Zwitserland, eigenlijk.

De laatste decennia echter hebben we een grote bek gekregen. We hebben ons universeel (dus zelfs op exoplaneten) competent verklaard voor wat betreft oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid, we hebben ongezouten onze mening gegeven over de stomme Amerikaanse kiezer die een oen als president verkozen heeft, we gingen zelfs Rumsfeld in de boeien slaan, we beledigden buitenlandse minister-presidenten (Nl) en kozen resoluut kamp tegen die ultra-rechtse Berlusconi, de mediamagnaat (alsof onze Van Thillo er geen is...), we kroonden unilateraal Brussel tot hoofdstad van de EU, we verdroegen niet eens dat de CIA onze luchthavens zouden aandoen en stelden ons maatschappijmodel als voorbeeld voor de hele wereld.

Zo ook met die freule, Kate Ryan, klakse op en vooral modieus heuptasje van Louis Vuitton in de aanslag. En maar kwelen. En wij maar uit onze nek kletsen dat het meiske Eurosong gaat winnen. En onze cultuurminister geilend er achter aan.

Alsof wij enige voeling hebben met de pop- en rockwereld. Alsof Clouseau, die moeiteloos sportpaleizen vult, enig internationaal succes weggelegd is. Ons Lottieke, de schone jongen, die buiten onze landsgrenzen en bij Duitse billenkletsers geen voet aan de grond krijgt.

Wij hebben nooit vedetten gehad, zoals andere 'kleine' (muziek)landen er voortgebracht hebben. Geen ABBA, geen Aha!, geen Iglesias, geen U2, geen Schocking Blue, geen Demis Roussos etc.
Maar, onder de kerktoren van Tessenderlo weten we het allemaal zoveel beter.

Kwaliteit maakt carrière. Daar zorgen de vraag en het aanbod, én de muziekindustrie wel voor.

#20672

Briggs

 

Zou Lordi Extreem Rechtse Goths zijn?

#20673

Nicolas Raemdonck

 

Lordi is geen product van de tijdsgeest hoor. In tegenstelling wat velen denken kreeg Lordi veel stemmen van de Scandinavische landen, juist omwille van het feit dat het een buurland is. Daarnaast waren in andere landen de stemmen voor Lordi meestal gemiddelden en geen hoge punten.

En bovendien is de reden dat dat stel pipo's won te wijten aan het feit dat ze er juist uitsprongen. De meesten van die liedjes die ik hoorden trokken zeer sterk op elkaar, allemaal van die typische eurosong gejammer. Daarin kan je echt geen voorkeur in krijgen of die allemaal onthouden, tenzij er eentje uitspringt en dat waren die Lordi's.

Dat dit een uiting van de tijdsgeest is, is absurd. Nog niet lang geleden won die Ruslana en de Belgen wonnen bijna ook met een rustig (en apart nummer) van de folkband. Die twee laatste lijken me niet echt een uiting van een sombere tijd te zijn.

Kijk, ik vind eerder gezegd het feit dat iedereen zich hier zit rot te analyseren en de halve pessimist uit te hangen op basis van een iets futiel als eurosong meer een uiting van deze tijd, dan de overwinning van Lordi op zich.

#20674

LVB

 

@Nicolas: Over de tijdsgeest: misschien is het "nationalistisch stemmen" op zich ook al een uiting van de tijdsgeest. Ik heb bewust bij de foto's hierboven geen namen van landen gezet. Dat er gestemd wordt, niet op basis van de kwaliteit van een lied, maar op basis van land-aanhorigheid, is op zich al veelzeggend. En dat zegt ook iets over de State of the Union.

#20675

Nicolas Raemdonck

 

Nationalistisch stemmen is zo oud als de zee diep is.
In West-Europa kom je dat echter veel minder tegen.

#20681

Ayatola Hombre

 

@Rick:
Lotti enkel in Europa? Dat zijn groffe leugens: Ik heb hem enkele jaren geleden zien kwelen tijdens een uurlange concertuitzending op PBS, de niet-commerciele Amerikaanse publieke TV zender. (Hetgeen niet wil zeggen dat ik er uur lang naar heb zitten kijken!)

@Lordi:
Ik vind prachtig dat die mannen gewonnen hebben en heb er deze ochtend met mijn Europese *en* Amerikaanse collega's al veel plezier aan beleefd. Wat een idee om hier de pret te bederven met hoogdravende politieke theorien...

Tom

#20684

Jöe

 

Het beste van de avond was Paul De Leeuw, die de hollandse jurypunten mocht afkondigen. Zelden zo gelachen, hoe die het ganse zootje te kakken zette. Weet er iemand toevallig of het videoclipje hiervan ergens te vinden is?

PS: het beste liedje kwam natuurlijk van Litouwen. Mooi hoe ze Dréke Vermeulen zijn tanden lieten knarsen!

#20687

Jöe

 

Ik heb er nu geen tijd voor, maar als je de punten zou "wegfilteren" die landen zogezegd automatisch aan mekaar geven (de balkanlanden, de baltics, de russisch sprekende landen, de scandinavische landen), je krijgt toch een gans andere uitslag. Verder vindt ik het SMSen als stemmethode wel obsceen: het is niet representatief, het brengt de organisatie en de telecomoperatoren pakken geld op. Verder vraag ik me - als leek terzake - af of je met website-verstuurde SMSjes geen vervalsing kan plegen... misschien niet voor deze telefoonnummers... Graag de mening van een specialist!

#20692

Tom DN

 

De beste commentaar was te horen op de BBC. Sir Terry Wogan zijn commentaar over Paul de Leeuw begon goed maar na het telefoonnummer en de soixante-neuf commentaar van de presentator was hij in alle staten. De presentatie was barslecht. Eens goed gelachen met die hele pantomine die Eurosong is en dan overgeschakeld naar de Seeger Session van Bruce Springsteen op BBC4.

#20695

Olav

 

Komaan zeg, ik heb me nog nooit zo geamuseerd met Eurosong als zaterdag. Ik zapte in bij het voorlaatste nummer en kon de show die voor de puntentelling kwam nog volgen - niet mis.
Daarna kwam die onvergetelijke finale waarbij het al vanaf het begin duidelijk was dat finland een favoriet was. Ze hadden duidelijk gekozen voor een imago van een karikatuur van gans die liedjeswedstrijd, en ze hebben dan ook verdiend gewonnen. Persoonlijk denk ik dat degenen die voor hen stemden zich heel goed bewust waren van de ironie.
De max !!!

#20696

Outlaw Mike

 

....wonnen bijna ook met een rustig (en apart nummer) van de folkband...

Jezus Maria en Jozef! Die klodderhonden van Salami Salama Aleikum??? Die waar ze net op tijd die extreem rechtse uitgefilterd hadden? Nu valt mijnen euro. DAAROM waren ze nr. 2!

#20698

Rick

 

@ Nicolas Raemdonck:

"Nationalistisch stemmen is zo oud als de zee diep is.
In West-Europa kom je dat echter veel minder tegen."

Stemmen van het VB tellen......

@ Jöe:

" Ik heb er nu geen tijd voor, maar als je de punten zou "wegfilteren" die landen zogezegd automatisch aan mekaar geven (de balkanlanden, de baltics, de russisch sprekende landen, de scandinavische landen), je krijgt toch een gans andere uitslag. "

Waarom zou je de punten van bepaalde EU-landen moeten wegfilteren?
Leve het Europa der Volkeren..... Zo zie je maar hoe "europees" de nieuwe lidstaten denken...
@ Ayatola Hombre:

"Lotti enkel in Europa? Dat zijn groffe leugens: Ik heb hem enkele jaren geleden zien kwelen tijdens een uurlange concertuitzending op PBS, de niet-commerciele Amerikaanse publieke TV zender."

So what???

Vergelijk Lottieke's bekendheid met deze van de echte wereldsterren.
Vergelijk het aantal verkochte CD's.
Vergelijk de charts.

#20699

Neverbeendead Religion

 

Lordi is een band die verdergaat op het succes van het duitse rammstein al zeggen ze zelf dat ze zich op kiss baseren maar dat is meer op basis van het uiterlijk.
Een hard rock band met een keyboard voor een moderne bijmelodie rond het nummer waar dat vroeger meer klassieke strijkers of gewone piano waren. En rammstein gaat dan weer verder op faith no more en telkens zie je dat er meer aandacht wordt besteed aan een eindproduct met veel decibels dan aan een eindproduct met veel decibels en een compositie en dan wordt het bij wijze van spreken meestal te sloganesk of bij wijze van spreken enkel luisteren naar de fabrieksmachine die om de second een gat in een metalen staaf slaat. Van de mensen die daar dan werken weet je dat dat niet exact hun dagdagelijkse muziekhit is.
Dan moet je muzikaal zeer getalenteerd zijn om zuivere primitieve metal aantrekkelijk te kunnen maken in het genre voor de fans.
Ministry ( http://www.tienen.be/showpa... ) is zo een voorbeeld en hier een online clip ( https://www.youtube.com/watc... ). Niet geschikt voor mensen die lordi al te luid en of te shokkerend vonden.
Bij rammstein is dat dan de muzikale bedoeling en bij hen werkt dat terwijl bij lordi het meer om de gimmick te doen is in de muzikale wereld die wat betreft de muzikale wereld bijna uitgecomponeerd is.
Als belgie toch moest beslissen van eenzelfde categorie op te sturen moeten ze het vroegere channel zero maar eens contacteren. En als sergio wil gaan moet hij eerst eens call on me ( http://user.online.be/~ndev... ) van channel zero (http://nl.wikipedia.org/wik...) live op de televisie brengen. Dan kan sergio bij belgie al eens polsen met het genre. Sergio: Ik zong op tv dat ze on me aan het callen waren en effectief, de belgische bevolking heeft op mij gestemd of on me gecalled om te gaan met dat type genre.
Tenzij men dan toch ook liever als een gimmick wil gaan in dat geval.
En ik? Ik ben weer eens bound for the floor ( https://www.youtube.com/watc... ).
Goede clip nog steeds vind ik en sergio zou graag naar het eurosongfestival gaan en dan waarschijnlijk met wat echte rock en dan kan de barbiepoppenspeler zich eens afvragen of de kinderen daar wel van gediend zijn die meekijken in het grote europa en dan is dat nog steeds een deeltje dat hij dan als verrassende andersbrenger maar eens moet afwegen tegenover dat andere grotere mainstream deel.

#20702

koen

 

jongens, jongens, al die commentaar over intriges en manipulatie via netwerking en buurlanden ... ik heb vanmorgen tien minuten nodig gehad om mijn kleine van zeven terug te overtuigen dat de Finnen de wedstrijd eerlijk gewonnen hebben én dus de beste waren volgens de meeste mensen die meestemden ...

over slechte verliezers gesproken ...

zou dat het effect zijn, zou er een link zijn, met het minimaliseren van 16 verkiezingsoverwinningen op rij ? is dit het effect van 50 jaar BRT betweterij ?

#20707

dof

 

Ben ik de enige die Lordi veels te commercieel vindt?

#20709

Briggs

 

dof: ja

#20731

ja

 

@dof / @briggs: wat is de definitie van het C-woord ?

Uiteraard zijn ze dat, net als de sekspistolen dat waren ! Alleen vermoed ik dat (de stem van) deze Suomi-sprekers er langer gaat/n van genieten. Bovendien is hun veldwegje al platgetreden.

#20735

dof

 

"Commercieel" is wat je een succesvolle groep kan verwijten als je echt niks anders kan vinden.

#20741

Briggs

 

Commercieel...usual maintstream gezeur van muziek dat enkel werkt dankzij reclame & zich blootgeven. Merk ook op dat ik een letterlijk antwoord gaf op Dof zijn vraag.

#20744

ivanhoe

 

@ Joë

filmpje is ergens te vinden op yourtube dacht ik, staat in ieder geval ook gelinkt ergens op zattevrienden.be

#20746

Jöe

 

@ ivanhoe: bedankt!

@ ja: je gaat toch Lordi niet met de Sex Pistols vergelijken??? De Pistols waren pas vernieuwend, een verfrissende schop tegen het achterste van Yes, ELP, Genesis an andere Gentle Giants. Daar hadden we lang op moeten wachten. OK, Malcolm McL was een commerciële charlatan, maar de Beatles hun manager en Colonel Parker waren dat zeker ook.
Lordi is de kabouter-Plop versie van "Kiss meets Slipknot". Zoals je zegt op een platgetreden paadje. Leuk voor een keer op het songfestival, meer niet. Volgend jaar zijn ze wellicht vergeten, en hun CD in de uitverkoopbakken.

#20749

Karl

 

@Neverbeended

Als je dan maar weet dat Ministry eigenlijk Ministry 'Psalm 69' is geworden omdat het Belgische Front 242 ooit in hun voorprogramma speelde in de VS, en het voorprogramma eigenlijk harder was dan de hoofdact. De platen ervoor tonen mooi de evolutie.

Ik denk niet dat België beschaamd moet zijn over zijn muziek. Er zijn maar weinig landen waar er zoveel geëxperimenteerd is geweest met allerhande stijlen. Maar zoals dat meestal gaat in dit landje, weet de collectieve belg (lees: media) dat niet te appreciëren. En ik keer terug naar Front 242: zowat elke paar jaar doen die mannen een wereldtournee en spelen ze bv. 30-40 optredens in de VS, die allen zo goed als uitverkocht zijn. Nee, daar heeft de VRT/VTM geen oren naar. Maar als de Stubru gehypete Deus naar de VS gaat en voor 2 schapen en een familie ganzen mag spelen, is dat nieuws.

Voor mij mogen ze eens Dirk Ivens sturen naar Eurosong, met Sonar: http://www.myspace.com/dirk...

#20750

Karl

 

@Neverbeended

Als je dan maar weet dat Ministry eigenlijk Ministry 'Psalm 69' is geworden omdat het Belgische Front 242 ooit in hun voorprogramma speelde in de VS, en het voorprogramma eigenlijk harder was dan de hoofdact. De platen ervoor tonen mooi de evolutie.

Ik denk niet dat België beschaamd moet zijn over zijn muziek. Er zijn maar weinig landen waar er zoveel geëxperimenteerd is geweest met allerhande stijlen. Maar zoals dat meestal gaat in dit landje, weet de collectieve belg (lees: media) dat niet te appreciëren. En ik keer terug naar Front 242: zowat elke paar jaar doen die mannen een wereldtournee en spelen ze bv. 30-40 optredens in de VS, die allen zo goed als uitverkocht zijn. Nee, daar heeft de VRT/VTM geen oren naar. Maar als de Stubru gehypete Deus naar de VS gaat en voor 2 schapen en een familie ganzen mag spelen, is dat nieuws.

Voor mij mogen ze eens Dirk Ivens sturen naar Eurosong, met Sonar: http://www.myspace.com/dirk...

#20754

Neverbeendead Religion

 

Ik vind front 242 nog altijd meer een band die als voorloper kan doorgaan van nine inch nails die wat mij betreft nog hardere hard rock drive doorheen de industriele synthesizers joegen maar ik ken enkel de hitsingles van front 242 zoals bv headhunter en animal en dan baseer ik me bv op no shuffle van front 242 tegenover head like a hole van nine inch nails. Ik maak dus een veralgeming op basis van een onvoldoende platenkennis maar meestal heb ik daar wel gelijk in.
Maurice van pragha khan vertelt ook graag dat hij aan de basis ligt van het bekend geworden the prodigy in de jaren negentig. Uiteindelijk was hij maar een keyboard experimentalist die wat harde flarden muziek snel aan elkaar kon plakken waarbij het van de hak op de tak springen een verrassingseffect gaf. Maar monotoon laten opvolgen door ander monotoon is nog niet de definitie van gevarieerd om dan zelfs te kunnen gewagen van de meer gevarieerde basis. Na dat geexperimenteer is hij dan zelf melodie in pragha khan beginnen te steken maar die muziek is niet zo hard als bij the prodigy alhoewel hij het genre perfect bemeesterd in de zachtere stijl. Front 242 kan dan wel stellen dat ze mee aan de basis liggen van de al wat hardere industriele synthesizer muziek met sequencers waarin toch nog aandacht werd gegeven aan een melodie in de muziek. Als je front 242 zeer hard zet heb je harde muziek op de diepe en lange lage tonen van de synthesizers maar de melodie komt nog meer uit de lagere school in vergelijking met andere bands. Je kan thuis gemakkelijk met wat software op een laptop zelf een commerciele hit in elkaar steken en dan noemt men dat doorzichtig maar als diezelfde in 5 minuten gemaakte muziek dan harde flarden muziek bevat noemt men dat te gemakkelijk grensverleggende alternatieve muziek waarvan de opvolgers enkel maar een zwakke exponent van zijn. Vergelijkbaar met een vlaamse accoustische gitaarband die op de televisie eens zei dat met de nieuwe teams die met hun nieuwe apparatuur voor de klankbewerking zorgen op optredens, ze ook al als metallica kunnen klinken zonder enige moeite. Ze zeiden er dan wel niet bij dat het talent dat je moet hebben om voor metallica te kunnen doorgaan niet afhangt van het even hard of zelfs harder kunnen spelen vanwege een eigen team dat net iets nieuws doet met de klank.
Het is ook geweten dat sommige bands die zichzelf op hun hoogtepunt beschouwen en vooruitkijken naar hun retour hun voorprogramma van meer klank voorzien om ze een plaats te gunnen op hun komende beurt als hoofdprogramma.

God part 2 van U2 is een vrij unieke plaat op het vlak van klank. Als je thuis een muziekinstallatie hebt die je zeer luid kan doen spelen zal je met dat nummer gemakkelijker voorwerpen kunnen doen vallen in de kamer dan met hardcore techno platen zoals bv de amsterdamse gabberplaten die bekend staan om de zware beats in het zeer snelle tempo. En die plaat is dan maar een gewone rock plaat met drums en gitaar en bas.
De hardheid van een nummer hangt meer af van de persoonlijke ervaring van de hoeveelheid agressie die je in de muziek ervaart alsook de hoeveelheid agressie die je in de muzikanten ervaart en in hoeverre je er van uitgaat dat die agressie niet gespeeld is maar op basis van de situaties in het mensenleven die in het nummer worden opgeroepen waarin de mens agressief wordt in de wereld waarin de ene zegt dat zijn of haar kookpunt wat hoger ligt dan bij anderen. Een jood kan in zijn muziek bv een situatie oproepen waarin een uitvoerende macht stelt dat hij eens een gaskamer van binnen moet gaan checken in volle actie binnen onafzienbare tijd en dat is in dat geval dan een muzikale bewerking van een les uit de geschiedenis. Er zijn er die dat af en toe via de muziek uit hun systeem moeten halen op die manier omdat dat datzelfde vak in combinatie met het hedendaagse nieuws niet kan aantonen dat de geschiedenis zichzelf niet meer gaat herhalen vanf het begin van de mensheid.

Zelf ben ik dan iemand die voor de ervaring van de hardste of agressiefste muziek gaat in combinatie met de zachtste of vredelievendste ( Zip-a-Dee-Doo-Dah, Zip-a-Dee-Yay My oh my what a wonderful day Mr. bluebird's on my shoulder & I could have lied I'm such a fool My eyes could never never keep their cool Showed her and i told her how She struck me but i'm fucked up now ) terwijl ik dan mijn eigen mening van de middenmotor minder beluister alhoewel daar ook geniale muziek in zit zoals bv lonely van pragha kahn.
Maar dat is mijn eigen mening en smaak van muziek en daar hoeven anderen dan niet hun eigen mening en smaak van te maken. De middenmotor zal officieel altijd de mainstraim blijven, de andere in het geval van verandering hooguit de onofficiele.

#20758

Midas

 

Ik ben content met die 'Finse Vikings'.
Mijne bompa zou zeggen: ze zijn schoon van lelijkzijn!
En ik vond de steken van die VRT-trut bij het punten geven (hoe heet ze ook weer?) totaal ongepast. Slechte verliezers, maar het was voor binnenlands politiek gebruik, zoals alles op die gesubsidiëerde regimezender: de cultuurminister moest wat uit de wind worden gezet.
Als Groot-Nederlander heb ik naar die andere binnenlandse zender gekeken met Paul De Leeuw die weer eens in topvorm was.

Dat was lachen.
Ja... die Finnen... laat dat circus ook maar eens vanuit Helsinki komen. Die hebben daar tenminste geld voor!
Goed dat België er voortijdig uit lag. Het zou wel eens kunnen dat wij volgend jaar verstek zullen moeten laten gaan... zoals Servië&Montenegro moesten passen.

#20759

New Statesman

 

'En ik keer terug naar Front 242: zowat elke paar jaar doen die mannen een wereldtournee en spelen ze bv. 30-40 optredens in de VS, die allen zo goed als uitverkocht zijn. Nee, daar heeft de VRT/VTM geen oren naar. Maar als de Stubru gehypete Deus naar de VS gaat en voor 2 schapen en een familie ganzen mag spelen, is dat nieuws.'

Inderdaad, doet me denken aan de cover van de Focus Knack van een paar maanden terug. De auteur schoot bijna z'n broek vol en titelde 'dEUS de eerste Belgische supergroep!'. Euhm, OK.
Front 242 speelde 20 jaar geleden al wel internationaal (en niet alleen in de Benelux en Frankrijk)voor volle zalen, toerde in het voorprogramma van Depeche Mode en heeft nog steeds een gigantische cultaanhang. Getuige ook de dubbelconcerten in de AB. Maar nee, gemakshalve loopt de verenigde pers dan maar kwijlend achter een bende arty farty poseurs met anderhalve geslaagde CD aan. Die uiteraard tot het 'juiste' politieke kamp behoren. Misschien dat die parachutes en commanda-outfits van weleer onze bohemien-journalisten toch wat te rechts leken, wie weet?

#20768

Neverbeendead Religion

 

Als je het over de outfits van front 242 gaat hebben kan men misschien beter nog een x aantal jaren wachten totdat ze het hoogste militaire uniform dragen met alle militaire onderscheidingen er op zoals een purple heart.
Waarmee ik maar wil zeggen dat de fake van dat type outfits al wel bekend genoeg is alhoewel dat niet betekent dat zo een outfit geen waardevolle betekenis kan hebben voor dat type muzikanten.

Kiezen tussen dEUS en front 242 is een persoonlijke aangelegenheid die je vanwege het alternatieve karakter van beide bands beter niet laat afhangen van de gemeten populariteit.

Front 242 heeft dan betere amerikaanse concertcijfers terwijl tom barman vrij makkelijk een amerikaanse acteur kan strikken voor een verschijning in zijn videoclips en als je naar de bevriende amerikaanse bands kijkt op de myspace van dEUS is die ook al goed gevuld. dEUS heeft een zeer goede reputatie opgebouwd bij de buitenlandse alternatieve acts waarmee ze samen hebben gespeeld op de grote europese festivals.

Waarom dEUS door een deel als arty farty poseurs worden omschreven zal wel iets met hun muziek en hun teksten en de manier waarop ze gekend zijn in de media te maken hebben.

Op muzikaal vlak zou je kunnen stellen dat ze europese rock maken die tegenover de amerikaanse staat.
En de meesten zijn opgegroeid met de rechttoe rechtaan amerikaanse rock die later in de jaren negentig te horen was in bv 100% van sonic youth.
Terwijl europese rock meer een moeilijkere stijl muziek maakt, hogere gitaartonen, gecompresseerde gitaarpartijen, gemixt met allerhande muziek die je vroeger in de live jazz cafes kon horen met instrumenten zoals bv de contrabas, piano, trompet en de jazz drumset.
Dit terwijl dEUS er dan nog een vioolspeler bij heeft.
En dan is europa toch nog steeds toonaangevend in dat genre omdat in amerika bv een jaren tachtig band als twisted sister zich meer amuseerde met een gevonden gimmick dan met het maken van muziek.

Je moet het een band als dEUS dan tenminste nageven op muzikaal vlak dat ze zich meer wilden amuseren met het maken van muziek dan met een gevonden gimmick als aansluiting op een band als bv. twisted sister en daar zijn ze ook in geslaagd. Een beetje zoals ama'deus', stierf arm terwijl later zijn muziek veel meer gespeeld zou worden dan zijn toenmalige concurrent die toen wist dat hij de onsterfelijke muziek aan het componeren was terwijl dat naar het schijnt zijn jaloezie was die aan het praten was, maar wel zo groot dat hij er amadeus aan liet kapot gaan.

Op het vlak van hun teksten beschouw ik ze dan als diegenen die in de tijd van de vlakke aarde zouden verkondigen dat de aarde rond is. De arty farties van die tijd. En dan ben je momenteel natuurlijk nog altijd in staat van het omgekeerd te bekijken.

En dan vind ik ook dat je dat allemaal kan zien en horen uit hun mediaverschijningen en hier en daar slaan ze de bal daar dan al eens mis maar dat wisten ze dan al gevoelsmatig en verstandelijk en die pikken ze dan weer op ( bv god i'm such a fool uit morticiachair en o my sweet sister dew what have i done uit sister dew)

Front 242 is dan ook een heel ander verhaal.
Misschien komt het er wel op neer dat hun muziek monotoner is met gary newman naar het schijnt de king of monotone alhoewel je dat niet kunt opmaken uit zijn bekendste single are friends electric, hier nog gecoverd door an pierle.

Net zoals een muziekfan het niet aankan om de rest van zijn leven maar naar één single te luisteren dag in dag uit bevestigd de monotone muziek die instelling maar dan in mindere mate terwijl die monotone muziek dan wel een aangename variatie is binnen de persoonlijke instelling van variatie.
In theorie is het dan een evenwaardige muziekstijl maar in de praktijk brengt men er zich dan meestal niet toe zichzelf te profileren als diegene die de grootste fan van het genre is, die jarenlang de bands gevolgd heeft die hun albums daarmee vulden zodat ze in het algemeen op een kleinere schaal beleefd worden.
Daarbij komt dan dat de echte muziekfan zijn verlies kent van zijn goede muziek omdat hij of zij toch maar een oneindige kleine fractie kent van alle muziek die al is gemaakt.
Dit terwijl hij of zij dan meestal een hele dag naar de radio moet luisteren om één nieuwe goede plaat te hebben gehoord.

Recentelijk was dat bij mij dan kids with guns van the gorillaz, een single die al een tijdje uit is en waar ik een foto bij gemaakt had met de zanger van dEUS.

( http://img133.imageshack.us... ).

#20775

karl

 

Misschien moet Neverbeended wel eens een plaat van 242 uit de jaren '90 met een hoofdtelefoon beluisteren. En nog eens, en nog eens, en nog eens.

Elke keer ontdek je nieuwe dingen, die het geheel als een bal doen voortstuiteren en ondanks het 'monotone vakje' waarin dergelijke muziek geduwd wordt, het helemaal niet monotoon maakt, zelfs interessant en heel gevarieerd. Maurice Engelen en de knopjeswizzard van The Prodigy hebben het nog niet nagedaan. Zelfs live gooit Bressanuti nog een bende samples in de ring en gebruikt zelfs stukken gezang waar hij dan mee speelt. De song zelf loopt uiteraard op de sequencer, maar wat hij achter zijn mengtafel presteert, heb ik nog nergens gehoord. Het is als tokkelen op 5 verschillende snaarinstrumenten, maar dan wel met knoppekes... wat meestal moeilijker is. Het is als elektronische Jazz.

Ook de performance: 2 man, een keyboardist en een drummer, en daarmee vullen ze echt een podium, ook op een festival. Ik zag Keith Prodigy met zijn piercings ooit ongeveer alleen rondhuppelen op een festivalpodium en ik vroeg me af wat hij eigenlijk probeerde te bewijzen.

Op het songfestival vond ik trouwens ook dat heel wat acts het podium gewoon niet vulden. De enige die er wat in slaagde, was LT united, door met hun zessen op een rij te gaan staan. Trouwens prachtig nummer, ze hebben waarschijnlijk 'The Manual' van The KLP/JAMS gelezen.

Van de andere kant, zitten we hier appels met peren te bekijken: 242 vs Deus... heel andere stijl muziek. Maar ook heel andere soort propaganda (bewust gekozen woord). Deus maakt deftig gebruik van de media om hun muziek bij het publiek te krijgen, 242 doet dat helemaal niet. Het interesseert hen zelfs niet: what you hear is what you get. (en voor de rest, trek uw plan). Dat wil dus zeggen dat de aanhang er voornamelijk gekomen is vanwege de appreciatie van de muziek en de performance op het podium. Daarom ook dat ze over heel de wereld gesmaakt worden, en door sommigen ook helemaal niet. Zonder compromis.

#20777

ja

 

@joë: best leuke deuntjes, daar niet van, ook de andere muziekjes van MCM. Maar zulke baanbrekende activiteiten zou ik ze ook niet toeschrijven. De kl°tenbroers hebben het nadien nog eens overgedaan met hun bedekgroepje. Zelfs, o wee, de Ramones, blijken achteraf poseurs geweest te zijn. Het geeft natuurlijk niet, want het was een fijne pose ;-) Sigue Sigue Sputnik was dat ook.

Bij de weg: vandaag gezien dat ze hun maskers afgezet hebben. Kan Kerstmis Serpent even adviseren om ze terug op te zetten graag ?

PS: amai, wat ben jij oud !!!

#20779

New Statesman

 

en don't get me wrong...dEUS heeft leuke nummers, maar de manier waarop de pers er blindelings achteraan loopt is bijwijlen pathetisch. Het helpt natuurlijk als je het conglomeraat VRT/De Morgen/Humo achter je hebt staan en elke scheet automtisch door de bevoegde journalist gehyped wordt als een meesterwerk. En uiteraard behoort Barman tot het juiste politieke kamp. Waarmee hij een establishmentfiguur is in de MSM. En ik die dacht dat Rock rebels diende te zijn.
Bij mijn weten heeft 242 nooit dergelijke massale steun gehad van de media en hebben ze het op eigen kracht gedaan.
Ik vergeet nooit hoe een blad als Humo indertijd het bestaan van elektronische muziek compleet negeerde en zelfs belachelijk maakte. Ze bleven maar doorbomen over fossielen als Dylan, Neil Young en meer van hun mei '68 iconen, tot ze zagen dat die rare dansmuziek wel degelijk een blijver was en wel mee op de kar moeten springen, met enkele bespottelijke artikels als gevolg.
All by all heeft 242 hun eigen fanbase gecreerd en dat verdient wel net iets meer respect...

#20781

Jöe

 

@ ja: Wel, geef toe dat de Sex Pistols toch baanbrekender waren dan Lordi :-) OK, hun paadje was wel al wat betreden door oa de Stooges, maar de Pistols ruimden als "juiste band op de juiste plaats op het juiste tijdstip" commerciegewijs baan voor alle andere "punk" groepen zoals Eddy & The Hot Rods, The Clash, the Adverts, etc.. zelfs Graham Parker en de ganse pubscene... en ook de latere "cold wave" bands.
Ikzelf speelde in het pre-pistoltijdperk braaf de rifjes na van de Eagles, CCR en Pink Floyd en waagde me al eens aan iets van Jimi of de in & outtro van Yes' Roundabout, maar dtv de Sex Pistols kreeg ik de itch om zelf met groepjes te beginnen en lol te maken met muziek. Nu, als Lordi dat met jongeren kan doen en ze daarmee van de straat houdt, zoveel te beter :-)
De Bollock Brothers waren eerder een tijdelijke grap, maar dan wel een goeie (vb "The act became real" over Reagan)
De Ramones poseurs? Ja, maar dan wel very OTT, wat dan weer goed was! En wie in de "showbizz", behalve Nick Drake, Peter Green of Syd Barrett was geen poseur? Zeg aub niet Kurt Cobain!
@ New Statesman: ik was zeer opgelucht dat Humo de new-beat ridiculiseerde, want dat was pas een waardeloze luchtbel, maar ik herinner me niet dat zij goede electronische muziek zoals Kraftwerk belachelijk maakten...

#20783

Karl

 

@Joë: New Beat is nog steeds de populaire EBM uitloper. Als Humo dat moest ridiculiseren, zegt dat meer over Humo. Ze schrijven ook steeds met dubbele pen over 242. Dat zegt vooral veel over Humo en diens journalisten.

#20792

Edward

 

filmpje eurovisie punten van paul de leeuw staat hier :

https://www.youtube.com/watc...
Verder ga ik akkoord met wat Karl hier schrijft, maar voor de leken hier : wat neverbeendead... hier allemaal uit zijn botten slaat is ook deze keer totaal niet correct, en niet relevant - zijn we ondertussen gewoon van hem.

Ik vind het fijn als iemand als bv. Eric Jans lange bijdragen schrijft omdat die altijd wel doordacht, onderbouwd én grappig zijn, iets wat je van de bijdragen van nbd niet zeggen kan.

Front 242 zijn ondertussen inderdaad al 25 jaar baanbrekend én toonaangevend. Echt pionierswerk, chapeau. De Deus-hype is natuurlijk ziekmakend ; om het met de Dead Kennedys te zeggen : 'government music' ; muziek in dienst van het systeem, bah.

#20797

Neverbeendead Religion

 

Bijkomend kan je jezelf nog de vraag stellen wat een band als front 242 en dEUS gemeen hebben.
dEUS gaat bijvoorbeeld verder op het animal thema uit het animal nummer van front 242.

Dat kan je opmaken uit de teksten.
( http://www.elyrics.net/read... )
( http://www.lyricsdownload.c... )

De youtube clips:
( https://www.youtube.com/watc... )
( https://www.youtube.com/watc... )

Als je er dan nog headhunter van front 242 bijneemt weet je dat de teksten meer en meer beginnen te passen in het belgische klimaat, de al op voorhand beschreven recente gebeurtenissen en sfeer rond het belgische antwerpen.

De front 242 clip laat nog het atomium zien als aanduiding van het nieuwe belgische thema.
( https://www.youtube.com/watc... )
De tekst met vermelding van het woord genie:
( http://www.lyricsbox.com/24... )

Je moest geen genie zijn om het zien aan te komen, maar als je een van de weinigen bent is het woord dan wel van toepassing.

Het tekstuele verschil zal er dan wel op neerkomen dat de fronters met hun geniale vooruitziende blik zich niet geroepen voelen om eens een bluesnummer te maken waarin de eigen geniale vooruitziendheid niet hoeft stil te staan bij de wetenschap dat men die geniale vooruitziendheid niet kan voorkomen in de realiteit.
Strikt genomen is dat niet noodzakelijk, je hoeft nu eenmaal een bepaald aspect van de realiteit niet in je teksten en je muziek te verwerken terwijl de persoon die je dan bent en waarnaar je je jezelf profileert naar de buitenwereld toe, dan ook onderhevig is aan de consequenties en die zijn op het psychologische vlak onontsnapbaar zodat men zich constant moet bewust zijn van het eigen zwakke punt waar men constant een muur moet rond bouwen waarvan de sterkte moet samenvallen met de eigen geniale blik van vooruitziendheid.

En als de teksten te moeilijk beginnen te worden, mag men dat altijd schrijven hier, hetzelfde geldt nog steeds voor mijn fotos.
( http://img240.imageshack.us... )

Die foto zet ik er nog eens bij vanwege de tekst van 'moon'dance over een muurtje bouwen van ex dEUS bassist en zanger stef kamil carlens bij 'moon'dog jr dat nu zita swoon heet.
( http://www.songmeanings.net... )

En dan nog een simpele afsluiter
De rechttoe rechtaan amerikaanse rock en de europese rock met de moeilijkere componenten om te stileren naar rock.
( https://www.youtube.com/watc... )
( https://www.youtube.com/watc... )

#20805

Karl

 

Hmmm,

Animal is geen 'zuiver' 242 nummer. De tekst is niet door Jean-Luc De Meyer (lead singer) geschreven. Maar je kunt er uiteraard wel achter zoeken waar je zin in hebt. Dat is ook de expliciete bedoeling.

Voor wat betreft Headhunter, dat nummer gaat echt over wat de titel zegt: headhunten, ttz op aggressieve wijze personeel wegsnoepen. Het heeft niks met fysiek geweld te maken. Maar de allegorie is er uiteraard wel. Dat atomium is er louter in gekomen omdat de leden in Brussel wonen. Antoon Corbijn haalde er ook op totaal belachelijke wijze een ei bij, omdat hij zou gedacht hebben dat het nummer 'egghunter' heette, de fronters hielden het ei: het zijn dan ook wel goedlachse eieren!
Maar ook hier weer: zoek erachter waar je zin in hebt.

... ik had ook al het idee gehad een blog te starten met pseudo wetenschappelijke teksten, om dan allerlei onzin naar de massa te spuwen ... de voorraad beschikbare tijd zit me echter tegen ...

#20806

Neverbeendead Religion

 

Een headhunter is een persoon die een betere deal voorstelt om een persoon van bedrijf te doen veranderen of iemand te ontdekken voordat iemand anders het doet zodat de werkgever van de headhunter ook nog meer geld kan verdienen.

Een zo doelgericht persoon dat de wetenschap dat je met geld mensenlevens kan redden moet wijken voor zo een persoon.
De term headhunter komt dan ook van de naam die men aan kannibalen gaf of zeg maar aan alle zwarten zoals paul belien nu ook de hele islam omschrijft.

En moorden op basis van racisme zijn hier nu het onderwerp van de dag.
Ik had het daar voorheen ook al over op mijn weblog.
Uitgebreider bij pdw in comment 9 ( http://pdw.blogspot.com/200... ).

( http://neverbeendeadreligio... )

En om af te sluiten over front 242 en nine inch nails:
In headhunter komt the marks of a genius voor en daarom kan je van head like a hole ( https://www.youtube.com/watc... ) ( http://www.lyricsfreak.com/... )
nog eens naar een comment en de daaropvolgende gaan uit een vorige topic van deze weblog ( http://lvb.net/item/2674#19618 )

#20811

Neverbeendead Religion

 

En dan hier de scene uit de film die met nine inch nails muziek begint om de cirkel af te maken.
Ik heb er wat stukjes uitgeknipt om de scene wat in te korten maar heb de essentie toch laten staan zodat er een fragment trailer van overgebleven is.
Het tweede nummer is oye como va van kinky
( http://vids.myspace.com/ind... )
En ik? Ik weet het ondertussen nog steeds.
Oye como va.

#20818

NeverbeendeadReligion

 

Omdat karl het over de muzikale nuances had in de muziek van het belgische front 242 kan ik dan eens duiden op de muzikale nuance in dat nummer head like a hole van nine inch nails waarvan ik de link naar de videoclip hier al heb gegeven.
Daar komt een passage in waarin ze het geluid van een aapje samplen, duidelijk hoorbaar als je goed oplet.
En dan zou je er van versteld staan hoeveel vele bands nog meer gemeen hebben tekstueel.
Want het aapje is voornamelijk bekend geworden in monkey gone to heaven van the pixies waarvan de tekst nu ook al een thema geworden is in de media waarin men al eens praat over de klimaatsveranderingen. Later had je bv very ape van nirvana en de foto van het aapje met raket op de rug op de achterkant van het nirvana nevermind album.
Maar ik schreef het hier maar eens bij omdat die tekst van moondog jr. die ik hier een paar comments geleden had gegeven, er niet voor niets bij staat.

#20819

Jöe

 

NIN, ik zal ze het nooit vergeven. Een eerste afspraakje met iemand en we reden ergens naartoe. Alles zat mee: het weer, de omgeving, de stemming, het meisje zelf, etc... Ze friemelt in het handschoenbakje door mijn CDs en ik zeg: oh ja, ik heb gisteren de nieuwe van NIN gekocht, en er nog niet naar geluisterd. Van NIN had ze nog nooit gehoord, en ze wilde best weten hoe die klonken. Dus ze ontdoet "The Downward Spiral" van de cellofaan, en stopt de CD in de gleuf. Al gauw bleek dat dit niet echt haar smaak was, maar ze wou wel doorluisteren... tot de song "Closer" kwam:
http://mfile.akamai.com/317...
Priceless.

#20820

NeverbeendeadReligion

 

Limp bizkit heeft nog naar closer van nin verwezen in hotdog. 5 laatste regels zodat je niet hoeft te zoeken ( http://www.seeklyrics.com/l... ). En indachtig dat in het laatste eurosongfestival de duitsers ook al cowboys waren, kan karl eens een oude site van mij volledig uitpluizen.
Mijn eurosongtekstfestival site.
Dan kan hij daar eens zijn on pseudo wetenschappelijke mening geven aangaande het stemgedrag op een eurosongtekstfestival.
Hij kan er zelfs mee stemmen tenzij hij het allemaal toch ook maar een opgeklopt en gemanipuleerd non event vind.
( http://degrootstehumopoll.5... )

#20838

Outlaw Mieke

 

In 2011 wordt het trio 'Arabian Sunshine' in burka als overwinnaars gekozen. Dan wordt het nog leuker om de evolutie op 25 jaar tijd te zien:

Van Sandra naar Sunshine ..

#20847

Jöe

 

Mieke, voor welk land mag Arabian Sunshine uitkomen?

#20852

Willy

 

"Arabian Sunshine and the Burka's" komt dan uit voor Southern Belgium, het nieuwste lid van de EEU ( ? = extended europian union ) Verder in finale : Het soldatenkoor van Cuba met een latin-mood versie van Tantum Ergo. Het inrichtend land zorgt dan voor lachsalvo's en giechelbandjes. Humor jongens en meisjes, humor en nog eens humor. Zuurpruimen verdwijnen dan automatisch in de confituur.

#20853

Eric Jans

 

Outlaw Mieke...

Zus van Mike?

#20855

Neverbeendead Religion

 

Met humor de zuurpruimen doen verdwijnen.
Dan kan belgie eens giganti ( stijn meuris naturlijk )opsturen met de vertier seizoenen.
Gebaseerd op de foto die ik in deze topic al had gezet.
( http://img240.imageshack.us... ).

Die foto gaat ook voor de zon op en daar hoef je de ketting dan nog niet eens door te knippen omdat die toch doorsmelt op het te hete oppervlak van de zon.
Geen ketting en toch rond de zon blijven draaien en dan nog wel kettingloos in ellips ipv cirkel of in een random variatie die voor de seizoenen zorgt die wederom wat te voorspelbaar is voor random variatie.
De vier seizoenen van giganti met ex noordkaper stijn meuris op eurosong als vervolg op http://www.lyricsdownload.c... .

#20858

[email protected]

 

Met spijt in 't hart maar la Belgique trok echt op niks. En altijd maar zoek naar de sculdigue zo van "er zijn 'smaakblocs' in Europa" ... "help, help...dit is malhonnête". En we doen niet meer mee basta.

In de politique die smaakblocs kunnen elkaar toch niet zo lekker smaak! De Staten van Baltische Zee die voor Rusland stemmen (allez), en Polonië l'Ukraine ook voor de Rus, etc, etc. Al die oude Länder Yougoslave: iedereen vind logisch dat zij zijn op mekaar gebrand!!! Raar.

De term "Oost-Europees onderonsje" is heel insultant voor dat andere stuk continent. Bewijst dat wij zijn dringend toe aan herziening van de notie Europa.

En dan waarom wij ressorteer niet onder één of andere smaakbloc?

Omdat wij zijn gealieneerd van alles buiten Vlaanderen (met dat nationalisme we zijn exclusief bezik met verre exotieke landen over den Atlantique die ons niet deren kunnen en met onszelve).

Binnen de smaakblocs, ter ontspijting der politique, de bevolking zijn nog niet (genoeg!) van mekaar vervreemd. Dat is goed, dat is niet goed, weinig belangt nu aan.

Wat belangt aan is den état d'esprit waarmee Kate is vertrok naar de Eurovision. Aanmatigend. "Ik moet mee, en ik zal win". (...en "dit ben ik Vlaanderen verschuldigd"). A l'appui: dure kraaltjes van Svarovski, een coûteus saumonjupke, eeuwige parvenuutjes, tristig, zielig.

En dan na Finland (brokken beter) Kate zei: "Dit is allemaal een grap".

Wat nochtans het meest opviel: Kate had geen greintje humor.
Zo serieus.

Dit synthetisch brouwsel, superhermétique op de marché, heeft niet geklik bij de jongen met de sms-cultuur.

En welke chance!

#20860

Nicolas Raemdonck

 

Aan de man met de te lange naam: Vlamingen zijn volgens u nationalistisch. En daarom stemmen ze voor Armenië. Zo bekrompen zijn ze dus niet.

#20873

Belzjikskekramikskeboemboem

 

Jamaar hélaba, 't was toch 't België da nu stemde voor de Grand Concours de l'Eurovision?

#20906

Neverbeendead Religion

 

Verdergaand op de kritiek op de staatszender die dingen manipuleert zodat je een verkeerd beeld krijgt vanwege iets wat enkel in het eigen kraam zou passen van een linkse groepering.

Zulke kritiek moet je argumenteren ipv enkel van een of andere manipulatie te gewagen.

De volgende link zal dan ook lvb interesseren.
Een link die je nog kan bekijken voor de moment van het radio 1 forum maar als je op het terug vakje klikt zul je dan al zien dat het onderwerp er niet staat op die site met zelfde begin url.

( http://apps.radio1.be/VRTFo... )

#20947

René

 

Had toch liever Kate Ryan gezien, of desnoods Treble.

#20955

Jöe

 

@ Eric Jans:
"Outlaw Mieke... Zus van Mike?"

Outlaw Mietje... Broer van Mike?

(flauw, ik weet het, maar kon het wederom niet laten)

#21174

Al Zarqawi

 

zo zag Sandra Kim er in 1986 wel enit uit, ze was toen 13 jaar!!!
you sick bastard :)

En uhm ... die mannen van Lordi vallen wel mee, ok 't is niet het beste wa'k ooit gehoord heb, mr ey, ze zijn toch al niet pretentieus en doen gewoon wat ze graag doen ... enja, da ze er o uit zien ... part of the act man, part of the act ...

#21181

Rick

 

Wat zitten ze nu te zoeken wie achter die maskers schuilgaat...

Die met zijn verzeepte lijkensmoel lijkt toch verdacht veel op onze vriend Raymond VHGW, niet?

Alhoewel, Lordi's teksten lijken me relevanter dan deze van Ramon...

@ Belzjikskekramikskeboemboem:

Ne vous cassez pas la tête: Raymond VHGW est un barde flamand d'extrême gauche, peux connu dans le Sud du pays, mais toutefoios très populaire chez les socialos.

#21193

Johan B

 

@Rick: Mag ik eens vragen waarom jij op een Nederlandstalige blog iemand die perfect Nederlands verstaat in het Frans antwoordt?

#21205

Rick

 

@ Johan B:

Je hebt gelijk.
Alhoewel het me ten zeerste zou verwonderen dat "Belzjikskekramikskeboemboem" franstalig is.

En met m'n excuses voor de taalfouten (peu connu, toutefois)...

Ik wou RVHGW bekend maken bij de franstaligen...

#21294

sofie

 

pijpsmoelen!!!!!!!!

#21297

Philip Flam

 

Sofie heb jij een pijpsmoel, mmm...lekker

#21309

Jöe

 

philip, je zit hier niet op je chatboxje hee...

#21311

Philip Flam

 

@ joe: sorry was verkeerd bezig

#21312

Jöe

 

OK, 't is al goed. zolang je MIJ maar geen oneerbare voorstellen doet.