Etrusken kwamen uit Turkije

(...) De Griekse historicus Herodotus schreef in de 5de eeuw voor Christus dat de Etrusken afkomstig waren uit Lydië, het huidige Anatolië in Turkije. Het lijkt erop dat hij gelijk krijgt.

Een team rond de Italiaanse archeoloog Marco Pellecchia analyseerde het mitochondriaal DNA van hedendaagse kudden Bos taurus (zeboe of bultrund) in Noord-, Zuid- en Midden-Italië. Dit genetisch materiaal wordt van moeder op nakomelingen doorgegeven. De wetenschappers kwamen erachter dat bijna zestig procent van het mitochondriaal DNA van koeien in centraal-Toscane, waar de Etruskische beschaving zou zijn ontstaan, hetzelfde was als dat van koeien uit Anatolië en het Midden-Oosten. Weinig of geen overeenkomst werd gevonden tussen laatstgenoemde en dieren uit het noorden en zuiden van Italië.

Pellecchia stipt aan dat er noch archeologische noch genetische sporen van de Etruskische cultuur elders werden aangetroffen tussen Turkije en Italië. Dit én de beroemde zeevaartexploten van de Etrusken doen Pellecchia concluderen dat de Etrusken en hun kudden van over zee in Italië arriveerden.

Eos, april 2007 [bron: Marco Pellecchia, Katholieke Universiteit van het Heilig Hart, Piacenza, Italië]

Reacties

#37320

Koen Robeys

 

Ik had niet zo lang geleden gelezen dat ze verwant waren aan de Hittieten - dus dat zou kunnen kloppen. Als ik me nu nog herinnerde waar dat stond...

#37322

LVB

 

@Koen: Toch klopt er iets niet met dat verband tussen Etrusken en Hittieten. Hittieten zouden een indo-europese taal gesproken hebben, volgens sommigen was hittitisch zelfs het oer-indo-europees. En de Etruskische taal was niet indo-europees (althans volgens het hierboven geciteerde Eos-artikel, in een stukje dat ik heb weggeknipt).

#37323

Koen Robeys

 

Ja, dat is een serieus probleem, nietwaar? Ik ben eens gaan snuffelen in Toynbee (die situeert ze zeer hypothetisch in "de levant", dus dat klinkt als Syrië) en Fernand Braudel (die zegt alleen dat ze zonder twijfel uit het oosten kwamen). Ik weet het niet meer - ik had dat ergens gelezen (voor zover ik het me al goed herinner) maar ik weet niet meer waar.

Voor een stuk vraag ik me overigens altijd af wat de betekenis is van "ze kwamen van...". Wat blijft er van over na 1,000 of 2,000 jaar? Hoeveel lokale schoonheden moeten het oorspronkelijk bloed hebben helpen verdunnen, voor je zou concluderen dat een Etrusk van 500 BC 99.99% uit Italië afkomstig is, en de rest uit Lydia, zij het in de exclusief mannelijke lijn?

En die Lydische proto Etrusken van 1,500 BC - waar kwamen die vandaan? Enzovoort?
Let wel, ik vraag het omdat ik het niet weet.

#37324

LVB

 

@Koen: Het belang van dergelijke vragen en hun antwoorden lijkt mij vooral cultureel. Hoe fel het Anatolische "bloed verdund is" (hahaha, wat een verouderd, onwetenschappelijk en vooral politiek incorrect taalgebruik is me dat; maar ik sta er wel geregeld van versteld hoe vaak "bloed" nog gebruikt wordt in de betekenis van "genoom") is onbelangrijk, maar de link tussen Etrusken (die toch een niet onbelangrijke culturele invloed op de Romeinen hadden) en Anatolië kan cultuurhistorisch wel belangrijk zijn.

Overigens beschreef Vergilius hoe de held Aeneas, die uit Troje ontsnapt was net voor die stad ten onder ging, zich in Italië vestigde. Romulus en Remus, de stichters van Rome, waren volgens hem nakomelingen van Aeneas. Troje lag aan de kust van wat nu Turkije is. Je kan je afvragen of die legende niet uit de Etruskische cultuur naar de Romeinse is overgewaaid om de stichting van Rome te verklaren. De timing klopt uiteraard niet, maar dat doet ze nooit in legenden, wat niet betekent dat die legenden geen historische basis kunnen hebben.

Nu komt Aeneas ook al voor in de Ilias van de Grieken, maar ik weet niet of daar al verteld werd dat Aeneas naar Italië (Latium) vluchtte. Ik vermoed van niet, zoniet zou mijn theorietje, dat uiteraard pure speculatie is, niet kloppen.

#37351

Questing Beast

 

In de Ilias wordt niet verteld wat er met Aeneas gebeurde. Ter volledigheid en om een veel voorkomend misverstand uit de weg te helpen: de Ilias vertelt niet echt veel over de val van Troje zelf; het is een episode uit het 10e jaar van de oorlog die eigenlijk gaat over de twist tussen Achilles en Agamemnon. Vergilius schreef de Aeneis min of meer op bestelling van Keizer Augustus als een soort propagandawerk voor de Romeinen. Het is zeer waarschijnlijk dat Vergilius zich baseerde op bestaande verhalen en dus best mogelijk dat een legende uit de Etruskische cultuur mee aan de basis lag van zijn werk. Overigens beriep het Julisch-Claudische keizershuis (waartoe Augustus behoorde) zich op een goddelijke afstamming van Venus en aangezien Aeneas in de Ilias (waar hij overigens een vrij onbetekenende held is) een zoon van Venus is, is de link met Troje gauw gelegd. Overigens is het nogal vreemd dat de Romeinen zich beriepen op afstamming van de Trojanen (toch de verliezende partij in de beroemde oorlog). Met een reeds bestaande legende aan de basis van Vergilius' verhaal wordt die situatie echter aannemelijker.

#63070

Giovanni

 

Dit artikel klopt! Op 6 juni 2007 werd door USA,Italie,Turkije,engeland,duitsland onderzocht dat Etrusken 97% zelfde DNA hebben als de turken in Turkije tegenwoordig.
Turkije heeft 39 volkstammen dat bestaat uit Etrusken, hittieten, hunnen etc.. De Etrusken waren inderdaad de Turken die spraken één van de 41 turkse talen.

In Anatolie(Turkije) leefden 16.000 jaar geleden nog steeds turken die uit Kazachstan, turkmenistan naar het oosten van turkije kwamen.Ongeveer 7000 jaar geleden gingen de etrusken met boten naar Sicilie,Sardinie en TOscana. Daar hebben ze Rome opgericht. Rome komt niet van Romulus,maar UPURUMA.Dat betekend echte stad. Etrusken waren de begin van de Romeinen. Romeinen waren duidelijk de turken. Etrusken hebben de alfabet ontwikkeld. Heel lang onderzochten de wetenschappers waar etruskische taal/alfabet vandaan komt, ze konden de taal in geen 1 enkel taal vertalen, het bleek dat je het alleen kan vertalen in het turks. mensen uit Kazachstan verstaan de etrusken beter.
Dus de alfabet komt eigenlijk niet van het latijns af, maar italiaans taal is oud turks taal.
Dit geschiedenis werd heel lang verborgen gehouden.

#120236

Anonymous

 

Wat een nonsen Turken  veel later gekomen . Nog voor Turkije er waren verschillende culturen Urartu, Hetten ,Armenia enzovoort dan nog Armeense Griekse Byzantium. In Turkije 4 miljoen geislameseerde Armeniërs , nog Grieken en nog andere Indo-Europese populatie die niets mee te maken met Turken.

#63071

Nicolas (nog steeds niet ingelogd)

 

Allé, "Turken". Ik denk dat er toch een onderscheid moet gemaakt worden tussen de mensen die zo een 4000 jaar geleden woonden aan de kusten van het huidige Turkije en de Turken die nu hoofdzakelijk Turkije bevolken. Deze laatste komen uit Centraal-Azië en arriveerden ergens rond 500 na Christus voor het eerst in het hedendaagse Turkije. Zij zijn dus effectief anders dan degene de eerder daarvoor naar Italië trokken.

Waarom zijn er dan DNA-gelijkenissen tussen de mensen (en niet alleen tussen runderen)? Wel, er blijven altijd mensen achter. Toen de Turken het Oost-Romeinse rijk aantroffen, was dat al lang leeggelopen door honger, ziekten en oorlog. De nieuwkomers (de Turken uit Centraal-Azië) mengden zich met de bevolking die nog overbleef, zo ook met degenen die aan de kusten leefden. Daarom zijn er DNA-gelijkenissen.

#63215

Giovanni

 

Turkije bestaat uit 39 volkstamme(Etrusken,hunnen,hittieten, ottomanen etc..) maar dat zijn wel TURKEN(ZELFDE DNA).
Waarom zou je onderscheid maken,39 volkstammen hebben tog zelfde DNA,zelfde gedachtes,zelfde ideeen.
Dat DNA 97% hetzelfde is zegt al duidelijk dat Etrusken Turken zijn met dezelfde denkwijze,gedachtes.DNA liegt niet.
Hoe de Etrusken(Turken) uit Turkije kwamen om naar centraal italie,sardinie en sicilie te gaan, hebben ze met de turkse gedachtes,ideeen Rome opgericht,waardoor Romeinen strijders waren, zo waren de Ottomanen ook die dezelfde DNA hebben als de Romeinen en Etrusken. Etrusken geloofden nog steeds aan god,hoe de turken tegenwoordig ook geloven,Etrusken deden ook mee aan olieworstelen,en de Etruskische taal/alfabet is alleen te vertalen in het turks. Turken hebben 41 verschillende turkse talen.Om de Etrusken te kunnen begrijpen zou je 4 verschillende turkse talen moeten kennen.
Etrusken = E-Turk (duidelijk een turkse naam)

#63219

Nicolas (nog steeds niet ingelogd)

 

Ongelooflijk, ik ga niet reageren op je post Giovanni maar een reactie als "Etrusken" = "E-turk", zegt wel genoeg zeker. Bovendien, de Grieken deden ook aan olieworstelen. Zijn ze ook Turken??? Exporteer a.u.b. niet hedendaagse nationalistische gevoelens naar historische gebeurtenissen.

#63220

Briggs

 

Etrusken kwamen uit Turkije omdat hun koeien van ginder kwamen? Lijkt mij nogal een sprong te ver.

#63276

Giovanni

 

Ik vertel dit, omdat ik weet dat Europa de achterliggende informatie over Turkije nog steeds probeert te verbergen en heeft verborgen. De grieken deden ook mee aan olieworstelen, omdat ze hebben overgenomen van de turken. Echte Griek bestaat niet, omdat ik heb onderzocht dat GRieken bestaan uit verschillende DNA Codes van verschillende culturen, Grieken zijn van oorsprong de Balkan, daarna vermengde de grieken zich met andere culturen( een mengsoep als USA,terwijl USA van oorsprong de Indianen waren die afkomstig waren uit Kazachstan/MOngolen)

De Etrusken waren allang van de MOngolen gescheiden.Ze komen uit Kazachstan. De eerste turken in Anatolie waren de Etrusken, daarna mengde Anatolie zich met andere 38 verschillende turkse culturen, zoals Hunnen,hittieten,ottomanen etc...Maar ze hebben wel dezelfde DNA codes. De Etrusken spraken ook de turkse taal(Kazachen,turkmenen verstaan hun taal beter).Je hebt 41 turkse talen. Etruskische taal/alfabet is alleen te vertalen in het turks, niet in het LAtijns,terwijl na de dood van Atatur werd vastgesteld, terwijl het helemaal niet te vertalen is in het Latijns.

DNA van Etrusken zijn 97% hetzelfde als de Turken tegenwoordig in Turkije. Je kan gewoon zien dat Italianen en Turken ongeveer dezelfde postuur,bouw,karakterwijze,temperament hebben.Terwijl de Etrusken in Toscana later Christelijk werden,Omdat Islam en christendom rond die tijd nog niet bestond.Turken waren ook niet moslim,maar geloofden wel aan god.

Europeanen bestaan maar 3500 jaar. De turken bestaan in Anatolie 16.000 jaar. Eigenlijk zijn die turken uit Anatolie de echte Europeanen.

Dit wil Europa verbergen, om hun eigen geschiedenis en eigen naam populair te houden.

#63281

Nicolas (niet ingelogd)

 

""Ik vertel dit, omdat ik weet dat Europa de achterliggende informatie over Turkije nog steeds probeert te verbergen en heeft verborgen.""

Ok, dit zegt meer dan genoeg. Dank u.

#63283

Cogito

 

na racisme en ethnicisme, nu dna-isme?

#63284

pepperjack

 

onze geschiedenis is blijkbaar ferm ge-truk-eerd :-s

#63291

Olav

 

Alleen al "Europeanen bestaan maar 3500 jaar"...

Giovanni, zelfs 2000 jaar geleden was er nog geen sprake van europeanen, turken of wat dan ook. Weinig zin om daar dan over in discussie te gaan.

Cogito : schijnbaar zijn de racisten nu begonnen met een inhaalbeweging en proberen ze hun theorieën een meer hedendaags wetenschappelijk tintje mee te geven...
Binnenkort : "ik ben 97 % DNA-identiek met buurman A, maar slechts 96,5 % met buurman B - weg met buurman B..."

#63292

traveller

 

@ Giovanni

De evolutionisten hebben gezegd dat het DNA van chimps 98 % van het menselijk DNA is, heb je hier bewezen dat de turken een serieus probleem hebben, je zegt zelf dat ze beneden de chimps staan.
Vecht het maar uit jongens.

#63295

Elhaz

 

Naar het schijnt waren Adam en Eva ook Turks. Dat zegt genoeg zeker?

Als ik dan Italiaanse vrouwen en Italiaanse gastronomie vergelijk met Turkse vrouwen en Turkse gastronomie, dan moet ik toch vaststellen dat die europese lucht dat Turks bloed erg deugd heeft gedaan. Daar zou eens wetenschappelijk onderzoek moeten worden aan gewijd. Als dat mag van Europa tenminste.

#63296

Questing Beast

 

Aangezien de ganse wereldbevolking afstamt van enkele individuen in Afrika zijn we met z'n allen min of meer aan elkaar verwant. De discussies over Europeanen vs. Turken hierboven zijn op genetisch niveau dus nogal futiel.

#63297

traveller

 

@ QB

Niemand heeft die genetische discussie hier echt serieus genomen, behalve één man.
De "vaststelling" dat we allemaal origineel van een paar afrikanen afstammen neem ik echter ook niet serieus. Er zal wat meer nodig zijn dan een paar botten van een paar miljoen jaar oud om mij daarvan te overtuigen.

#63298

isaiah

 

@traveller:
"De 'vaststelling' dat we allemaal origineel van een paar afrikanen afstammen neem ik echter ook niet serieus. Er zal wat meer nodig zijn dan een paar botten van een paar miljoen jaar oud om mij daarvan te overtuigen." Wat zijn je argumenten. Is onze soort twee maal ontstaan? Dat is in principe mogelijk, maar werkelijk extreem onwaarschijnlijk. Komt de Homo sapiens niet 'out of Africa'? De fossielen van de Australopitheken en van de eerste hominiden (Homo habilis, Homo rudolfensis) zijn bij mijn weten allemaal Afrikaans (Homo erectus ook in Azië). Of is uw scepsis het soort buikgevoel dat sommigen gebruiken om te poneren dat er meer moet zijn tussen hemel en aarde.

#63299

Questing Beast

 

Er zijn niet alleen die botten, er is ook nog mitochondriaal DNA, traveller. Overigens is die afstamming van slechts enkele individuen vanuit evolutionair standpunt nogal plausibel. Op een gegeven moment moet een mutatie de klik gemaakt hebben tussen niet-mens en mens. Dat die klik zich niet bij een paar duizend individuen ineens zal voorgedaan hebben lijkt me logisch. Overigens is die "Afrikaanse theorie" momenteel breed aanvaard, zij het - zoals steeds vanuit wetenschappelijk oogpunt - uiteraard een theorie. Het staat u dus vrij om ze niet serieus te nemen. Ik neem dan ook aan dat u voldoende wetenschappelijk onderbouwde tegenargumenten naar voren kunt brengen? Ik zet er maar even wetenschappelijk onderbouwde bij, want persoonlijk vind ik uw eigen theorie dat er zich x aantal duizend jaar geleden in Mesopotamië (meen ik dat het was) "iets" moet voorgedaan hebben nogal dunnetjes. Ik vind dit een bijzonder interessant onderwerp, dus ik hoor graag serieuze alternatieven.

#63300

LVB

 

@traveller: Het menselijke genoom is sinds 2003 volledig in kaart gebracht. De impact daarvan valt moeilijk te overschatten. Van elke mens waarvan men het DNA onderzocht heeft, passen het Y-DNA en het mt-DNA, dat zijn die stukken DNA die het best geschikt zijn om afstamming na te gaan, volledig binnen de "out-of-africa" hypothese.

Met andere woorden, van alle tot nu toe onderzochte mensen kan men bewijzen dat de oer-vader (vader van vader van vader...) en de oer-moeder (moeder van moeder van moeder...) uit Afrika kwamen. Natuurlijk hebben we naast onze oer-moeder en onze oer-vader nog andere voorouders, zelfs voorouders die tijdgenoten waren van die oer-ouders, dus dat zegt op zich niet alles.

Nu zijn er twee denkpistes om jouw hypothese van "er zijn buiten Afrika ook hominiden tot homo sapiens sapiens geëvolueerd" toch nog een kans te geven. Ten eerste, dat DNA van die buiten-Afrika-ontstane mensen is in verwaterde vorm nog aanwezig, maar niet op de Y-chromosomen en niet in het mitochondrisch DNA, en in zo'n kleine mate dat het moeilijk te "herkennen" valt. Met andere woorden, zelfs als die buiten-Afrika-ontstane mensensoort ooit bestond, is ze demografisch en DNA-gewijs opgegaan in, sterk gedecimeerd door, sterk "verwaterd" door, "vermengd" met de uit Afrika aangekomen mensen. Een beetje zoals men vandaag geen sporen terugvindt van Neanderthal-DNA - die trouwens ook uit Afrika kwamen, maar veel eerder - in de hedendaagse mens, maar het toch niet volledig uit te sluiten valt dat er interbreeding is geweest én dat dit hier en daar nog zwakke genetische sporen heeft nagelaten (in EOS van deze maand staat bijvoorbeeld dat het gen voor rood haar van de Neanderthaler afkomstig is en via interbreeding bij de moderne mens is aanbeland, iets wat mij nogal "bij het haar getrokken" lijkt). Ten tweede, je kan natuurlijk altijd hopen dat er vroeg of laat mensen gevonden worden wiens DNA niet in dit plaatje past. Die kans acht ik echter miniem klein, gezien het grote aantal mensen in zeer veel verschillende etnieën waarvan men het DNA intussen heeft onderzocht.

#63301

Nicolas (niet ingelogd)

 

Ik wens geen discussie "Turken vs. Europeanen" te voeren maar alleen wetenschappelijk niet uit de bocht te gaan. Ik kan maar al te goed aanvaarden dat de Etrusken uit Lydia (streek uit het huidige Turkije) kwamen, maar niet dat dat de huidige Turken waren. Dat is onwetenschappelijk.

Het is net alsof je zou zeggen dat bovenstaande posters allemaal de nazaten zijn van de Belgen waarover Caesar het had. Dat is uiteraard ook de grootste onzin. De huidige Belgen zijn meer verwant met de Germanen dan de Kelten. En wat dan nog te denken van al die vreemde bezetters door heen de eeuwen heen.

#63302

LVB

 

Die Giovanni is uiteraard hilarisch, te gek om op te reageren. Vooral het volgende: "Dat DNA 97% hetzelfde is zegt al duidelijk dat Etrusken Turken zijn met dezelfde denkwijze,gedachtes." Alsof het DNA de ideeën zou bepalen...

@Nicolas: "De huidige Belgen zijn meer verwant met de Germanen dan de Kelten."

Zelfs "de" Germanen en "de" Kelten waren geen raszuivere, homogene volkeren. Cultureel misschien wel, maar genetisch waren ze ook al vermengd. Overigens denk ik dat die verwantschap met "de" Germanen eerder op het Nederlandstalige landsgedeelte van toepassing is, waar de bevolking een mengelmoes is van Keltische, Frankische, Friese, Saksische, Noorse en Spaanse roots.

#63304

Cogito

 

Dat de Neanderthaler zijn sporen achtergelaten heeft in ons DNA, acht ik behoorlijk waarschijnlijk. Er is zelfs een theorie die zegt dat de Neanderthaler, zich vermengend met de Cro-Magnon uit Afrika, aan de basis ligt van het blanke ras. Rood haar, dat wijst al in die richting.
Een ander sterk argument is dat ze nog bestaan:
http://www.tonyrogers.com/h...
Nicolai Valuev:
http://en.wikipedia.org/wik...
Het fenotype van de Neanderthaler duikt af en toe op bij de juiste combinatie van genen, ongeveer zoals in Vlaanderen in sommige families plots een Spaans uitziende persoon voorkomt die helemaal niet lijkt op zijn blonde familieleden.

#63305

LVB

 

@Cogito: uit http://en.wikipedia.org/wik...

"Based on an Oxford University 2001 study of the gene that results in red-headedness,[15] some commentators speculated that Neanderthals had red hair and that some red-headed and freckled humans today share some heritage with Neanderthals. A 2007 study analysing Neanderthal DNA found that some Neanderthals were indeed red-haired, but the mutation to the MC1R gene which caused red hair in Neanderthals was different from that found in modern individuals, possibly ruling out that red hair is a trait inherited from the Neanderthals."

Maar misschien mail ik dat beter eens door naar de redactie van Eos.

#63306

LVB

 

Het moge duidelijk zijn dat in elk klimaat met weinig zonlicht, mutaties die leiden tot minder pigmentatie van de huid een voordeel opleveren (het schaarse zonlicht dringt beter door een blanke huid, dus komt de vorming van vitamine D niet in het gedrang). Omdat de pigmentatie van de huid samenhangt met pigmentatie in ogen en haar, is het dus niet zo ver gezocht om te veronderstellen dat een gen voor rood haar afzonder opdook bij Neanderthalers en bij homo sapiens sapiens, evenwel allebei in koude klimaten.

#63307

traveller

 

@ luc & Questing Beast

Mijn standpunt is eenvoudig dat het te gemakkellijk is te beweren, alleen op basis van DNA, dat die half-menselijke stamvaders die in Afrika en Azië werden gevonden de oervaders waren van het huidige menselijke ras. Ze waren waarschijnlijk een soort mensapen die het genetisch materiaal hebben geleverd voor de huidige mensensoort maar niemand heeft me ooit de reuzensprong van de schrijvende, rekenende,filosofisch denkende en formulerende, wetgevende mens verklaard tussen 20.000 jaar en 15.000 jaar geleden. Hier wordt zo licht mee omgesprongen alsof men bang is dit onderwerp uit te diepen. Het is nochtans 1.000 keer belangrijker dan te weten van welke tussen-mens-apensoort we eventueel afstammen. Volgens de huidige theorieën is dat allemaal van zelf gekomen. Excuse me, maar dat is een sprookje waarin ik niet geloof en Lucy door mijn strot duwen als "oermoeder" omdat haar genetisch patroon vergelijkbaar is met het onze gaat ook te ver. De "link" tussen Lucy en haar nakomelingen met een vergelijkbaar DNA kan een originele stamboom, in de letterlijke zin dan, zijn waarop iets anders geent is, maar de afrikaanse link doortrekken naar de filosoferende mens zonder speciaal tussenstation, neen niet logisch genoeg.
Ik zeg niet dat het deze of gene vorm heeft aangenomen maar de huidige opzoekingen gaan te veel in één richting en daar ben ik allergisch voor.
Tussen haakjes, onlangs stond de wetenschap verbaasd dat de genen communiceren met elkaar en daardoor van functie kunnen veranderen. Het finaal resultaat is in de verste verte nog niet gekend. Ik blijf dus sceptisch tot de theorie werkelijk bewezen wordt.

#63308

Giovanni

 

Om de taal,de cultuuur,de denkwijze, de ideeën van de Etrusken te kunnen begrijpen, zou men zeker minimaal 2 verschillende turkse talen moeten kennen, terwijl er 41 verschillende turkse talen zijn in de wereld die zeker ook voorkomt in Turkije(anatolie). Die 2 talen kennen is alvast een goed begin...om meer te weten over de Etrusken.
Want zolang men deze talen niet kent, kan men NIET over Etrusken OORDELEN wat precies de ideeen waren van de Etrusken en waar ze van afstammen.
De Etruskische taal/alfabet was alleen te vertalen in het oud-turks taal(kazachs 0f turkmenen verstaan beter).
De Etruskische taal is vertaald in het turks (die nu Latijns wordt genoemd,terwijl het onmogelijk is om in het Latijns te vertalen,dat bestaat niet) door Alberto Piazza en Tarcan.
Dus Etruskische taal is geen Latijns,maar oud-turks(kazachs),dat stelde de professoren van USA,ITalie,Turkije,GB vast etc..

Verder waren de Etrusken begin van de Romeinen en waren ook strijders net als de turken.
Sterker nog: De italiaanse professor ALbero Piazza heeft de italianen uit TOscana, Sicilie,Sardinie de DNA vergeleken met de Turken uit Turkije. 97% van de DNA kwam precies overheen met de Turken. En maar 0,1% kwam overheen met mensen uit Afrika,1% Gipsys etc...
De NEderlandse professor deed zelfs mee met dit onderzoek, hij stelde het ook zo vast.

DIt geschiedenis is verborgen gehouden en gestolen omdat de Europeanen aan hun eigen Marketing ging denken en populariteit wou behouden.Daardoor hebben ze alleen maar hun eigen geschiedenis geschreven,waar blijft dan de heldere geschiedenis van de Etrusken,hittieten,etc...

Dit krantenartikel zegt ook heel veel

#63309

BC

 

"Die Giovanni is uiteraard hilarisch, te gek om op te reageren. Vooral het volgende: "Dat DNA 97% hetzelfde is zegt al duidelijk dat Etrusken Turken zijn met dezelfde denkwijze, gedachtes." Alsof het DNA de ideeën zou bepalen..."

Een lvb.net commentator heeft ook al eens zoiets gezegd/beweerd. :-)

http://lvb.net/item/5531#51835

"Hersenen produceren gewoon gedachten zoals lever gal, ons bewustzijn is inderdaad louter chemo-electrisch en onze genen bepalen welke gedachten onze hersenen produceren - het is dus niet ondenkbaar dat intelligentie per ras kan verschillen, zowel kwalitatief als kwantitatief."

#63311

chris impens

 

@ luc "Overigens denk ik dat die verwantschap met "de" Germanen eerder op het Nederlandstalige landsgedeelte van toepassing is, waar de bevolking een mengelmoes is van Keltische, Frankische, Friese, Saksische, Noorse en Spaanse roots."

Uit "Paternity testing in humans and its spinn-off - population genetics of the Flemish" (doctoraatsproefschrift van Gerhard Mertens, UAntwerpen 2006) blijkt in elk geval dat de Vlamingen zo goed als zeker afstammen van de Germanen en geen gegermaniseerde veroverden zijn.

#63312

Olav

 

"En maar 0,1% kwam overheen met mensen uit Afrika,1% Gipsys etc..."
een duidelijk bewijs dat dna-isme gewoon racisme in een ander jasje is... (negers, zigeuners,... )

#63315

chris impens

 

@ traveller "Ik blijf dus sceptisch tot de theorie werkelijk bewezen wordt":

Niets wordt ooit "werkelijk bewezen", behalve in de wiskunde, en dan nog. Maar: een theorie is (objectief meetbaar) "beter" naarmate ze meer waarnemingen verklaart en minder, of minder specifieke, hypothesen nodig heeft. Elke theorie bevat tekorten (waarnemingen die zij niet verklaart) en tevelen (conclusies die niet overeenstemmen met de waarnemingen). In die zin is Newtons leer van de zwaartekracht even min "werkelijk bewezen" als de evolutieleer.

#63316

Cogito

 

BC, dat is in deze context niet rechtstreeks toepasbaar. Daarbij moet er, om van kwaadwillig racisme te kunnen spreken, sprake zijn van een oordelend onderscheid tussen rassen, quod non. Het is in de huidige politieke context echter nagenoeg onmogelijk om sec een verschil uit te leggen tussen rassen wanneer dat in het gepercipieerde "nadeel" spreekt van een historisch achtergesteld ras, ook wanneer daar vanuit de steller geen oordeel aan hangt.
Trek het dus niet uit verband. Het is uiteraard niet zo dat door onze genen onze gedachten VASTliggen. Maar dat we veel meer zijn wat ons instinct ons opdraagt, en dat instinct kan verschillen tussen rassen, daar ben ik zeker van.
Zonder waarde-oordeel.

#63317

Cogito

 

En dat dat instinct in onze genen zit, zeker. Er bestaat dus genetisch bepaald gedrag (en daar kunnen bepaalde denkbeelden bijhoren), dat tussen rassen en misschien nog andere groepen mensen kan verschillen. Ik plaats bewust geen kwantitatief adjectief bij "verschillen". Het kan zowel over nuanceverschillen als belangrijke verschillen gaan.
Om dan tot een besluit te komen dat het eigen ras superieur is aan andere en op basis daarvan een morele grond voor verdrukking en vervolging ontstaat, dat is een totaal ander onderwerp.
Kijkt U zelf ook even uit voor de val van het gelijkheidsdenken aub.

#63318

Cogito

 

Gegarandeerd dat een of andere hierbij al de conclusie wil trekken dat ik een racist zou zijn:

"Om dan tot een besluit te komen dat het eigen ras superieur is aan andere en op basis daarvan een morele grond voor verdrukking en vervolging ontstaat, dat is een totaal ander onderwerp."

Louter omdat het sec is, zonder omstandige verwerpingen omkleed.

En omdat dit een politieke website is, en geen wetenschappelijke: ik verwerp racisme waarbij men tot zulk besluit komt.

#63319

Cogito

 

het is dus niet ondenkbaar dat intelligentie per ras kan verschillen, zowel kwalitatief als kwantitatief."

Daar zijn bewijzen voor, en je moet al een van politiek correcte vooroordelen stijfstaande lezing uitvoeren van mijn geciteerde reactie om dit te koppelen met de Turksnationalistische bagger van deze Giovanni.

#63320

Cogito

 

@Luc: dan ziet het eruit dat de piste van de Neanderthaler toch minder waarschijnlijk is dan ik dacht misschien. Ik moet zeggen dat ik onder de indruk was van de verschijning van de Rus Valuev. Het was een aha-moment, "de Neanderthaler leeft."

Dat verschillende soorten of variëteiten inderdaad analoge mutaties kunnen otwikkelen in gelijke omstandigheden, daar zijn meer voorbeelden van, zoals de witte varieteiten van vossen, hazen, marters en nog andere dieren wellicht, in koudere streken.

#63323

traveller

 

@ chris impens

Ik had het natuurlijk wel kunnen denken dat jij me daarop zou terecht wijzen. OK, tot het bewijsmateriaal meer compleet is.

#63325

Giovanni

 

Dit heeft helemaal niets met Racisme te maken. Wie dit zegt, heeft gewoon minderwaardigheidsgevoel.
DNA liegt niet, dat is een duidelijke bewijsmateriaal over Etrusken die afstammen van de turkse ras, DNA komt maar op 1 beslissing, DNa is geen mens, DNA kan dus niet racistisch zijn. Alleen mensen kunnen dat wel zijn.
Onderscheid maken wordt er dagelijks gedaan, zoals zij is mooi,en zij is leljik, dit is goed en kwaaad etc, hun waren de romeinen, en hun zijn de germanen etc...DIt heeft niets met racisme te maken.

Elke mens is gelijkwaardig. Als men andere rassen meer kansen gunt, en meer waardeert, dat is pas racisme.
DNA heeft dus hier niets te maken. DNA doet alleen zijn werk en liegt niet!!
Zelfs NEderlandse professor heeft aan dit onderzoek over Etrusken en Turken meegedaan, waarom zouden USA,italie,turkije,GB,nederland nog liegen!!!

#63341

Nicolas (niet ingelogd)

 

Om Giovanni toch nog gelukkig te maken: de nieuwe burgemeester van Londen is van Turkse afkomst. (zoek maar op)

#63344

joe

 

Maar zijn turkse overgrootvader was wel nen Engelsgezinden Ottomaan en daarvoor gelyncht door Ataturk's partisanen!

#63371

Giovanni

 

Het maakt niets uit of de burgemeester van Londen een turk is. Ik vind dat mensen niet geleik raar moete opkijken en kunnen accepteren als ze horen dat een cultuur een turkse afkomst heeft

#63372

Nicolas (niet ingelogd)

 

Beste Giovanni,

Ik heb geen enkel probleem met de Turkse cultuur en ik kijk er ook niet raar naar op. Met veel interesse lees ik over de sjeldjoeken en het Ottomaanse rijk, over Istanboel en Ataturk enzoverder. Ik heb respect voor de Turkse cultuur.

Maar waar ik geen respect voor heb, is een draai aan de geschiedenis geven omwille van nationalistische gevoelens.

#63395

giovanni

 

Dit heeft niets met nationalistische gevoelens te maken mr NIcolas. Hoe kan jij weten wat ik of iemand anders voelt?? Het is gewoon opkomen van de belangen van de geschiedenis van het eigen cultuur. Dat doet NEderland zelf ook! Anders zou het hypocriet zijn. Als mensen dit krantenartikel tegenspreken, dan ga ik wel opkomen natuurlijk over de helderheid van de geschiedenis van de turkse cultuur dat sommige Europeanen verbergt. Ik weet zelf heel goed wat er in VOC of NEderlands-indie gebeurde! Dat zal jij ook wel weten tog??
Opkomen voor dingen die waar zijn, is niets mis mee toch.

#63396

LVB

 

Sint-Nicolaas, kwam die niet uit Turkije? ;-)

#63397

Briggs

 

Right en de Turcos in Latijns-Amerika zijn feitelijk allemaal echte Turken...

#63398

Nicolas (niet ingelogd)

 

Aan Giovanni: kijk, je geeft het nu zelf toe waarover het voor jou gaat - over gevoelens. Niet over historische feitelijkheden. Net zo als absurd als JP Balkenende die inderdaad verwees naar de geest van de VOC maar uiteraard de misstappen niet aangaf. Comment is free but facts are sacred.

Aan Luc: :) En inderdaad Sint-Nikolaas komt uit Myra en leefde daar in de derde eeuw na Christus. In 809 werd de stad veroverd door de Arabieren en ergens in de elfde eeuw door de Seldjoeken (en die laatsten zijn Turken), juist de periode toen de Turken arriveerden in wat wij nu Turkije noemen.

#63411

Giovanni

 

Jij kent maar de 1 kant van het verhaal. Ik geloof er ook geen BIET van dat jij een hele boek of beoken uit heb gelezen. Jij ziet maar krantenartikelen of internet. Jij denkt dat er maar 1 of 2 turkse volkstammen zijn. Terwijl er 39 verschillende aziatische turkse volkstammen zijn o.a.Etrusken,hittieten,hunnen, seljoeken etc.. Jij denkt dat er voor Seljoeken geen andere turkse volkstam aanwezig is.
Dit accepteer jij niet, omdat jij jaloezie hebt. Iemand mag best trots zijn op zijn land, dat hebben turken behoorlijk, daardoor waren de turken de machtigste land ter wereld!!

-Wees blij dat de Ottomanen tijdens ottomaanse rijk de NEderlandse volk heeft geholpen tegen de Spanjaarden, anders werden jullie nog meer gemixt.Wees dus niet hypocriet.
-Wees blij dat de Ottomanen met de NEderlanders handelspartners waren, Nederland heeft daardoor veel winst gemaakt, dit weet jij waarschijnlijk niet..
- Wees blij dat Etrusken vanuit turkije naar italie gingen om alfabet te ontwikkelen. Anders kon jij dit tekst niet met deze alfabet schrijven.
Dus wees blij dat een volk trots is op zijn landje, en eigenlijk trots moet zijn op zijn land.
Je haalt trots en nationalisme door elkaar. Nationalisme moet je buiten dit onderwerp houden, want zijn aparte woorden.

#63414

Nicolas R

 

Ik weet maar dat je denkt, Giovanni.

#63415

Nicolas R

 

Ik weet meer dan je denkt, moest het uiteraard zijn.

#63432

Nicolas (niet ingelogd)

 

Bovendien Giovanni, nog nooit gehoord van de "bevolkingsruil" tussen Turkije en Griekenland na de eerste wereldoorlog, zeker? Toen zijn heel wat etnische Grieken maar die moslim waren én in Griekenland woonden geruild met etnische Turken (en Grieken) die in Turkije woonden maar Christen waren, vooral in het gebied langs de kusten van de Egeische zee en in Trabzonspor (wat lang een Christelijke enclave was in Turkije).

Het kan dus goed zijn dat het DNA dat zo goed overéénstemt met de Etrusken eigenlijk van Griekse moslims afkomstig is.

#63442

Nicolas (niet ingelogd)

 

Zeg, Giovanni, ik heb je laatste post nu eindelijk eens grondig kunnen lezen. Ik ben verbaasd, de maskers vallen echt af. In bovenstaande discussie heb ik steeds geargumenteerd op basis van historische feiten, zonder politieke agenda. Wat jij in je laatste post doet, bevestigt juist mijn vermoeden dat je omwille van één of ander misplaatst nationalisme de Turken tot het sterkste volk ter wereld proclameert.

Er is geen enkel probleem mee om trots te zijn op wie je bent en op je afkomst, of op je volk. Je kan gerust zijn op de Turken maar daarvoor moet je historische feiten nog niet gaan verkrachten en iemand die terechte kritiek levert, gaan uitmaken voor rotte vis.

PS: "-Wees blij dat de Ottomanen tijdens ottomaanse rijk de NEderlandse volk heeft geholpen tegen de Spanjaarden, anders werden jullie nog meer gemixt.Wees dus niet hypocriet."

Hahahahahahahahaha, sorry, dit is to funny. Het is inderdaad zo dat de Nederlandse Republiek een verdrag met de Ottomanen tekende na haar onafhankelijk, maar wat heeft dit te maken met de onafhankelijkheid?? De Turken hebben niet meegevochten tegen de Spanjaarden met de Nederlanders of er voor gezorgd dat de Spanjaarden Nederland erkenden als onafhankelijke natie. Dit is een loopje nemen met de geschiedenis.

De Tulp kwam wel in Nederland terecht via Turkije, als je dat misschien bedoelt. En ja, dat durf ik te zeggen, want dat is historisch correct. Schrijf dat nu maar in je geschriftje.

#63451

giovanni

 

Jij draait het verhaal telkens eromheen. Jij kan gewoon niet accepteren dat Etrusken afstammen van de turken

Ten eerste: Dit krantenartikel heb ik zelf niet geschreven, ik heb zelf aantal dingen geanalyseerd en boeken erover gelezen, ik praat geen poep, maar ik analyseer het.
Ten tweede: Al vanaf 1970 was het al bekend dat Etrusken afstammen van de Turken. Want Etrusken spraken oud-turks(1 van de 41 turkse talen) Dus kan nooit een Griek zijn.Wat is Griek:Verzamelnaam van verschillende culturen.
Ten derde: Dit bron van het artikel is zelf gehaald uit Italie. En dit artikel is zelf geschreven door een Nederlandse schrijver.Nederlandse professor deed zelf mee aan DNA onderzoek tussen Mensen uit Italie en turkije. Hij beweeert precies wat ik ook zeg, dus is hij dan ook nationalistisch???
Ten vijfde: Dit artikel heeft dus niets te maken met Nationalisme!! Het is een feitelijke informatie dat naar de media wordt gebracht.
WANT zijn Professoren van USA,ITALIE,TURKIJE,GB,DUITSLAND,NEDERLAND dan ook Nationalistisch?? Want die hebben dit zelf onderzocht hoor!!
Daaar mogen de turkse mensen best trots op zijn, dat ze zo'n lange geschiedenis hebben. Als jij dit niet kan hebben, is het ook jouww probleem

ten vierde: Sommige Europeanen hebben wat in dit artikel geschreven is verborgen gehouden, om hun eigen populisme te behouden. Is dit dan geen nationalisme?? Wees dus geen hypocriet!!

Jij loopt weg van aantal feiten, je zegt je eigen feiten, niet de heldere informatieve feiten.

Als laatste: Ik heb niet egt iets geleerd over jou feitelijke informatie. Ik geloof er ook geen biet van dat jij boeken van de turkse culturen heb gelezen.Een WEtende Nederlander weet dondersgoed over dit artikel. Dat hoor jij gewoon te accepteren, zo niet ,dan is het jouw probleem

Ik wens je fijne dag

#63452

dendof

 

De Etrusken stammen af van de oude Vlamingen, want ze aanbaden de god Sjans.

#63454

EricJans

 

@ Giovanni:

In Europese scholen wordt kinderen sinds jaar en dag geleerd over de indo-germaanse oorsprong van de Europeanen.
Ik zie dus niet in waarom dat geen Etrusken en waarom ook geen Turken zouden kunnen of mogen zijn.

Maar: '(1 van de 41 turkse talen)'... en waarom zou Oud-Turks geen Etruskische taal kunnen zijn?

<<Daaar mogen de turkse mensen best trots op zijn, dat ze zo'n lange geschiedenis hebben. Als jij dit niet kan hebben, is het ook jouww probleem.>>

Ik hoop voor de Turkse mensen dat ze trots zijn op hun lange geschiedenis. Mijn probleem is niet de lange geschiedenis van de Turken; het is hun 1400 jaar jonge agressieve islam-ideologie die ik nauwelijks verteerbaar vind. Een ideologie die o.a. de zeer hoorgstaande en uiterst verfijnde Byzantijnse cultuur naar de bliksem geholpen heeft.

Maar ik twijfel er niet aan dat de Turken - als volk - een rijkgevulde geschiedenis hebben gekend om best wel trots op te zijn. Natuurlijk mag je daar trots op zijn: het zijn je voorouders.

#63457

joe

 

Giovanni: je zal samen met mij en vele anderen toch moeten beamen dat dit de beste Turk is:
http://www.marcdeturck.be/

#63462

Nicolas (niet ingelogd)

 

Wat ik opmerk in je hele verhaal, Giovanni, die met de minuut agressiever wordt, is een steeds weerkerende geschiedvervalsing. Als allerlaatste wil ik het volgende zeggen: de taal van de Etrusken wordt door linguïsten ingedeeld in een aparte taalgroep, samen met een aantal uitgestorven talen.

Over "Turks" heb ik nog niets gelezen. Wetenschappelijke discussies zijn goed, maar niet jouw gebral om toch maar te stellen dat het Romeinse rijk eigenlijk tot stand werd gebracht door ""Turken"". De Turken hebben het Ottomaanse rijk tot stand gebracht, waren veel rapper de moderne tijd in dan Byzantië, wees daar maar trots op.

Over het aanhalen van die studies, ik heb al een paar misstappen gewezen in één van mijn eerste posts. Maar ja, DNA liegt nooit zeker, zeker niet wanneer het uit poreuze beenderen wordt gehaald die al duizenden jaren onder het zand liggen en daarna bepoteld werden door tal van onderzoekers.

Ik laat ruimte open voor discussie en onderzoek, jij hanteert wetenschappelijk onderzoek, zoals veel voorgangers, voor het bereiken voor politieke doeleinden.

#63467

Giovanni

 

oh mijn god, hehehe, ik agressief, kan jij dat zien dan Nicholas. Je hebt inderdaad verkeerde posts naar voren gebracht. Ik weet nu ook dat jij mee bezig bent hoe de cultuur van Etrusken in elkaar zit.
Ik zal je 1 tip geven. Als je meer wil weten over de Etrusken en Als je zeker wil zijn dat de etrusken turks gingen spreken, zou ik allereerst zeker minimaal 3 turkse talen leren. Als je dit hebt geleerd, kijk daarna wat de Etrusken schreven, dan kan je hun taal zo oplossen.Er bestaan wel 41 verschillende turkse talen. Dat is alvast een goed begin tog om 3 turkse talen te leren?? de italiaanse professor, alberto piazza heeft dit artikel zelf beweerd en heeft zelf ook gezegd dat je 3 turkse talen moet leren om de Etrusken beter te begrijpen waar ze vandaan komen, anders kan je niet zomaar oordelen over Etrusken. Klaar!!!
Als je deze 3 turkse talen niet kent, dan zou het verspilde moeite zijn om over Etrusken zomaar uit het niets te oordelen.

@ Eric Jans:
Ik beoordeel een persoon/land niet op afkomst/geloof. Ik beoordeel iemand op zijn/haar persoonlijkheid.

#63468

traveller

 

@ Giovanni

Ik neem aan dat je met zo'n naam een italiaanse turk bent. Sinds de turken 41 talen hebben, kun je me misschien 5 turkse talen opnoemen? Moet toch niet moeilijk zijn.

#63469

LVB

 

@Giovanni: Volgens http://nl.wikipedia.org/wik... : "Het Turkije van vóór de komst der Turken wordt doorgaans Klein-Azië of Anatolië genoemd. Anatolië heeft een voorgeschiedenis die vele duizenden jaren teruggaat, waarin volkeren als Hettieten, Phrygiërs, Lydiërs, Urarteërs, Armeniërs en Grieken een grote rol hebben gespeeld. (...) De Turken in het huidige Turkije zijn de afstammelingen van Oghuz-stammen die vanuit Centraal-Azië naar Anatolië zijn getrokken. In 1071 versloeg de Seltsjoekse leider Alp Arslan de Byzantijnse keizer Romanus IV in de Slag van Malazgirt. Dit resulteerde in de stichting van een Seltsjoeks sultanaat rond de stad Konya. In 1176 deed de Byzantijnse keizer Manuel II een laatste poging om de in Centraal-Anatolië gevestigde Seltsjoeken te onderwerpen, maar zijn leger werd in de slag bij Myriokephalon vernietigend verslagen. Toen westelijke kruisvaarders in 1204 Constantinopel veroverden, raakte het Byzantijnse rijk zodanig verzwakt, dat in de komende eeuw vrijwel geheel Anatolië in handen van de Turken viel. In 1453, ongeveer 200 jaar na de stichting van het Ottomaanse Rijk, veroverden de Turken Constantinopel. Deze stad werd de nieuwe hoofdstad van het Rijk. Dit luidde een periode in van culturele bloei en verovering van en heerschappij over grote delen van het Midden-Oosten, de Balkan en Noord-Afrika."

Kortom, de etnische groep die wij vandaag "Turken" noemen, woont pas sinds de 11e of 12e eeuw in Anatolië.

Als de Etrusken uit Anatolië afkomstig waren (wat ik persoonlijk wel waarschijnlijk acht, als zowel geschiedsschrijvers als Herodotos én modern DNA-onderzoek in dezelfde richting wijzen), dan is dat zeker interessant vanuit cultuurhistorisch oogpunt. Meer zou ik er niet achter zoeken.

Tussen haakjes, in Italië maakt men mozarellakaas uit de melk van waterbuffels. Die diersoort is afkomstig uit India en Thailand.

#63471

Nicolas (niet ingelogd)

 

Giovanni, ik moet dat niet zien. Het is voldoende op je posts te lezen. Daarnaast is dit voor mij einde discussie. In je groot-turkse gedachtengoed is er toch geen ruimte voor discussie.

#63475

Giovanni

 

@ Traveller:
Minimaal 3 turkse talen moet je kennen om de Etrusken te begrijpen. Namelijk, kazachs,uygurs en eventueel nog Anatolisch turks dat in turkije tegenwoordig wordt gesproken. Dit is alvast een goed begin om helemaal diep in de geschiedenis in te gaan van de turken.

@ Luc:
De wikipedia waar jij naar keek zie je maar de 1 kant van het geschiedenis van Anatolie, de andere kant van het gschiedenis van de turken werd duizenden jaren verborgen gehouden om populisme van Europa te behouden.

Mischien zou jij denken van. De turken zijn maar vanaf 1071 in Anatolie. Veel mensen kennen maar 1 stam van de turken. Maar je hebt 39 verschillende turkse volkstammen.
Ze denken dat de turken in anatolie pas pas arriveerden na 1071.Wat gebeurde er dan in 1070 of 1069
- 14.000 jr geleden kwamen de turken(genaamd Etrusk->Turk) al van Kazachstan naar de oosten van Turkije. De reden dat turken rond die tijd naar Anatolie gingen is dat KAzachstan,turkmenistan etc nog woestijn was. De Etrusken waren op zoek ontwikkelingen in de samenlevingen.
- 7000 jr geleden gingen die Etrusken naar de midden en Westen van Turkije,ook zelfs naar Cyprus. De Etruskische plaats heette 'Lydia'. Ze besloten om vanaf Izmir eerst naar Sicilie te gaan, daarna Sardinie, daarna naar TOscana. Vanaf TOscana gingen ze zelfs richting Zwitserland en alpen.
De turken waren rond die tijd nog geen moslim. omdat islam nog niet eens bestond. Ze geloofden wel aan god.
De etrusken hebben zelfs met oud-turks internationale alfabet ontwikkeld. Na de dood van Ataturk besloten ze dat de alfabet uit het Latijns komt .dAt is onmogelijk,want ze konden de etruskische taal niet vertalen in het Latijns of andere europese, of africaanse taal.
De etruskische taal is te vertalen in het oud-turks. Je hebt 41 verschillende aziatische turkse talen. De turken van kazachstan, Turkmenistan verstaan de Etrusken wel redelijk goed.
Het woord 'Roma' komt niet uit Romulus. Dat is fabeltje. Roma komt van UPURUMA . Dat betekend'echte stad'. ALs je naar ROme gaat, dan spreken ze uit als R-U-M-A. Dus bijna UPURUMA. De Romeinen zijn dus eigenlijk de Etrusken. Etrusken hebben dus rome opgericht. Daarna werden de Etrusken Christelijk. Dus eerst kwam jodendom,daarna christendom, en daarna Islam.
Na de komst van Etrusken vermengde de Etrusken zich daarna met andere Italische volken. Daardoor zijn er weleens in Italie mensen blond haar of blauw ogen.
Al in 1970 was dit krantenartikel al bekend. Maar niemand nam het serieus om zich te verdiepen en te onderzoeken of het daadwerklijk zo is. Nu is het dus uiteindelijk gebleken dat dit krantenartikel klopt.
De DNA is dus vergeleken van mensen uit Toscana, sicilie met die mensen uit Turkije. Toen bleek dat de DNA van Italianen 97% hetzelfde met de Turkse volk. De 3% scheelt, omdat Etrusken zich daarna mengden met Germanen/zigeuners/balkan.

Wat ik je allemaal heb verteld Luc, is wetenschappelijk bewezen, dus geen meningen naar voren gehaald. De bewijzen liggen bij de professor Alberto Piazza en Haluk Tarcan. De nederlandse professor deed zelfs mee met dit onderzoek.

Als je vraag hebt, dan hoor ik het graag. Alvast fijne weekend :)

#63477

joe

 

Vele meisjes vertelden me vroeger dat ze dikwijls door gasten benaderd werden die zeiden "ik ben nen Italiaan", maar als puntje bij paaltje kwam bleek het in realiteit nen Turk te zijn (en de meisjes reageerden dan van "bweikes"). De waarheid is dus eigenlijk omgekeerd!!! 't zijn dus de Italianen die in de Carré de meisjes moeten aanspreken met "hey, jij ziet eruit alsof je ganse dagen lokum vreet! wel ik ben zelf nen Turk, 'k zal u vannacht eens van nen turkish delight laten proeven. uw villa in Brasschaat of mijne zolder?"

#63479

traveller

 

@ Giovanni

Ik wil de Etrusken helemaal niet begrijpen, ik wil proberen jou te begrijpen. Dus de Kazachen en de Uygurs, beiden mongoolse stammen die graag door de turken worden opgevrijd, zijn turken voor jou.
Ik weet dat Turkije daar veel geld spendeert aan die "turkmeense" broeders, zoals ze ook veel geld spenderen aan de Uzbeken, de Turkmenen en Dostum, de Uzbeekse Afghaanse leider.
Ik heb nu genoeg gelezen.

#63480

Nicolas (niet ingelogd)

 

De Romeinen zijn niet de Etrusken, "Roma" komt inderdaad wel van de Etruskische taal omdat de Etrusken mee aan de grondslag liggen maar het is een ander volk.

PS: Istanboel is eigenlijk een verwatering van de GRIEKSE woorden εις την Πόλιν of zijnde "naar de stad". Toen de Turken in hun opmars allerlei streken van het Oost-Romeinse rijk veroverden, verwezen de inwoners hen "naar de stad", zijnde de grote stad aan de Bosporus. De Turken verhakkelden de naam naar Istanboel. Dus in de redenering van Giovanni is Istanboel dus een Griekse stad en zijn de Turken eigenlijk Grieken.

En voor de rest Giovanni, wat een gewauwel van historische echte feiten die je met elkaar vermengt tot je eigen geschiedschrijving. Er heerst een consensus tussen historici dat we eigenlijk heel weinig van de Etrusken en hun cultuur weten, maar blijkbaar weet jij daar alles van, dankzij het jarenlange historische onderzoek dat je hebt verricht dankzij het lezen van krantenartikels.

En verwijs eindelijk eens naar die talrijkere bronnen die je opsomt. De volledige artikelen zodat we je verhaal eens kunnen contextualiseren.

#63481

Nicolas (niet ingelogd)

 

Blijkbaar neemt deze site geen griekse tekens.

#63482

Olav

 

"Ze denken dat de turken in anatolie pas pas arriveerden na 1071.Wat gebeurde er dan in 1070 of 1069"

Fantastisch toch, een discussie met zo'n argumenten !!!

Ik heb met plezier dit discussietje gevolgd.

#63502

Robert

 

hahaha discussies zijn inderdaad te gek. Ik denk dat een Italiaan zeker kan doorgaan als een turk. Gedrag en uiterlijk van een turk en italiaan lijken veel op mekaar. uhmmzzz wat ik wel hoorde is dat Romeinen later dan Etrusken kwamen. etrusken werden dan romeinen. Giovani heeft daar hoogstwaarschijnlijk geleik

#63503

Nicolas (niet ingelogd)

 

Wel, Giovanni heeft geen "geleik". De Etrusken controleerden de omgeving rond Rome vanuit hun steden, tot ze die uiteindelijk verloren aan de Latijnse stammen die Rome gesticht hebben en hun overheersers verjoegen.

#63504

joe

 

Mmmm... jullie doen me goesting krijgen om nog eens naar de Maremma af te zakken en wat Etruskische lucht op te snuiven. Montemerano, Sorano, Sovana, Pitigliano (maar dit is dan weer erg Joods!). Bovendien ook lekker eten en drinken, ik zal aan jullie denken als ik van een glas Morellino Di Scansano zwelg.

#63507

Rick

 

Het weze je gegund, Joe. Ondertussen hangt die Etrusk of is het Italo, of is het Emoturk zo zoetjes aan m'n strot uit.
Wat mij betreft ga ik morgen naar de mis in Derdermonde. Naar het schijnt hebben ze daar in de kerk een pracht van een preekstoel.

#63510

Nicolas (niet ingelogd)

 

Joe, nu doe je mij goesting krijgen om naar Toscanië te trekken.

#63515

Elhaz

 

@Joe: Als je Etrusken wil zien kun je evengoed naar de Sleepstraat in Gent. Naar het schijnt.

#63516

joe

 

@Nicolas: als je wil mag je mij altijd tips vragen. wie weet zit er iets origineels tussen..

#63534

Nicolas (niet ingelogd)

 

Bedankt, Joe. Als je iets leuk weet, laat het me gerust weten.

#63535

joe

 

Met plezier, Nicolas. Wanneer denk je te vertrekken?
Luc: een apart tabje op de blog? ("tips voor trips")

#63539

Daniela

 

natuurlijk zijn de etrusken de turken. is toch logisch. dit is allang bekend, er valt niets over te discusseren om dit te ontkennen

#73149

emolar

 

emolar

#78670

Antonella

 

Etrusken hebben zelfde DNA als de turken. Blijkt dus dat Italianen afstammen van de Turken. Dit is allang bekend

#78675

NR

 

Ik denk dat Antonella alias Daniela alias Giovanni toch wel dringend eens naar een psychiater moet.

#82655

Jos Lamers

 

Het is me inderdaad heel erg opgevallen dat Turken en Italianen op elkaar lijken en ook op andere Balkanezen. Ben in beide landen geweest en volk verschilt ook niet echt kwa gedrag tempramenten etc dus ik vind dat hier inderdaad wat is. En ik heb zelf kleine onderzoek gedaan:
http://www.italianlanguagef...
"Now we have found the precise genetic variant that appears to have clinched the question of their origins". The discovery has been supported by another recent genetic studies carried out by the University of Piacenza which found that Tuscany's cattle, famous for their uniquely tasty and hefty meat, were "60% similar" to Turkish breeds.
Het zijn zelf de Italianen die dit zeggen! dus wat zitten mensen nou onzin te praten? mensen zoals Nicholas willen het gewoon niet accepteren. denk dat hij de gene is die psychiater moet opzoeken.
@ Giovanni het lijkt me sterk dat er 97% overeenkomsten zijn tuurlijk zullen het wel wat zijn maar zeker geen 97.
Kijk deze site: https://www.igenea.com/inde...

Indigenous Peoples in Italy
Celtic 35 %
Etruscan 20 %
Na zoveel jaren zijn de Etruscan blijven bestaan en deze site toont het ook aan dus het is duidelijk een feit en bewezen ook.

#82717

TurkishLoverr

 

Nou de hunnen zijn de turken.
ik zit in de 1e klas en ik krijg het onderwerp nu over hunnen.
en me juf zegt dat de hunnen stelletje rotzakken waren die alles vernielden en alles stolen en waar ze ook gingen iedreen doodmaakten enz.
DAAR BEN IK HET NIET MEE EENS.
ze kunnen misschien wel over dat vertellen maar niet over de ottomanen viese jaloerszheid van jullie.
wrm nooit over de ottomanen? omdat jullie gewoon jaloers zijn om dat te vertellen.
EN DE HUNNEN ZIJN GOED DENK IK
en niet slecht ik ben heel erg tegen me juf ik word boos!

#82719

NR

 

Jos Lamers, zoals ik hierboven al genoeg heb uiteengezet zijn dergelijke onderzoeken sterk betwijfelbaar, zeker rekening houdend met de talrijke volksverhuizingen. Denk maar het feit dat in het hedendaagse Poolse Wrocław dat 70 jaar geleden de derde grootste stad van Duitsland was en bekend stond als Breslau.

Uw eigen onderzoek neem ik toch ook wel met een korreltje zout. Het Zuiderse temperament zit hem namelijk niet alleen in Italië en Turkije maar ook in Spanje en Portugal en in het Zuiden van Frankrijk. Daarnaast, heb je ook al ooit eens opgemerkt dat er in Griekenland mensen met "Turkse" trekken rondlopen... Dat zijn namelijk Grieken en Christelijke Turken die vroeger in Smyrna en Pontus woonden (hedendaags Turkije) maar in de jaren 20 uitgewisseld zijn met Griekse moslims, toen Griekenland de oorlog verloor tegen Turkije. Ja, als je dan eens snel een onderzoek doet, kan het ook misschien lijken dat de Grieken van de Turken afstammen.

En om op dat van het vee terug te komen.... De aardappel wordt vandaag massaal geteeld in Europa, maar ze is wel afkomstig van Amerika. Gaan over duizenden jaren de onderzoekers dan beweren dat de Europeanen van de Indianen afstammen?

Dus Jos. Ik heb geen nood aan een psychiater. Wel mensen die blijkbaar het nodig vinden om onder verschillende identiteiten te posten om zo hun gelijk te halen. Het enige wat ik wens is eens goede informatie en argumentatie en niet de futloze die jij en de meervoudige Giovanni ons aanbieden.

Daarnaast, de Etrusken zijn de voorlopers van de Romeinen. Maar de Romeinen stammen (waarschijnlijk) niet af van de Etrusken. Dat was toch de informatie die ik vroeger altijd vernam.

Tenslotte over de bron die je aanhaalt Jos, misschien toch nog eens goed mijn commentaar daar bij lezen die ik vroeger aanhaal:

"Ik wens geen discussie "Turken vs. Europeanen" te voeren maar alleen wetenschappelijk niet uit de bocht te gaan. Ik kan maar al te goed aanvaarden dat de Etrusken uit Lydia (streek uit het huidige Turkije) kwamen, maar niet dat dat de huidige Turken waren. Dat is onwetenschappelijk. "

Jullie geven een interpretatie aan de onderzoeken, die de onderzoekers zelf niet maken...

#82725

Hugo M

 

Een E-turk, is dat zoiets als een E-mama? En is Giovanni de Turkse Mark Peeters?

#82733

EricJans

 

De Turken zijn ondraaglijke staatsnationalisten... een beetje zoals Francofonen maar dan in 't Turks.
Het Turks en al wat Turks is vormt daarbij de norm voor tollerantie, kwaliteit, ruimdenkendheid, enz.
En wie daarmee niet eens is: racist, fascist, des duivels.

Dat Turken ooit collaboreerden met Duitsers... dat was in hun geval slechts 'uit noodzaak'.
Armeense genocide? Een 'noodzaak' omdat de Armenen waren begonnen, samen met de Russen.
Ja... zo kan ik ook ruimdenkend zijn.

Zoals De Gaulle het zei:
Ik hou van voetbal... zolang Frankrijk wint.

#82735

EricJans

 

@ Giovanni:

<<Ik beoordeel een persoon/land niet op afkomst/geloof. Ik beoordeel iemand op zijn/haar persoonlijkheid.>>

Proficiat! Maar aan de basis van al die ruimdenkendheid ligt de Turkse taal en cultuur?
Ah... misschien kan ik dan lessen tolerantie bij je komen volgen... als Turk heb jij dat toch in de genen, niet?

Of bedoel je het allemaal niet zo?
Wat bedoel je dan wel, m'n beste (eventuele) Etrusk?

#82736

A.Rouet

 

'zo kan ik ook ruimdenkend zijn.'
Zolang Jans de owngoals blijft aaneenrijgen kop ik zijn voorzetten niet binnen vanwege 'te gemakkelijk'.
Let op daar gaat hij weer:

#82737

EricJans

 

@ A. Rouet:

De taalgrens is er gekomen op uitdrukkelijke wens van Franstaligen... was je dat handigheidshalve even vergeten?
Wel... nu ligt ze daar en ze zal blijven liggen waar ze ligt. Het is jullie politiek: leer ermee leven of hoepel op maar kom mij geen egoïsme verwijten dat je Francofielen en Francofonen zélf geïnstalleerd hebben, hé.
Deze Belgische staat en al zijn 'communautaire' (klop niet: moet zijn 'constitutionele') problemen is een Francofone creatie, geen Nederlandtalige.
Hou op met zeuren en pas je aan.

#82758

TurkishAirlines-BOEMM!!

 

De armeniers doodden turksen!!!
en dan geven ze de turken de schuld wat flauw.............
EN NU WEET AMERIKA dat de armeniers en grieken turken gedood hebben en nu zijn de amerikanen stil omdat ze niet de waarheid willen zeggen dat turkije gelijk heeft!!
turken verkrachten en doden nooit ZOMAAR.
aleen met redenen!!!

EN IK HEB EEN KLOOTZAK JUF

#82781

Jos Lamers

 

@ NR
met dat psychiater bedoel ik niet jou NR, die wilt het gewoon niet accepteren.
en even de Armenen ( weet niet waarom jullie hier mee beginnen want hier hoort het zeker niet thuis ) zijn de Russen Armenen gaan stimuleren voor een vrijheid en zijn de Armenen ( Tashnak ) operaties in Turkse steden begonnen, en even heel logisch waarom zou het Ottomaanse rijk na 700 jaar zoiets doen vooral tegen Armenen die een belangrijk rol speelden in het Sultanaat dus ik zeg eigenschuld dikke bult bekijk het eens van het Turkse kant.
En over de hunnen kan ik niet echt veel zeggen weet wel dat die heel erg groot waren en HUNgary als hoofdstad hadden dus ik denk ook dat Hongaren verre familie zijn van de Turken. Nu denk je wat waren die Turken wel niet maar idd hun hadden iets van 48 fracties eentje daarvan zijn de hunnen Etrusken etc etc
@ NR - Grieken stammen niet van Turken af hun zijn later gemixt geloof ik maar ook zo'n echt zelfde soort volk lijken op elkaar echt met alles. En wat betreft de Etrusken ik heb vertrouwen in dat die bronnen zeker kloppen bedoel het zijn de Italianen die het zelf zeggen meer hoef ik niet te zeggen. En idd ik wens ook geen ruzie met de Turken, maar ik zal me zeker veel meer in gaan verdiepen en als ik meer weet zal ik het hier ook posten.
En voor iedereen: laten we dit aub bij Etrusken houden en niet over Armenen of wat dan ook.
Groeten aan iedereen
Jos.

#82783

EricJans

 

@ TurkishAirlines-BOEMM!!:

<<turken verkrachten en doden nooit ZOMAAR.
aleen met redenen!!!>>

Dat hebben de Duitsers en eerder de Fransen al zo vaak gezegd: met genocides tot gevolg.
U klinkt zeer gevaarlijk... alvast té gevaarlijk om toe te treden tot de EU. Geen zelfkritische instelling? Geen democratie.

#82784

NR

 

Ik heb mijn sterke twijfels over de verschillende identiteiten van sommige posters, zeker als je de wijze van argumentatie vergelijkt van de verschillende posters.

Met dergelijke mensen treed ik niet meer in discussie (zeker als ze éénvoudige argumenten niet begrijpen en verkeerd interpreteren). Te zot om rond te lopen.

#82785

Benny Marcelo

 

@ TurkishAirlines-BOEMM!!:
Hoeveel doden waren ar alweer onlangs op een bruiloft in Turkije? Voornamelijk vrouwen en kinderen dacht ik. Ze zullen er wel een geldige reden voor gehad hebben zeker???

#82788

Cogito

 

Mja, ik begin zoiets te denken over awoertje:
Hij doet zich wel door als doorsnee, de vleesgeworden Mr. Average, maar hij is het helemaal niet. Zoals hij(?) zijn er niet veel. Echt zeer weinig mensen denken als hij. Hij heeft maar weinig medestanders. En dat is goed zo.

#82829

TurkishAirlines-BOEMM!!

 

benny dat waren de koerden!!
koerden zijn geen turken snap het nou.

#82831

A.Rouet

 

'de vleesgeworden Mr. Average'

is een mooie naam voor iemand die afgelopen zondag én voor Peeters, én voor Verhofstadt heeft gestemd....
Vrij naar De Gaulle: het volk, dat blijk ik !

#82835

Marco

 

@TurkishAirlines-BOEMM!! Als de Koerden geen Turken zijn, wat doen jullie dan in hun land ?

#82838

TurkishAirlines-BOEMM!!

 

[***Turks-nationalistische oproep tot segregatie ten aanzien van Koerden verwijderd door de moderator wegens in strijd met de Belgische wetgeving***]

#82845

EricJans

 

@ TurkishAirlines-BOEMM!!:

Bedankt voor deze illustratie van het Turkse Europeanisme. Zeer leerzaam. U hebt ons geloof in de noodzaak van een Turkse toetreding tot de EU vele malen versterkt. Oprechte dank.

#82851

johan vandepopuliere

 

Als je maar lang genoeg volhoudt, vind je ooit een opponent van je niveau. Veel geluk samen!

#82874

TurkishAirlines-BOEMM!!

 

JIj ook bedankt EricJans was met genoegen :)

#82881

Benny Marcelo

 

@ TurkishAirlines-BOEMM!!:

"Kemal Atatürk (en zijn opvolgers) was een voorstander van een sterk etnisch Turks nationalisme om hiermee de nieuwe staat te versterken. Hierbij werden minderheden zoals Koerden en ook Armeniërs cultureel onderdrukt en gedwongen zich te assimileren met de turkse meerderheid."

http://nl.wikipedia.org/wik...

Dat is wel een heel ander klokske; dat is geschiedenis, en een waar de turken niet al te best uitkomen. En als je dan toch een turks nationalist bent, wat doe je dan in Vlaanderen?

#82882

OutlawMike

 

'turken verkrachten en doden nooit ZOMAAR.
aleen met redenen!!!'

Altijd leuk om te weten.

En, beste TurkishAirlines-BOEMM!!, kun je ons eens uit de doeken doen wanneer voor jou een reden goed genoeg is om te verkrachten?

En was jij dat soms aan de Dampoort vandaag? Of was het je kozijn?

#82883

OutlawMike

 

'EN IK HEB EEN KLOOTZAK JUF'

Nou, verkracht haar dan!

#82887

Cogito

 

Mmm... ik hoop dat die verwijderde reactie een concrete oproep tot geweld was en niet zomaar een stukje "haat" proza.

#82888

Cogito

 

@OM: hij zegt gewoon tegen zijn juf dat hij een klootzak heeft.

#82955

TurkishAirlines-BOEMM!!

 

OutlawMike wat denk je?
als mensen de land aanvalen is er ook een positie erop.
EN DAT IS TERUGAANVALLEN.
de tijd is gewoon uitgekomen dat turkije te stil was.
meer dan 50.000 turkse soldaten zijn dood door de koerden.
dat is erg veel.

maar dat doet turkije nu niet.
ze willen graag toetreden in de E.U
en daarvoor doen ze echt alles.

en als turkije in de eu wilt zeuren de grieken en armeniers dat de turken mensen dood maken enz.
jaaa ze maken zelf dood en dan schuld op turken geven.
daarom kan turkije ook niet makkelijk in de E.U
dit is erg moeilijk voor turkije.
we wachten voor verminderde moeilijkheden en dan meteen gaan optreden in de EU.

#82956

TurkishAirlines-BOEMM!!

 

OutlawMike
Ik vind dat je erg kinderachtig doet.
als je niet sirieus wilt bezig zijn ga gewoon weg uit dit site.

IK BEDOEL MET DIE REDEN OVER VERKRACHTING dat alleen als het OORLOG Is.
en dat je zegt : verkracht je juf dan - is erg kinderachtig
echt heel erg pas gewoon op wat je zegt.

Bedankt Gr.

#82958

-FRanCce-

 

TurkishAirlines-BOEMM!!

Ik heb allemaal gelezen van jou reactie en vond het best wel een intrerssant tekst.
Ik vind dat je ook gelijk hebt over de koerden.
Denk is na mensen: ongv. 50.000 soldaten dood van turkije door koerden dat is echt zeer veel.
Ik ben een Frans en ik vind dat Turkije het verdient om in de E.U toe te treden.
En inderdaad Griekenland en Armenie zeuren altijd als turkije toe wilt treden dat turkije slecht is enz.
dat willen ze niet maar dat moet wel is lukken.
Maar eigenlijk zijn de 90 procent alleen tegen de turken van de koerden.
En die teroristen/koerden heten pkk
eerlijk te zijn om te verklappen stuurt pkk : Amerika.
Amerika stuurt steeds teroristen in turkije omdat ze niet willen dat turkije uitgroeit.
maar als ze in de E.U gaan hebben ze geen last meer van de teroristen in turkije en dat is heel handig.

de europese landen zijn SAMEN STERK.
Hopen dat turkije maar in de E.U komt
Succes

Groetjes : Mikel

#82959

PolitiekLover

 

OutlawMike , Hou op met dat kinderachtig gedoe
TurkishAirlines-BOEMM!! heeft gelijk vind ik.
Wie zou nou zijn land niet beschermen?
turkije doet zijn best om in de E.U te komen
maar lukt maar niet door Griekeland en Armenie het meest.
En die koerden brengen het meest voor turkije de last.
Zo word turkije zwakker en zwakker.
Ik ben Spaans en vind ik dat Turkije Echt en Echt toe moet treden.

#82961

xXxGreeceCcx

 

Ðéóôåýù üôé ç ÅëëÜäá åßíáé ðïëý Üó÷çìá
Ik ben een Griek.
En vind ik toch dat Turkish-Airlines-BOEMM!! gelijk heeft.
Altijd als turkije opnieuw en steeds opnieuw toe wil treden tot de E.U bedenken armenie en griekenland en cyprus smoesjes.
En ik ben een griek en ik vertel de waarheid en ben altijd eerlijk : de grieken doodden inderdaad turken
en geven ze nu turken de schuld.
Dat vind ik flauw maar ja griekenland zit ook met een positie nu achter met leugens.
hoop het maar dat ze ophouden.
Turkije moet wel in de E.U vind ik

êáëÞ ôý÷ç áíôßï

Tot ziens.

#82963

Zorba de Griek

 

Aan de gespleten persoonlijkheid die zich France, Turkish Airlines, PolitiekLover etc... noemt op deze site. Wordt het geen tijd dat je stopt met je Grijze Wolven-zever ?

#82964

Questing Beast

 

@Zorba: nog een geluk dat het geen kretenzer is, want dat zijn naar het schijnt leugenaars.

#82966

LVB

 

@TurkishAirlines: die "boem" in jouw naam, is dat de boem van het doorbreken van de geluidsmuur, de boem van een bom die uit een vliegtuig gedropt wordt en ontploft, of nog iets anders?

#82975

joe

 

ik geloof dat dat een gevolg is van zijn dieet, luc.

#82977

TurkishAirlines-BOEMM!!

 

wat bedoelen jullie==
hebben jullie niks te doen anders mij aan te spreken?
er zijn een paar die jaloers zijn.
zoals : Joe, Luc, Wuesting beast , Zorba de griek
ALLEMAAL UITSLOFERS wat denken jullie wel.

#82978

TurkishAirlines-BOEMM!!

 

en ik begrijp : joe , questing beast , zorba de griek echt niet.

ZIJN JULLIE JALOERS WAT DE MENSEN ZEGGEN OF ZO??
Vertel het vooral wat bedoel je zorba de griek met : aan de gespleten persoonlijkheid die zich france,turkisch,airlines,politieklover etc..
noemt op deze site word het geen tijd dat je stopt met je grijze wolven-zever???

wat bedoel je ermee ik wil graag antwoord
ik vind het ook zeer flauw

#82985

joe

 

jij hebt blijkbaar een beetje teveel OUZO op, me dunkt.
robert
andré
korneel
irène

#82987

Questing Beast

 

Jouw gezelschap alcoholici: da's te subtiel joe. Dat van die kretenzers had ie ook al niet door.

#82989

TurkishAirlines-BOEMM!!

 

hjb man kale honden
Questing beast en joe zijn de zelfde accounts
wat zielig zijn jullie
ga ergens anders maar klooien Viese homos.

#82991

Questing Beast

 

joe en ik zijn dezelfde persoon! Met diametraal tegenovergestelde politieke visies!! Help, ik ben schizofreen!!! Maar mijn beide persoonlijkheden zijn allebei vieze homo's. Dus die gespleten persoonlijkheid valt nog mee.

#82993

traveller

 

Niet alleen dat, maar je kunt nu trouwen met je 2e persoonlijkheid.

#82995

A.Rouet

 

nee jongens, dàn nog liever jullie beider ernstige economische analyses, al dan niet uit sarcasme of frustratie

#83001

TurkishAirlines-BOEMM!!

 

A.Rouet wat bedoel je?
A.u.b wat duidelijker schrijven de sommige schrijven echt onbekend vind ik.
zoals : beider enz.

#83003

Cogito

 

Dat had-ie rap door hé, dat Woesting Beest een Joe één en dezelfde zijn? Ja, zoals de waard is...

Beider, Taboumm, zoals in Beider-Maanhoff. Dat zijn er ook twee.

Jij hebt toch niets te maken met FranceAirlines-BOEMM?

#83052

TurkishAirlines-BOEMM!!

 

Cogito is Joe en Questing beast zijn de zelfde accounts
leuke accounts zeg.

#83130

TurkishAirlines-BOEMM!!

 

Cogito leer nederlands typen of zo
OF KAN IK BETER ZEGGEN Questing
ze zijn toch hetzelfde -.-

#83138

OutlawMike

 

TurkishAirlinesBOEMPETAAT, ik heb slecht nieuws voor jou.

Een artikel van de Vierde Geneefse Conventie stelt dat je burgers van vijandelijke landen niet mag verkrachten:

"... Het verdrag slaat op alle personen die niet tot de strijdkrachten behoren, niet aan de vijandelijkheden deelnemen en in handen van de vijand of een bezetter terechtkomen [1].

Aangerand, verkracht of geprostitueerd worden (geldt voor allen, maar: ´´vrouwen moeten speciaal beschermd worden tegen´´ deze zaken (art. 27)). ..."

Link: http://nl.wikipedia.org/wik...

En Turkije was bij de landen die dit Verdrag ondertekenden, op 12 augustus 1949: http://www.icrc.org/ihl.nsf...

DUS... GEEN verkrachting, Turkishdinges. Je bent eraan voor je moeite.

#83142

TurkishAirlines-BOEMM!!

 

OutlawMike
jij bent super raar ik zei niet dat je mag verkrachten!!
ik zei dat de turken werden verkracht door armeniers en grieken.

En zei ik ook dat aleen met een heel goede reden.
en dat kan zijn als de land verplet word of de land bijna weggenomen word om terug te aanvallen
en die verkachting van aleen als het nodig is was niet letterlijk bedoelt maar figuurlijk
wat ik zeg wat figuurlijk is neem jij sireus.
dus hou maar op met dat onnozel gedoe van je.

#83144

LVB

 

@Turkishairlines: "ik zei niet dat je mag verkrachten"

ter herinnering, dit is wat je schreef:

http://lvb.net/item/4383#82758
"turken verkrachten en doden nooit ZOMAAR.
aleen met redenen!!!"

http://lvb.net/item/4383#82956
"IK BEDOEL MET DIE REDEN OVER VERKRACHTING dat alleen als het OORLOG Is."

#83145

traveller

 

@ luc

Jij en Mike begrijpen het niet. Een Turk verkracht nooit aangezien ze er van overtuigd zijn dat de vrouwen nooit een Turk kunnen weigeren, dus als ze "neen" zeggen bedoelen die vrouwen feitelijk "ja aub".
Ze zijn dus steeds onschuldig, het zijn die vrouwen die niet weten wat ze willen en of ze het willen.

#83152

OutlawMike

 

'ik zei dat de turken werden verkracht door armeniers en grieken.'

Laat me effe raden. Dat was zo ongeveer in 1915-1916, niet? Ba. Die gemene armeniers en grieken. Ik leef met je mee hoor.

#83153

American-Fitness

 

Turkishailines-boemm.

Waarom schrijf je dingen wat hier niet de bedoeling is?
Ach ja dat mag jij weten.
maar waarom zijn die mike en luc dan dom bezig??
hij bedoelt het anders met verkrachten
Mike en Luc nemen dingen te sirieus doe even normaal zeg!

#83154

Cogito

 

Pas maar op of ik roep Ürüc Jüns! Die weet U huis zijn!

#83155

OutlawMike

 

Zijn er hier nog mensen die moeite hebben met Turkse logica?

#83158

Benny Marcelo

 

@OM; ik heb moeite met het turkse, logica kan je het moeilijk noemen.

Ook heb ik van Turkishairlines nog geen antwoord gekregen op de vraag wat een turkse nationalist hier in Vlaanderen doet.

#83165

ÜrücJüns

 

@ TürkishAirlines-BOEM:

Je grote voorman Ataturk, vader der (Jonge?) Turken zei dat de Islam een rottend karkas is dat alle vooruitgang in de weg staat.
Net zoals hem heb ik er dus geen probleem mee dat iemand 'Turk' is (of Armeniër of Koerd of Waal of...); ik heb net als ATaturk een probleem met de vooral politieke ideologie die 'islam' heet en die ook pretendeert een religie te zijn.

Ik beschouw het bovendien als (voor jou) onmogelijk met jou - als Turk (dubbele nationaliteit?) - een discussie te voeren over de 'Armeense genocide/kwestie' omdat de Turkse grondwet (JOU, niet mij) verbied de Armeense 'kwestie' ook 'genocide' te noemen.
Voor Turkse historici als Fatma Muge Gocek, Taner Akçamen Halil Berktay is het wettelijk onmogelijk hun standpunt op Turks grondgebied te verdedigen want zij besluiten (uit hun onderzoek) dat het wel degelijk om een genocide ging.

Of jij het nou eens bent of niet doet niet terzake omdat jouw Turkse grondwet het genocidestandpunt verbied. Zodoende kan ik nooit weten of je voor of tegen het genocidestandpunt bent. Misschien hou je je maar gewoon aan de Turkse wet?
De hedendaagse Turkse grondwet verhindert ieder gesprek hierover.
Ik ga ervan uit dat de Turkse staat iets te verbergen heeft, anders zou ze over de Armeense genocide geen meningen verbieden.
Wie meningen verbiedt heeft iets te verbergen.

#83166

ÜrücJüns

 

@ TürkishAirlines-BOEM:

Is het waar dat Ataturk van joodse afkomst was?

http://www.nujij.nl/ataturk...

Zeker ook eens lezen, TA-BOEM:

http://www.expliciet.nl/con...

#83167

Benny Marcelo

 

"Mustafa werd geboren in een Turks gezin in Salonika in het Ottomaanse Rijk. Volgens biografen stamden zijn ouders, hoewel behorend tot de Turkse etnie, af van Doenmeh-Joden die aanhangers van de messiasfiguur Sabbetai Zevi waren geweest."

http://nl.wikipedia.org/wik...

#83169

ÜrücJüns

 

@ TurkishAirco-Boem:

Een uittreksel:

<<"Mustafa Kemal Ataturk (1881 - 1938): Turks generaal en stichter van het moderne Turkije.

Mustafa Kemal werd geboren in een familie van een douanebeambte in Thessaloniki, en verloor op jonge leeftijd al zijn vader. Onder de joden en moslims in Turkije is er geen overtuigend bewijs voor de stelling dat zijn familie afkomstig is van de Doenme. Als jongen rebelleerde hij tegen zijn moeders wens om hem een traditionele religieuze opleiding te geven. Op 12-jarige leeftijd werd hij op eigen verzoek naar een militaire school gestuurd voor een opleiding."

De Doenme waren een ondergrondse sekte van de Sabbatianen: Turkse joden die moslim namen aangenomen hadden en zich op het oog gedroegen als moslim, maar in het geheim geloofden in de Sabbetai Zevi; een valse profeet uit de 17de eeuw, die voorzichtig bewaakte gebeden en rituelen leidde.>>

#83171

ÜrücJüns

 

Net als Hitler had de Turkse dictator Kemal een douanier als vader. Stalin was de zoon van een Georgische schoenlapper.

#83172

OutlawMike

 

Benny, ik had het meer bepaald over dit exerpt:

'Waarom schrijf je dingen wat hier niet de bedoeling is?
Ach ja dat mag jij weten.
maar waarom zijn die mike en luc dan dom bezig??
hij bedoelt het anders met verkrachten
Mike en Luc nemen dingen te sirieus doe even normaal zeg!'

Waarom de eerste twee zinnen impliceren dat 'luc en ik dom bezig zijn' mag joost weten.

Ik kan accepteren (van harte) dat als nederlands je moedertaal niet is je mogelijks je hele leven steekjes laat vallen op vlak van grammatica en woordenschat. Maar logica is universeel. En de redeneringen van onze turkse helden hangen met haken en ogen aan elkaar.

#83174

OutlawMike

 

De uitspraak van Kemal Ataturk waar Eric Jans naar verwijst is:

'Islam, this absurd theology of an immoral Bedouin, is a rotting corpse which poisons our lives".'

(zoals opgetekend in 'Jihad', een boek van Paul Fregosi uit de late jaren negentig).

We moeten ons er evenwel voor hoeden om Ataturk als een moderne, pro-westerse politicus voor te stellen. Of eerder, het 'moderne' Turkije is wel degelijk zijn werk, maar het was ook een smerige, brutale dictator wiens gewelddadige acties tegen minderheidsreligies laten vermoeden dat hij toch niet zo seculier was als altijd wordt beweerd. De PERCEPTIE is er natuurlijk (Ataturk verbood de fez, Bin Laden heeft het vaak gehad over de misdaden van Ataturk tegen de islam etc etc etc) maar per slot van rekening heeft hij ook christelijke minderheden vervolgd. De Armeense genocide was VOOR zijn tijd, maar Ataturk is wel de man achter de massamoord in Smyrna, waar zijn troepen naar verluidt 200.000 christelijke Grieken en Armenen vermoordden. Ik constateer toch dat deze massamoord eindelijk aan aandacht wint, ik heb recent verscheidene titels zien verschijnen. De vernietiging van Smyrna was het sein voor een etnische kuis van christenen uit Klein-Azie, een 'roundup' zo te zeggen van het 'werk' dat was blijven liggen na de Armeense genocide.

Anno 2009 zijn er van de ca. 4.5 miljoen Christenen die Turkije in 1900 telde (toen nog het Ottomaanse Rijk) nog een 200.000 over, en het zijn tweederangsburgers. De Griekse gemeenschap van die 4.5 miljoen was ca. 1.2 miljoen sterk - er zijn naar verluidt nog een 7000 van die 'Helleense Turken' over.

DUS.... als je deze zomer met je luie gat op het strand van Izmir zit... denk dan eens aan de gruwelijke tragedies die je turkse 'gastheren' de christenen daar aangedaan hebben.

After his forces had already routed the Greek army out of Asia Minor in 1922, Ataturk's troops perpetrated one of the most infamous and widely reported war crimes against an urban civilian population prior to WWII. According to reports by U.S. Consul George Horton, Ataturk's troops massacred 200,000 Greeks and Armenians in Smyrna (now Izmir), burning this cosmopolitan New Testament city to the ground while Western warships passively watched from its quay.

As a result of widespread atrocities and of decrees by Ataturk's new government expelling Asia Minor's indigenous Christian inhabitants, well over a million Greeks were ethnically cleansed from Turkey. Many have mistakenly attributed this violent extinction of Hellenism's three-thousand year presence in what is now Turkey to a subsequent treaty's "population exchange" between Greece and Turkey. In fact, Ataturk's ethnic cleansing campaign against Turkey's Greek minority had already taken place – and only 5 years after an earlier Christian holocaust: the Armenian Genocide.

On November 26, 1979, the New York Times wrote: "[a]ccording to the most recent statistics, the Christian population in Turkey has diminished from 4,500,000 at the beginning of this century to just about 150,000. Of those, the Greeks are no more than 7,000. Yet, in 1923 they were as many as 1.2 million." Many have argued that it was Ataturk that set the precedent for further ethnic cleansing campaigns in the Balkans after engineering what was arguably the region's most successful one.

#83175

ÜrücJüns

 

@ OutlawMike:

Maar natuurlijk... die Kemal was gewoon één van de vele platte dictators uit het tijdbestak vanaf het begin van de 20ste eeuw: Lenin/Stalin, den Dolf, Mussolini, Franco, ... en Kemalleke natuurlijk. Méér is er niet aan de hand.

Ik ben allang blij als onze ontploffende vliegende Turk tot enige zelfkritische bedenking te bewegen is. Kemal is een Turkse ikoon die intellectueel van z'n voetstuk moet worden gelicht om in dat land enige discussie - dus democratie - mogelijk te maken.
Zoals met alle dictators heeft ook deze bij de staatsvorming sporen nagelaten die - gelet op de voorgeschiedenis (islamitisch immobilisme) - ook wel eens nuttig blijken te zijn.

Zoals de 'Vader der Duitsers' of de 'Vader der Belgisch-Congolezen' was ook de 'Vader der Turken' niets meer of niets minder dan een ordinaire, brutale massamoordenaar, natuurlijk.

#83176

ÜrücJüns

 

@ OutlawMike:

... en laten we 'Vadertje' Stalin niet vergeten, het bloeddorstige Soviet-zwijn. 't Is tenslotte vaderdag vandaag, hé.

#83178

Benny Marcelo

 

Vadertje Stalin vieren op vaderdag; das pas een goei. Zou hij nog genoeg zonen in leven gelaten hebben om een feestje te bouwen?

#83188

NR

 

Waren Ataturks misdaden tegen de christelijke minderheid religieus geïnspireerd? Ik denk eerder van niet. Ze waren mee geschoeid op een drang naar één volk, één staat. De vorming van het moderne Turkije als natiestaat was een voorbode van het gruwelijke nationalisme van de nazi's.

#83198

TurkishAirlines-BOEMM!!

 

en trouwens als ataturk TEGEN de moslims waren zou hij niet voor turkije staan.
want in die tijd waren bijna alle turken moslims :)

#83208

NR

 

Toch mooi die verdraagzaamheid. Hoe onze Westerse waarden toch door onze medeburgers worden gedragen...

#83538

TurkishAirlines-BOEMM!!

 

NR zeur niet jij.
Je wilt constant aandacht he.
nu zijn we stil en jij moet dan ook je klep dicht houden gast.
hier word het gewoon gesloten.

#83573

TKY

 

MENSEN,

Deze krantenartikel gaat niet over TUrkish Airlines of armenen of wat dan ook...

Laten wij het over Etrusken houden, en niet over andere gang van zaken om Turkije te zwart te maken.

Laten wij de beslissingen aan de wetenschappelijke onderzoekers laten, en niet aan de politiek. Deze artikel is het werk van onderzoekers, niet van de politici. De mensen die dit onderwerp niet jarenlang hebben onderzocht, kunnen niet zomaar een eigen oordeel geven.

Sommige mensen zijn niet tevreden over dit artikel, omdat ze alleen dingen willen horen wat ze willen horen...

JE ziet duidelijk overeenkomst tussen italianen en turken. Qua temperament en uiterlijk zijn er weinig of geen verschillen.

Is al vanaf 1970 bekend dat Etrusken afstammen van de Turken.

De DNA, de skelet van etrusken, laat duidelijk de overeeenkomsten zien tussen turken en etrusken. Deze dingen zijn onderzocht met mensen van africa of noordeuropeanen, er waren toen grote verschillen. Tussen turken waren er bijna geen verschillen.

Op 6 juni 2007 kwamen de Amerikaanse, Engelse, Italiaanse,Turkse, Nederlandse onderzoekers bij elkaar om vast te stellen dat Etrusken afstammen van de Turken en dat de DNA code van Italianen 97% zelfde is als van de Turken. Ook hebben ze DNA onderzocht van Africanen, Noordeuropeanen, maar daar waren veel verschillen.

De Etrusken zijn 15000 jaar geleden van Anatalia(Turkije) vertrokken via boten over zee en arriveerden eerst in sicilie , Toscane en Sardinie. Daarna verspreiden de etrusken over heel Italia. Daarbij spraken de etrusken 1 van de 42 turkse aziatische talen. Ik heb gelezen dat de traditie van etrusken qua leefstijl veel overeenkwam met de turken.
Etrusken hebben Rome opgericht. het woord ROMA komt niet van ROMULUS, maar van UPURUMA. UPURUMA = Turks Kazachs wooord en het betekend 'de echte stad'.Daarom spreken de italianen in Rome uit als RUMA i.p.v Roma.

De internationale alfabet is zelfs door de Etrusken uitgevonden. Na de dood van Ataturk hebben ze besloten om de alfabet latijns te houden.
De etruskische letters en verhalen die ze hebben op stenen hebben geschreven, konden alleen worden vertaald in het oud-turkse taal, in geen enkel africaanse land of europese land kon het vertaald worden.

De geschiedenis is heel lang verborgen gehouden. De waarheid over de geschiedenis van de turken komt langzamerhand boven water of ze het wel of niet willen acccepteren, dat moeten zij weten.

Er gaan nog meer waarheden door de onderzoekers boven water worden gehaald.

#83574

LVB

 

@TKY: "15000 jaar geleden" ... "via boten"

Eén van deze twee zaken is niet juist.

Laten we het erop houden dat je een nulletje te veel schreef en dat je "voor christus" vergat. En dat je eigenlijk "de toenmalige bewoners van Anatolië" bedoelt als je "Turken" schrijft. De Turken zelf, die zaten toen nog in Centraal-Azië.

#83607

TurkishAirlines-BOEMM!!

 

hoezo turkije zwart maken??
turkije is wit en armeniers zijn zwart!!!

nederlanders gaan niet bij turken horen
dat snap ik
nederland hoort bij armenie en dat is dus de criminelen kant.
ga zo door nederland !!!
50 procent van de nederlander zijn echt zo een HOERDENZONEN!!
turkije is gewoon de beste dus houd je bek.
ik heb het niet over alle nederlanders maar over 50 procent de rest van de 50 procent zijn wel normaal en goed !!!!
en ik zeg ook niet dat alle turken goed zijn
nee dat is het ook niet zo!!
houden we even over de zaak houden over de Etrusken

En ja dat is waar.
Italianen lijken zeer veel op turken
de turken doen een italiaanse resteaurant
en dan zeggen ze dat ze italiaans zijn
terwijl ze turken zijn
dat merk je toch niet ze lijken op elkaar.

en ik heb nog 1 vraag, waarom onderzoeken jullie zo onnodige dingen??
zijn jullie wetenschappers of zoow :|

#83608

TurkishAirlines-BOEMM!!

 

heb nog een vraag
we hadden in de les over de hunnen op school
de juf zegt dat de hunnen klootzakken waren en slecht waren en dat ze alles vernielden
maar ze zeggen ook niet dat hunnen de turken zijn.
ik werd echt boos op me juf...
Ik WOU ECHT HAAR UITSCHELDEN
kan iemand mij vertellen over de hunnen
bv of ze goed of slecht waren??

#83609

Pauken-SLAGG!!

 

BOEMM!!
PAUKENSLAG

razen
ranten
schelden
ONGEHINDERD

door kennis van

Z A K E N

Voor je 't hebt over de
h
u
n
n
e
n

denk eens na over de

j
o
u
w
e
n

En vergeet de o - n - z - e - n NIET!!

DAG ventje MET de grote mond IN de thread van de ETRUSKEN OP de site VAN LUC met je BOEMM!!

Ploem ploem

#83611

OutlawMike

 

'Zou hij nog genoeg zonen in leven gelaten hebben om een feestje te bouwen?'

Er bestaat een prima low budget film over een vermeende zoon van Stalin, een film die me dunkt veel te weinig publiciteit kreeg - meer bepaald "Archangel" met Daniel Craig. Speelt zich op het eind af in, jawel, Archangelsk, de noordelijke stad nog gesticht door Peter De Grote.

In het echt had Stalin dacht ik 1 zoon, die oorlogspiloot was en uiteindelijk luitenant-generaal werd. Of dat was door verdienste of doordat ie de zoon was van laat ik in het midden.

#83612

OutlawMike

 

Overigens vraag ik me af of TurkishAirlinesBADABOEMMMMMM!!! wel doorheeft dat dit een BELGISCHE blog is, geen Nederlandse.

#83614

A.Rouet

 

@O.Mike
Die Boem lijkt mij inderdaad een heel grote dommerik, van het type dat denkt dat men bij de Europese verkiezingen in Wallonië voor het Vlaams Belang kan stemmen. Mooi toch dat ook zo'n mensen hier hun gedacht mogen zeggen? Lachen is gezond.

#83618

dendof

 

* zich in het haar krabt en meent dat het niet onredelijk is om ervan uit te gaan dat als men in Vlaams Brabant voor franstalige partijen kan stemmen, men in Waals Brabant op Vlaamse partijen kan stemmen, en wanneer dat niet zo is, het niet betaamt om de gediscrimineerde nederlandstalige WaalsBrabanders "dom" te noemen, en als men zoiets toch doet men eigenlijk een eikel is *

#83626

Benny Marcelo

 

Zo slecht als de turken waren de hunnen zeker niet :-)

#83635

TurkishAirlines-BOEMM!!

 

en de aanval naar cyprus!!!
leve turkije
de mooiste geschiedenis ter wereld.
ik voel me zoo de held!!
omdat ik een turk ben
zo kunnen de belgen zich niet voelen
omdat ze leveloos zijn en geen geschiedenis hebben dan alleen maar verliezen whahahahah.

ik weet zeker 1 turk is belangerijker dan 10.000 belgen :)

#83641

dendof

 

NAW?

#83647

Cogito

 

BOEMIE: stem PVV win gratis reis naar Turkije!

#83652

TurkishAirlines-BOEMM!!

 

Cogito
Ik stem voor PVV
En jullie gaan geld geven dan kan ik daar wonen
dan kom ik in dit dooie land niet meer
OK?
Goeie deal :)

Doe dat bij iedreen
geef geld aan de allochtonen
dan is iedreen hier weg van de allochtonen
en word nederland zo arm en vies :)
en gaat nederland achterlopen met toeristen
hahahahhahahahahahah
echt een nachtmerrie dan voor jullie.

#83654

TurkishAirlines-BOEMM!!

 

Cogito
Geef ticket en 5.000 euro
dan ga ik naar turkije wonen
geloof me dan kom ik nooit meer hier :$
Jullie zeurden wij hebben werkers nodig kom naar hier enz.
ja we zijn hier en nu discrimineren jullie ons
zo slecht zijn de nederlanders en belgen
geen manieren geleerd tuurlijk.
ze hebben het nooit over ottomanen..
waarom denk je? omdat ze nieuwsgierig zijn op de turken

:)))))))))))))))))
HAHAHA dat is gewoon waar nu niet over me gaan zeuren.
en ik weet zeker
veel van de acc is 1 persoon
die moet ik in real ff hard aanpakken
Zeg je NAW Gegevens
ik kom naar je toe :)

Turkey
Turqia
Turkiye
Turkije
Ala Turkey
hahahahhahahahahahahha
Turkey The Best!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#83658

Cogito

 

Ah Boemie, hoeveel van je mede-allahtonen zouden blij zijn met zo'n oprotregeling?

Stel:

NL/BE kopen grote stukken land in de diverse landen van allochtonië.

We starten daar woonprojecten door daar mooie huizen te bouwen. Werkverschaffing voor de locale bevolking.
We zetten per 100.000 remigrerende allochtonen 1 gratis ziekenhuis.

Remigrerende allochtonen krijgen:

1 huis in hun thuisland

Een uitkering gelijk aan het gemiddeld loon in hun thuisland. Levenslang.

Levenslang ziekteverzekering.

Hoeveel allochtonen schat jij dat er willen remigreren?

(ik schat de kostprijs van zulk project op +- 1 jaar BNP voor het remigreren van alle allochtonen)

#83664

Johan B

 

@Cogito: Zie Pam's Patent Plan voor de Oplossing van het Multiculti Vraagstuk:
http://www.hetvrijevolk.com...

#83667

Lizzie

 

@Cogito

En wat gaan NL/BE dan doen met de massale hoeveelheid geld dat ze daarmee gaan uitsparen en dus over hebben? (voor allahtonen uitgespaard: leeflonen, OCMW-bijdrage, OCMW-huurhuizen, gratis (veelgebruikte en dure) geneeskundige zorgen (KI inbegrepen), GOK-onderwijs,(verhoogde) kinderbijslag, integratiekosten, dopgeld, gevangeniskosten, politiebeveiliging, enz.)
Ik denk dat je de besparing nog heel sterk onderschat!:-)

En dan nog zonder de tijd te rekenen om aan boemie-onzin te moeten antwoorden! :--

#83670

Cogito

 

Het prijskaartje kan verrassend betaalbaar uitvallen, inderdaad Liz.

#83671

Cogito

 

83652 goed lezen Awoert: dit is een openlijke oproep voor de oprotpremie. Het maakt tevens duidelijk waar het deze mensen om gaat: om ons geld.

#83679

GreekHistory

 

Jullie nederlander zijn alleen maar haters niks anders..
jullie zeiden eerst dat het een vrijhoudend land was.
en nu discrimineren jullie ons.
IK HEB HET DOOR WAT NEDERLANDERS ZIJN : GEEN MENSEN MAAR DIEREN!!!

nederlanders zijn niet normaal
echt waar..

#83683

Leo Norekens

 

"Ik heb door wat Nederlanders zijn : geen mensen maar dieren!!!"

Je verwart wellicht met de Ieren.
???

#83696

Cogito

 

ahaaaa! GreekHistory = Leo Norekens!

#83804

Turkish-Airlines-BOEMM

 

Ik doe vwo/gymnasium dus word ik ook zo een hoge mens en niet als die sommige allochtonen die dom zijn :S

MOGEN JULLIE BEST WETEN. en me mentor zegt ook dat ik gymnasium aankan xD

#83807

Benny Marcelo

 

Turkish...
Aan uw kinderachtige manier van praten en vooral schelden zou ik denken dat ge hier in België zelfs nog geen kleuterklaske afkunt :-)

#83855

Turkish-Airlines-BOEMM

 

Benny jij bent zeker die greekhistory
je bent echt dom
en schelden is voor ouderen
wat kan ik er doen als julie me laten schelden gek?

benny/greekhistory spreek me niet zo gek aan jij bent trouwens zo kinderachtig dat je 2 acc maakt en dan op mij komt ZIELPOOT die je ben.

#83873

TKY

 

@ Turkish-Airlines-Boem:

Turkije heeft tot en met deze tijd 41 turkse volkstammen gehad, zoals :
-Etrusken
-Hunnen
-Hittieten
-Turkmenen
-Timurids
-Seljuks
-Ottomanen.
En zo kan ik er veel meer opnoemen.

Hunnen waren GEEN barbaren. Hunnen zijn in de tijd van de Romeinen bedreigd door de Romeinen en wouden zelfs dorpen aanvallen van Aziatische Hunnen. De turkse hunnen vielen daarna Europa heel wild aan onder leiding van Atilla de HUN. Wat je leraar of lerares zei klopt voor geen meter, anders hadden ze lessen gegeven over de ottomanen of hunnen.

Hunnen waren op zoek naar vrede en vrijheid. Daardoor vielen zij de Romeinen aan om zichzelf te verdedigen en wonnen uiteindelijk van de Romeinen. Kijk maar de TURKSE GRIJZE WOLF. Dat is ook het symbool van vrede en vrijheid.
Deze symbool van de TURKSE GRIJZE WOLF werd ook door de Etrusken, HUNNEN en HITTIETEN gebruikt. Denk maar aan TURAN.'
Oooit waren de Turken in die tijd verdwaald en wisten niet meer welke kant ze moesten tijdens de oorlog. Dit GRIJZE WOLF heeft hun gestuurd. Dit geschiedenis is zeer interessant.

Ik moet eerlijk zeggen dat Turken de langste geschiedenis ooit in dit wereld hebben gehad en de machtigste waren. Dit is niet uit nationalisme, maar gebaseerd uit waarheid en trots.

#83882

OutlawMike

 

rouet: 'van het type dat denkt dat men bij de Europese verkiezingen in Wallonië voor het Vlaams Belang kan stemmen'

Rouet, het zal je misschien verbazen maar ik HEB IN WALLONIE AL VOOR VB kunnen stemmen. Inderdaad, bij de vorige Europese verkiezingen, die ook samenvielen met regionale verkiezingen, kwam Luc Van Nieuwenhuysen in MOESKROEN op met een VB-Lijst. Ik dacht dat ik een soortgelijke optie zou geboden worden. Niet dus. Het werd dan maar FN. Overigens bar slechte prestatie van die partij. Komt door onophoudelijke interne twisten.

#83883

OutlawMike

 

TKY heeft wel een punt in die zin dat de oudst bekende nederzetting (denk ik toch) in Turkije ligt. Catal Huyuk, ca. 7000 jaar oud. Zoals Iran heeft ook Turkije pre-islam een grote cultuur gekend en de gevolgen daarvan zinderen tot op vandaag de dag na. O.a. het feit dat zowel Turkije als Iran een zekere technologische 'prowess' bezitten en arabische landen niet, is daar een bewijs van.

#83886

OutlawMike

 

Volgens Wiki is Catal Huyuk eerder 7500 jaar oud: http://nl.wikipedia.org/wik...

Interessant is dat het bekend werd door de opgravingen in de zestiger jaren (?) van James Mellaart, een Britse archeoloog. Mijn kop eraf als die geen Vlaamse roots heeft.
Wij Vlamingen mogen zeker ook niet vergeten dat, hoewel TurkishAirheadBOEMMM!!! denkt dat we dom zijn, we ondertussen wel al bijna een kwart eeuw zijn geschiedenis aan het opgraven zijn in Sagalassos: http://www.sagalassos.be/

#83891

Cogito

 

Ondertussen haalt een veertienjarig allochtoon schooljoch uit Holland hier toch maar één van de langste threads, met enkele opmerkelijke accenten. Een aparte thread, een om apart te houden.

#83900

NR

 

Ik vraag me af welke volkeren TAL nog zal recupereren voor zijn groot-Turks gedachtegoed. Zei Caesar niet dat de "Belgen" de dappersten van allen waren?

#83919

A.Rouet

 

O.Mike
En hoe is dat 'symbolisch protest' van LVN en het Vlaams Belang destijds (2003?)in Moeskroen afgelopen, zijn daar cijfers over? Het bleek dus niet voor herhaling vatbaar.

#83933

Turkish-Airlines-BOEMM

 

TKY jij hebt gelijk
ik ben echt boos op me leraar!!!!!! ze verteld alle goeie dingen over romeinen en tegen hunnen klootzakken
wat een viese wijf mentor heb ik :S

Nu snap ik het bedankt..
en idd turkije heeft de grootste geschiedenis ter wereld..
ik ben half nederlander half turk en ben blij dat ik turk ben xD

#83936

EricJans

 

@ Turkish-Airlines-pats (soms gaat zo'n bom ook al eens niet af, hé)

Turkiye grootste geschiedenis? Het hoogste aantal bezettingen en volksverhuizingen zul je bedoelen. Het doet een beetje denken aan Vlaanderen, maar dan een millenium of wat vroeger: wij hebben hier ook alles wat nergens welkom was over de vloer gehad.
Turken zijn bastards maar voel je vrij daar fier op te zijn.

Het is ook te begrijpen: in het land van de Hit-tieten brengt iedereen al eens graag een bezoekje, is het niet?

#83939

Turkish-Airlines-BOEMM

 

hoezo bedoel je dat turken Bastards zijn
kan je me dat uitleggen ericjans..

#83971

TKY

 

@ EricJans:

De aziatische turken zijn al sinds ongeveer 50.000 jaar geleden al gescheiden van de Mongolen en hebben andere staten opgebouwd. In de tijd dat Etrusken naar Europa kwamen waren er geen Europeanen in Europa, dat komt omdat Turken al meer dan 50.000 jaar leven in dit wereld. En Europeanen leven maar 3200 jaar in Europa.

In de tijd dat Nederlanders(Neders) en Fransen waren, stonken zij enorm uit hun mond door hongersnood.De turken die naar europa aankwamen hebben de europeanen geholpen qua voedsel en water zodat ze in leven . Nadat de Etrusken de alfabet hadden ontwikkeld hebben de Etrusken de alfabet aan de nieuwe Europeanen geleerd.

In de tijd van Ottomaanse rijk, hebben de turken zelfs een vlag gehangen, zodat de spanjaarden de nederlanders weer niet konden aanvallen, nederlanders zijn al zoveel keer verkracht.

De Nederlanders konden zelfs de ottomaanse rijk inkomen en kregen onderdak en voedsel, vanwege dat nederland bijna niets had in die tijd.
Zonder OTtomanen hadden de Neederlanders geen goude eeuw gehad door TULPEN-handel etc.

MR ERIC JANS: Heb jij dit soort verhalen gehoord of gelezen. BLIJKBAAR NIET. Dus zijn de turken door deze redenen BASTAARDS. Wie juist niet dankbaar is , is juist een BASTAARD.

Nederland mag een voorbeeld nemen van de turken, qua tolerantie, respect voor elkaar, eenheid met elkaar,en zeker qua gastvrijheid.

#83980

Marco

 

@TKY: En hoe was je rapport? Mag je naar het volgende jaar, of moet je je jaar overdoen wegens onvoldoende voor het vak Nederlands ?

#84013

TKY

 

@ Marco: Ik ben dyslectisch. Maar praat vloeiend nederlands. Verder ken je mij niet. Dus niet zomaar conclusies trekken. Lees mijn laatste zin nog een keer, en neem daar een voorbeeld van.

#84030

TurkishAirlines-BOEMM!!

 

TKY heeft echt gelijk
bedankt TKY
en marco en ericjans jullie zijn juist BASTARDS
voordat jullie tegen de turken BASTARDS zeggen
TURKEN ZIJN NIET BASTARDS
ze holpen de hele wereld
als de turken/ottomanen nooit leefden was dit wereld nog oud.

Wie niet dankbaar is kan oprotten want turkije heeft de heel wereld gered marco jij bent BASTARD en de meeste nederlanders ook en ERICJANS HELEMAAL
dus let op als je niks weet over de turken.

#84035

Avondlander

 

"Nederland mag een voorbeeld nemen van de turken, qua tolerantie, respect voor elkaar, eenheid met elkaar,en zeker qua gastvrijheid."

Eindelijk heeft Turkije nu ook zijn "commical Ali"!

#84036

TurkishAirlines-BOEMM!!

 

hoe zo?? avondlader
ik begrijpje niet met comminal ali.

#84040

Benny Marcelo

 

Turkish... Comical Ali is een parodie op Chemical Ali, dat is de bijnaam van een familielid van Sadam Hoessein die uit pure verdraagzaamheid een aantal koerdische dorpen met chemische wapens liet bestoken. Met de nodige slachtoffers onder de dorpsbewoners, vrouwen en kinderen inbegrepen.

#84041

LVB

 

@Benny: Comical Ali was de bijnaam van Muhammad_Saeed_al-Sahhaf, de officiële woordvoerder van de regering van Saddam Hoessein, die op tv doodleuk vertelde "there are NO American troops in Iraq" op het moment dat de Amerikaanse troepen al aan het oprukken waren naar Baghdad. Verder zei hij "we are destroying them" op het moment dat de tanks al over de ring rond Baghdad aan het rollen waren en Saddam al gevlucht was.

http://news.sky.com/skynews...

http://en.wikipedia.org/wik...

http://www.welovetheiraqiin...

"There are no American infidels in Baghdad. Never!"

"My feelings - as usual - we will slaughter them all"

"Our initial assessment is that they will all die"

"I blame Al-Jazeera - they are marketing for the Americans!"

"God will roast their stomachs in hell at the hands of Iraqis."

"They're coming to surrender or be burned in their tanks."

"No I am not scared, and neither should you be!"

"Be assured. Baghdad is safe, protected"

"They are not in Baghdad. They are not in control of any airport. I tell you this. It is all a lie. They lie. It is a hollywood movie. You do not believe them."

#84042

Leo Norekens

 

Benny en Luc, jullie hebben allebei gelijk, geloof ik. De bijnaam van Saddams woordvoerder was afgeleid van de bijnaam van diens minister van defensie.

#84043

Benny Marcelo

 

Dat dacht ik toch, de beruchte Chemical Ali werd nadien de Comical Ali toen hij in al zijn heldhaftigheid de naburigheid van de Amerikaanse troepen ontkende. Er stak dacht ik al de loop van een amerikaans geweer in zijn oor :-)

Dat de lafaard voordien burgers met chemische wapens had bestookt heeft hij proberenb ontkennen; echt nen turk.

#84046

Leo Norekens

 

...Maar het gaat toch wel om twee verschillende gasten hoor Benny.

#84047

A.Rouet

 

waar vind je zoveel wijsheid Benny, TBJ, LGF of thereligionofpeace ?

#84048

Rick

 

En deze blog heeft zijn Cynical Ali Rouet.

#84070

TurkishAirlines-BOEMM!!

 

OMG
Koerden mogen oprotten ik haaaaaaaaaaaaaaaaaaaat ze enorm.
ME NEEF IS DOOD GEGAAN IN HET LEGER DOOR DIE VIESE TERORISTISCHE KOERDEN.
me vader gaat dit jaar ook naar leger en hopen dat me vader veilig komt uit die koerden teroristische stam.....
ALS ME VADER OOK DOOD GAAT DAN ZAL IK ECHT WRAAK NEMEN OP JULLIE KOERDEN IK ZAL DAN NIET DOOD GAAN VOORDAT IK IN HET LEGER MEER DAN 4 KOERDEN HEB DOODGEMAAKT!!!
koerden haatte ik vroeger niet.
maar ze schelden turken haten turken doden turke
proberen turkije af te pakken enz.
zijn niet blij dat ze mogen wonen in turkije.
de leider van pkk dat is dus de leider van de koerden die turken doodmaakt is gwn in turkije hij mag vrij zijn enz.
waarom ik snap turkije niet ze moeten hem gwn doodmaken!!
hij is ook pkk en wij hebben oorlog met hun klaaaaaaar
EN WIJ HOEVEN NIET IN DE EU TURKIJE GAAT DE OTTOMANEN VORMEN :) ALS HET GOED KOMT.

#84071

Benny Marcelo

 

@Luc, Rick: inderdaad ik heb die twee door mekaar geslagen.

#84072

Benny Marcelo

 

Gelijk die turkish hier tekeer gaat, zou die ziekte al en naam hebben? De ziekte van Rouette of zoiets?

#84082

TurkishAirlines-BOEMM!!

 

benny ik heb een ziekte van koerden
ik haat ze nou goed
ik word gekkkkkkkkkkkk van die hoerenteroristenzonen.

#84096

TKY

 

20% van de mensen van Turkije zijn ook Koerden. Turkije heeft ook geen problemen met die 20%. Ze worden net zo getolereerd als de 80% turken. TOt nu toe zijn ook 50.000 Armenen gekomen naar Turkije. die worden ook getolereerd in Turkije. Daar hebbben de turken ook geen problemen mee. WAar Turkije wel problemen heeft zijn die georganiseerde PKK. Koerden zouden dankbaar moeten zijn dat zij de kans krijgen op onderdak en werk in Turkije.

Waarom komen die KOerden of Armenen toch naar Turkije. Omdat Turkije een land is met tolerantie en vrede!!!

#84098

Jefken houdt van Turken.

 

Recent historisch onderzoek heeft aangetoond dat de Turken eigenlijk afstammen van de Koerden. Een professor aan de universiteit van Ankara bevestigt dit aan de hand van een kippensoort die zowel teruggevonden werd in een oud prehistorisch dorp in hedendaags Turks Koerdistan als in een hedendaags Turks dorp. Ook zouden er sterke DNA gelijkenissen zijn. zie http://www.sciencereview/tu...

En de Koerden en de Armenen wensten eeuwen geleden zo graag overheerst te worden door de Ottomanen, dat zij de sultan uitnodigden om hun land met geweld in te nemen. Zo gelukkig waren de Armenen met de Turken dat zij kort na de val van het Russische rijk en Ottomaanse rijk hun eigen onafhankelijk staat uitriepen. De Grieks Orthodoxe-Christenen waren ook zeer content, zeker toen uitzinnige menigten hen uitmoorden in Istanboel. Maar het toppunt van het grote tevredenheid was toen in de Turkse grondwet werd opgenomen dat niemand mocht betwisten dat er geen Armeense genocide had plaatsgevonden...

En dan nog te zwijgen van de Cyprioten die al jaren hun huis terugvorderen van de Turkse staat nadat ze er weggejaagd zijn. Content dat ze zijn.

#84099

OutlawMike

 

'Ook zouden er sterke DNA gelijkenissen zijn...'

Tussen Turken en kippen?

Benny, daar zit iets in. Er bestaat ook al zoiets als de Ziekte van Tourette.

#84100

TKY

 

@ Jefke: Uit jou praatjes is duidelijk te merken dat jij geen verstand hebt van de Ottomaanse Rijk en van de Turken.

Turken is de een van de oudste beschavingen van de wereld. De koerden bestonden in de tijd van Etrusken , hittieten niet eens. Waarom zijn er zo weinig koerden,vergeleken met turken. Koerden zijn eigenlijk ook turken. Net als Friezen en nederlanders. Dus kom niet met onzin.
Koerdistan mogen ze in Irak doen. maar niet in Turkije.
Ik ga ook niet een kamer van jou huis inpikken. Dus koerden zijn ook Turken. Allebei hebben dezelfde DNA.

Wat ik vertel is wetenschappelijk bewezen. Ga niet dingen vertellen dat uit politici komt. Dit is het werk van de wetenschappelijke onderzoekers , en niet van ons.

Nederland bestaat niet eens 3500 jaar. Turken leven al 50.000 jaar vanaf Mongolie. Dus kom niet dingen over de turkse geschiedenis verzinnen.

#84101

EricJans

 

@ Turky-Boemel-plane:

50 000 jaar? Aaahh... nu snap ik het allemaal. Ik zou er 80000 jaar van maken... dat klinkt nog véél overtuigender.
Ik heb veel van je bijgeleerd, vooral inzake de Turkse visie op tollerantie. Interessant.
Eigenlijk zou Nederland - gelet op je overtuigende argumenten - onder Turks bestuur moeten worden gesteld, vind je niet?
Bedankt voor je zinvolle en leerrijke inbreng.

Zo zie je maar: als bastaard kan ik nog wat leren van het oorspronkelijk Turkse, zuivere ras. Bedankt dat je zoveel geduld met me hebt.
't Is altijd een voorrecht om met een profeet in gesprek te mogen zijn.
Mijn allernederigste dankbetuiging. Om u te dienen.
Eric Jans
Bastaard.

#84104

OutlawMike

 

'Ik ga ook niet een kamer van jou huis inpikken.'

Nee, jullie palmen direct hele wijken in. En in godsnaam, wanneer gaan jij en je maat TurkishFloplines eens begrijpen dat dit geen Nederlandse maar een BELGISCHE site is. Is dat zo moelijk om begrijpen?

#84108

Benny Marcelo

 

@Mike: Turkish... lijkt er in ieder geval een aantal symptomen van te hebben, zoals palilalie en coprolalie.

Aan zijn gekakel te merken zou ik toch durven denken aan die overeenkomst met kiekens :-)

#84110

IkbenTurkishAirlinesEnHaatWilders.

 

Outwalmike Nou en belgisch nederlands is het zelfde + Jefken Houdt van Turken BEN JIJ GEK!!!!!!!!!!!!!!!!!
turken stammen niet uit de koerden. koerden leefden amper in die vroegere tijden van de eerste turken gek.
OutlawMike pas op wat jij zegt je zegt : Nee julie palmen direct hele wijken in: wat ben jij flauw je doet geert wilders na. elke landelijke mens heeft een slecht gedoe omdat er zo beetje turken dat doen moet je ons niet beschuldigen want ik ben altijd beleefd en doe dat nooit en de meeste zeker ook niet!!!
DUS LET OP WAT JE SCHRIJFT DISCRIMINEREN DOE JE ALLEEN!!

#84111

IkbenTurkishAirlinesEnHouVanHadiseDumTek

 

En als ik een koerd was zou ik zelfmoordplegen
gelukkig ben ik een turk!! de beste manier !!

#84113

TKY

 

@Eric Jans: Je hebt het tegen de verkeerde persoon;).Uit jouw verhaal is duidelijk te merken dat jij sarcastische opmerkingen maakt. Is ook duidelijk te merken dat jij niet met inhoud komt van het geschiedenis. Wat is de situatie?Wat was de taak geweest? Welke acties heeft het resultaat naar toe geleid. Jij wil alleen horen wat jij graag wil horen.

Nederland heeft de Gouden Eeuw gevormd met dank aan de turken tijdens OTtomaanse Rijk, omdat Nederlanders ook getolereerd worden net als de turken. Nederlanders kregen veel tulpen, waarbij nederlanders veel winst hadden gemaakt. Turken hebben met neimand problemen gehad, alleen met mensen die wel problemen h ebben met de turken.

Ik zou zeggen ga naar Azie, kijk om je heen, lees boeken. Maar niet de boeken wat er in de kast van Wilders en media zit.

#84114

TKY

 

@ BEnny Marcelo. Waar haal jij dat DNA's vandaan. Ga geen dingen verzinnen dat niet waar is. Dat is kinderachtig. Ga naar de Laberatorium van Italie van Piacenze. En vraag daar de DNA-codes aan. Dan kom je erachter hoe het met de DNA-vergelijkingen zit. Als jij je grapjes al grappig vind, dan betekend dat jou volwassenheid niet in de normen en waarden ligt. Wij volwassene mensen, maken veel volwassenere grappen.

#84115

TKY

 

@Jefken: Uit jou verhalen is duidelijk te merken dat jij niets afweet van het geschiedenis van Turkije. Laat mij eens specificatie zien, dat turken uit koerden afstammen. Blijkbaar ben jij ZELF ook een KOERD.

Ik leg je nog een keer uit. Koerdenkwestie zit zo.
- De koerden is zelf een opgerichte cultuur door hun zelf.
- In de tijd van Hittieten en Etrusken bestonden de Koerden niet eens.
- Koerden zoals jij, heeft dezelfde DNA als de Turken. Dus koerden zijn ook turken
- Koerden weten zelf niet eens waar ze vandaan komen... Jullie georganiseerde organisatie is de PKK.
-Waarom willen Koerden de staat Koerdistan, waarom is nooit KOerdistan in Turkije geweest? Omdat Koerden geen eigen cultuur heeft..Turken accepteren dit soort apartheden en Turkije inpikken niet. Als TUrkije niet zo trots en beetje nationalistisch was geweest, bestond Turkije allang niet meer.
-Wat zou Nederland vinden, als de Marokkanen of Antilianen Stukje van Noord-holland inpikt en zogenaamde Antille in Nederland noemt. Dat tolereert Nederland ook niet.

Vergeet niet, Turkije heeft de meeste culturen en de langste geschiedenis en de machtigste geweest van de hele wereld. Jullie praten tegen talentvolle mensen. Dus een beetje respect graag!!!

#84120

A.Rouet

 

'Ik zou zeggen ga naar Azië'

Wel TKY ik woon liever hier (Nederland/België) dan in Turkije. Jij ook ?

#84123

TKY

 

@ Rouet:
Ik heb genoeg NEderlanders, Engelsen en Franse gezien in turkije. DIe hebben een huisje daar en verblijven daar 6 maanden per jaar. Die mensen zeiden dat ze vroeger ook net zo als jullie gingen zeuren over Turkije. Nu zijn ze boven de 50 a 60 jaar. Ze hebben er spijt gekregen dat ze dat zeiden en niet eerder dit land gingen verkennen.
Zonder een land eerst te verkennen en de mensen daar te leren kennen kan je niet zomaar over een geschiedenis van een land oordelen
Turkije is een prachtig land, met prachtig mensen en een prachtige weer. Dat kan je van NEderland niet zeggen. Daarom ben je ook erg jaloers de manier hoe jij praat. GEografisch gezien ligt het ook echt precies midden in het wereld. Het is de enige land met 2 continentn, namelijk europese gedeelte en aziatische gedeelte.

#84124

TKY

 

@ Jefken:
NAarmate de gesprek vordert, begin je steeds meer te schelden. Mensen die beginnen te schelden, betekend dat onwetendheid naar voren komt en zich schuldig voelt, en ik weet zeker dat je hierna meer onzin grappen gaat maken en niet met een inhoud gaat komen. Je bent gewoon een Koerd, een arme Koerd met minderwaardigheids complex. Je maakt van Koerden dingen uit, dat nooit in de geschiedenis is voorgekomen. Wees met de tijd bij, en ga meer op jacht naar onderzoek , in plaats van mee te lullen met je jeugdvrienden of je familiekring of de media die jou gehypnotiseerd heeft.
Trouwens je hebt me nog steeds geen specificatie/bewijs van de onderzoekers gegeven waar de Koerden (dus jou soortgenoten) eignelijk vandaan komen.

Ik ga weer voor je herhalen. Laat die dingen aan de wetenschappelijk onderzoekers over, en niet door jou vrienden/familie of van de kast van Wilders

#84125

TKY

 

@ Outlaw Mike:
Je begon DNA vergelijkingen van kippen en turken. Nouw. de DNA van mens of kippen is mischien zelfde als die van mensen. Maar dat is pas 1 groep van DNA. Er zijn honderden, miscihen duizenden groepen waar je kan uithalen wie de voorouders is.

Voorbeeld: Jij hebt een vrouw zwanger gemaakt. Dan kunnen de onderzoekers toch uithalen wie de vader is van het kind!!!! Terwijl onze DNA groep zelfde is van varkens of chimpansees, maar dat is pas 1 groep van de DNA.

-> Dat is net zoals zelfde over de Etrusken. Wie zijn dan de voorouders van de Etrusken. Uit DNA onderzoek blijkt dus de TURKEN. Dan kan je toch uithalen wie de voorouders waren van de ITALIANEN.

Dit soort dingen moet je toch weer aan de LAB laten,want jij hebt geen scheikunde of geneeskunde gestudeert.

#84126

Jefken houdt van Turken.

 

Ikke scheld alleen, omdat jij scheld in vorige posts... Ik gewoon jouw scheldwoorden over neem. Wie heeft er dan het minderwaardigheidscomplex? Jij gebrainwashed zijn, en ikke gene koerd, maar Turk zijn.

#84128

ivanhoe

 

@tky

"Turkije is een prachtig land, met prachtig mensen en een prachtige weer. Dat kan je van NEderland niet zeggen.

Miljoenen Turken vinden het zoo prachtig dat ze er zo snel mogelijk wegwillen. Gevalletje 'Luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden.'

#84129

TKY

 

@ Jefken:
Volgens mij ben jij in de war. Blijkbaar haal je mij door elkaar met een andere persoon. Na het schelden, begin je ook nog even te liegen. Dat is zwak van je. 20% van Koerden van turkije zeggen ook dat ze turken zijn, terwijl ze Koerden zijn. Jij moet ook wat aan je Nederlands taal doen zou ik zeggen

@ Ivanhoe:
Zelfs genoeg Nederlanders willen weg van dit land. En miljoenen turken hebben goed gebruik gemaakt van Europa, de eerste buitelandse mensen die in de Politiek zijn gekomen. Dus er zijn ook genoeg die tevreden zijn met 2 landen

Wie alleen maar zeurt over Turkije, is gewoon JALOERS!

#84130

NR

 

Laten we allemaal maar even realistisch zijn. Eén van de historische pistes is dat de Etrusken afkomstig zijn uit Anatolië, een regio in het huidige Turkije. Gedurende de eeuwen zijn er echter wel meer volksverhuizingen gebeurd. Denk maar aan het feit dat aan de hedendaagse Turkse kusten gedurende een periode van tweeduizend jaar Grieken woonden, totdat ze verjaagd werden ingevolge de afloop van de Eerste Wereldoorlog. Dat die mensen uiteindelijk na zo een lange geschiedenis moesten vluchten, hadden ze eigenlijk te danken aan hun eigen Griekse overheid die bezeten door nationalisme diep het gevallen Turkse rijk binnenvielen (waarmee ze in oorlog waren).

Maar om terug te keren om de herkomst van de Etrusken: ze kunnen dus afkomstig zijn van Anatolië maar dat maakt de hedendaagse Turken geen "oude Romeinen", want:

1. De echte "Turken" arriveerden pas in de vijfde en zesde eeuw na Christus in het hedendaagse Turkije. http://en.wikipedia.org/wik...
De "Turken" of enige constellatie daarvan waren wel een mogelijke stam van de "Hunnen", dat een verbond was van Nomadische stammen uit het hedendaagse Mongolië.
De Turken vermengden zich waarschijnlijk met de nog resterende inwoners van Anatolië (die regio's kenden na de val van het (West)Romeinse rijk een sterke bevolkingsneergang - al dat we hier over kunnen twisten).
2. De "oude Romeinen" stammen niet af van de Etrusken. De Etrusken gingen daarentegen de Romeinen voor. Hun beschaving verdween echter en ze werden geassimileerd door de Romeinen: http://en.wikipedia.org/wik...

Over de Koerden worden hier ook wel een aantal merkwaardige zaken geponeerd. TKY of wie hij nu ook moge zijn, heeft gelijk als hij poneert dat de "Koerden" nog niet bestonden toen de Turken arriveerden. Maar hij mag dat wel nuanceren. De term Koerd als etniciteit bestond inderdaad niet, maar de voorvaders van de Koerden wonen al veel langer in de regio dan de Turken. Historici hebben veel mogelijk varianten maar er wordt gedacht dat de Koerden afstammen van de Meden, een volk dat al in de regio woonde toen de Perzen hun grote rijk begonnen (hadden de Meden eigenlijk geen rijk voor de Perzen?) De Koerden zijn dan ook meer verwant met inwoners van Iran/Perzië dan met de Turken.

De Turken mogen trots zijn op hun echte geschiedenis. Ik zie dus geen nood om die nog een stuk te gaan manipuleren zoals sommigen doen, of om historische en hedendaagse afrekeningen te gaan verrichten met Armenen, Cyprioten, Grieken en Koerden.

(PS: wel wansmakelijk te lezen dat hier wordt geschreven dat de Armenen graag in Turkije wonen - TKY moet me maar eens vertellen waarom er vroeger Armenen woonden in de buurt van de berg Ararat, welke berg al eeuwen een symbool voor de Armeniërs is, en nu niet meer. Die berg ligt zelfs niet meer in Armenië maar in Turkije. Persoonlijk verwacht ik weinig zinnige reacties, buiten dat het "leugens" zullen zijn en "mediabrainwashing", maar zeggen de Holocaustontkenners dat ook niet?)

#84131

TurkishAirlinesHoudVanHadiseDumTekTek

 

Jefken houdt van Turken wat doe jij hier als jij geen nederlands kan praten?
Rot gewoon a.u.b op.
of je bent een koerd of nederlander die sommige turken wilt nadoen die geen nederlands kunnen spreken.
JIj bent dom bezig en ga maar de bak op want turken kunnen nooit afstammen van de koerden.

Ivanhoe jij mag lekker je bek dicht houden, in de wereld is er een crisis en dat heeft turkije zeer wat aangeraakt.
Turkije is met alles prachtig en machtig behalve zijn er veel mensen leveloos.
Ik kan wel zeggen als turkije genoeg werk had dan bijna alle soorten mensen in turkije zouden komen.
jullie zijn jaloers dat turkije met alles mooi en prachtig is
nederland heeft alleen maar regen, in 2012 word er verwacht dat nederland onder water komt, daarmee zal nederland niet blij mee zijn want word net als azie dit land
Mja praat geen domme dingen a.u.b I.P.V tegen sommige mensen..
EN BEDANKT TKY JE VERTELT ALLES ALS EEN GENIE :)

#84133

Benny Marcelo

 

Wij zouden jaloers zijn; om te gieren! Dat er in Turkije prachtige gebieden zijn en er vriendelijke mensen wonen wil ik allemaal aannemen. WAT komen al die turken dan naar hier doen (NL-VL-en vooral Duitsland). Als alles in Turkije dan toch zo schitterend is zouden in de eerste plaats toch de turken zelf moeten staan dringen om terug naar dat prachtland te keren, zich daarbij afvragend wat hen bezield heeft het ooit te verlaten.

Wat komen die turken hier dus zo massaal zoeken? Ik heb dat al eens eerder gevraagd maar nog geen zinnig antwoord op gekregen!

#84134

TKY

 

@ NR

- HEt is gebleken dat Wikipedia een bestand is die niet 100% betrouwbaar is. Dat hebben de onderzoekers van Japan, Amerika, en oostenrijk vastgesteld.
- Niet elke verhaal van Wikipedia komt van de wetenschappelijke onderzoekers, maar door de mensen die uit hun eigen visie geinterpreteerd hebben. Daarom is de wikipedia niet 100% betrouwbaar.
- Als je het bovenstaand krant goed had gelezen. Dan waren de Etrusken veel eerder gekomen dan de Romeinen. Daarna werden de Etrusken de zogenaamde Romeinen. De Romeinen kunnen nooit Italianen zijn geweest.
- Het bleek juist niet waar te zijn dat turken pas vanaf 5de of 6de eeuw de Anatolie hadden gearriveerd. Turken (etrusken) kwamen zelfs 16.000 jaar geleden naar Anatolie, 7000 jaar geleden kwamen daarna naar cyprus en rond 4000 a 5000 jaar geleden arriveerden de Turken via zee naar Sardinie, Sicilie, en TOscana.
- De eerste bewoners van Anatolie waren de Etrusken
- De eerste bewoners van Italie waren ook de Etrusken.
- Etrusken spraken 1 van de 41 turks aziatische talen en turkije heeft 39 verschillende volkstammen, waaronder de Etrusken dus.

Deze bewijzen zijn verborgen gehouden.

Dit bewijs is al vanaf 6 juni 2007 door de Amerikaanse, engelse, nederlandse, turkse, italiaanse professors bekendgemaakt. Zelfs in jaren '70 is al bekendgemaakt dat Etrusken de Turken zijn

Door die onderzoekers is duidelijk gemaakt, dat de Wikipedia dan aangepast moet worden. Dat hebben die professors aangegeven. De wikipedia is niet door wetenschappelijk professors in elkaar gezet.

NR: Je maakt goede copy paste verhalen uit het internet.
De manier hoe jij praat, ben jij waarschijnlijk een ARMEEN of niet???

Armenen: is een mengeling van Koerden en Georgen. Dat is door de Armeense wetenschappers oook vastgesteld. De Armenen kwamen ook pas later dan de turken.
Inderdaad, is waar wat je zegt, er was een Armeense land. Deze land hebben zij nog steeds.
De turken hebben de Armenen genoeg vrijheid gegeven om hun eigen bestaan te leiden en zelfs geholpen qua onderdak en voedsel. Waarom waren de Armenen dan gedeporteerd??? Tja, dan hadden de Armenen niet een mes moeten steken tegen de ruggen van de turken.
Luister maar naar Bernard Lewis. De Amerikaanse-joodse professor. Maar ook Professor van engeland of oostenrijk. Hij beweerde dat de Armenen ook gedeporteerd waren in die tijd, maar ook in de tijd van Romeinen.
De ottomanen hebben de Armenen zelfs geholpen tegen de Europeanen. Daarom leunden de Armenen op de turken. De armenen hebben zelfs een staat van 'VAN' opgericht en verkrachten turkse families en hebben honderduizenden turken vermoord in Anatolie etc. Tja, nu horen ze niet in Turkije. Door deportatie naar het woestijn, kwamen inderdaad veel armenen om, en is ararat niet van jullie en nooit geweest ooook.

Dit kan je niet vergeleiken met holocaust, dan is het een belediging voor de joden.

Blijkbaar ben jij helemaal gebrainwashed door de media en door je ouders. Dus kom een keer met een inhoud.

#84135

LVB

 

@NR: Grotendeels akkoord met wat je schrijft, maar toch een opmerking over het volgende: "De "oude Romeinen" stammen niet af van de Etrusken. De Etrusken gingen daarentegen de Romeinen voor. Hun beschaving verdween echter en ze werden geassimileerd door de Romeinen".

"Afstammen" en "voorgaan" zijn natuurlijk niet met elkaar in tegenspraak, het kan evengoed een bevestiging zijn. Genetisch is er meestal een geleidelijk evoluerend continuüm: niet een vervanging van de oorspronkelijke genenpool door de genenpool van invallers, maar een vermenging. Dus, ook al zou generatie 1 van de Romeinse kolonisten (de spreekwoordelijke Romulus en Remus, zeg maar) niet verwant geweest zijn met de Etrusken, dan nog is het mathematisch vrijwel zeker dat generatie 4 al een vermenging was van Romeinse immigranten en Etruskische autochtonen. Dus is de stelling "de oude Romeinen stammen af van de Erusken" misschien maar deels waar, maar de ontkenning ervan zeker onwaar. Heel wat Romeinen hadden trouwens Etruskische voornamen: Sergius, Aurelius, Tarquinus, Antonius enz. Een bevestiging van de culturele assimilatie, maar wellicht ook van de gedeeltelijke "afstamming".

Er is dus een zeer grijze zone tussen "afstammen van" en "assimileren", het is niet of-of. Om maar één voorbeeld te nemen: stammen de huidige inwoners van Mexico nu af van de Spanjaarden of van de Indianen? Allebei, waarbij het niet erg duidelijk is wie nu juist wie genetisch "assimileerde". Cultureel was het natuurlijk wel de Spaanse cultuur die de Indianen assimileerde, getuige het huidige (officiële) taalgebruik in Mexico.

Zo is het ook geen onzin om te stellen dat de Romeinen deels van de Etrusken afstamden, deels van de Italokelten, enz.

#84136

TKY

 

@ Benny Marcelo,

Inderdaad. Wat komen de turken in Nederland of duitsland doen???? Turken komen niet naar Nedelrand, omdat Nederland zon lekker land is hoor of een land met prachtige mensen. Ze komen alleen naar Nederland voor werkgelegenheid en voor diploma hoor. Turken zijn hier om hun diploma's te halen hoor. Ben je jaloers, dat turken hier afgestudeeerd worden??? Dus ik weet juist precies wat hun komen doen hier.. Je hebt de angst dat wij jullie banen pikken, is dat het?? VRaag jij jezelf maar af wat ze komen doen.

Waarom Komen Nederlanders dan naar Turkije? OMdat Turkije een land is met vol vrede. Het gaat dus niet alleen om het geld, maar ook om waar je je geod voelt

#84137

TKY

 

@ Luc:

Romulus is een sprookjesverhaal en een leugen. Roma komt niet van Romulus vandaan. Dat zijn babies die teveel spaghetti hadden gegeten. ROMa komt van UPURAMA, niet van ROMULUS. UPURUMA is een oud-turks taal. Dat betekend echte stad.
Ga maar eens naar Rome. Daar worden geen ROMA uitgesproken, maar RUMA. Bijna zelfde als UPURUMA

Wat wel zo is, dat 80 a 90% van de Romeinen, Etrusken waren, en die andere deel zou een andere aziatische volk kunnen zijn. Zoals je weet bestaan europeanen maar 3500 jaar ongeveer. En de Aziaten bestaan al meer dan 50.000 jaar

Mensen uit Turkije of kazachstan konden de Etruskische letters of cijfers ontcijferen en vertalen. Dat konden mensen uit andere landen niet.

Wat wel zo is dat mexicanen inderdaad Indianen waren. Die indianen zijn ook afkomstig uit Mongolie. Mongolen zijn bijna zelfde uiterlijk als indianen. Indianen reisden naar noord-midden en zuid amerika om hun bestaan te creeeren. Dat waren ook de eerste bewoners van amerika. Daarna kwamen de spanjaarden erbij etc.

#84138

TurkishAirlinesHoudVanHadiseDumTekTek

 

benny lees jij niet of zo wat ik typ
dat zei ik al op me vorige bericht
turken KWAMEN hier omdat ze geen werk hadden in turkije
als turkije goed in werk was dan zou ALLES ECHT ALLES IN TURKIJE PRACHTIG ZIJN
voor de 2e keer dat ik dit schrijf :S

#84139

TurkishAirlinesSertabErenerEuWinnerTurke

 

haha TKY idd.
RIJKE MENSEN KOMEN NAAR TURKIJE,
waarom denken jullie, omdat er in turkije slecht is met geld/werk als je rijk ben is turkije een paradijs voor die mens.
want de negative kant is aleen maar geld in Turkije.
nederlanders/belgen/armeniers/grieken/franse/duitsers/russen komen in turkije om goed leven te lijden.
en turken komen in nederland om werk te zoeken,
ze komen heus niet omdat in nederland 'lieve mensen zijn' zoals geert wilders en zijn duizenden meelopers van hem.

DUS VERGEET HET NIET dit is zeer goed geinformeerd

#84140

TurkishAirlinesHaatWildersEnZijnMeeloper

 

En geloof me ik durft te wedden dat alle alochtonen in nederland en belgie zijn gekomen om werk
xD pech voor jullie.

#84141

NR

 

@ Luc: je maakt inderdaad een interessante analyse, waarbij ik me zeker wil aansluiten. Het is zoals bij de Anatoliërs. Veel hedendaagse Turken zijn hoogstwaarschijnlijk ook verwant met de Anatoliërs, maar evengoed met de steppevolkeren die in de vroege middeleeuwen het hedendaagse Turkije binnenvielen. Toen ik mijn vorige post neerschrijf, dacht ik er nog aan om de nuance te maken die jij maakte (namelijk de mengeling van verschillende volkeren).

De commentaren van de twee (of slechts één?) grijze wolven hierboven, negeer ik wegens 1. te onnozel om serieus te nemen (blijkbaar ben ik nu een Armeen), 2. nog onnozeler (onze Wildershater hierboven).

#84143

TKY

 

@ NR
Ik had al door dat jij een Armeen bent. Omdat jjij de turkse geschiedenis niet kent, daarom vind jij maar alles onnozel, neem je de geschiedenis niet eens serieus. Jullie bekijken alleen van jullie kant wat jullie graag willen horen

Je bent net als andere Nederlanders ook allemaal MEELOPERS. Het is niet eens een analyse. Maar een eigen visie.

Er zit geen inhoud achter, zonder een specificatie

Nederlanders zijn vooral zeker gemengd. Jullie zijn al zoveel malen verkracht door de Spanjaarden en de Duitsers

Nederlanders zijn ook landverraders. Jullie hebben jullie eigen Joodse volk tegen de Duitsers verraderen. Kijk onze buren zijn joden, op nummer 101 en op nummer 150 etc.

@ TUrkisch Airline
Hun denken inderdaad nog steeds van, waarom zijn we hier eigenlijk? Terwijl de een van de meeste rijkste mensen naar turkije komen, en niet naar Nederland.

Deze mensen hebben geen inhoud. en respect voor Turkije hebben ze niet. Omdat Nederland zelf niets had in de geschiedenis en nu ook nog steeds niks, behalve kapitalistische ideologingen

Als turkije met tulpenhandel de nederlanders niet had geholpen, hadden ze zo'n grote bijdehande bek niet eens kunnen krijgen en ondankbaarheid is hun aangeleerd. Terwijl turken ontwikkelen waren, gingen zij achter de varkens aan, en honger lijden, en stinken uit hun bek

Als ze zeuren over Turkije en leugens verzinnen, zijn ze gewoon JALOERS!!!

#84145

NR

 

Ben je echt zo onnozel TKY of doe je maar alsof?

#84146

TurkishAirlinesHaatArmeniersZoErg.

 

NR je fucking KALE GENERATIE
turkije heeft tot jullie tot leven opgevoed
en wat wij terugkregen en krijgen is nog MES STEKEN BIJ DE TURKEN EN DAN NAAR ONS DE SCHULD GEVEN
WEET JE WAT KOERDEN ZIJN ARMENIERS EN FUCK DIE 2 KUTSTE LANDEN.
IK HAAT JULLIE EN BLIJF HATEN.
Azerbaijan was ook onschuldig jullie doodden de broeders azerbaijan en geven hun ook de SCHULD WAT EEN LUIE MENSEN ZIJN JULLIE. praat niks als je niks weet over turkije viese ARMENIER DIKKE POLO HOMO

#84147

joe

 

zeg onnozelen turk heb je niets anders te doen?

#84148

TurkishAirlinesHaatGekkeMensen.

 

TKY ik ben het 100% met je eens met alles wat je schrijft
NR je bent echt zo nieuwsgierig en jaloers dat TKY zo goed Nederlands kan praten en dat jij dat helemaal niet kan.
en NR houd je bek jij ..... armenier met je dikke hoofd.
nou dit doe ik echt voor de 1e keer in me leven zoveel schelden!! door jou ja NR!!
ik haat wilders waarom denk je? omdat hij mij ook haat
een hond die in een been bijt, bijt die gene de hond terug..
zo zit het aan elkaar gewoon.
NR ik weet niet wat je ''lult'' want jij bent een armenier en hij wilt jou ook weg van nederland MUAHAHAH GEKKE FrikandelKop

#84149

Benny Marcelo

 

Joe, ik denk dat de turken die hier zitten dat ze daar in Turkije ook niks kunnen mee aanvangen. Moest er nu nog eens ene iets zinnigs zeggen...

#84150

TurkishAirlinesHaatJaloerseHollanders

 

joe, jij niet nee dat zie ik :D
je dikke kale moeder die staat bij de wallen
ik moet het even zo behandelen want ik kan er niet tegen.
ik had niks tegen jou als jij begint over turken heb je met mij te maken viese JALOERSE HOLLANDER

#84151

TurkishAirlinesHaatZieligeHollanders

 

benny Marcelo wist je dat : je moeder door 10 mannen werd verkracht??
en weet je wie dat zijn? de duitsers en fransen hwahhwhaha
En benny Marcelo wist je dat : je vader naar africa is gegaan om 10 vrouwen daar te verkrachten??
en weet je waarom, omdat hij te lelijk was om in europa te verkrachten MUAHAHAHAHHA
je hebt je zin gehoord BYEE

#84154

TKY

 

@ Turkish airlines
ik moest echt lachen om die laatste verhaal van jouw hehe.

Ik begrijp niet wat hun hier nog uitspoken bij deze site over Etrusken. Ze kunnen er gewoon niet tegen dat Turkije weer een nieuwe geschiedenis erbij heeft. Als Turkije niet zo trots of beetje nationalistisch was, hadden ze Turkije allang veroverd.

@ NR en BEnny
Van NR en Benney Marcelo had ik wat inhoud terug verwacht. Ik krijg niet eens inhoud terug. Tja ,dat betekend dat ze ontwetend zijn. Enige wat ze nog terug zeggen is onnozel etc.. HMMMMM is dat een psycholoog .

Volgens mij weten jullie je eigen geschiedenis niet eens, dus kom niet over onze geschiedenis praten.... Jullie leven niet eens 3500 jaar en wij leven meer dan 50.000 jaar in Azie, dus wat komen jullie praten over onze geschiedenis. Zorg maar eerst dat jullie eigen geschiedenis goed kennen. Geloven jullie je eigen geschiedenis ook al niet over VOC en WIC en NEderlands Indie. Wat spookten jullie nog uit in Indonesie en in Suriname. Geld he??? Ook nog om de buik van zwangere vrouwen open te snijden en te verkrachten. Geloof je je eigen geschiedenis ook niet eens??? Neee, want jullie proppen alleen maar propaganda en sprookjesverhaal.
enige waar jullie goed in zijn, is de schuld aan andere afschuiven en zomaar kritiek geven. Nooit over eigen geschiedenis durft te praten.
STELLETJE MEELOPERS en landverraders

#84155

ivanhoe

 

@TKY:

"Zelfs genoeg Nederlanders willen weg van dit land. En miljoenen turken hebben goed gebruik gemaakt van Europa, de eerste buitelandse mensen die in de Politiek zijn gekomen. Dus er zijn ook genoeg die tevreden zijn met 2 landen."

Helemaal mee eens. Ze zijn tevreden met twee landen. Maar over het ene land zijn ze vooral tevreden voor hun vakantie, over het andere land zijn ze tevreden om hun leven op te bouwen. Geef ze maar eens ongelijk trouwens...

#84157

ivanhoe

 

@ Turkischairlines

"Ivanhoe jij mag lekker je bek dicht houden"

Ik mag dat inderdaad.

"Turkije is met alles prachtig en machtig behalve zijn er veel mensen leveloos."

Je vindt dat er veel Turken zijn die leveloos zijn? Nou, da's niet zo'n "machtig en prachtig" beeld dat je geeft hé. Waarom vertel je me dat?

#84162

Turkish-Airlines-BOEMM

 

Ivanhoe
ik bedoel daarmee dat sommige mensen geen werk hebben ik bedoelde werkloos sorry -,-
Typfoutje kan wel is maar goed dat je het gezegt heb.

#84164

ivanhoe

 

Turkishairlines:

En waarom zijn er zoveel werkloos? Zou het kunnnen dat "weinig werklozen" iets is wat economisch (en dus cultureel) bepaald is? Of is het de natuur?

En zijn we er het over eens dat we werkloosheid als een maatstaf mogen zien of een land al dan niet "machtig en prachtig" is?

#84165

ivanhoe

 

@ NR,

Iets met varkens worstelen en modder, en hoe jij je laat meeslepen.

#84169

TKY

 

@ ivanhoe:

turkije concentreert zich veel op toerisme en import en export. of defensie. Daar is Turkije zelfs meer welvarend dan Spanje. Nederland is weer minder welvarend in toerisme etc. Dus zo zou je verbanden kunnen leggen.

Ik moet wel zeggen dat Ottomaanse rijk de machtigste en de rijkste landen waren ter wereld. Treinvolle sieraden waren door de Engelsen en Franse ingepikt

Een cultuur hoeft niet altijd rijk te zijn door het middel 'geld'. Wat is geld eignelijk?? Hoe sla je geld op, en waarop?? Veel mensen in Turkije hebben geiten, grond, koeien etc... Dat is ook een soort welvarendheid.Maar Turkije heeft een rijke cultuur, qua fruit/groente, geschiedenis,defensie etc.. Op zich kunnen de mensen daar ook zonder buitenland leven, omdat ze alles kunnen telen. De boeren doen het prima daar. Dus de mensen zijn daar wel rijk, behalve de overheid. De mensen betalen daar weinig geld aan de overheid, dat is wel ene kant de fout. Hier in Nederland zuigen ze al je geld leeg door belasting en dat gaat naar de overheid. Daarom is Nederlandse overheid ook veel meer inkomsten dan die van Turkije.

Je moet oook nagaan dat Turkije een gemiddelde leeftijd heeft van 27 jaar. Dus Turkije heeft zeer jonge mensen en veel jonge mensen die graag willen werken. Hierbij kan niet iedereen werk krijgen, omdat er relatief gezien veel jonge mensen zijn.
Nederland heeft een gemiddelde leeftijd van 67,4 jaar. Dus weinig jonge mensen. Hierop is de kans op werkgelegenheid ook veel groter dan bij een land waar jonge mensen zijn.

#84170

A.Rouet

 

let op, meneer TKY gaat hier aan het lobbyen en begint nu over te hoge belastingen

#84171

TurkishAirlinesHaatJaloerseNederlanders.

 

A.Rouet doe niet stoer TKY zegt de waarheid
dit gaat over onderzoeken, en dat jij alle informaties uit je schoenen haalt kan ik er niks aan doen, TKY doet gewoon onderzoek, ben jij jaloers dat jij dat niet kan WHhaha.
ivanhoe ik geef je me antwoord in turkije is niet zo veel werk omdat in turkije veel mensen leven met werk, jongeren beginnen met jongere leeftijd te gaan werken, nederlanders zijn weinig dhuu denk is logisch na.
TKY verteld hier echt leerzame dingen waarvan je echt van leerd nog maals bedankt TKY :)
A.Rouet je hebt niks te schrijven dus ga je maar mensen iriteren hou gewoon op want we zijn een onderzoek aan het doen.
en geen dingen wat JIJ wilt horen.
we gaan met zijn allen gewoon onderzoeken KLAAR MET DIE DISCUSSIES.

#84182

OutlawMike

 

TKY: 'Jij hebt een vrouw zwanger gemaakt.'

JA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dat heb ik gedaan!!!!!!! Zelfs meer dan 1 keer!!!!!!!!!! Doch, ik wil hierbij wel aanstippen dat mijn kippe, heu, mijn kinderen niet op kippen lijken. Overigens lijkt onze kip Jessica ook niet op een kind, doch dit terzijde.

ivanhoe: 'Je vindt dat er veel Turken zijn die leveloos zijn? Nou, da's niet zo'n "machtig en prachtig" beeld dat je geeft hé. Waarom vertel je me dat?'

ivanhoe, hij heeft het over een slordige anderhalf miljoen Armeniers en een stuk of 200.000 Grieken uit Smyrna. Die zijn inderdaad tamelijk levenloos.

#84183

Cogito

 

Houden wij even voor ogen dat het hier twee schooltieners betreft?

#84187

TKY

 

@ OutlawMike:

Nou dan kunnen ze toch niet zeggen dat ik de vader ben of wel ;). Ze heoven DNA onderzoek te doen, en dan ben jij de vader. Ook zelfde met de Etrusken. Wie is dan de voorouders, dat zijn de Turken dus. Dus ga geen domme vergeleleikingen maken. jij werkt niet eens bij de LAB

@ Cogito:
Door de lege inhoud die je teruggeeft en kinderachtig grappen, ben jij juist ERGER dan een Schooltiener.

#84189

TKY

 

@ Turkish airlines
Turkije heeft weer een Nieuwe geschiedenis bij over de Etrusken. Je gaat zien boy, er gaan in de toekomst nog meer waarheden boven water komen over Turkije. Dan wordt de geschiedenis nog groter. Jaloezie en haat zal bij racisten gaan stijgen. Hun balen ervan dat Belgie of Nederland minder geschiedenis hebben dan Turken, ze weten dondersgoed dat alleen maar criminelen waren geweest en altijd MEELOPERS waren en landverraders waren en kolonisten waren. God slaapt niet, wie slecht doet, krijgt ooit zijn straf wel terug. ACtie geeft reactie.

ze zijn bang dat Turken weer de ottomanen gaan vormen. Ze proberen Turkije te verzwakken.

#84194

TurkishAirlinesIsVoorTurken.

 

TKY idd
als koerden turkije niet steeds aanvielen zou turkije flink vergroten en kan het ook leiden tot de ottomanen.
de E.U en de amsterikaanse staten sturen PKK
en ze maken soldaten van turken dood om turkije niet te laten groeien.
en wat ze doen helpt echt, maar dit zal nog niet lang meer doorgaan, turkije kan nooit in de E.U
de E.U landen willen niet dat turkije toetreed in de E.U
nou dat maakt niet uit wij vormen wel een ottomaanse rijk!
dat staat zelfs in de heilige boek van de moslims
dat de ottomanen weer terug zal keren,
turkije gaat in de oorlog met armenie en griekenland in 2011-2012.
in die 2 jaren zijn er veel moeilijkheden voor turkije,
dit heb ik zelf onderzocht.
en PVV kan een groot negative kanten veroorzaken
E.U is vrijland
en PVV is een hater groep
als dat over 4 jaar gekozen word kan de E.U racistisch zijn of nederland kan uit de E.U worden gezet.
En dan heeft nederland te maken met die landen waarmee ze ons uitschoten uit hun land, maar o nee die europese landen zijn eigenlijk alemaal TEGEN MOSLIMS. dus denk ik ook dat dit niet gaat gebeuren, PVVers denken altijd : als pvv gekozen word dan dat allochtonen,autochtonen uit nederland allemaal weg gaan. dat hebben ze mooi verkeerd die wilders,schapen varken wilt gewoon de president worden xD
maar ja nederland loopt in een groot risico in de komende 3 jaren.

#84199

Ürüc Jüns

 

Turkish Airlines-Boem:

<<Ik haat Koerden.
Ik Haat Armeniërs.
Ik haat Nederlanders
Ik haat, ik haat, ik haat...>>

Islam: de rekigie van de gecultiveerde haat?

#84200

Ürüc Jüns

 

CORRECTIE:

Islam: de religie van de gecultiveerde haat?

#84201

Marco

 

@Eric Jans,

Zolang we die puber hier bezig houden doet hij ergens anders geen kwaad ;-)

#84202

TKY

 

@Uruc Juns:
Als jij turken haat. Dan krijg je haat terug. Niets te maken met islam, maar dat is een menselijke smaak. Stem maar lekker voor PVV. Partij voor de Domme.

Je bent toch vrij??;) Je bent toch ook vrij om te haten???

Juist Geen Vrijheid, ten koste van anderen...

#84203

TKY

 

@ Marco:
Je moet mensen niet gaan uitlokken. Nu lok jij het zelf uit. Ik weet dat je geen inhoud kan geven over deze krantenartikel. Maar kom geen domme dingen hier uitlokken

#84205

TurkishAirlinesHoudVanAzerbaijanEnHadise

 

alleen tky probeert hier belangerijke dingen ons te laten snappen, en sommige nieuwsgierige *pubbers* denken dat ze de baas zijn hou gewoon op dit is geen spel of klein kind site -,-

ik ben zelf 14 bijna 15 maar ik onderzoek dingen graag..
en geloof me, marco's zijn limiet niet langer dan 14..

#84206

Benny Marcelo

 

Inderdaad Uruc: zoals Turkish hier tekeer gaat zit de haat in hun genen, maar voor de rest zijn het vriendelijke mensen hoor!

#84207

TKY

 

@ Benny Marcelo:

En verkrachting,kinderporno,fraudes in het bedrijvsleven, discriminitie, eigen joden verraden voor de Duitsers(landverraders), koloniseren van Indonesie en Suriname, slavenhandel zit in jullie GENEN he...

Is makkelijk he om andere de schuld te geven, terwijl je zelf schuldig bent... uitlokken is ook een kunst.
Dus zijn jullie zelf onschuldig??

Leugens verzinnen, zegt meer over jezelf Benny.

#84208

Benny Marcelo

 

Ik heb niemand ergens de schuld van gegeven, enkel waargenomen dat haat er bij typkes als turkish-paljas en co er diep in gebakken zit.

#84209

TKY

 

@ Benny Marcelo:

Turken hebben tot nu toe geen 1 x kolonie gesticht, geen verkrachtingen gedaan, nooit ZOMAAR haat tegen andere volken gehad. Jij kan niet door paar personen waarnemen dat elke persoon hetzelfde is. Je moet mensen oordelen qua persoonlijkheid en niet qua ras.
Hoe de Racistische Nederlanders haat tegen buitenlanders hebben, krijgen jullie ook haat terug. Is toch logisch.
Turkije heeft nooit problemen met volken, turkije heeft alleen problemen met vervelende volken die haatzaaien en turkije wil vernietigen, zoals koerden en armenie of nederlanders die Turkije onnodig zwart maken, door jaloezie. Begrijp dat dan.

#84212

Morgenlanderhoudtvankebabmetpitasausendi

 

en ik ben ook al 13 bijna veertien dus oprotten want ik turk en best en nederlanders hoerenjongen en verkrachten. daarom arbeidsmarkt alahsnackbar kebab met stinkende spruitjes ik niet lusten en hoeren allemaal schuld van vieze blanke kolonisatie.

Morgenlanderhoudtvankebabmetpitasausendikketetten

#84213

Leo Norekens

 

Volgens mij is er iets grondig fout met dat Etruskisch DNA.

#84215

TKY

 

@ Leo Norekens:
DNA liegt niet! Het zijn zelfs ook de Italianen die dit zeggen. Ook de engelsen,amerikanen, nederlandse onderzoekers.. Is een internationaal onderzoek gedaan.
OF hoop je dat de Etrusken de Belgen of NEderlanders zijn?? toen bestonden jullie niet eens ;)

#84218

Gino

 

TKY is echt de man met zijn geniale argumenten.Ik heb je verhalen gelezen en ik genoot ervan. Ik heb je verhalen onderzocht, en ik vind je analyse het meest logische. Ik heb ook de vertrouwen in dat deze artikel ook klopt. Inderdaad, DNA liegt niet TKY. Helemaal mee eens

#84219

Cogito

 

Dit is wel een heel mooie demonstratiethread van trollenactiviteit, met dubbele en driedubbele identiteiten die elkaar bijtreden om het groot gelijk van de trol te onderstrepen. Prachtig naief gebracht zoals alleen een beginnende trol in zijn tienerjaren dat kan. Gaandeweg zal hij geslepener worden natuurlijk.

#84221

Questing Beast

 

Hopelijk leert hij dan gaandeweg ook zonder fouten te schrijven, anders blijft hij door de mand vallen.

#84224

TurkishAirlinesWiltVrede.

 

TKY verteld hier te waarheid, ik weet niet wat ik moet zeggen maar Questing Beast mag lekker zijn mond dicht houden, jij zit lekker fout, vertel jij dan wat dingen O NEE MENEER QUESTING BEAST IS VEEL BETER DAN TKY
nou zeg
als je zogenamaand meerdere dingen weet dan TKY
vertel het dan wat jij doet is aleen uitlokken al deze hele teksen wat je opschreef.
daarmee raad ik je aan dit site af te sluiten en uit de deur word gezet,
en zeggen jullie dat turken haten zoals mij gast doe normaal, me broer is gestorven bij leger in turkije,
en PKK maakte me broer dood dus dat zijn koerden,
logisch dat ik ze haat!!!
en armeniers, ik haat ze omdat ze altijd turkije zwart proberen te maken en turken haten en ik ben een turk dus haat die me ook ik ga geen White Love terug geven aan ze.
vergeet het maar.
en wie die acc : die lange zin naam acc heeft gemaakt is niet grappig, die gene probeerd hier gewoon wat grappen uit te halen maar daarvoor is dit site niet.
we moeten nu beginnen met minder hart breken van elkaar,
niemand gaat slechte dingen meer zeggen over turken of wat dan ook, dan word dit site ook vreden zonder ruzie.
mja nu ff over onderzoekers.

de eerste turken waren de hunnen, de sommige ik zeg SOMMIGE nederlanders die les geven in de middelbare school vertellen kinderen dat hunnen slecht zijn + alles vernielden vooral in europa, maar hunnen deden dat niet ik heb het onderzocht.
als iemand op een hoog niveau vwo doet en niet weet wat een ottomaan is is het echt erg schandelijk
daarvoor zijn zulke sites ook we leren elkaars dingen wat we opschrijven enz. behalve als het klopt ja.
de eerste mensen die leefden in de wereld kunnen we beginnen met het onderzoek.
wie kan het vertellen, ik wil het gaag weten a.u.b

#84227

Rick

 

@ Türk (Trück) (Turkish Airlines Wil Vrede Over Mijn Lijk):

"de eerste turken waren de hunnen, de sommige ik zeg SOMMIGE nederlanders die les geven in de middelbare school vertellen kinderen dat hunnen slecht zijn + alles vernielden vooral in europa, maar hunnen deden dat niet ik heb het onderzocht.
als iemand op een hoog niveau vwo doet en niet weet wat een ottomaan is is het echt erg schandelijk
daarvoor zijn zulke sites ook we leren elkaars dingen wat we opschrijven enz. behalve als het klopt ja.
de eerste mensen die leefden in de wereld kunnen we beginnen met het onderzoek.
wie kan het vertellen, ik wil het gaag weten a.u.b" -blablabla

De Türken waren de Hunnen niet, vermits ze de mijne waren. Anderzijds, als de Hunnen de jouwe waren,konden ze de mijnen niet zijn.
Vermits je zegt dat je de Hunnen onderzocht hebt, en één en ander niet klopt - vermits het de mijne en niet de jouwe waren - stel ik voor dat je de Jouwen onderzoekt. Voor zover mogelijk voor een turk (mét kleine letter).
De Hunnen die de mijnen waren, zijn interessanter dan een kebap, vermits ze de mijnen en niet de jouwen waren.

Nu, je hebt Hunnen die in de mijnen zaten, maar dat waren wel de jouwe, niet de mijnen, en ze vraten kebap. Ze zaten er diep onder de grond van waaruit ze ottomanisch naar boven gehaald werden.

Ook vandaar dat wij, bovengrondse Nederlanders en Vlamingen, turken (kebapvreters) als 'zwarten' beschouwden, door de steenkool. Wellicht.

Nu, met betrekking tot 'de eerste mensen die op aarde leefden': ik heb ook onderzoek verricht. Awel, 'k ga het je vertellen. Of liever: 'k ga je zeggen, 't waren geen turken. Toen niet. En nu ook niet.

Of, zoals ze zeggen in 't Etrusk: 'capice?'.

Veel succes met je examenuitslag.
En groeten aan je ma.

#84228

Benny Marcelo

 

Eerst zegt die Turkish...:
"ME NEEF IS DOOD GEGAAN IN HET LEGER DOOR DIE VIESE TERORISTISCHE KOERDEN" (paste/copy met fouten en al) zie #84070.

Nu is het al: "en PKK maakte me broer dood dus dat zijn koerden" (paste/copy met fouten en al) zie #84224.

Nog een paar reacties en de Koerden hebben heel Turkije uitgemoord :-)

#84232

TKY

 

@ Rick:
Je kan mij geen voldoende inhoud vertellen dat Hunnen geen Turken waren. In de Nederlandse boeken staan niets beschreven over Hunnen, alleen over hunnebedden. Je hebt 41 verschillende aziatische turkse talen in dit wereld.
Turkije bestaat uit 39 verschillende volkstammen,waaronder:

-Etrusken (eerste mensen van Turkije). Ze spraken kazachse,turkmeense taal. Dat zeggen de italianen zelf ook.
-Hunnen. Hunnen waren afkomstig vanuit Mongolie en spraken zelf de oude turkse kazachse talen. Is allang duidelijk dat hunnen, de turken zijn. DNA-onderzoek zegt dat ze verwant zijn met de Turken en Hongaren. Hongaren stammen ook van Turken af. Das allang bekend
-Timurids: In de tijd van Timurlenk die ook vanuit mongolie kwam heeft heel perziche gebied in handen
-Hittieten zijn ook afkomstig van de turken.
-Etrusken zijn zeker turken.

Uit Onderzoek is gebleken dat 99% van de NEderlanders de Ottomaaanse Rijk niet kennen. Laat staan over de Hunnen.
Ben je jaloers dat Nederlanders geen Hunnen waren??

Je moet begrijpen dat niet alleen Turken zijn in tukrije he. Je moet begrijpen dat de Turken overal in de wereld zijn en dat er totaal 41 verschillende turkse volkstammen bestaan, die jij nooit van je leven hebt gehoord.

Nederlanders waren waarschijnlijk onder water in die tijd. en je komt over de geschiedenis van turkije praten. Als je iets zegt, moet je je visie ook kunnen onderbouwe en baseren waar je dat info vandaan haalt. Wikipedia en al die shit wil ik niet,dat zijn niet 100% betrouwbare bronnen.

Vertel zelf eens meer over Nederlandse Geschiedenis?? OVer VOC, WIC, Nederlands-Indie .Wat ze daar allemaal deden??

#84233

TKY

 

@ Rick:
Trouwens Capice is geen Etruskische Taal. Das een nieuwe latijnse taal. Etruskische taal is van de oude-turkse talen. Kazachstan en Turkmenistan kunnen die taal goed begrjipen en lezen.
Hunnen kwamen zelfs Nederland binnen. Nederlanders gingen smeken.Aub geef me broood geef me water en kregen daar onderdak. Toendertijd dat er Neders leefden in Nederlander stolen ze elkaars varkens. Echt arme mensen in die tijd. Nu jullie geholpen zijn. Heb je dan een grote modn gekregen

ooit gaat Nederland een tegenslag krijgen, en worden jullie niet meer geholpen door de Turken.

#84254

TurkishAirlinesIsGeinformeerd.

 

TKY zeer bedankt voor die onformatie.
ik heb er echt zeer veel van geleerd, heb echt geen spijt dat ik dit site ben tegengekomen.
TKY wat jij ook verteld vind ik echt bijzonder en logisch.
vooral je laatste zin : die was echt goed en dat was = OOIT GAAT NEDERLAND EEN TEGENSLAG KRIJGEN, EN WORDEN JULLIE NIE MEER GEHOPEN DOOR DE TURKEN.

Een zeer mooie uitspreaak
Gr. TurkishAirlines.

#84256

TurkishAirlinesIsLief

 

Benny Marcelo, me neef was net als me broer
ik zei tegen hem altijd broer omdat we buren waren...
WE KWAMEN ELKE DAG BIJ ELKAAR EN DAN ZOU IK WEL BROER KUNNEN ZEGGEN HOOR.
BROER BETEKEND NIET ECHT LETTERLIJK BROER
SOMMIGE ZOALS MIJ ZEGGEN OOK BROER TEGEN IEMAND DIE ECHT IN JE LEVEN IS.

#84260

TKY

 

@Turkish Airlines:
Ik vind juist tof, dat jij graag wil leren en enthousiast bent. Daarom leg ik je graag alles uit wat ik nog weet. Ikzelf moet ook nog veel leren. Wat jij weer weet, weet ik mischien niet. Daarom kunnen we elkaar goed aanvullen. Zonder onderzoekingen tedoen, is moeilijk om lange discussies vol te houden. Vooral deze mensen die discussieren hier zonder inhoud en houden niet lang vol, daarom gaan ze flauwe grappen maken. Je kan mij altijd iets vragen, als je iets nodig hebt.
Laat ze maar slecht praten, turken heeft ze nu door, later worden ze door Turken niet meer geholpen net als vroeger. Waarheid komt altijd boven water! God slaapt niet!

#84261

Lizzie

 

"later worden ze door Turken niet meer geholpen net als vroeger." (TKY #84260)

OEF! Was dat maar waar! Wat een mooi vooruitzicht zou dat zijn! :-)

#84262

TurkishAirlinesIsLeerzaam

 

TKY ach wat een mooie gezegde :D
dit site is op me fafourit dus lees ik altijd wat jij schrijft en de andere maar ik lees echt wat jij schrijft.
Ik hou van geschiedenis, politiek. toch ben ik nog een tiener van 14 :D
maar helaas weet ik niet veel :(
wist ik ook maar bijzondere dingen, ik leer nu gewoon wat je schrijft ok tky :D bedankt.

O ja ik kan dit wel even vertellen wat sommige misschien niet weten, over 2012, ik heb de heilige boek van de moslims onderzocht en de bijbel.
bij de alle 2 boeken stond er dat er in 2012 een ramp gaat gebeuren, de oorlogen gaan beginnen de ottomaanse rijk keert terug, jezus komt terug, christenen en moslims worden 1,
en andere rampen zijn : in veel landen gaan er vulkanen uitbreken en aardbeving en waterstromingen, wat ik heb onderzocht is dat NL ook een groot kans heeft in de waterstroming, daar woon ik en dat is dus een ramp, nu alleen maar hoop.
de E.U staten gaan zwak worden, we gaan geluid horen van boven enz.
tuurlijk weten jullie het die planeet dat onze wereld zijn richting komt om de 1500 jaar
dat is in 2012, sommigen zeggen bij onderzoek dat het een einde van de wereld kan zijn en sommige alleen ramp ik heb het onderzocht en als het zo is is het gewoon een ramp.
en na vanaf 2013 kan er vrede worden, ( dit vertel ik wat ik heb onderzocht in de 2 heilige boeekn ) in 2013 word de wereld vrede en heel rijk, de tijd gaat sneller, de crisis gaat weg.

dit heb ik gewoon geinformeerd wat ik heb onderzocht binnen de 5 a 6 dagen.

ik ga nog meer dingen onderzoeken maar ik ben nu bezig met de geschiedenis.

#84268

Leo Norekens

 

@TA Is Leerzaam: "dit heb ik gewoon geinformeerd wat ik heb onderzocht binnen de 5 a 6 dagen. ik ga nog meer dingen onderzoeken maar ik ben nu bezig met de geschiedenis."

Als je klaar bent met de geschiedenis, laat vooral niet na om die hier eens in een paar lijntjes samen te vatten voor ons, mindere schepselen.

"(..)dat er in 2012 een ramp gaat gebeuren, (...) christenen en moslims worden 1,(...)"

Ja, dàt zou pas een ramp zijn. Ik verwittig er al jaren voor.

#84270

dendof

 

"Ben je jaloers, dat turken hier afgestudeeerd worden?"

Blijkbaar toch niet allemaal.

#84273

ivanhoe

 

@ TKY

"in turkije is niet zo veel werk omdat in turkije veel mensen leven met werk"

Da's natuurlijk een contradictie: mensen die werk hebben creëren werk. Als er veel mensen met werk zijn, wordt er ook veel werk bijgeschapen. Er moet dus een andere reden zijn waarom er in Turkije veel werklozen zijn.

En waarom diegenen die werk hebben, bitter weinig verdienen?

Wat vertelt jouw "objectief" onderzoek jou daarover?

#84276

TurkishAirlinesWiltVrede

 

en leo norkens, de moslims hebben het al door dat de ongelovige, christenen van nu en vroeger gewoon altijd DISCRIMINEREN, moslims haten.
Er zal ooit een einde komen dat de ottomanen terug komen
ik heb het onderzocht maar dit heeft ook mee te maken met een bijgeloof.
Moslimse vrouwen die hoofddoek dragen nemen meeste niet in werk.
DE WERELD IS ZO DISCRIMINEREND GEWORDEN DAT ER IN EEN MOSLIMlAND ZELFS VERBODEN IS IN DE UNIVERSITEIT DIE HOOFDDOEK DRAAGT EN GEEN WERK KUNNEN VINDEN en welke land is dat : Turkije..
Dit vind ik gewoon verschrikkelijk
maar ja.
Sorry als ik een beetje te ver ben gegaan maar ik zeg gewoon de waarheid, en mensen wat ik zei over christenen en moslims is gewoon watik in de heilige boek heb onderzocht dus hoef je niet te geloven en geen reactie voor te geven a.u.b
en het spijt me voor die gescheld sorry mensen, ik word soms echt boos dat ik moet schelden want ik zei zelf al dat er nu even geen ruzie moet gebeuren dat mensen toch weer slecht gaan reageren

maar ja geen slechte reacties meer geven
ik heb het zelf gedaan omdat iemand het bij me deed
sorry voor mensen die het lastig of stom vinden datik scheld.
Gr. TurkishAirlinesWiltVrede.

#84279

Turkishairlinesvliegtverder

 

Het wordt met de minuut zotter.

#84280

TurkishAirlinesIsInNLGeborenOudersInTrk.

 

ivanhoe, ik zal je het met vrede uitleggen :)
het zit zo : de 3e grootste aangeraakte oorzaak van de crisis in de wereld is turkije.
dat is een grote ramp voor turkije.
Met turkije gaat het niet goed met economie.
Maar de rest gaat best wel goed met alles ..
Turkije moet gewoon 1 zijn om die economische crisis even af te schoppen dit komt ook omdat in turkije de verkiezingen parties op elkaar ruzie maken hele tijd.
in turkije veel terroristen zijn, zoals PKK = koerden.
Ocalan= de hoofdbaas van Pkk-koerden.
zo kan helaas turkije niet meer groeien, Europa ondersteund PKK dat weten veel mensen al.
Nu zegt europa zo : Turkije moet de deuren tussen Armenie en Turkije openen voordat ze in de E.U komen dan zijn de koerden ook klaar EN dat ze een landstuk moeten geven aan koerden.
dat willen de turken niet doen.
En niet alleen om dat, Azerbaijan en Turkije zijn broeders.
Azerbaijan en Armenie hebben echt zeer veer oorlogen gehad.
ze zijn en waren vijanden.
En azerbaijan wilt ook niet dat turkije azerbaijan ook in de steek laat anders is azerbaijan ook in de pineut.
daarom zijn er zulke gekke dingen, geloof me in turkije zijn er echt veel gebeurtenissen.
Er zijn nog meer dingen maar dat wil ik niet zeggen anders worden er weer slechte reacties op me afgestuurd voor me post.

#84281

Turkishairlinesvliegtnogverder

 

Ocalan zit eigenlijk in de bak bij de Turken

Is naamgenoot eigenlijk voor de toetreding van Turkije tot EU of moet de EU toetreden tot Turkije?

#84282

TurkishAirlinesWordBoos.

 

TurkishAirlinesVliegtVerder
BEN IK NIET IEMAND PROBEERD GRAPPIG TE ZIJN DIT VIND IK ECHT ZO STOM VAN JE WIE JE OOK BENT TURKISHVLIEGTVERDER.
IK VIND HET ERG FLAUW DAT JE ME UITLOKT HEB JE NIKS ANDERS TE DOEN DAN PLAGEN?
kneusje.

#84308

OutlawMikeHoudtOntzettendVeelVanKoerden

 

' Azerbaijan en Turkije zijn broeders.
Azerbaijan en Armenie hebben echt zeer veer oorlogen gehad.
ze zijn en waren vijanden.'

(zucht)

Ik zei al dat ik moeite heb met Turkse logica.

Wat is het nu met die Azerbeidzjanen? Broeders of Vijanden?

#84340

TurkishAirlinesHadiseDumTekTekAlways.

 

Isiah heeft aan ene kant gelijk en TKY aan ene kant
turkije is onze vatan./ land in onze bloed zit de enige echte turkse bloed.
De turken die hier werk zoeken word het moeilijk voor hun, omdat ze gediscrimineerd worden vaak.
maar ja hopen dat het niet gebeurd, in 2010-2011-2012 start turkije oorlog. heb ik onderzocht in de kur-an.
als er oorlog komt ga ik voor me land vechten!!
IK GEEF ME LEVEN VOOR TURKIJE :)
Babe, you're perfect for my, you are my gift from heaven this is the greatest story of all times.
hahaha lol

#84341

TurkishAirlinesHoudVanDumTekTek.

 

Angel I wake up, and live my dreams, endlessly crazy for you!! can you feel the rythim in my heart and beats going DUM TEK TEK! Always outlikes theres no limit feels like theres no way back.

sorry voor het lied we werden 4e
dit heb ik ook gedaan om de belgen wat laten zien, als turkije zo een ramp was zouden ze niet 4e worden want het is ook politiek :)

#84343

joe

 

dat jean-marie en urba-ien het zo lang in trabzon hebben uitgehouden, niet te geloven

#84358

JoeIsEenSukkeltje

 

Hoezo joe?
je spelling is compleet slecht sorry hoor maar : het zo lang in trabzon hebben uitgehouden is geen nederlands.

uitgehouden kan veel dingen betekenen ik weet niet voor jou maar probeer jij nu je spelling te laten zien??
dat werkt niet want het is te laag

#84360

OutlawMikeIsStapelgekOpKoerden

 

Mijne dames en heren, relax. Na de commentaren van TurkishHairline en TKY aan een kritisch onderzoek onderworpen te hebben, ben ik tot het besluit gekomen dat zij geen moslimterroristen, jihadisten of wat dies meer zij, zijn. Al hun grootspraak kan niet verhelen dat als puntje bij paaltje komt, zij NIET het type zijn dat zich een bommengordel omgordt en op de Grote Markt van Brussel zelfexplodeert. NOOIT zullen zij een Airbus van SN Brussels kapen en in de Zuidertoren crashen, al was het alleen maar omdat dan de dossiers van TurkishAirlinesBOEMMMM sr. verloren zouden gaan.

BESLUIT. Mijne dames en heren, stel u gerust, wees gelukkig. We hebben ze EINDELIJK gevonden. We hebben hier te maken met die vluchtige species waar wij de voorbije acht jaar constant over gehoord hebben maar nooit waargenomen. Alhoewel naar verluidt de overgrote meerderheid der smoslims uitmakend toch zo moeilijk waarneembaar als de Yeti of het Higgs-deeltje. Mijne heren en dames, ik stel u voor: Turkishdinges en TKY, twee GEMATIGDE MOSLIMS!!!!!

#84362

Cogito

 

Wat een speeltuin! Weken doorgaan zonder geband te worden! Had ie nog nooit meegemaakt.

#84394

Filip

 

Onze jonge Turken hebben natuurlijk gelijk wat betreft Joe zijn spellingfout. Die oostelijke stad is nl. Trebizonde. Een Griekse stad totdat onze vredevolle Turken de Grieken en Armeniërs op de hun kenmerkende vredelievende manier "ausradierden".
Zelfs heden ten dage worden er nog priesters in hun kerken vermoord.
Religion of peace ...

#84395

Filip

 

Zie ook Smyrna. Bekend geworden met "Smyrna brandt".
http://en.wikipedia.org/wik...