Nieuwe VRT-beheersovereenkomst goedgekeurd

De nieuwe beheersovereenkomst tussen de Vlaamse overheid en de VRT is vandaag goedgekeurd door de Vlaamse regering en door de raad van bestuur van de VRT. De nieuwe overeenkomst bepaalt de krachtlijnen voor de werking van de VRT in de periode 2007-2011. De VRT wil een "generalistisch aanbod" blijven brengen, wat betekent dat pretnetten als Radio Donna tot de openbare omroep blijven behoren onder het motto van "een laagdrempelige, toegankelijke en eigentijdse doorverwijsfunctie". Verder zal de VRT ernaar streven om op de radio 20% van zijn zendtijd voor te behouden aan Vlaamse muziekproducties. Niet alleen via radio en televisie, maar ook op internet en via "mobiel" wil de VRT inhoud verspreiden.

Documenten:

  • Tekst van de beheersovereenkomst [PDF]
  • Uiteenzetting van minister Bourgeois [PDF]
Het blijft nu afwachten wat er met Tony Mary zal gebeuren. De gedelegeerd bestuurder heeft het vertrouwen verloren van de politiek en van de raad van bestuur van de VRT. Naar verluidt communiceert Mary met de minister alleen nog per aangetekende brief, en woont hij de vergaderingen van de raad van bestuur niet meer bij.

Reacties

#23329

Koen Godderis

 

Alweer een sterke beheersovereenkomst. Let wel: in het leegroven van de portefeuille van de burger.

Ministers kennen op dat vlak geen schaamte. De zak van de belastingbetaler is volgens hen onuitputtelijk.

Een miljard meer of minder voor de quasi overbodige VRT, wat maakt het uit. Die ministers jatten maar alsof het een lieve lust is.

#23331

Koen Godderis

 

En ik was het belangrijkste nog vergeten: wanneer komt er eindelijk eens een einde aan de politieke uitlatingen van dat extreem links kotjesvolk bij de VRT? De VRT dient bij wet neutraal te zijn. Maar in de praktijk ...

Je zou zo beweren dat die rooie rattensoort ergens uit één of andere achteropgestelde buurt vandaan komt. En daardoor zeer gefrustreerd zijn voor de rest van hun leven.

Meer dan de VRT zit er niet in voor hen. En zullen dus nooit een deftige job hebben. Tja, moeten ze maar niet over zo'n bekrompen extreem-links geestje beschikken. Als hun hersenen in hun hersenpan ietsje meer naar rechts hadden gezeten, dan kwam het wel allemaal nog goed.

#23345

ivan

 

Ja en Donna staat zelfs helemaal vooraan bij de uiteenzetting van Bourgeois. Donna heeft een doorverwijsfunctie. AUB. Welke luisteraar van Donna is geïnteresseerd in Studio Brussel of Radio 1. Op tv heb je een generalistische zender die als trekker kan dienen: één kan alle kijkers bereiken en als trekker dienen voor Canvas. Op radio werkt dit niet. Een generalistische radiozender bestaat niet. Elke zender, ook Donna, heeft een doelgroep. men richt zich niet op alle Vlamingen. En dan stelt zich de vraag of voor die doelgroep een staatszender nodig is.