0110Gelezen op 0110.be:

Met de steun van de Vereniging van reclamefilmproductiehuizen CFP-Belgium wordt een tv-spot opgenomen voor 0110. De spot roept op tot meer verdraagzaamheid maar moet tegelijkertijd de mensen warm maken om aanwezig te zijn op de concerten. Regisseur Jan Dellaert, één van de initiatiefnemers, schreef het scenario voor de spot. De meeste nationale en regionale televisiezenders zullen deze spot eind september gratis vertonen.

Update: Dit citaat slaat niet op bovenstaand clipje, dat van de hand is van Jan Eelen, maar op een tv-spot die nog moet worden opgenomen.

Het filmpje staat ook op Myspace.com, maar daar is blijkbaar iets mis met de verhouding tussen hoogte en breedte. (hat tip: Brigand)

Reacties

#26477

Briggs

 

Uiteindelijk maken ze de 'onverdraagzamen' belachelijk. Hoewel, het is geestig genoeg om een tegengesteld effect te bekomen. Beetje zoals de anti-oorlogsfilms :)

#26478

Nicolas Raemdonck

 

Ik heb maar de helft bekeken, want het werd te belachelijk. Dit is werkelijk ridicuul en is nog meer voedingsbron voor het VB. Barman is zo te zien werkelijk ingehuurd door het VB als propagandaman.

Als ze echt een waarachtig filmpje hadden willen draaien dan hadden ze misschien naar zinloos geweld moeten verwijzen en dan zeggen, hier maken we iets tegen. Maar neen, dit is een luchtige onverdraagzaamheid.

#26479

Rick

 

Laat me raden naar wie of wat de "Vlaamse!" pint moet verwijzen...

Wat zegt het weerbericht eigenlijk voor 1/10?

Cfr. Briggs schijnt het me toe dat de 'onverdraagzamen' gaan oordelen dat ééns te meer zij door de mangel mogen gehaald worden, maar dat de aangehaalde 'problemen' ondertussen toch maar onopgelost blijven.

Kort: "Nie kontent = imbeciel"

#26480

pieterr

 

Het staat op Youtube ook ondertussen:
https://www.youtube.com/watc...

De kwisvraag is natuurlijk: _welke_ VB coryfeeën worden geparodieerd, zie
http://omtersaaist.wordpres...

#26482

Paulus

 

De kans is groot dat de Vlamingen het zoveelste opgestoken vingertje dermate beu gaan worden dat ze massaal op het Vlaams Belang gaan stemmen. Het ligt er gewoon te vingerdik op. Het werkt nu al enorm irriterend.
We hebben deze averechtse reacties eerder gezien bij o.m. de moorden in Antwerpen.
De politiek correcten gaan het dan weer niet snappen. Op deze manier zijn ze gewoon de onverdraagzaamheid aan het verhogen en de maatschappij aan het polariseren.

#26483

franky devaere

 

Een leuk fimpje ,zwaar financieel gesteund door de nationale loterij met het ontvangen geld van enerzijds die groep van 1 miljoen stomme racistische vlamingen die voor het VB stemden, en anderzijds met geld van die overige intellectuele groep die gelukkig beseft dat men enkel met indoctrinatie , mediaproaganda , politieke uitsluiting en rechterlijke middelen de bevolking in de pas kan doen lopen.

Proficiat aan de VLD wat ze bereikt heeft !

#26484

Serge Bergmans

 

Gelukkig hebben ze die acteur geen bakkebaarden gegeven want anders had hij misschien een klacht wegens laster en eerroof aan z'n been, vooral de passage over de "roofdieren" is kostelijk

#26485

Nicolas Raemdonck

 

De Standaard gaat er ook op in en merk de subjectieve inleiding op. http://standaard.typepad.co...

#26486

Rick

 

Is de Guy Mortier-look ook toeval?

Humo lezen kan je hersenen beschadigen...

#26487

Bart Vanhauwaert

 

Persoonlijk vind ik het wel een grappig filmpje, goed ingespeeld op de controverse rond 0110. Enige opmerking dat het wat korter had gekund. Iets over de helft heb je het wel gezien.

Maar door op de controverse in te spelen mist het wel kansen om mensen voor 0110 te werven. Ik kan mij moeilijk inbeelden dat deze clip meer mensen in het midden eerder afschrikt om te komen dan overtuigt.

#26488

LVB

 

@Pieterr: Ook het Youtube-filmpje vertoont het euvel van de foute hoogte/breedte-verhouding, waardoor de personages er als bonestaken uitzien.

#26489

Willy

 

Niet om te lachen ! Bezie dat filmpje eens als een gehoorgestoorde (er zijn er duizenden), zet het geluid af en kijk aandachtig. Ziet u een beeld van de verdraagzaamheid ? Wie toont er respect ? Die ene gaat precies de neus van de andere afbijten... En dat op alle zenders, ook die met ons belastinggeld ? Benieuwd wat de N-VA hierover zal zeggen, want die hebben een overigens bekwame gehoorgestoorde als volksvertegenwoordig(st)er, en een media-minister.

#26490

pieterr

 

Klopt, bij het omzetten had ik gewoon niet door dat het een versmald cinema-formaat was...
Bij het maken van jouw filmpje, heb je gewoon je scherm opgenomen? En dan zitten resizen tot je dacht de natuurlijke verhouding beet te hebben?
Of ben je, in tegenstelling tot mij, er wel in geslaagd rechtstreeks van de oorspronkelijke file op te nemen?

Ook je opmerking over "Tim" Barman op
http://omtersaaist.wordpres...
was terecht trouwens.

#26491

Jean

 

Dit is een grappig filmpje in de stijl van de laatste humo-clipjes. Ik zie ook niet onmiddelijk een reden om hierop krampachtig te gaan reageren. De afgelopen maanden is er op verschillende blogs en discussiefora met scherp op het 0110-initiatief geschoten, dit clipje speelt daarop in.
Je kan het best oneens zijn met Barman en z'n initiatief maar je onmiddelijk weer aangevallen voelen zoals sommigen hier stellen is mij toch een stap te ver. (NR, je dramt weer eens flink door. Leer eens te relativeren.)
Ik vermoed dat zij die zich aangesproken voelen (en ja, het VB op kop) in de komende weken zich weer sterk gaan profileren als slachtoffers. In die zin hebben de makers een sterk inschattingsvermogen van hun (verschillende) publiek(en).

Voorts ben ik het eens met BV dat dit (en de reacties die het blijkbaar uitlokt)eerder polariserend zal werken en in die zin z'n opzet zal voorbij schieten. Ik hoop dan ook dat op die concerten niet gepreekt gaat worden tegen het VB, maar dat het eerder een traditionele Vlaamse kermis wordt met bier, muziek, kortgerokte vrouwen, veel volk en vooral veel fun & vibes. (Dit geldt trouwens ook voor de nacht vh VB met Salim Seghers, Kurt Lotti ea.)

#26492

Emigrantus

 

"I started a joke. Which started the whole world crying.
But I didn't see that the joke was on me.
Oh, no, I started to cry. Which started the whole world laughing.
Oh, if I'd only seen that the joke was on me."

Als een van de muzikanten dit liedje covert, ben ik van de partij :-)

#26493

Sar

 

Inderdaad, gewoon een leuk filmpje met hier en daar een knipoog naar enkele faits divers omtrent het 0110-initiatief. Wie dit niet appreciëren kan, wie deze humor niet relativeren kan, mag van mij gerust uit Vlaanderen opkramen, Vlaming of niet. Of het CGKR verwittigen, als de Vlaamse klei te zwaar aan de schoenen is geworden.

Voor het filmpje in een groter formaat met de juiste verhoudingen : http://v1.tinypic.com/playe...

#26494

LVB

 

@pieterr: Bij het reageren op je blog dacht ik er nog aan toe te voegen dat Paul Belien geen "VB-coryfee" is, maar dat zal je zelf wel weten vermoed ik.

Ik heb het filmpje gewoon gedownload. De verhouding is natuurlijk de breedbeeld-standaard, dus 16:9, terwijl Youtube et al uitgaan van de verhouding 4:3.

#26495

LVB

 

@Sar: de link die je opgeeft speelt het filmpje in het volledige browserscherm. Bij breedbeelschermen (mijn scherm is bijvoorbeeld 1280x800) geeft dit verkeerde verhoudingen. Ook bij wie veel toolbars enz. in zijn browser geïnstalleerd heeft, zullen de verhoudingen vertekend zijn.

#26497

ivan

 

Dergelijke filmpjes werden ook vertoond tijdens de Humo-poppoll. Die vond ik toen grappig. Deze niet. Misschien is de formule nu al afgezaagd.

#26498

sankulot

 

tiens, geen reacties op het op één hoop gooien van 'witte mars' en 0110? weinig subtiel dact ik, maar blijkbaar werkt het wel

#26506

Serge Bergmans

 

wel grappig dat de VB-aanhang dit filmpje als een symbool van onverdraagzaamheid ziet... Terwijl we in het filmpje enkel zien hoe een "linkse jongen" zonder weerwerk zich laat gebruiken als vloermat. Van verdraagzaamheid gesproken... En waarschijnlijk zijn alle uitspraken bovendien nog eens zwart op wit gedocumenteerd terug te vinden, kortom amper een karikatuur. Behalve dan de term "linkiewinkie". Maar wedden dat zelf deze creatie binnenkort gerecupereerd wordt door de VB-aanhang. lol.

#26507

Jöe

 

Fantastisch filmpje. Tom en Jeroen Van Dyck zijn fantastische acteurs, Jan Dellaert en Jan Eelen zijn fantastische regisseurs. Te koesteren.
Natuurlijk zal het niet volstaan om de kakbruinen onder ons te overtuigen om voor een andere partij de doen stemmen, daar zijn ze of te dom of te afgrijselijk voor.

#26508

Rick

 

@ Serge Bergmans:

"Linkse Jongen"? Waar moet dat dan uit blijken? Uit het feit dat hij de "rechtse jongen" niet uitmaakt voor racist of hem een pak slaag verkoopt?
Linkse jongens zijn dus de verdraagzame slachtoffers?
Men had misschien beter n allochtoon als acteur ingehuurd om de "linkse jongen" te spelen. De afwikkeling van het filpje zou misschien anders geweest zijn.

#26515

serge Bergmans

 

rick: chill out boy

"linkse jongen" staat dan ook tussen aanhalingstekens

voor de rest: eens goed lachen is gezond en in het stemhokje ben je de baas

#26519

Willem

 

Hmmmz, een pracht van een acteur, vind ik persoonlijk, maar de verwijzingen naar het Blok in het filmpje zijn zodanig expliciet, dat ik de humor er niet goed van inzie. Dit is geen concert voor verdraagzaamheid, maar tegen het Blok. En dat filmpje bevestigt het. 'k Vind het goedbedoeld, maar het resultaat is toch maar zieligjes...

Dat het woord "Vlaamse" (pint) er ook nog eens wordt bijgesleurd is ook vrij laag. Maar misschien ben ik te achterdochtig.
Het doet me er overigens aan denken dat Hans Teeuwen een prachtige (en op gelijkaardige wijze opgebouwde) conférence over "Extreem-rechts" heeft, die m.i. toch een stuk fijner en veel doeltreffender is (kwestie van toch ook nog es aan te tonen dat ik met humor tegen het Blok of extremisme verder geen probleem heb...).

#26520

LVB

 

@sankulot: Ik keek ook vreemd op toen de Witte Mars ter sprake kwam. Tot ik bedacht dat men wellicht niet de Witte Mars van 20 oktober 1996 bedoelde, maar de Witte/Stille Mars van 26 mei 2006.

#26522

Bart Vanhauwaert

 

@luc : dat was toch duidelijk gemaakt met die regen die met bakken uit de lucht valt?

#26524

Bart

 

Linkiewinkie. haha, vind ik wel goed.
Werd dit filmpje gemaakt door een ander groot regisseur, bekend om zijn niet-tendentieuze en objectieve documentaires: Michael Moore?
Of is dit gewoon 'Kolder' van het niveau van Gaston en Leo (sorry, Gaston is al ridder of Baron of grootcommandeur in de orde van de smoelentrekkers)

#26525

Rick

 

OK Serge.
Stond tussen "

#26526

Bart

 

Dit is trouwens niet het filmpje dat op de tv-zenders zal getoond worden. Dat wordt pas aanstaande zondag opgenomen.

#26532

Corneel

 

Leuk filmpje. En ze hebben goed opgelet. De roofdieren enz. werden vermeld. Geef toe ze hebben hun huiswerk gemaakt. Alleen de "linkse jongen" staat rechts in beeld en de "rechtse mijnheer" links... Die Tom die meent dat precies echt he!

#26534

Cogito

 

Linkiewinkie die moeten we onthouden dus :-)
Het effect gaat weer eens het tegenovergestelde zijn, zie. Een massa kijkers gaat beseffen dat die 'verzuurde' eigenlijk groot gelijk heeft en dat zij eigenlijk ook zo denken maar het niet durven zeggen. In het stemhokje zijn ze echter voorlopig nog baas, hoewel ik begin te begrijpen waarom ze in de Sovjetunie geen geheime stemmingen kenden - voor wanneer bij ons? VB krijgt dus nogmaals gratis reklame.

Met een minder lelijke kop had ik het kunnen zijn :-))))))
En zeg nu zelf: behalve zo tekeer gaan doen rechtsen weinig kwaad, niet? Ze lopen niet met molotovcocktails te gooien naar politiewagens in betogingen terwijl ze tussendoor kasseien in winkelruiten keilen, zoals de mei68ers destijds, toen de verzuring nog zat waar ze thuishoort, namelijk in hun kamp.

#26538

Briggs

 

Bah ik vond het een goed filmpje, een humoristische kijk op ons de rechtse zakken van de samenleving? :) Hoewel iets te platvoers. BTW op VRT teletekst 850 staat er dat er een 30sec reclame komt voor 0110 vanaf 22 sept op allerhande TV-zenders inclusief VRT & Canvas...gratis & voor niets. Die reclamespot zal men op 10 sept in het centrum v Brussel filmen.

Dus na de Lotterij en de NMBS is het nu de beurt aan de VRT & Canvas. Krijg zo stillaan goesting om eens te mailen in de richting van de OVSE...but we need proof.

Anyone going downtown?

#26542

Steven Tijpels

 

Op een andere site kan je een gelijkaardig filmpje zien:

http://www.freyaweb.be/inde...

als de link zou werken... (ik heb het ooit op een andere pc bekeken, van hieruit werkt het niet)

#26544

marjos

 

Is dat die ouderling niet die ook op de radio reklame maakt voor condooms?

#26550

Elhaz

 

Ja, best grappig. Een beetje lang misschien. Maar toch verdienstelijk in de categorie "Beledig eens de VB-stemmer" Geeft perfect alle clichés over de VB-kiezer weer die in de weldenkende media circuleren. Het zou natuurlijk wel eens een averechts effect kunnen hebben. Blijkbaar zijn de beste gangmakers van VB ook de fanatiekstee tegenstanders. Gelukkig lijken die 1 miljoen Vlamingen die op VB stemmen langs geen kant op het typetje uit de clip. Vlaanderen zou onleefbaar zijn. En het is nu al moeilijk te harden met dat stelletje lawaaierige domoren dat nog links stemt. Enfin, zolang er leven is is er hoop zullen we maar denken :)

#26556

Leo Norekens

 

In de eerste dagen na de aankondiging van de 'festiviteiten' hebben VB-kopstukken nogal heftig en onhandig gereageerd. Dat geeft voedsel aan dit soort karikaturen.
De doorsnee VB-kiezer daarentegen is natuurlijk iets minder koleriek en minder "outspoken" dan de 'Hallo Teevee'-man uit het spotje. Hij zou allicht de propaganda-jongen glimlachend aanhoren, en dan grommend terug binnen stappen.
De karaktertekening (de opgewonden fanatiekeling tegenover de beduusd kijkende brave sul) lijkt mij dan ook helemaal fout te zitten, en dat voelt iedereen wel aan.

(Het zal wel niet zo'n beduusd kijkende brave sul geweest zijn die deze week de auto en de gevel van Bruno Valkeniers beschadigde - met poging tot brandstichting, en de jongens die een brandbom gooiden naar het Brugse VB-secretariaat waren ook niet zulke lieverdjes...)

Mocht de VB-kiezer evenveel lawaai maken en even onverdraagzaam zijn als de VB-bestrijder, zou Vlaanderen (zoals Elhaz hierboven zegt) volstrekt onleefbaar zijn.

#26562

Bart

 

Het probleem is, aan de andere kant, dat men nog altijd denkt dat ze een profiel van de VB kiezer hebben. Men denkt, ter linkerzijde, dat de VB-aanhang een overgelopen aanhang is van de sosissen.
Natuurlijk zitten er tussen de VB aanhang domoren met kortgeschoren haar en een hoop oud ijzer in hun lichaam.
Die heb je ook bij groenen en bij sosissen.
Natuurlijk zitten er ook klutsers die nog swastika's laten tatoeren, maar je hebt ook idioten die hamer en sikkel als sieraad kiezen.
Waar men ter linkerzijde de bal echter misslaat: de VB-aanhang bestaat dus NIET alleen uit dit soort mensen.
Een overweldigende meerderheid van VB-aanhangers zijn zelfstandigen.
De sosissen hebben stemmen verloren aan de liberokes, en de liberokes aan de sosissen. Samen zijn ze paars, dus of je nou rood of blauw stemt, maakt niet veel uit, het is antiklerikaal.
Groen zit daar tussen te klutsen en heeft verdienstelijke standpunten maar idioten van uitvoerders. Politiek wordt dus NIET bedreven op sandalen en met een joint in je smoelwerk. Dat zou Quicky ook een keer mogen snappen.
De ondernemer echter, die door de liberokes werd verraden (gaan we maar van de onmogelijke sociale wetgeving die steeds erger wordt - tot de "schijnbaar verlaagde fiscale druk"- naar de idiote recruteringsmaatregelen en de heksenjacht op Feryn) die heeft nog twee keuzes: naar de Kalloten of naar de Belangers. Voeg er enige vlaamse reflex aan toe, en je kent het resultaat.

De authentieke kallotenstemmers zijn de cvp (cd&v) beu, ze werden verraden, kijk maar naar de abortus-euthanasie, de lompe boertige Dehaene met zijn loodgieterspraktijken, en tal van onvoorstelbare geschiedenissen, van Delcroix tot Chabert (ik geef toe dat zijn niet allemaal vlaamse christendemocraten, maar hun geklungel zal héél wat vlamingen doen inzien hebben dat de kalloten hét niet gaan oplossen) en die authentieke cvp'ers, die uit ethische gronden katholiek zijn, waar gaan die op stemmen denk je?

Het Belang heeft gewonnen omdat alle anderen hebben verloren. Punt.
En het Belang is dus NIET de nieuwe arbeiderspartij. Want het is niet omdat de sosissen vergeten zijn waar ze vandaan komen, namelijk uit de mijnen, dat alleen sosissen naar het belang zijn gaan lopen. Allemaal hebben ze verraad gepleegd.
En indien dus het belang de partij van de misnoegden is, zou je, in plaats van daar filmes over te maken en jezelf in je gelijk te wentelen, eens beter afvragen waar die misnoegden vandaan komen.

#26564

Eric Jans

 

Tja... je moet EERST Belgicist zijn en pas als je dat afdoende bewezen hebt kan je je ook bijvoorbeeld 'door de VRT-vetpotten betaald acteur' gaan noemen. Het verschil tussen een amateur-acteur en een professionele acteur zit 'm in Vlaanderen hierin dat de professionele acteur 'betaald' wordt. Het heeft niet altijd en niet eens noodzakelijk met opleiding te maken.

Nu hebben we het hier met een goed acteur te doen, natuurlijk. Maar er zijn andere 'goede acteurs' die in het circuit nauwelijks overlevingskansen krijgen.

Kijk eens: Vlaanderen gaat niet zomaar onafhankelijk worden, hé. Er gaan nog heelder bakken en bakken stront overheen gekieperd worden. Stront met hoog HUMO-gehalte. Bijzonder goed verpakte stront ook!

Erg geestig geschreven, overigens, dit spotje. Het refereert naar de Vlaamse kneuterigheid. Een kneuterigheid die het rechtstreekse gevolg is van 176-jaar culturele achteruitstelling, waarvan de eerste 120 jaar zelfs integrale ontkenning van onze cultuur en achtergrond.

Dit filmpje tekent een karikatuur van het Vlaamse volk, van de Vlaams-Nationalist zelfs, gezien vanuit linkse ogen.
Het is precies deze karikatuur-Vlaming waar Vlamingen zich bijna 2 eeuwen door lieten verfransen (in Brussel bijvoorbeeld) om 'er toch maar bij te horen'.

Het is deze karikaturale prototype Vlaming die de gemiddelde Waal/Franstalige Brusselaar voor ogen heeft als je hem vraagt waarom hij nog geen Nederlands geleerd heeft.
Maar wél zéér geestig gebracht. Mijn compliment.

Dit soort 'Vlaming' is ook de (weliswaar systematisch en van staatswege gevoede) reden waardoor progressistische Vlaamse mensen zich 'zeer ruimdenkend' wanen door zich principieel Belgicistisch op te stellen.

België wordt er niet graag aan herinnerd dat bijvoorbeeld Paul Van Ostaeyen een zeer vlaamsvoelende mens was en wat ze deze hypermoderne expressionist allemaal hebben aangedaan omdat hij een 'activist' is geweest. Neenee... ze bevechten liever een karikatuur die ze zélf kunnen creëren.

Als schotten in vol ornaat met hun kilts over onze markt stappen, zeggen we: 'Whaaaaauw!'
Maar owee als er op diezelfde markt 20 Vlaamse vlaggenzwaaiers hun kunsten demonstreren. Dan insinueren de linkse en DUS Belgicistische ruimdenkendheidsideologen dat het Vlaams belang zijn propaganda maar elders moet voeren.

Zoals ik al eerder zei: we leven in een culturele bezetting. Dat neemt niet weg dat Vlamingen inderdaad over hun kneuterigheid moeten nadenken.
Mijn norm is doorgaans de Franse Republiek. Ik vind Vlaanderen niet speciaal rechtser dan Frankrijk.
Blijkt ook niet echt uit de cijfers.

Ik vind dus niet dat de Vlaamse publieke opinie noodzakelijk 'verdraagzamer' moet zijn dan de Franse.
Wie dus niet naar 0110 gaat zou van onze karikatuur-Vlaming net zo goed een 'Frans wijntje' aangeboden kunnen krijgen, niet?
Oehh... de Belgicisten staan wat geïsoleerd, vrees ik. Een beetje zoals het laatste socialistische bolwerk in West-Europa: Wallonië.

Maar als Waalse volkshuishumor kan ik dit Vlamingenmopje wel appreciëren.

#26566

...aan de knikker

 

Geen wonder dat met het gieten van zoveel dergelijke bakken stront, heel Vlaanderen als kwetsbaar gebied werd uitgeroepen.

#26568

Eric Jans

 

Oh ja... kleine randbemerking nog: alle Vlaamse kiezers die een overheid willen die hen wat beter portretteert en die de 'Vlaamse pint' in een wat gunstiger daglicht stelt, raad ik dringend aan om voor het Vlaams Belang te stemmen.

Voor een Vlaanderen vriendelijker imago naar binnen als naar buiten toe: stem Vlaams Belang. De Nationale Loterij zal dan komische filmpjes helpen financieren over vlotte polyglotte gastvrije en zelfbewuste Vlamingen. Zo simpel is het: onze Belgicistische beleidsmensen stellen voor ons als Vlamingen gewoon de meest nadelige prioriteiten. Waarom zouden we tegen onszelf moeten kiezen?

Wat die 'roofdieren' betreft: heeft Beliën die tekst geleverd?
Le Roi zal tevreden zijn met al die progressief-artistieke Vlaamse subsidieroyalisten om zich heen!

#26582

koen

 

dit filmpje is mi een zeer geslaagde parodie op de pc gecreëerde karikatuur van de VB kiezer ... ik ben dan ook niet zeker dat dit filmpje wel zo pc is ... ik zou er als 'traditionele' niet voor de volle honderd procent gerust op zijn ...

ik als VB kiezer kon het filmpje in elk geval goed smaken, eens goed mee gelachen !

ps linkie winkie is een term die in de jaren '80 al gangbaar was en ook in politieke fora (politics.be) nogal courant gebruikt wordt door (idd fanatieke) NSV'ers e.d. het verrast me dat sommigen hier die term 'een vondst' noemen

#26588

Elhaz

 

@Cogito: Volgens jou zijn de mei68'ers niet meer verzuurd? Ik heb altijd het tegendeel gevonden. Je moet toch ontzettend verzuurd zijn om zoals zij, nu ze eenmaal aan de macht zijn, de mensen zo te muilkorven en in een keurslijf te dwingen? Hoe kunnen ze zo'n negatief mensbeeld hebben dat ze de maatschappij tegen heug en meug in één richting willen sturen? Dat moet toch verzuring zijn? Ze reageren in ieder geval toch erg zuur op het succes van VB.
Ze zijn blijkbaar vergeten dat ze toen op de muren kalkten: "Verboden te verbieden".
Neen voor mij is rechts een positieve ideologie van vrijheid, verantwoordelijkheid en zelfbeschikking. Links wekt mijn ergernis op (ik kan moeilijk om met domheid) maar ik ben er niet door verzuurd.

#26596

Bart

 

@Koen "linkie winkie is een term die in de jaren '80 al gangbaar was en ook in politieke fora (politics.be) nogal courant gebruikt wordt door (idd fanatieke) NSV'ers e.d. het verrast me dat sommigen hier die term 'een vondst' noemen"
waarmee dus bewezen is, voor wie er nog mocht aan twijfelen, dat in tegenstelling tot wat dikwijls wordt beweerd door de linkiewinkies, dit geen meetingpoint is van rechtse rakkers.
We zouden er trouwens niet van wakker liggen, moest iemand dat wél vinden. Maar het is maar, als er ooit een filme gemaakt wordt over de LVB.net-bloggers, dat de heren filmmakers ons belastingsgeld niet wegsmijten aan de gedachte dat een LBV.net blogger een fascistoïde idioot met een computer is.

#26598

Cogito

 

Elhaz, helemaal mee eens.

#26599

Benny Marcelo

 

Zeg Jöe enkel het feit dat ge mij kakbruin noemt en het filmke fantastisch vind overtuigt mij om VB te blijven stemmen.

#26634

Cogito

 

haha wat grappig die Joe de kakketoe scheldt ook iedereen uit hé. Overigens een goed acteur hé, hij heeft aan àlle cliché's gedacht, zelfs zijn snor heeft hij 14 dagen laten staan voordat ze het filmpje draaiden.

#26651

Jules

 

Hey rechtse rakkers,
Voor zij die 't nog niet begrepen hebben: 't Vlaams Blok is niet meer of minder dan een zootje ongeregeld, opgericht door - en nog altijd steunend op het gedachtengoed van - collaborateurs, mensen die meeheulen met de vijand, niet beschaamd om hun buren te verklikken. Oostfronters en co., die nog altijd overtuigd zijn van hun grote gelijk, goed wetende wat voor verschrikkelijk regime ze onvoorwaardelijk gesteund hebben.
Een paar jaar geleden op TV gezien: Flupke Dewinter die, wanneer hem gevraagd werd wat hij wist te vertellen over een foto waarop duidelijk Charel Dillen -voorzitter voor het leven- de Hitlergroet bracht. Die zot antwoorde vlotjes "Karel Dillen brengt hier de Romeinse groet - niets verkeerd mee.....".
BTW, VB-er J.Verstrepen heeft blijkbaar ook een filmpke gemaakt, met als aftiteling: 't stad is van ons...
't Stad van jullie? Nog in geen duizend jaar, beste vrienden!

#26661

Hel Decker

 

Misschien is het mij in al deze reacties ontgaan of iemand dit al vermeld heeft: de nazi's deden niets liever dan de joden op de meest karikaturale manier uitbeelden, opdat niemand met hen zou sympathiseren als zij werden verguisd en vervolgd. Ben ik de enige die de parallel ziet?

#26662

Jules

 

@NicolasRaemdonck - Wat bedoelt u met "dat klinkt ook niet echt verdraagzaam"? Mijn inziens staat er niets meer dan de waarheid in m'n post. Indien ik ergens fout maak, laat het me dan gerust weten. Het TV fragment was op één of ander politiek praatprogramma in de begindagen van vt4. Verder lijkt het me typisch dat VB sympathisanten nooit reageren op het soort statements die ik hier ook gemaakt heb (buiten de traditionele one-liners zoals "'t is weeral linkse praat e.d.). Als 't Vlaams Blok niets zou te maken hebben met de collaboratie, Oostfronters e.d., laat 't me dan maar weten. Punt is dat dit altijd de echte 'core' van 't VLaams Blok geweest is en op één of andere manier ook altijd zo zal blijven.

#26667

Cogito

 

Ik dacht eerst dat de eerste post van 'Jules' ironisch bedoeld was, want ik had niet vermoed dat er mensen waren die nog zulk belegen en ingelepeld idee hadden over het Vlaams Belang - weet gij dan niet Jules dat het Vlaams Belang vol professoren, advocaten, ondernemers en andere intellectuelen zit? Lijkt me geen zootje ongeregeld hoor. Het gedachtengoed van een zootje ongeregeld overleeft geen 175 jaar. In het licht van die levensduur is het , nog afgezien van het oneerbiedige eraan, belachelijk om dat gedachtengoed dan te linken met het veel recentere nazisme. Een potsierlijk postje dus, Jules. Een linkiewinkieliedje.

#26669

Thomas

 

@Jules

Moeten we echt nog reageren op uitspraken als "FDW = hitler" ? Je staat 30 jaar achter jong...

Ter info : de socialisten en groenen nemen nog altijd geen afstand van het communisme, een ideologie die veel meer dood en vernieling over de aardbol heeft gezaaid dan het nazisme (de 100 miljoen doden, de rampzalige club van rome).

Verder nemen VLD, CD&V en NVA wel doelbewust afstand van het kapitalisme, het enige werkende politieke systeem, dat alle anderen met glans achter zich laat.

Dat beseffende, is het VB een heel logische keuze. Alleen al bij gebrek aan alternatief. Scary, isn't it !

#26670

Thomas

 

@Jules

Alle politieke spelltjes terzijde :
-een stem voor het VB betekent : "ik ben voor de splitsing van België"
-een stem tegen het VB betekent : "ik ben voor het bijeenhouden van België".

ALLE andere geblaat rond het VB is totaal waardeloos. Maak uw keuze, en zeg mij : ben je voor een onafhankelijk vlaanderen ? Dan weet je op wie je moet stemmen !

Als je daarna terug op de vld stemt, dan heeft het voor de verandering misschien ook eens nut.

#26672

Bart

 

@Jules
'Mijn inziens staat er niets meer dan de waarheid in m'n post.'
'Oostfronters en co., die nog altijd overtuigd zijn van hun grote gelijk, goed wetende wat voor verschrikkelijk regime ze onvoorwaardelijk gesteund hebben.'

Zie je de paralel, Jules?
For the record, Juul, Oostfronters gingen naar het Oostfront om de communisten tegen te houden. Spaak en de andere helden zaten in Londen thee te drinken.
Nog iets?

#26673

Bart

 

Trouwens, de belgische staat is opgericht door mensen die gerebelleerd hebben tegen de Oranjes. Die dus hun vaderland niet trouw waren.
Had je nog iets te vertellen over landsverraders?

#26674

Bart

 

En als uitsmijterke: als jullie echt denken dat het Blok recruteerd in ex-ss'ers, doe voort. Ge zult zien wie er wint. 8 oktober Jules.... 8 oktober. Ik vrees dat het toch het Belang zal zijn dat zal winnen.

#26675

Bart

 

recruteerde moest dat zijn. recruteerde.

#26676

LVB

 

@Bart: definieer "winnen". Bedoel je daarmee "de grootste partij worden", of bedoel je "aan de macht komen"?

#26677

Bart

 

@ Juul: 'Punt is dat dit altijd de echte 'core' van 't VLaams Blok geweest is en op één of andere manier ook altijd zo zal blijven.'

Jij bent ook flexibel en zo hé? Als je met jouw verroeste ideefixen leeft, lees je dan ook kranten en zo, of doe je dat beter niet om de zuiverheid van je gedachten niet te bezoedelen? Ten eerste bestaat het blok niet meer, en ten tweede is dat niet meer de 'core' van het belang, want die mannen zijn allemaal dood.

#26678

Bart

 

Luc, nee ik bedoel vooruitgaan. Meer stemmen halen. Noch de grootste worden, noch aan de macht komen.
Vergis je niet, ik ben geen Belang-adept.
Ik heb begrip voor veel van hun standpunten, ik heb er ook al voor gestemd, maar ik blijf zeggen dat ik een radicaal vlaams keynesiaans-liberale partij blijf zoeken, en ik hoop dat Vlott dat wordt.

#26679

LVB

 

@Bart: "Keynesiaans-liberale partij"????

Aaaarghhhh! Volgens mij is Spirit dat al.

Maar misschien bedoel je iets anders.

Hayekiaans? Friedmaniaans?

#26686

Jules

 

Beste vrienden,
Zoals ik al zei " "Verder lijkt het me typisch dat VB sympathisanten nooit reageren op het soort statements die ik hier ook gemaakt heb (buiten de traditionele one-liners zoals "'t is weeral linkse praat e.d.)" " - deze stelling blijkt al onmiddellijk bevestigd te worden door de laatste posts hier. Ik heb bijvoorbeeld ook nooit gezegd (zoals fout geciteerd door Thomas) "FDW = hitler",... Face the music. Philippe Dewinter en co. kunnen gewoon geen afstand nemen van de erfenis van de collaboratie, Oostfronters, etc. Kan er mij bv. eens iemand uitleggen waarom zo iemand nog altijd zonder blikken of blozen de "voorzitter voor het leven" die de Hitlergroet brengt verdedigt? Waarom bijvoorbeeld geen duidelijk afstand nemen van zulke toestanden? Wel eenvoudig: de man in kwestie (K.Dillen) gelooft nog altijd in diezelfde "idealen" (let op quotes!), heeft een politieke partij opgericht om deze idealen uit te dragen en zijn werk wordt verder gezet door jongere aanhangers en familieleden. Sad but true (spijtig genoeg).

#26692

Bart

 

@ Jules.
Ge zult uw ongeloof mee in uw graf dragen. Ik hoop dat ge een lang en gelukkig leven moogt hebben.
Vergal het niet met een haatdieet. Ik dacht dat dat hetgene was waar ge de VB-adepten voor wilt waarschuwen.
Ge zijt goed op weg om dezelfde fout te maken.

#26694

Bart

 

@ Luc: spirit heeft voor mij niets van doen met Keynes.
Ik spreek van een zuiver, donkerblauwe economische marktegerichte aanpak, met enkel daar correcties waar de economie dreigt te ontsporen.
Een deftig intrestbeleid (niet die onnozelheid van Basel 2, waarbij de intresten historisch laag zijn, maar de mogelijkheid om aan kapitaal te geraken nagenoeg onbestaande).
Een beleid wat de economie activeert. Niet lamlegt.
Een ketting is maar zo sterk als zijn zwakste schakel. Daarom moet je het hele gewicht dat de ketting torst niet op die zwakste schakel afstemmen. Zorg dat die schakel gerepareerd wordt als het een menselijke schakel is, geliquideerd wordt als het een technische schakel is en gewoon onmogelijk wordt als het een politiek-administratieve schakel is. En als je dat doet, wordt de hele ketting sterker.
Wat wij hier doen in onze sociale markteconomie is de snelheid van de traagste loper aannemen. We denken dat we door in kudde te blijven, de wolven niet zullen durven aanvallen. Op zich een mooi en edel gedachtengoed, maar tegennatuurlijk. ALs er genoeg wolven zijn, wordt de hele kudde opgevreten.
Kijk naar België: België ontwikkelt zich met de snelheid van de traagste loper. Met als gevolg dat de koplopers de onwillige achterblijvers op hun schouders moeten nemen. Met als gevolg dat die koploper dreigt te bezwijken. En dan... kan er niemand nog lopen. Maar het ergste is dat die koploper met die zware last ook niet op volle vermogen draait.

Voor mij is economische realiteit onlosmakelijk verbonden met de vlaamse onafhankelijkheid.
Jazeker, ik ben fier dat ik een vlaming ben, en ik bén lid van het davidsfonds, en ik héb heel wat Pallieterkes gelezen en zelfs een berg journaals van Marc Grammens. Jazeker heb ik een conservatieve katholieke reflex en zeker heb ik een aversie voor alles wat francofoon is.
En toch.... ben ik geen NSD'er en bijgod geen nazi.
Dat ik desondanks mijn twijfels heb bij de rechtvaardiging van de bombardementen op dresden en Bremen, dat ik Duits met plezier vloeiend spreek, en Frans tegen mijn gedacht, heet niet dat ik een Hitlergroet zou brengen.
Ik vind de holocaustindustrie die de Joden uitbaten tegen Duitsland belachelijk, maar dat betekent niet dat ik met koude rillingen denk aan de concentratiekampen.

Ik zie gewoon nood aan een economisch-donkerblauwe conservatieve vlaamsradikale partij. Voor mij heeft het belang een te weinig coherent economisch programma.

#26696

Bart

 

Ik vind de holocaustindustrie die de Joden uitbaten tegen Duitsland belachelijk, maar dat betekent niet dat ik met koude rillingen denk aan de concentratiekampen.

Dat moest natuurlijk zijn 'verhindert niet dat ik met koude rillingen.....

#26698

Benny Marcelo

 

Ik moet het toegeven: de standpunten van Jules zijn ontzettend origineel en getuigen van grote moed. De vlaamse beweging in de nazistische hoek duwen, ik heb het nog nooit meegemaakt. Zo iemend met jeugdige ideeën doet als het ware een frisse wind waaien op deze toch wel naar rechts neigende blog. Hoe oud ben je Jules; pas 175 of zoiets???

#26701

Elhaz

 

@Jules: het zijn wel heel erg oude koeien die hier uit de gracht gehaald worden. Maar je hebt gelijk, zeker in de beginjaren vh Blok, eind de jaren zeventig, bestond de partij uit een harde kern oud-collaborateurs die zich van de Volksunie hadden afgescheurd. Die harde kern was toen nog veel groter dan nu, ondertussen zijn de meesten van die oude rakkers overleden. Bij de opkomst van de Volksunie was de hetze tegen die partij vergelijkbaar met wat het Belang nu overkomt. Maar de Volksunie heeft ooit deelgenomen aan de macht en heeft dat geleid tot het instellen van een nazi-regime in Vlaanderen? Hebben zij ooit ook maar iets van het nazi-gedachtengoed willen verwezenlijken? Neen dus, ondanks de aanwezigheid van die grote groep "landverraders" in die partij.
Je vergeet dat de redenen voor de collaboratie met de Nazis hoofdzakelijk de terechte verzuchtingen van de Vlamingen waren. Men dacht dat men dankzij Hitler sneller tot een onafhankelijk Vlaanderen ging komen. Voeg daarbij nog wat aansporing van de Katholieke Kerk om het goddeloze communisme te bestrijden en je legertje goedbedoelende maar misleidende Vlaamse vrijwilligers staat klaar. Daar hebben ze dubbel en dik voor geboet: eerst aan het front waar ze zeker niet gespaard werden en later, bij terugkomst, via de genadeloze repressie. Een groot stuk van Vlaanderen heeft toen duidelijk de verkeerde keuzes gemaakt (nadien is het makkelijk te oordelen of te veroordelen), maar het zijn gedane zaken. Het neemt niet weg dat ik, ondanks hun verkeerde keuze, geen diep respect heb voor hun idealisme en offerbereidheid. Mij zul je hen niet horen uitspuwen.
Het Belang heeft duidelijk afstand genomen van die keuzes van toen. Ook in hun programma vind ik geen aanleiding om te denken dat ze het nazisme gaan invoeren. Ik ben voor een onafhankelijk Vlaanderen, tegen de multiculturele samenleving zoals die zich nu ontwikkelt en republikein. Als het Vlaams Belang die zaken wil en kan verwezenlijken dan geef ik hen graag mijn stem.

#26702

Elhaz

 

rechtzetting: het zijn natuurlijk geen "misleidende" maar "misleidde" vrijwilligers.

#26704

Leo Norekens

 

Zeg Jules, op uw statements en de one-liners van uw opponenten in de laatste posts, zou ik zeggen: face the music, want -sad but true- als er één VB-er is die niet erfelijk belast is met een fout oorlogsverleden is het wel "Philippe" (let op quotes) De Winter. Zijn bompa was namelijk een "Witte". Zijn heldendaden zijn mij niet bekend, maar hij zat dan toch in het juiste kamp.

(Het grapje van De Morgen om FDW koppig Philip te noemen, wat administratief juist blijkt, drijft U toch een beetje te ver door nu zelfs voor de Franse spelling te kiezen...)

PS: Bij uw eerste constructieve tussenkomst krijgt U van mij een E-N Van Dale cadeau. U kunt dan uw reacties in het Nederlands opstellen. Voorlopig lijkt het een beetje Jurgen Verstrepen.

#26715

Bart

 

Jules, natuurlijk is de volksunie een partij van de zwarten geweest, waarna Schiltz ze in de patatten heeft gemanoevreerd en Karel (niet Charel) Dillen het Blok oprichtte.
De vraag is niet of het ongeoorloofd was dat amnestiepartijen ontstonden, de vraag is of het niet ongeoorloofd was dat er NOOD was aan zulke partijen.
Trouwens, ik ken vele WITTE helden, die mijn huis niet eens binnenmogen. Het is gemakkelijk om de hele oorlog lang uw gezicht dicht te houden, en eens dat het voorbij is op straat te komen, vrouwen te verkrachten, haar af te snijden en kinderen te beangstigen.
Ja, mijn grootvader was ne zwarten. Ne zwarten die in de prison nog een madollie kreeg van de engelsen. Die hij natuurlijk, trotse en koppige ezel die hij was, weigerde, om de gardes in de prison te kunnen 'jennen'.
De grootvader van mijn vrouw was 'ne witten'. Denk je dat mijn vrouw andere ideën heeft dan ik?
Mijn moeder werd op school door WITTE NONNEN gediscrimineerd, geambeteerd, lastig gevallen.
Ik heb Oostfronters gekend, god hebbe hun ziel, die verdorie meer moraal in hun pink droegen dan die godjammerlijke klutsers van de paarse bende over heel hun lijf.
Niet iedere Oostfronter was van nature slecht.
En het zijn die Oostfronters die mijn sympathie opwekken. Ik heb met die gasten te doen. Ze waren 18 jaar als ze naar Stalingrad gingen, om iets te doen wat de vlaamse en waalse pastoors hier bezongen als heldendaden. Wat deed gij toen ge 18 jaar waart? Ik, ik dronk pinten in mijn studententijd. Leuk wel, ja, strafbaar niet, nee, maar moreel niet half zo hoogstaand als die jongens die naar Stalingrad gingen.
Natuurlijk zaten er klootzakken bij de Oostfronters. Zoals er klootzakken zaten bij de 'Witten'.
Dat de Belgische staat er nog altijd niet is in geslaagd haar burgers weer te verenigen, is NIET de schuld van Filip Dewinter.
Heeft hij er handig gebruik van gemaakt? Ja moe, leggen de kiekens eieren?

#26716

Bart

 

Trouwens, beste Jules, mijn grootvader, de arme mens, heeft nooit op het Blok gestemd.
En gij nu.

#26717

Cogito

 

Zeg Bart, ge zit met Keynes niet goed hoor. Een Keyniaanse partij zal wel Keniaanse toestanden kunnen veroorzaken. Ik hoop dat je Hayek bedoelt. Een Hayekiaanse liberale partij, that makes sense.
Lees om te beginnen "the road to serfdom" (is volgens mij vertaald in het Nederlands).
echt goeie lectuur.

#26723

sankulot

 

Reason: Of your bestselling The Road to Serfdom, John Maynard Keynes wrote: "In my opinion it is a grand book.... Morally and philosophically I find myself in agree- ment with virtually the whole of it: and not only in agreement with it, but in deeply moved agreement." Why would Keynes say this about a volume that was deeply critical of the Keynesian viewpoint?

Hayek: Because he believed that he was fundamentally still a classical English liberal and wasn't quite aware of how far he had moved away from it. His basic ideas were still those of individual freedom. He did not think systematically enough to see the conflicts. He was, in a sense, corrupted by political necessity. His famous phrase about, "in the long run we're all dead," is a verv good illustration of being constrained by what is now politicallv possible. He stopped thinking about what, in the long run, is desirable. For that reason, I think it will turn out that he will not be a maker of long-run opinion, and his ideas were of a fashion which, fortunately, is now passing away.

de rest op http://reason.com/hayekint....

of hoe intellect langs beide kanten altijd gerespecteerd wordt en elkaar respecteert; maar bon, een pleidooi voor een 'radicaal vlaams keynesiaans-liberale partij' ? Bestaat het spreekwoord 'het koud water uitvinden' ook ?

#26737

Cogito

 

Die is raak Nicolas.

#26740

Cogito

 

aha onze vriend Sonderbroeck toont zijn onmiskenbaar liberaal hart en dat doet me deugd , maar waarom toch dat verzet tegen het Vlaams Belang? Ge zijt toch iemand die zich niet laat indoctrineren? Daarom deze vraag: wat vindt gij van een samenwerking tussen liberalen en conservatieven - lees bij wijze van opwarmertje dit:
http://www.libertarian.nl/N...

#26744

Bart

 

Wikipedia;

John Maynard Keynes, 1st Baron Keynes, CB (pronounced "canes", IPA /keɪnz/) (5 June 1883 – 21 April 1946) was a British economist whose ideas, called Keynesian economics, had a major impact on modern economic and political theory as well as on many governments' fiscal policies. He is particularly remembered for advocating interventionist government policy, by which the government would use fiscal and monetary measures to aim to mitigate the adverse effects of economic recessions, depressions and booms. Economists consider him one of the main founders of modern theoretical macroeconomics. His popular expression "In the very long run we are all dead" is still quoted.
Macroeconomie. Het regelen van de grote economische bewegingen. Recessies tegengaan met monetaire politiek.
Ring a bell?

Niet dus inkomen afpakken en herverdelen. Dat is wat de VLD nu doet.

Ik zie geen tegenspraak in keynes en vlaamsnationalisme.

"During World War II, Keynes argued in How to Pay for the War that the war effort should be largely financed by higher taxation, rather than deficit spending, in order to avoid inflation."
Inflatiebeheersing is het enige waar de huidige macroeconomen in slagen.
U herinnert zich allemaal nog wel de jaren 70 en 80?
Het deficitair tekort, dat toen werd opgebouwd, is vandaag de splijtzwam tussen Vlaanderen en Wallonnië.
Jammer is dat de 'taxation' vandaag omhoog moet om de 'deficit' van toen te dempen.

In die zin kan ik wel een tegenstelling zien in Keynes en vlaamsnationalisten. Als ze hier volgens die princiepes hadden gewerkt, waren we nooit gekomen waar we staan.Maar anders?
Ik wil een partij die macroenomisch het klimaat beheerst, en een partij die in de microkosmos niet zit te heikneuten over 'je mag wel of niet roken' je mag 30 of 50 rijden.
Die heikneuterigheid verstikt het bedrijfsleven.
Als je heelder stadskernen onbereikbaar maakt voor de auto, hoe moet de middenstand daar dan nog overleven? En als de middenstand wegloopt uit de stad, wie vult die leemtes in?

Politici moeten zichzelf bezig houden met de grote lijnen en niet met de kleur van de kousen van de kiezer.
Door de leemte echter die ontstaan is door de europese Unie( de leemte, ik bedoel, het macroeconomische zou nu door een UNIE moeten worden bewerkt, met locale aanpassingen, maar dat gebeurt te weinig. Wim Duisenberg ja...)dus, door die leemte in het politieke beslissingsterein zijn de politici zichzelf niet overbodig gaan voelen, ze zijn afgedaald naar de persoonlijke levenssfeer en proberen hun tanende invloed op het wereldgebeuren te compenseren met belachelijke regelneverij.
Ze hadden natuurlijk evengoed kunnen werken aan hun overlegorganen in Europa, maar dat is mislukt door een erbarmelijke communicatie en een deficit aan democratisch verantwoordelijkheidsgevoel. En in plaats van dus plaats te ruimen en zich anders te organiseren, houden ze zich onledig met het bepalen van de kleur van uw kousen, bij manier van spreken.

Ik zeg: hoe minder staat, hoe beter staat.
Maar wél staat! Om te sturen. Niet om te verzuren.

#26745

LVB

 

@Bart: Het Belgische en Vlaamse economisch beleid IS al een halve eeuw Keynesiaans. Onder andere het stimuleren van de economie door allerhande infrastructuurwerken, overheidsinitiatieven enz.

U ziet geen tegenstrijdigheid tussen Keynes en Vlaams-nationalisme? Kan best, dat zijn appelen en peren (een politiek-economische keuze vergelijken met een politiek-institutionele keuze), maar ik zie wel een fundamentele tegenstrijdigheid tussen enerzijds Keynes en anderzijds liberalisme en/of libertarisme.

Laten we het zo stellen dat sommigen misschien voor Vlaams-nationalisme opteren omdat ze het zien als zowat de enige mogelijkheid om af te geraken van de Keynesiaanse Belgische politiek.

#26751

sankulot

 

@ cogito
hayek is voor 't weekend... tot maandag ...

#26793

allcazar

 

Welk "invisible hand" deze discussie tot een Van Hayek laat leiden weet ik niet... maar het filmpke geeft wél een karikatuur van zovele Vlamingen.

Bitsig en verbitterd, niet mondig genoeg, binnensmonds vloekend, op het VB stemmend omdat het voetpad voor zijn deur "scheef" ligt en de overheid er niets aan doet.

... en da's niet de schuld van het VB.

Degenen die dit stuk toneel niet grappig vinden (ikzelf bij momenten) moeten misschien maar eens beginnen nadenken hoe dat nu juist komt.

#28734

Een andere bart

 

Kan er mij iemand vertellen wat het nut is van een onafhankelijk vlaanderen, in een tijd waar we duidelijk naar een Europa zonder grenzen gaan?

Voor de vlaamsgezinden: vlaanderen is een lelijke vlek op de wereldkaart, met weinig grondstoffen, veel vervuiling en weinig tot geen interessante landschapselementen. Enkel onze historische steden kunnen misschien voor buitenlanders interessant zijn.

En graag een antwoord op deze vraag: als het vlaams blok (sorry, belang, nieuw behang op beschimmelde muren) dan toch zo verdraagzaam is, waarom zie ik dan op hun politieke tribune op de VRT binnen de vier seconden het woord moslim of vreemdeling verschijnen?

Let's face it: we leven op een kleine planeet. Er lopen wat mensen rond. In hoeverre verschil jij van een Afrikaan of een inwonen van Noord-Ossetië? Waarom dan een economie verdedigen die teert op het uitbuiten van inwoners van landen met een dubieuze overheid? Of ja, juist, laten we met vlaanderen koploper worden en iedereen achter ons laten creperen. Dan is het leuk hé, als fiere vlaming uitkijken over het gepeupel. Dan kunnen we misschien een muur bouwen van Moeskroen tot in Luik, dan vallen die mannen uit Wallonië ons niet meer lastig als ze honger hebben. Dan horen we ze niet. Ze moeten het maar weten.

En weet je: een afkeer hebben voor de francofone medemens, alleen maar omdat hij francofoon is, wat is er belachelijker?
Als jij een afkeer hebt van hem, waarom mag hij dan geen afkeer hebben van jou? En tot wat leidt dat dan?

Waarom toch altijd willen beter zijn, afkeer hebben van anderen, hoe dom kun je zijn... één boodschap: smile.

Je vous souhaite encore tous une bonne soirée, aussi ceux qui sont trop stupide pour apprécier le français et qui ne pourront pas lire cette phrase. Zalig de armen van geest.

Bart.

#28741

LVB

 

@een andere bart: U wil bij een artikel over 0110 beginnen discussiëren over Vlaamse onafhankelijkheid? En ik die dacht dat 0110 tegen racisme was gericht...

#28742

Tijl Pissierssens

 

het moet zijn : "Zalig zij de armen van geest."

Vlamingen zijn zeker te dom die franse zinnetjes te begrijpen, bart?

Hoeveel franstaligen kunnen wat er op deze site staat lezen en begrijpen, Bart?

Nederlands is niet lelijker of mooier dan het Frans,
Vlaanderen is geen lelijkere vlek op de wereldkaart dan wallonie, frankrijk of zuid-ossetie.

Jouw uiteenzetting loopt op zijn zachts gezegd mank.

Maar ja, Zalig zij de armen van geest.

#28745

Outlaw Mike

 

Als je het mij vraagt is Stom Barman een Rovebot. Dit kan echt geen toeval meer zijn.

#28747

Jöe

 

Mike, wat is een rovebot? (sorry, ik ken niets van computergames)

#28761

Outlaw Mike

 

Joe, een Rovebot is een door Karl Rove, Bush's OpperSpinDoctor, persoonlijk geconcipieerde robot die, terwijl hij ogenschijnlijk de rol van nemesis van Bush vevult, in wezen Bush een dienst bewijst door diens tegenstanders belachelijk te maken. Op dezelfde manier is Stom Barman, die ogenschijnlijk het VB het vuur aan de schenen legt, in essentie juist een stemmentrekker. Hij is dus ofwel een soort Rovebot, ofwel zo stom dat hij niet inziet dat hij zichzelf in zijn voeten schiet.

#28762

Outlaw Mike

 

Vermits ik mij niet kan voorstellen dat Karl de tijd of de zin zou vinden om een Rovebot naar de Vlonders te dispatchen, vermoed ik dat Stom Barman gewoon een vierkant kalf is. Goedenacht iedereen en die 0110-zelfhulpsessies voor gefrusteerde geitenwollensokkendragers graag verderzetten tot op 8 oktober astemblieft.

#29198

Lucas Vandenwyngaerde

 

Ik ben voor België. Punt., maar daarom niet perse voor goedkoop gepropagandeerde verdraagzaamheid. Verdraagzaam heid moet langs twee kanten komen. zowel autochtonen als allochtonen moeten hieraan werken. Ik heb de indruk dat die optredens vooral naar autochtonen bedoeld zijn en ook vooral dat publiek zal aantrekken.