België, parel van het Midden-Oosten?

Met de arrestatie van 17 Belgische terroristen activisten is het Midden-Oosten weer een stukje veiliger geworden. Althans, als we de BBC-website mogen geloven.Hat tip: Kapingamarangi.

Reacties

#26689

blauwvoet

 

een zogezegde democratische staat die zich in de wereld zo onbeschaamd belachelijk maakt is het bankroet nabij.
En pas maar op en niet gelachen of gaai goat den bak in.

#26699

Bart

 

Toch kan ik me maar niet aan de indruk ontdoen dat hier een parallel loopt met de bende van Nijvel en CCC?
Was er toen ook geen opgezet spelletje? En wij moeten toegeven, dat het een opgezet spelletje van rechts was. Nou, spelletje, nogal bloederig.
Was het niet ook de bedoeling de staat de destabiliseren?
Werd Vanden Boeynants niet in dat dossier genoemd?

#26703

ivan

 

Wel alle kom, de BBC noemt de militairen "activisten" terwijl het terroristen zijn. Toch lief van hen he?

#26707

Jean

 

Aan aantal reacties hier laten vermoeden dat ze dit wel zeer licht opnemen. Nochtans zijn deze figuren weldegelijk gevaarlijke terroristen; ook al zouden ze hun zelfgemaakte bom voor een paramilitaire oefening gebruiken en niet voor een echte aanslag: Voorwat waren ze aan het oefenen?

Ter vergelijking: de grootste aanslagen in de VS voor 11sept kwamen ook van extreem-rechts. Terecht worden ze gelijkgesteld met moslimteroristen.

Ook interessant is deze link waarin het verband tss bbet/B&H en VB beschreven wordt door Griffin (een Amerikaanse neo-nazi) bij z'n bezoek aan B&H Vlaanderen:
"I took note that my hosts had politicians and a major party that advocate their positions"
http://www.bbet.org/leesvoe...

#26710

Willy

 

Helaas gemiste titel die anders het wereldnieuws zou gehaald hebben, incl. de CNN-verslaggever vanuit Dendermonde :
STAATSGREEP VERIJDELD; Belgisch leger in opstand. Kern van komplot opgerold. Geen studenten tussen de samenzweerders, vandaar tot mislukken gedoemd. Alle staatsgrepen gebeuren dank zij een samenwerking tussen studenten en leger : Octoberrevolutie, Cubaanse machtsgreep... De regeringszenders blijven in de ether. Oproerpolitie heeft alles onder controle. Meer nieuws volgt.

#26725

pinkrteen

 

Dit is de SJOKKOLATTE REVOLUTIE
In het land van de bruine schocola.

#26752

michel.malherbe

 

(commentaar geschrapt door LVB wegens valse naamdracht)

#26753

Neverbeendead Religion

 

Je zou haast gaan denken dat die extreem rechtse militairen zich binnenkort nog beter gaan kunnen camoufleren.
https://www.youtube.com/watc...

#26759

raf

 

DS Online 8 september: België is gastland voor grootscheepse militaire oefening. De oefening, die de naam Quick Response meekreeg, zal gedurende tien dagen heel België doorkruisen, van de kust tot in de Ardennen. De grote steden zullen wel vermeden worden, zo zei luitenant-generaal Frédéric Vandingenen, de chef van het Stafdepartement Operaties en Training. De 7.000 Belgische soldaten zullen vooral op militair gebied opereren, samen met 950 Oostenrijkers, Fransen, Luxemburgers, Nederlanders en meer dan 2.000 voertuigen.
,,We zullen niet met scherp schieten in de dorpen'', verzekerde de baas van de landcomponent, luitenant-generaal Oger Pochet.

Ik ben ontgoocheld na het lezen van de laatste zin.

#26761

Briggs

 

Misschien in de steden dan?

#26773

John Fleming

 

Bij het aanklikken van de link naar de bbc-website staat er op de foto AFP(ik veronderstel Agence France Presse). Een engelse zender koopt dus van een frans agentschap een foto van belgische politieagenten met op hun T-truitje 'BELGIUM'.
Is dit een archieffoto van een internationale politiemeeting
of lopen die van ons altijd in 't engels rond om zich door Fransen te laten fotograferen. Is er hier een mediaspecialist in de zaal die mij kan verlichten?

#26780

Argusoog

 

Belgian Police goes international!
Tiens, John, klopt! Nog nooit onze politiemensen zien optreden in eigen land met Engelse truitjes (en in dit verhaal blijkbaar nog wel midden in de bosjes. Misschien een Engelstalige sponsor gevonden :-D
Is Reuters misschien weeral aan de slag?

#26794

michel.malherbe

 

(bericht geschrapt door LVB wegens valse naamdracht)

#26797

Eric Jans

 

Als het zo is dat een aantal bluffende macho's hun erecties niet onder controle konden houden bij het zien en verzamelen van wapens en ander knallend tuig, dan mogen deze belachelijke onnozelaars bij deze langzaam beginnen beseffen welke schade ze ideologisch aanrichten met hun militaire modelbouw-hobby.
Het komt de instortende Belgische staat in staat van ontbinding allemaal veel te goed uit, natuurlijk. Die laat die onnozelaars natuurlijk graag begaan en slaat toe... een maand vóór de verkiezingen.
'Operatie gelukt!', kloppen de Belgicistische carrièristen (anders NOOIT in staat om OOIT iets op te lossen!) zich al even stoer op de borst.

Verhofstadt/Dewael/De Gucht hebben er weer een dankbaar thema bij.
Het hele verhaal komt onze Machts-Francofonie gewoon véél te geod uit om geloofwaardig te zijn en bovendien had Dewael het nét vóór deze operatie over 'wetten om groepen ipv alleen maar individuën te kunnen veroordelen'.

Het is me te afgemeten. Te perfect getimed allemaal om geloofwaarwaardig te zijn.

Enfin: stoere macho-(para-)militairen-IQ-95-en-lager zijn bij deze eens goed verwittigd (door de omstandigheden) waarvoor de Belgische staat hun veel te dikke erecties en hun gebrek aan denkvermogen graag en met veel plezier misbruikt.
Want er kan ideologisch maar één partij wérkelijk verliezer zijn van zo'n idioten: dié partij waarvoor zij zeggen te willen vechten.
In naam van alle Vlaamse belangen en Vlaamse Belangen: zoek een andere manier om indruk te maken op uw grieten, onnozelelaars!

Staatgreep? Een bende caféhangers?
Hoeveel te belachelijker wil Verhofstadt zich eigenlijk nog gaan maken?
Tip: arresteer ook K3 voor' hun discriminerende, staatsgevaarlijke-ultra-conservatieve literatuur: "Oma's aan de top!"
Nóg een reden erbij om het VB te verbieden!

#26803

brommer

 

De timing is inderdaad opvallend. Die kerels worden gevat vlak voor de verkiezingen, terwijl ze al twee jaar gevolgd worden!

En de verslaggeving in alle 'kwaliteitsmedia' spreekt over verijdelde aanslagen, terwijl er geen concrete plannen waren voor aanslagen. Als er geen plannen zijn voor aanslagen valt er ook niets te verijdelen toch!?

De standaard online vandaag:

Kop: "Neonazi's wilden politici doden"
Tweede alinea: "Concrete plannen voor aanslagen op politici waren er (nog) niet. Voorlopig beperkte de uitwerking van de plannen zich tot praten, het op grote schaal verzamelen van wapens en explosieven en het oorlogje spelen op militaire terreinen."

#26805

krantenlezer

 

Wij hebben geen kwaliteitspers meer. Ik koop slechts een toevallige krant op dinsdag. Verder lees ik ze zelfs niet meer.
Kranten zijn hoofdzakelijk reclamebladen en zouden gratis uitgedeeld moeten worden. Koop geen kranten meer als protest!
Alle die dingen leest men in het buitenland mee nog ook, maar dan nog eens extra opgeklop en uitvergroot in de vertaling. Belgische persmensen beseffen niet hoe dom zij doen. Zij brengen hun land erge schade toe.Het is gewoon onverantwoordelijk.
Wat hier enkele mensen doen leest men in het buiteland als honderden. Als men hier een pistool vind, leest men in buitenlandse kranten dat er een arsenaal gevonden werd.

#26806

krantenlezer

 

Wij hebben geen kwaliteitspers meer. Ik koop slechts een toevallige krant op dinsdag. Verder lees ik ze zelfs niet meer.
Kranten zijn hoofdzakelijk reclamebladen en zouden gratis uitgedeeld moeten worden. Koop geen kranten meer als protest!
Alle die dingen leest men in het buitenland mee nog ook, maar dan nog eens extra opgeklop en uitvergroot in de vertaling. Belgische persmensen beseffen niet hoe dom zij doen. Zij brengen hun land erge schade toe.Het is gewoon onverantwoordelijk.
Wat hier enkele mensen doen leest men in het buiteland als honderden. Als men hier een pistool vind, leest men in buitenlandse kranten dat er een arsenaal gevonden werd.

#26809

ivanhoe

 

Het ging wel degelijk over meer dan zo maar een pistooltje...

Maar k, complottheorieën zijn ook hier populair blijkaar. Was het echt met opzet geweest, dan had men nog wel 2 weken gewacht. De link met het Vlaams Belang is belachelijk...

#26812

Eric Jans

 

@ Ivanhoe:

Ik kán me vergissen, natuurlijk, maar laat ik het er maar op wagen: een voorspelling!

Eerste voorspelling: ik voorspel dat dit hele voorval als een hillarische zeepbel uit elkaar zal spatten. Wacht tot de zomer van 2007... je hoort ze nu al komen: "Het gaat om een héél klein groepje: zéker geen netwerk. Bovenaan gaan zoeken... dat zou wel eens fout kunnen aflopen, hé." Hahahahaaahahahaaa!

Café 'The Viking'... een verwijzing naar Eriksson?
Haaaahahahaaaahihihih-hihaaaaaa!
Flahaut waakt over het land!
Tweede voorspelling:
De dag komt dat hij met zo'n militaire pothelm bovenop zijn doorzopen volkshuisgezicht in een tank door de Wetstraat scheurt. We gaan hier niet meer bijkomen van het lachen in dit land, we gaan hier niet meer bijkomen!!

Onder voorbehoud, ik kán me vergissen, maar ik dénk het niet.

#26906

blauwvoet

 

De sjokkolatte revolutie is al aan het smelten.
Er zal niet veel van overblijven van die zoetigheid

#26909

Rick

 

Gezien de kwaliteit van de leden van ons aller A.B.L., hoeven we niet te veel te vrezen.

#27171

tcl

 

Even een aanvulling op het feit van de gevonden wapens. Het is niet ongewoon dat militairen ook fervente wapenverzamelaars zijn.

#27272

BB king

 

Toevallig kreeg ik de voorpagina van la dernière heure gelezen vandaag.
http://pdfonline.dhnet.be/p...
Flamingants? FDW zou nochtans een potentieel doelwit zijn geweest ...
voulaient tuer: het parket stelt dat alles in de fase van cafépraat verkeerde
le roi: nergens anders gelezen. Die gasten hebben blijkbaar verdomd goeie informanten over de taalgrens.
Pure desinformatie ! Wie leest zo'n gazet eigenlijk ??