Google Earth: Zwin, Nederland en Antwerpen

Bij mijn vorig artikel over Google Earth, eind april, kon ik melden dat Mechelen, de Westkust (van De Panne tot Middelkerke) en Vlissingen (Zeeland) in hoge resolutie beschikbaar waren (bovenop de al eerder genoemde gebieden, zoals Brussel). Sinds 9 september is heel Nederland in hoge resolutie beschikbaar, en ook Antwerpen. Via de spillover van Nederland kunnen we bijvoorbeeld dit beeld zien van de Zwinmonding in Knokke:


Bekijk dit beeld interactief in Google Maps

Een stukje van de stormvloedkering op de Oosterschelde (bovenaan de Noordzee, onderaan de Oosterschelde, het beeld is gedraaid om de weg horizontaal in beeld te krijgen):


Bekijk dit beeld interactief in Google Maps

En hier zie je de Grote Markt van Antwerpen, met het standbeeld van Brabo en het Stadhuis:


Bekijk dit beeld interactief in Google Maps

Update, na een tip van lezer Briggs: (vermoedelijk) militaire censuur op luchtfoto's van de haven van Vlissingen:

Bekijk dit beeld interactief in Google Maps

Update 15-09-2006 13u: Aerodata International Surveys uit Deurne heeft de luchtfoto's (genomen op 4000m hoogte) geleverd van Nederland en Vlaanderen. De foto's van Vlaanderen zijn genomen op één dag: 4 juni 2004. De beelden van Nederland dateren van september en oktober 2005. Van sommige Nederlandse steden, zoals Utrecht en Den Haag, zijn de beelden nog scherper dan bij andere gebieden. Bron: "Google Earth ziet uw tuintafel staan, Joost Loncin, Het Nieuwsblad, 15 september 2005.

Reacties

#27244

Albeir

 

Van Antwerpen gesproken, benieuwd of Patje Janssens hiermee kan lachen: http://verdraagzaamheid.blo...

#27254

Koen Godderis

 

Een paar ministers, industriële topfiguren en dergelijke zullen voortaan wat minder lachen nu hun riante villa met zwembad en tennisbaan tot in de kleinste detail te zien zijn. Zo heb ik er al een paar gevonden waar ze wonen. Geeft soms verrassende resultaten.

Zo woont multiculturele Bert Anciaux helemaal niet tussen de allochtonen, maar woont hij er op een veilige afstand vandaan. Hoe geloofwaardig ben je dan nog als politicus? De allochtonen zijn bij Anciaux welkom voor hun stemmetje. Voor de rest moeten ze uit zijn buurt blijven. Wat zeg ik: uit zijn achtertuin!

Google Earth - Neder Over Heembeek - Anciaux:
1.
http://aycu01.webshots.com/...
2.
http://aycu10.webshots.com/...
3.
http://aycu37.webshots.com/...

En de Vlaamse mediabazen die zo graag naar de mond praten van de zelfverklaarde democratische partijen wonen ook lekker ver weg van multiculturele toestanden of onveiligheid.

Google Earth - Wilrijk - Christian Van Thillo:
1.
http://aycu11.webshots.com/...
2.
http://aycu37.webshots.com/...
3.
http://aycu19.webshots.com/...
4.
http://aycu21.webshots.com/...
5.
http://aycu09.webshots.com/...
Ook Jurgen Verstrepen woont in de buurt van Van Thillo, maar op Google Earth is te zien 'bescheidener'. :-)

#27264

Willy

 

Luc, dank zij uw blog van eind april heb ik meerdere prints gemaakt van gebieden uit de Westhoek. Een gebied waar ik regelmatig vertoef. Met die prints in de hand heb ik wandelingen geleid voorbij woningen, mèt geparkeerde wagen op de oprit. De commentaren op deze tochtjes waren veelzijdig en sloegen soms nagels met koppen. O.m. "Wat voor soort foto's moeten de VN al onder ogen gekregen hebben van wat er echt gebeurd is en nog gebeurt in oorlogszones ?"
De neerslag daarvan is niet in de media te vinden. Te naakte waarheid ? In elk geval : bedankt !

#27267

Anoniem

 

Voor mijn part mogen alle politici in Saint Tropez wonen, zolang er maar een goed beleid is.
En wat de mediabazen betreft, misschien heeft Van Thillo wel gelijk van niet in hartje Schaarbeek te wonen. Sinds ik 7 jaar geleden naar Brussel ben gekomen is er al meer dan 15 keer ingebroken (5 jaar centrum + 2 jaar in "de betere buurt") bij mij thuis en 5 keer op het werk in het laatste jaar. Een 3tal keer ingebroken in mijn wagen en 2 maal overvallen op straat. Slechts 1 maal is het mij gelukt een aangifte te doen aan de politie, want er heerst een beleid van zo weinig mogelijk aangiftes te doen... Dat komt de criminaliteitscijfers ten goede. Hoe doet de politie dit? Je moet ze eerst 3 keer bellen en dan krijg je te horen dat ze er de volgende dag pas zullen zijn tijdens de kantooruren. Tjah...

Maar goed, Google Earth, juist...

#27275

Briggs

 

Ik denk niet dat de VN daarover beschikt, wel de leden. Anoniem verhuis naar Dilbeek en pak de trein zoals de rest.

#27276

Briggs

 

Luc: Bekijk eens Vlissingen haven op locatie 51°27'2.02"N; 3°36'3.93"E. Kpeis dat daar iets belangrijk moet liggen :) zoals een marinebasis of een belangrijk bedrijf

#27282

LVB

 

@Briggs: "de leden"... sommige leden wel ja. En die bezorgen die foto's dan aan sommige of alle andere leden als het relevant en nuttig is.

De mogelijkheden en resolutie van de echte militaire spionagesatellieten zijn natuurlijk vele malen groter dan wat je via Google Earth kunt zien op basis van burgerlijke satellieten.

Toch gaat het nog altijd om momentopnamen. Het wordt pas echt interessant als men de hele aardbol voortdurend in hoge resolutie zou opnemen. En dat men dan achteraf (na een aanslag bijvoorbeeld) zou kunnen opvragen: toon eens wat er op die datum op dat uur gebeurde op die plaats. Ik sluit niet uit dat bijvoorbeeld Israel (dat eigen spionagesatellieten heeft) dat nu al kan en doet voor een paar "hot spots", omdat het over een relatief klein gebied gaat. Vergeet ook niet dat bewolking roet in het eten kan gooien, en dat infrarood en satellietradar de nadelen van bewolking niet kunnen opvangen.

#27283

LVB

 

@Briggs: Inderdaad, geen twijfel mogelijk.

Hier is de link:
http://maps.google.com/maps...

#27284

Briggs

 

Nu weten we waar kijken :) De faciliteiten links onder (bij de foto v/d link die je gaf) die lange witte hangar is wellicht de productiefaciliteit v/d Koninklijke Schelde Groep marinebouw waar ze o.a. de LPD's van de Nederlandse marine vandaag komen.

#27285

Briggs

 

Voor doelwitten dichtbij zullen de Israeli's wellicht meer gebruik maken van UAV's waar mogelijk...dan moet je niet zitten wachten tot als een wolkendek voorbij getrokken is. Lekker hoog, meestal niet opgemerkt toch niet met het blote oog of de oren. Radar kan missch wel iets zien maar dan moet je het spul nog kunnen neerhalen.

#27287

Anoniem (zelfde als daarnet)

 

Kijk eens naar:
50°50'52.17"N 4°22'4.15"E

De heilige geest in het Vlaams Parlement, blijkbaar steunt de Goede Vader het Vlaamse gedachtengoed.

Aan Briggs:
Openbaar vervoer en mezelf gaan niet goed samen.

#27288

Briggs

 

Anoniem:Bah ik neem alleen de trein en dat lukt..tenzij er problemen zijn. De Goede Vader steunt Rood & Blauw blijkbaar :)

#27302

Lou

 

Geen vlekjes in de buurt van Kleine Brogel. Dus ook geen kernkoppen aanwezig, heren Anciaux en Vankrunkelsven.

#27303

LVB

 

@Lou: Ha, maar dat is omdat je zou *denken* dat daar geen kernwapens liggen... ;-)

#27304

Krist

 

In de Google Earth versie van Nederland is nog wel meer vaag gemaakt. Oa het ministerie van defensie en het paleis noordeinde in Den Haag, en de marine basis van Den Helder zijn onduidelijk gemaakt.

Doet me denken aan mijn studententijd in Delft. Op een gang in de faculteit geodesie hingen daar naast elkaar twee topografische kaarten van Den Helder. De ene was afkomstig van de Nederlandse Topografische dienst. De andere was van Sovietrussische makelijk, en liet wel alle militaire installaties zien...

#27305

Frans Lavaert

 

Bio-chemische wapens zul je zeker ook niet vinden.
Stof X kan bijv. liggen in Koksijde en stof Y in Kleine Brogel. En de neonazisten? Al de cellen gevonden? Of zoekt er hier niemand naar? En waar woont Dewinter?

#27331

Neverbeendead Religion

 

Ja, binnenkort kan je met de juiste resolutie 'al surfend' live naar de gebieden gaan waar ze aan het sterven zijn van de uitdroging om het daar met je personal earth satellite webcam te volgen.
Er stond een mooie earth satellite webcam zo groot als een gsm in de afslag maar we hadden er al 1.
5 miljard megapixel per beeld, 30 per seconde. Dat was al een goed begin. En een personal link via de global website met alle earth satellite webcams om het hele aardoppervlak te kunnen bestrijken.
Ondertussen heb ik eens een korte comment gezet op een 'grote' site.
http://action.one.org/blog/...

#27334

Neverbeendead Religion

 

Rest er nog de vraag of ik mijn amusementswaarde verwaarloosd heb.
Uiteraard.
https://www.youtube.com/watc...
Private felicitations.

#27335

LVB

 

Bon kijk, naast de meervoudige identiteiten en de valse naamdracht is er nog een commentaarpraktijk waar ik tegen ben: het droppen van links zonder er uitleg bij te zetten. Vooral met Youtube gebeurt het. "Hier is een link, klik er maar op, dan zal je zien wat het is". Niet met mij. Overtuig mij om te klikken of trap het af. Gelukkig gebeurt het nog niet zoveel op deze blog, maar in de nieuwsgroepen gebeurt het meer en meer.

Het moet on-topic zijn, en als je een link dropt moet je er uitleg bij geven zodat duidelijk wordt dat de link on-topic is. Logisch, toch?

En ik ga dat toevoegen in de commentaarregels zie.

#27337

Neverbeendead Religion

 

Mijn excuses voor het niet verklaren van de humor.
Private investigations, een oud nummer van dire straits, heeft een titel die verwijst naar de personal earth satellite webcams uit mijn vorige on-topic comment.
Je kan de man niet zo ernstig nemen met zijn stelling dat hij private bezig is wanneer iedereen het nieuwe gadget zo groot als een gsm heeft.
Het decor moet aantonen dat hij misdadigers aan het opsporen is.
Het filmcliché dat hij onderaan de ladder begint.

#27371

Briggs

 

Neverbeendead religion: Eje weeral uw tappijt zitten op te smoren?
Krist: Och ik weet nog een leuke v/e professor-archeoloog. Hij vroeg luchtfoto's van een bepaalde stad. Hij kreeg ze niet want er bevond zich iets 'geheim'. Na veel zagen & klagen kreeg hij de foto's maar dan gecensureerd, met name & heel duidelijk het rangeerstation! Dus ja, op dat moment weet je dan dat het een belangrijk doel is, gewoon doorseinen aan de Russen & foto's maken.

#28226

Bompa

 

De zgn. haai in het zwembad is een gewone dofijn in de zoo van de Mirage of Ceasar's palace in Las Vegas,US. Hier de coordinaten : "Las Vegas Dophin" lat=36.1204981749, lon=-115.177517273