Vlaamse overheid geeft stemadvies

Reacties

#27339

Neverbeendead Religion

 

Ik heb ooit eens een boek gelezen waarin een vreemde uitslag zat van de belgische nationale verkiezingen.
De hele bevolking had blanco gestemd.
De meerderheidpartijen hadden dan besloten om verder te gaan omdat ze zich noodgedwongen op de vorige en uitslaggevende uitslag baseerden.
De gevolgen waren dat ze zich niet zo divers meer voelden tegenover hun bevolking maar ze waren er wel des te correcter mee.
Belgie ging lange tijd mee op cnn
Een nieuwe diversiteit had zijn weg gevonden over de oceaan via de (ik) big ben.

#27340

ewildiers

 

Hm toch vind ik de verplichte pariteit tussen mannen en vrouwen op de lijsten compleet belachelijk. Hier bij ons in het dorp komen ze aan de deur bellen op zoek naar vrouwen om hun lijsten te vullen, terwijl er tal van gemotiveerde en bekwame mannen geen plaats meer hebben op de lijst.

Mannen zijn over het algemeen nu eenmaal meer geïnteresseerd in politiek dan vrouwen, daar gaan quota's niets aan veranderen.

Bij wijze van protest breng ik bij de komende verkiezingen in elk geval steevast een voorkeursstem uit voor alle mannen op de lijst :-)

#27341

Rick

 

Op de grootste sukkel van een lijst stemmen, zal ook diversiteit opleveren.

We weten al dat we moeten stemmen.
We weten ondertussen dan ook hoe we moeten stemmen. Diversiteit dus...
Nu nog zeggen voor wie we moeten stemmen.

#27342

Rick

 

De Vlaamse overheid raadt dus aan te stemmen in functie van diversiteit.
Waarom zetten alle grote tenoren van de politiek, die al hun federaal of regionaal mandaat habben, zich dan op een lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen?

#27343

yupie

 

Ik bén een blanke man van middelbare leeftijd (niet eens brillend - zie Batman).

Ongetwijfeld behoor ik bij deze tot een minderheid.
Ik wacht in mijn zetel rustig af tot het CGKR voor mij klacht gaat indienen. Ik heb immers alle reden om mij bedreigd, bespot en gediscrimineerd te voelen.

#27344

LVB

 

@yupie: In deze campagne is Batman blind, draagt dus een zwarte bril en heeft een blindengeleidehond. Superman is een neger en de Hulk is een "sterke" vrouw. Zoals je merkt heb ik wel wat met de kleurbalans zitten spelen vooraleer ik de afbeelding op mijn blog plaatste.

@ewildiers: Ik ben het met je eens dat de verplichte positieve discriminatie (want dat is het) bij de samenstelling van de lijsten verwerpelijk is. En deze campagne versterkt deze positieve discriminatie nog verder.

Ik ben een blanke man, intussen al zowat van middelbare leeftijd. Ik moet dus zelfs niet meer proberen een plaats op een lijst te bemachtigen voor federale of Vlaamse verkiezingen (gemeenteraadsverkiezingen interesseren mij niet). Ik zal toch gewoon positief weggediscrimineerd worden. Ik heb het geprobeerd in 1995 en in 1999, en het was telkens van: "sorry, geen plaats, 't zijn vrouwen waar we nood aan hebben, geen mannen!"

#27347

Cogito

 

ik weiger nog langer belastingen te betalen. Stemadvies: stem op alle blanke mannen boven de 40 op een lijst. Ik ga dat doen. Nu zeker. O nee, ik stem ook voor de twee door de diversiteitsaanbidders meest gehate vrouwen: Anke en Alexandra.

#27349

Eric Jans

 

Ik stem altijd minstens en principieel op een vrouw. Het 'diversiteitsdenken' is me dus niet helemaal vreemd.
Een zacht stemadvies vanuit vrouwenverenigingen heb ik als conservatieve stemmer altijd opgevolgd. Ik vind vrouwen in de politiek dus inderdaad belangrijk. Zij moeten een stem hebben en dat vraagt een extra duwtje. De socialisten hebben in de Belgische geschiedenis trouwens beschamend weinig gedaan voor de vrouwvriendelijkheid in de politiek: in 1948 waren zij geen voorstanders van vrouwenstemrecht.

Ik stem ook vrouw in de politiek als christen, omdat ik vind dat vele christelijke kerken - overigens âs vooral de laatste
4-5 eeuwen - inderdaad fouten hebben gemaakt tegenover vrouwen, o.m. vanuit een (soms bewust) ongezonde Bijbellezing.

Ik vind een stem op een goede vrouwelijke kandidaat dus een aanbeveling, echter geen morele plicht.
Als vanouds (mede-)feministisch conservatieve kiezer stuit me in die diversiteitscampagne tegen de borst dat feminisme en islam daarbij door dezelfde mangel wordt gedraaid. Dat is intellectueel oneerlijk.

Vele 'rechten van de vrouw' zijn volstrekt onverenigbaar met de islam.
De Vlaamse overheid informeert danook niet, zij disinformeert in het voordeel van een extreem-reactionaire islam als het over vrouwenrechten gaat.
M.a.w.: de Vlaamse Overheid is hypocriet. Zij moet kiezen: ofwel pleiten voor feminisme, ofwel voor islam.

#27353

gonzo.jr

 

@cogito Anke en Alexandra zijn vermomde venten

#27354

ivan janssens

 

gonzo: marijke dillen nog niet gezien zeker?

Overigens nadat je de partijen gedwongen hebt om de helft vrouwen op de lijst te plaatsen nog een een campagne voeren om op vrouwen te stemmen, vind ik regelrechte discriminatie. De stem moet gaan naar de bekwaamste kandidaat: daar moet een campagne op wijzen, niet op factoren die met de functie niks te maken heeft.

#27357

yupie

 

@Luc:

same feelings here. En *alle* vrouwen die ik ken die zich ook maar ergens sociaal of organisatorisch verdienstelijk gemaakt hebben, of soms zelfs maar goed gebekt en enigszins intelligent zijn, zijn wel al zelf gevraagd.

Had blindheid Batman opgemerkt maar wou niet expliciet schrijven "ben niet eens enigszins andersvalide", zou te pretentieus zijn. Ben daar te blij voor het te zijn (en vind dat geenszins verdienste van mezelf).

#27360

Albeir

 

Toevallig gaat mijn laatste cartoon op http://verdraagzaamheid.blo... hier ook net over... Met al die quota kunnen ze misschien een Centrum voor de Bestrijding van Gelijkheid en voor Omgekeerd Racisme oprichten :-)

#27362

Cogito

 

Discriminatie is het WEZEN van het cultureel marxisme dat zich als staatsgodsdienst in onze contreien genesteld heeft. Daarom ook eisen ze het monopolie op discriminatie en staan ze de bevolking niet toe op eigen houtje te discrimineren.

Zij staan enkel onvermijdelijke diversiteit toe, en beroemen zich erop.
Daarmee bedoel ik dat ze enkel diversiteit toestaan die toch al onveranderlijk was: huidskleur, ras, sexuele geaardheid, edm. Een schijnpermissiviteit, of schijnverdraagzaamheid dus. Alle diversiteit die veranderlijk geacht wordt door overheidsingrijpen wordt weggeëgalitariseerd. Niet allemaal tegelijkertijd, daar zijn geen middelen en geen tijd voor, maar iedere diversiteit (ongelijkheid) gaat mettertijd voor de bijl.

#27364

dof

 

Blanke mannen van middelbare leeftijd zijn nu blijkbaar de n*****s van onze tijd.

#27365

Govaert Jan

 

Los van de linkse invulling van het begrip diversiteit
is evenwel in iedere maatschappij een aversie aanwezig
tegen diversiteit.

#27369

Briggs

 

Ik bekijk het anders...kijk naar de kleuren van de personen op de website.

Zwart=Vlaams Belang
Geel= CD&V+N-VA
Rood & Paars: SP.a + Spirit
Blauw: VLD
Groen: Groen! & Agalev

Batman is blind & heeft hulp nodig + 'blanke' man, lijkt mij op VB & N-VA(CD&V).
Superman is 'zwart' (dus multicultureel) met leuke kleuren van VLD, SP.a & CD&V.
Hulkvrouw is 'progressief want vrouw met Spirit & Groen kleuren, bovenop de referentie Paars-Groen (99regering).

#27376

dof

 

Hoe moet ik trouwens op mijn stemformulier zien of iemand al dan niet "divers" is?

#27377

Krist

 

In Zwitserland komen de meeste partijen bij verkiezingen met twee lijsten op. Een lijst met mannen, en een met vrouwen. Sommige partijen dienen zelfs vier lijsten in. Naast de normale mannen en vrouwen lijst ook nog twee jongeren lijsten.

Op die manier heeft iedereen gelijke kansen, en kan je niet gaan claimen dat de oververtegenwoordiging van mannen in het parlement het gevolg zou zijn van het van de lijst weren van vrouwen.

Hiervoor was overigens geen wetgeving nodig.

#27381

allcazar

 

Wij hebben een geadopteerde Vietnamese op de lijst staat, van middelbare leeftijd, en kleurenblind. Ze luistert naar de familienaam "Cliché". Op wie moet ik nu stemmen?

#27384

Avondlander

 

Als de overheid wil dat we voor bepaalde categorieën van kandidaten stemmen dan moeten we die ook als dusdanig kunnen erkennen. Op het stemformulier moet dan ook duidelijk geslacht, ras, leeftijd, handicaps en sexuele voorkeur vermeld staan.
Waarom is er overigens in het prentje geen homo afgebeeld? Of staat er toch eentje bij maar herken ik hem niet?

#27386

Kastelke

 

Alsof het rariteitencabinet nog niet groot genoeg is, met al die BV's op de lijsten...

Luc, je kan misschien overwegen om een sexoperatie te ondergaan? Waarschijnlijk kom je dan onmiddellijk bovenaan de lijst te staan!

#27391

Jorre

 

@dof:"Hoe moet ik trouwens op mijn stemformulier zien of iemand al dan niet "divers" is?"

Bij ons (st niklaas) staat er systematisch op de socialistische lijst op elke oneven getal een man, en op elk even getal een vrouw. Da's om het makkelijker te maken hé :)

Bolletje kleuren, bolletje overslaan, enz...

#27396

Briggs

 

Dof: ge moet naar de duizend en één propagandamiddelen staren & nummerker onthouden. Ik onthou voorlopig enkel nummer 7 op de lijst van de partij-wiens-naam-ik-niet-mag-uiten, een knappe blonde...en een iets minder knappe brunette op nummer 27 op de lijst v/d blauwen maar voor die stemmek toch ni. Alleen is schuunheid ni meteen een criterium om der voor te kiezen...en voor venten vallek ni :) dus zullen we gewoon de kopstem kleuren.

#27398

dof

 

"Waarom is er overigens in het prentje geen homo afgebeeld?"

Batman is toch met Robin?

#27401

Karel Jansens

 

Da's pedo, dat mag dan weer (effe) niet.

Gewoon een paar jaar wachten, tot de PoCo's de homo's, de lesbo's, de zwarte illegalen, de Islamisten en wat nog meer zij weer beu zijn. Wedden dat bij de volgende gemeenteverkiezingen Dutroux opkomt voor de PS?

#27409

Jorre

 

Ja, daar durf ik nog tegen te wedden Karel :)

Trouwens, in de PS zitten/zaten toch al even grote criminelen? Daarom hebben ze ook het postje Justitie, dan valt dat beter te verdoezelen

#27424

Jan 90

 

@ Luc.
Je hebt hebt geschreven: "Superman is een neger"
Zou je het "N woord" gebruiken op het engelse deel van uw website?
Waarom?

#27426

dendof

 

@Jan

Je bedoelt waarschijnlijk n*kker, of n*gger in het Engels.

Neger = negro.

#27428

LVB

 

In het Engels heeft "nigger" een veel negatievere en minachtender klank dan "neger" in het Nederlands. Zoals "nikker" ook veel minachtender is dan "neger". Nee, ik zou het woord "nigger" niet gebruiken in het Engels. Zou ik het neutralere "negro" gebruiken? Wellicht niet, omdat het in onbruik is geraakt.

De uitgeverij Van Dale, van het gelijknamige woordenboek, vindt de term neger "een neutrale aanduiding voor zwarte mensen".
Zie http://www.standaard.be/par...

Ook de correctionele rechtbank van Brussel heeft gevonnist dat de term "neger" niet noodzakelijk pejoratief is. De term "vuile neger" natuurlijk wel.

http://www.standaard.be/par...

#27430

Rick

 

De Vlaamse Regering wil meer diversiteit en hekelt dat sommige bevolkingsroepen ondervertegenwoordigd zijn.

Hoe rijmt dit met het cordon sanitaire dat een belangrijk deel van de bevolking uitsluit???

#27437

Eric Jans

 

@ Luc... herken ik Antje Deboeck?
Ze ís het toch, hé? (de kop top)

#27454

Jöe

 

Eric, je kan evengoed ook Lil Kim of Jo Leemans noemen hee. Die lijken er even goed op. Laat Antje Deboeck maar veilig in je natte dromen.

#27915

Eric Jans

 

@ Jöe:

1. ik krijg van dat overdreven assimilerend, zich van haar zwoele stemgeluid véél te bewuste en tot in het belachelijke PC-artiestje Antje Deboeck absoluut geen natte dromen. Integendeel: ik kick erop af.
Zoals de meeste Nederlandstalig-Belgi(cisti)sche artiesten doet ze me veel te geaffecteerd.
Geef mij maar meisjes die gewoon doen, Jöe.

2. Toch denk ik dat het haar kop is en niet die van Leemans of 'Lil Kim'(?).

#27926

Jöe

 

Ken jij Lil Kim niet?
Je bent bij Norma Hendy en "Corry en de Rekels" blijven hangen zeker!
Allez, omdat gij het zijt:
http://vinylvixen69.tripod....
Wat is een "PC-artiestje"? Iemand die de samba danst met haar PC??
En noem mij dan eens een meisje dat volgens jou "gewoon doet" ?

#27930

Eric Jans

 

@ Jöe & Nicolas:

Ik geef toe: 't zijn schoon madammen die ge mij daar toont!

Anke Vandermeersch? Da's een mooi meisje en ze doet - hoewel in zeker opzicht ook buitengewoon - ook vrij gewoon, heb ik de indruk. Maar ze is van 't VB en gan mag het waarschijnlijk van jullie niet al te positief klinken, hé?

Meisje dat gewoon doet... euh... ik heb het altijd nogal gehad voor Bea Vandermaat. Goeie tekst, leuke melodietjes en de eenvoud is haar blijven sieren, vind ik.
Iets dat ik bij Antje Deboeck - na haar glansrolin Daens overigens - niet meer teruggevonden heb. Maar ik kan me vergissen. 't Is maar mijn 'perceptie', hé, om het eens in jullie paarse taaltje uit te drukken.

Voorts kom ik wel eens in de naaktsauna (2 à 3 keer per jaar slechts) en daar ontmoet ik tal van mensen die weinig om het lijf hebben, desondanks gewoon doen en toch soms buitengewone mensen kunnen zijn. Net als in een kerk of op het werk, trouwens.
Hopelijk helpt dit antwoord een beetje.

Sorry maar... 'Corry en de Rekels'... het zegt me iets maar ontgaat me toch een beetje. Een tip misschien?

#27935

Jöe

 

@Eric:
Vooreerst: je maakt me wel enigszins nieuwgierig naar de plaats van je werk. Op mijn werk daarentegen houden de mensen hun kleren aan, alhoewel sommige deernes tijdens deze hete nazomerperiode niet veel meer aan de fantasie overlaten.

Jaja, "I lie and I cheat... that's why I'm laying at your feet... Boy!" dat was nog eens een goeie tekst op een leuk melodietje van Bea, de eenvoud zelve.
Ik denk dat je dan zeker Corry van de Rekels zult pruimen:
http://www.homepages.hetnet...
Je ziet, die Corry is een echte hapklare brok en toch een gewoon pretentieloos meiske. Die gasten van de Rekels duiken nu dikwijls op in naaktsauna's heb ik gehoord, misschien heb je er een paar herkend.
Nog een pikant verhaal: op een dag kwam Hanny, nog veeeel eenvoudiger dan Corry, Corry goeiedag zeggen. Toen de Rekels haar zagen was Corry plots niet meer goed genoeg, en lap, ze lag buiten en Hanny lag erin. Hier zie je Corry (links) naast Hanny in betere tijden:
http://home.hetnet.nl/~djda...

Nu wat Corry zong was, net als bij Bea, ook zeer leuk en eenvoudig, kijk maar:

Huilen is voor jou te laat, ik kom niet meer
Wacht maar niet op mij, het is de laatste keer
Dat je mij bedrogen hebt, het is te laat
Huilen is nu voor jou te laat, nee ik kom niet meer
En mijn perzik is veranderd in een verschrompelde peer.

Jaja, je herkent wellicht de tekstschrijver: Vader Abraham!!!

#27939

Eric Jans

 

@ Jöe:

Nu moet ik je toch bedanken voor dat heropgevulde gat in mijn cultuur, Jöe. Een smeuïge geschiedenis zoals alleen jij ze kan vertellen. Welbedankt!
Ik kijk ernaar uit als ik nog eens in de sauna zit, beloofd!