Waarom Paul Belien niet meer in het Nederlands publiceert

(...) Volgens de Belgische wet komt het vergelijken van mensen met roofdieren neer op het aanzetten tot raciale haat. Je vergelijkt hen met beesten, dus je degradeert hen. Dat bracht me in moeilijkheden. Ik heb toen een les geleerd. Ik had dat artikel in het Nederlands geschreven. The Brussels Journal is grotendeels in het Engels, maar er is ook een Nederlandstalig luik.

Het is moeilijk om uit te leggen aan de mensen, want ze lezen de Engelse teksten, ze horen mensen zeggen "dat is een racistische website", maar Amerikanen vinden er geen racisme op. En dan worden ze achterdochtig, en ze denken "misschien is de Nederlandse versie racistisch". Ze weten niet wat er op de Nederlandse versie staat. Daarom heb ik besloten om niet meer in het Nederlands te publiceren, en enkel nog in het Engels te schrijven.

Dat Engels is in zekere zijn ook mijn veiligheid, mijn verzekering. Ik heb veel lezers in Amerika. De Amerikanen en de Angelsaksers in het algemeen hebben nog die zin voor zelfredzaamheid: als ze niet akkoord gaan met een politicus, dan schrijven ze naar hun volksvertegenwoordiger, of ze schrijven naar hun krant, of ze starten een grassroots-actie. In Europa bestaat zelfs dat niet meer. (...)

Paul Belien, geïnterviewd in New York door Pamela Geller Oshry op haar weblog "Atlas Shrugs" en op BlogTalkRadio.com, 18 oktober 2006

Reacties

#30768

Briggs

 

Kan hij dan niet onder een valse naam publiceren? J Doe ofzo?

#30804

ivanhoe

 

Mja, dat ontbreken van grassroots-acties vind ik ook jammer, resultaat van de "pamperende" overheid...mss wel. Mij ook opgevallen al op dit blog: veel mensen die constant zeggen "iemand zou eens," "moest er nu eens iemand opstaan," maar zelf wel blijven steken in passiviteit...

#30845

Nicolas Raemdonck

 

Lees Fjordman eens en je weet wel beter wat racisme is.

#30870

Steven Tijpels

 

@Ivanhoe

De democratische kiesdrempel, weet u wel.