Uitzweten

Toen ik nog in het partijbureau zat, uitte ik ooit kritiek op het feit dat de federale regering een Europees voorstel van Tony Blair afwees. Blair stelde voor om afstand te doen van de reductie van de Britse bijdrage in ruil voor een afbouw van landbouwsubsidies. Het VLD-congres had immers enkele weken voordien gepleit tegen landbouwsubsidies, dus vond ik het voorstel van Blair een goede aanleiding om het VLD-congresstandpunt in beleid om te zetten. Dat voorstel werd gewoon beantwoord met het verwijt dat ik een ruziemaker' was. Een lid van het bureau zei zelfs dat congressen er maar zijn voor de façade en dat we in feite de landbouwsubsidies moesten ondersteunen.

Door zijn rechtervleugel te liquideren en door de perceptie te willen creëren dat rechts gelijk staat met verzuring en negativisme, kan de VLD geen kant meer op. Bij elke kritiek die de VLD zou opwerpen tegen nieuwe socialistische plannen zoals de vermogensbelasting en verdere afbouw van het eigendomsrecht, zal zij van hetzelfde laken een pak krijgen. De socialisten zullen hen verwijten in negativisme en verzuring te vervallen. (...)

Vele, vooral jonge liberalen, hebben me gevraagd om in de VLD te blijven en te wachten totdat we de generatie Verhofstadt hebben uitgezweet. Ik zweet ze liever uit buitenshuis want de geur binnenin is ondraaglijk geworden.

Boudewijn Bouckaert in De Standaard, 4 november 2006

Reacties

#31749

dendof

 

"de generatie Verhofstadt hebben uitgezweet"

Het probleem is er vanzelf gekomen, het zal ook vanzelf verdwijnen?

#31753

Filip

 

Dat uitzweten zal nog niet voor direct zijn:
http://www.standaard.be/Art...

De "hardwerkende Vlaming" wordt vaarwel gezegd.

#31756

Johan B

 

Prachtig citaat. VLD-leden die ijveren voor het realiseren van de congresstandpunten worden beschouwd als ruziemakers.

Dat lid van het bureau dat zei dat de VLD-congressen er alleen maar zijn voor de façade komt in aanmerking voor de prijs van de eerlijkste VLD'er aller tijden.

Dit is een perfecte samenvatting van het gehele VLD-probleem.
Juist doordat de VLD anti-democratisch is geworden, is ze eveneens anti-Vlaams en anti-liberaal.

#31776

Outlaw Mike

 

"Een liberale partij kan alleen maar progressief en sociaal zijn", aldus nog Somers.

Luc, Ivan Janssens e.a., wat doen jullie nog bij die idioten? Ofwel hou je een Paleisrevolutie ofwel richt je een echte liberale partij op.

#31777

Nicolas Raemdonck

 

Outlaw Mike vermeldt me er al niet meer bij. Moet ik dit als een beledigen vatten. ;-)

#31779

Cogito

 

U bent wellicht nog te redden Nicolas ;-)
Allee, in de ogen van Mike tenminste ;-) ;-)

"Een lid van het bureau zei zelfs dat congressen er maar zijn voor de façade"

Wie was dat? Wie?? Wie??? Zeg het aub. Professor!

#31780

Outlaw Mike

 

Sorry Nicolas. Ik ken uw standpunten min of meer wel maar ik had er nog niet uit afgeleid dat gij partijlid waart. Doe zoals ik in 2004 en stuur uw lidkaart terug naar de Melsensstraat. Laat die clowns in hun vet gaarkoken.