VLD verandert (voorlopig) niet van naam

Vorige week vroeg ik mij af of de VLD van naam zou veranderen, en ik legde daarbij de link naar een voor 16 december geplande VLD-meeting in Brugge, waar premier Verhofstadt wellicht iets zou aankondigen. Ook professor Jef Vuchelen zei afgelopen weekend op Actua TV dat hij gehoord had dat de VLD misschien van naam zou veranderen, en dat de term "progressief" misschien in die naam zou voorkomen.

Allemaal loze speculaties en geruchten, zo blijkt nu. Noël Slangen, strategisch manager van de VLD, meldt mij zonet in een email:

Ik kan u formeel bevestigen dat dit jaar de naam zekér niet wijzigt, en dat dit voor volgend jaar niet gepland is, maar daarom niet uitgesloten wordt.

Waarvan akte.

Reacties

#32738

traveller

 

Dus ze zijn nog zeker een maand VLD.

#32745

VI

 

Als de VLD van naam zou veranderen, zou het de VLD niet meer zijn. Technisch gezien verandert de naam dus niet.
De uitleg op z'n VLD's. Oeps, op z'n we-weten-het-nog-niet.

#32746

LibKab

 

En ik.... ik kan er niet aan wennen dat Noël nu plots mag bepalen wat de Liberale visie (nog) mag zijn.
Misschien neemt hij weldra ook de tijd eens om ons (ook) in te lichten.

#32748

ddvvrr

 

Wat er ook gezegd wordt, de VLD zal het er beter van af brengen mét dan zonder Slangen. Die man heeft een strategisch inzicht waar menigeen een puntje aan kan zuigen... Voor de rest heeft traveller hier gelijk. De naam wijzigt in december zekér (sic) niet. Maar het palmares van Slangen doet vermoeden dat dit wel zal gebeuren. Vanuit communicatiestrategisch oogpunt is dat trouwens aangewezen.

#32752

Jöe

 

Slangen is slim genoeg om te beseffen dat vld nog steeds een sterke en politiek-sexy merknaam is. en hij zal wel genoeg studies laten uitvoeren die dat staven.

Ha, Vuchelen! voor mij blijft hij voor altijd een saaie prof over een boeiend vak, zijnde Econometrie. De schrik van de papegaai-studenten, maar als je de turf van Koutsoyiannis goed begreep en kon toepassen was je met "grote" geslaagd, zoals bovengetekende.

#32760

tweaker

 

Als we Slangen moeten geloven zijn we ook ver van huis.
Hij is een oplichter en een sjoemelaar, geloofwaardigheid NUL dus.
In elke geval een goeie aanwinst voor de VLD, die heeft zijn kiezers ook opgelicht door na de verkiezingen links te gaan besturen terwijl ze een rechtse koers hadden beloofd.

Ze moesten maar eens wetten maken om partijen te verbieden dingen te beloven om dan net het omgekeerde te doen.
Wat zou er fout zijn met partijen verplichten te doen wat ze beloofd hebben?

#32768

twister

 

Het is niet omdat sommigen Slangen ooit onderuit hebben proberen te halen (wat helemaal mislukt is) dat ze zijn kennis of kunde in vraag kunnen stellen. Die man heeft geen enkel belang om zich met een verliezende partij als de vld bezig te houden. Dat wil iets zeggen over hem én over de VLD. Volgens mij gaan we nog heel wat zien.

#32781

Cogito

 

Slangen heeft dus zijn aanhang. Eva op kop waarschijnlijk.

Maar niet àl negatief over Slangen.
Een nieuw probeersel van Slangen is om rechts als links voor te stellen. Core libertarian issues stelt hij voor als progressief (goed gevonden!), zijnde de openingsuren voor winkels en het afschaffen van de koopjesperiodes. Echt libertarisme schildert hij af als des duivels. Hij wil de uitvinders en polijsters van de nieuwspraak te slim afzijn door deze voor eigen gebruik in te zetten. Hoewel ik zulke poging sympathiek vind blijft het wel liegen-liegen-liegen-liegen. Ik verwacht dan ook dat échtlinks algauw zijn truken doorheeft (hem van 2 uur in de wind riekt aankomen) en Slangen zou er zijn 2 giftanden toch nog wel eens op kunnen breken. Benieuwd...

#32793

Hakaba

 

Slinkse Slangen zal de linkse VLD ook als rechtse VLD proberen te verkopen.

Dat zijn dan de laatste resterende rechtse VLD'ers met het IQ van een lege garnaal die er nog intrappen.

Luc, ik heb medelijden met jou, want dat laatste gaat ook over jou.

#32829

Jöe

 

ho ho ho, heb je dat gelezen, luc???
't zal met kerstmis geen tomate-crevette worden vrees ik....

#32856

Rick

 

LVB de garnaal. Hakaba (skoun?) de tomaat.

Nu, vrijheid van meningsuiting, nietwaar?

Geldt ook voor idioten...

#32857

De Staat

 

Politiek-technisch, mediatair, verduisterend en volksverloederend. Ik vraag mij af wat heb ik daaraan?
65% van wat ik aan mijn bedrijf kost wordt door belovende politiekers onmiddellijk afgepakt. Op het schamel bedrag dat mij rest betaal ik 21% BTW, blijft over iets meer als een kwart. Op die enkele euros die overschieten betaal ik belasting op personeel, energie, behuizing en winst van de verkoper en van wat er rest van het nationaal produkt. Belastingen op accijnsen(!) en op begrafeniskosten. Remgeld en andere uitvindingen. Quasi communisme. En mijn pensioen? Zwijg en stemplicht.
Mijne Heren Slangen, gaat u maar allen samen naar een van die goede restauranten die in uw agenda staan, denk na en lach, u maakt mij ziek.

#32880

Anvers

 

Wat een domme kloten. Restaurants zijn ook bedrijven die belastingen betalen! Slangen is slimmer.