Politieke toespraken op LeWeb3

Op de tweede dag van de LeWeb3-conferentie in Parijs is het programma onverwacht overhoop gegooid. Presentaties over technische en sociale aspecten van het web worden verschoven om plaats te maken voor toespraken van en discussies met politici. Zoals je gisteren al kon lezen op mijn Engelstalige blog, had de voormalige Israëlische premier Shimon Peres zichzelf uitgenodigd. Zijn toespraak vanmorgen was indrukwekkend: eenvoudig, beknopt en visionair. Staten, grenzen, politiek: het zijn volgens Peres concepten uit het verleden, toen grond nog belangrijk was omwille van de landbouw. Voor de huidge problemen is niet de politiek, maar de economie de oplossing. Niet de politici, maar de investeerders bepalen de toekomst. Audio en video van Peres' toespraak verschijnt later vandaag op de Engelstalige sectie.

Straks spreekt presidentskandidaat Nicolas Sarkozy de meer dan 1000 bloggers en internetondernemers toe. Hij heeft meer lijfwachten en veiligheidsmensen meegebracht dan Peres. Loïc Le Meur, de organisator achter LeWeb3, wordt de blogcoördinator voor de verkiezingscampagne van Sarkozy. Dat werd hem niet in dank afgenomen door de andere presidentskandidaat van centrumrechts, François Bayrou. Die kwam net voor de middag zijn verhaal doen. Hij gelooft in open source en wiki's om de digitale kloof te dichten. Ook de socialistische presidentskandidaten Ségolène Royal is uitgenodigd, maar die komt wellicht niet opdagen.

Loïc Le Meur en François Bayrou


Shimon PeresLe Meur for President?

Reacties

#33184

ivanhoe

 

"Staten, grenzen, politiek: het zijn volgens Peres concepten uit het verleden."

Volgens Peres is het zionisme (de gedachte dat joden een eigen land moeten hebben)een verkeerde/achterhaalde gedachte dan?

#33185

Pascal Van Hecke

 

"Voor de huidge problemen is niet de politiek, maar de economie de oplossing. Niet de politici, maar de investeerders bepalen de toekomst."

Dat op zich is een _politieke_ uitspraak natuurlijk...

#33187

Neverbeendead Religion

 

Hier volgt nog eens een alomgekend lesje in economische politiek.
http://neverbeendead.phpbb2...

#33200

Cogito

 

...klinkt behoorlijk libertarisch :-) :-) :-)
Ik heb altijd al sympathie en bewondering voor de Joden gehad.

#33202

Johan B

 

"Staten, grenzen, politiek: het zijn volgens Peres concepten uit het verleden, toen grond nog belangrijk was omwille van de landbouw. Voor de huidge problemen is niet de politiek, maar de economie de oplossing."

Wat een onvoorstelbare naïviteit. Wat voor oplossingen kan de economie bieden wanneer de politiek haar vleugellam maakt? En hoe kan de economie ontsnappen aan diezelfde politiek als er geen staten of grenzen meer zijn?

Nee, geef mij dan maar HHH, met zijn pleidooi voor zo klein mogelijke staten en zoveel mogelijk grenzen. Want meer staten en meer grenzen betekent: minder macht voor de politici.

#33237

VI

 

@ Johan B
ook wel Adhocratie, de theorie dat de wereld is opgedeeld in kleine staatjes die tegen elkaar concurreren. Het vergroot het effect van arbeidsmobiliteit en kapitaalmobiliteit en zo wordt een nieuw idee snel getest en geimplementeerd. Bureaucratie verdwijnt, in de veronderstelling dat bureaucratie geen schaalvoordelen heeft. (weet niet of dat bewezen is)
Het is ook mijn antwoord het de steeds groter wordende gevaarte dat de EU heet. Sjans dat Tatcher daar nog subsidiariteit heeft tussengesmeten of het hek was helemaal van de dam.