Boudewijn regelde abortus voor Laurents vriendinnetje

HUMO: In de nasleep van de ongezouten verklaringen van Noël Vaessen meende La Dernière Heure te weten waaraan de definitieve verwijdering tussen Boudewijn en Laurent te wijten was: een abortus van een vriendinnetje van de prins. Rudy Bogaerts, leraar van de prins in de jaren tachtig, twijfelt daaraan: er zat wel méér scheef tussen oom en neef. Maar die abortus is er geweest, jazeker.
Rudy Bogaerts: Boudewijn heeft me persoonlijk gevraagd die zaak te regelen. Voor mij was dat niet vanzelfsprekend: ik ben lid van Pro Vita, een beweging tégen abortus. Maar Boudewijn drong aan: 'Le cardinal est d'accord'. En dus heb ik het nodige gedaan. Het meisje, dochter van een dokter uit een Vlaams provinciestadje, heeft een abortus ondergaan in een katholiek ziekenhuis aan de Belgische kust.

Jan Antonissen in Humo, 2 januari 2007

Reacties

#34188

Cogito

 

Nu begrijpen we plots beter waarom het Vaticaan nooit wou ingaan op de vraag om Boudewijn zalig te verklaren.

#34190

koendp

 

Alstublief zeg, was dat dan voor of na zijn 'onmogelijkheid om te regeren' wegens zijn principiele houding tegen abortus?
Onze arme Wilfried Martens maar zijn voeten vanonder zijn lijf lopen voor een hypocriete vorst. En de kardinaal was akkoord... Een mens kijkt van niets meer op tegenwoordig.

#34198

pepperjack

 

Rudy Bogaerts, een man die zijn eigen rechtlijnigheid onderstreept...Hij zat daar blijkbaar op zijn plaats. De Prins heeft het dus van geen vreemden.

Enfin, leuk weetje.

@Cogito: mij dunkt dat centen eerder dan principes zullen spelen hoor. See Grimaldi.

#34199

Joe

 

keeping up appearances, dan mogen morele principes af en toe eens genegeerd worden.

by the way, komen er nog zo van die onthullingen over Laurent, en past dit in een zekere strategie? mij niet gelaten hoor, dat ze dat stuk onbenul eens eindelijk op zijn plaats zetten. en voor mijn part ook de rest van dat poppentheatergezelschap van Laeken.

#34205

ivanhoe

 

"Le cardinal est d'accord"

Lijkt me toch straf...

#34223

Eric Jans

 

Het zou me niet verbazen maar 'iets' doet mij toch de hiervolgende vraag stellen:

'Komt het gewoon uit Humo of heeft Notaris X het bevestigd?'

In ieder geval heb ik zulke platitudes niet nodig (noch van Boudewijn, noch van Humo) om vanzelfsprekend een republikein te zijn. En ik voeg er voor de duidelijkheid nog aan toe: wat anders?!

#34224

Eric Jans

 

Een tip voor le prince Philippe: in Polen zoeken ze nog een koning, dacht ik.