Prins Laurent en vzw KINT

Vaessen krijgt het heidense karwei Laurent met zijn ouders te verzoenen en 'zin en structuur' in zijn onbezonnen leven te brengen. Hij bedenkt, samen met kabinetschef van de koning Jacques van Ypersele de Strihou, Jean-Luc Dehaene en gouverneur van de Nationale Bank Fons Verplaetse, de vzw KINT - het Koninklijk Instituut voor het duurzame beheer van de Natuurlijke rijkdommen en de bevordering van schone Technologie - en geeft de prins het voorzitterschap. Eén miljoen frank per maand levert het hem op. Bruto: de prins zal, als eerste lid van de koninklijke familie, belasting op zijn inkomen betalen. De afspraak is dat de drie gewesten - en enkele privé-sponsors - het geld bij elkaar zullen brengen. In ruil garandeert de prins minstens negen prestaties per jaar, drie voor elk gewest. Van elke prestatie hoort hij ook een verslag te maken. De prins krijgt twee adjuncten, één directeur en één secretaresse te zijner beschikking. Belgacom levert de infrastructuur, de Brusselse intercommunale voor watervoorziening verzorgt het drukwerk.

Jan Antonissen in Humo, 2 januari 2007

Reacties

#34227

EricJans

 

... ofwel weet Laurent te veel, is hij te lang in Vlaanderen naar school geweest, 'denkt hij te Vlaams en dus te opstandig' en... wordt hij nu kapot gemaakt.

Laeken doet Geert Hoste weer eens flink de concurrentie aan! Hoste heeft een echte hondenstiel: probeer maar eens je geld bij elkaar te harken door grappiger te moeten zijn dan het Belgische vorstelhuis!
Pure broodroof is het!

#34230

Joe

 

Mijn tante nonneke kon ook gezapige verhalen vertellen over de tijd toen ze in Brugge aan Laurent en Philippe lesgaf. In tegenstelling tot Heert Goste volledig gratis.

#34235

Cogito

 

De naam van die vzw is wel heel bewust gekozen zo lijkt het. Het is alleszins de nagel op de kop.

"We moeten een vzw oprichten om da klein joeng een volwassen job te geven, verzint eens mee ne naam."
"KINT!"
"Geniaal, dat wordt het!"

Mijn leut kan alleszins niet op bij het zien van zoveel slijk over de neopuriteins-fatsoenlijke duurzaamheidswinkel.

#34238

Briggs

 

hmm, ik vestig eerder mijn aandacht over de uitspraken van vanavond v/d 'verdachten'...grootschalig gefoefel bij de hoge pieten van defensie. Zeggen dat enige tijd geleden al eens schone kuis werd gehouden bij de lagere echelons in Evere...laat de bloedhonden los, zoek doorzoek de kasten voor lijken.

#34242

EricJans

 

@ Briggs:

Bij het zien van je reactie hierboven, bekruipt me een verlegen blozen.
Zoiets schrijft een mens alleen maar met het rechtsgevoel van een echte democraat. Die - nochtans voor de hand liggende (!) - reactie komt zelfs niet meer in me op!
Ik schaam me daarvoor.
Ik laat me graag door je tegenspreken... en nog liever laat ik me verrassend tegenspreken door de feiten maar... sorry, ik geloof er niet meer in. Niet hier in België. Het spijt me. Het spijt me écht.

#34246

traveller

 

Gisteren Karel Van Miert op TV: er is nog een corruptieprobleem in Bulgarije en Roemenie.
Mijn vrouw en ik schoten beide in een schaterlach.

#34250

dendof

 

'verdachten'

Spreken we over dezelfde mensen? Ik zag twee mensen die zonder enige schroom toegaven valse facturen te hebben opgesteld in het nadeel van de belastingbetaler.

In den bak ermee. En de Laurent ook als het even kan.

#34252

Briggs

 

Traveller: ik schoot ook in de lach. Zei hij ook niets in de trend van 'bij ons is er ook corruptie'?

Dendof: Onschuldig tot tegendeel bewezen is & bevestigt door het hof. Ze hebben toegegeven werken & leveringen te hebben gedaan en gefroesjelt met de datum van de facturen, meer niet. Fraude in mineur dus; de hoofdzaak is de fraude bij defensie waar men misbruik maakte van het defensiebudget ten persoonlijke titel & voornoemde prins. Ik dacht eerst dat het ging over valse /holle/ facturen; betaling voor niet geleverde diensten om dan het geld in eigen zak te steken. De geïnterviewden zeiden dat ze wel degelijk diensten leverden en enkel froesjelden met de datum van de factuur.

Eric Jans: tegenspreken? Heb ik niet gedaan in deze reactie. Wel de aandacht verschoven. België is ten dode opgeschreven, maar liefst eerst overschakelen naar een Féderalisme des cons kwestie van een vlotte overgang want die Franskiljons vertrouw ik voor geen haar. Mijn prioriteit ligt bij het BHG & Defensie en een beperkte economische regionalisering.

LvB: Mogen we van jou iets verwachten over JMDD zijn nieuw partij? Een teasertje, interviewtje ofzo? Lijkt mij best wel informatief & interessant...vooral het programma wil ik weten wat 'Rechts voor de raap' lijkt mij slechts een aanloop tot...

#34254

dendof

 

@Briggs "Onschuldig tot tegendeel bewezen is"

Als er volgens jou iets bewijskrachtiger is dan een publieke bekentenis dan zou ik graag weten wat dat is.

"enkel froesjelden met de datum van de factuur"

Dan hebben we blijkbaar niet hetzelfde gezien, in het stuk dat ik zag bekenden ze ook dat ze andere zaken dan hetgeen ze leverden op de factuur hadden gezet.

#34255

Briggs

 

Zoals?

#34258

knkyclpy

 

Bij deze zaak heb ik toch enkele bedenkingen.
In eerste instantie ging het over 16 mil Bel fr. Nu gaat het enkel om 175 000 euro verbeteringen aan een villa die toch eigendom is van de staat en waar men de kosten toch niet kan recupereren bij Laurent, noch kan men er hem voor aansprakelijk voor stellen. Ergens heb ik wel gehoord van een turbine twv 15mil bf. Hetis volgens mij een eenvoudige opdracht om uit te pluizen waar deze turbine zich nu bevind, aangezien deze onderdelen nauwkeurig beheerd worden binnen het Belgisch leger. Indien ze als schroot verkocht is aan een bevriende handelaar, zal het ook wel in de boeken staan. Iedereen weet dat dit de manier bij uitstek is om dure gereedschappen en onderdelen te laten verdwijnen zonder argwaan te wekken. Indien deze turbine nog steeds in de rekken van het leger staat is er volgens mij niets aan de hand met Laurent. De zaken die nu angehaald worden in de media zijn volgens mij oop een hoger niveau bedisseld dan dat van Vaesen. Hier vermoed ik zelf de hand van ene Herman uit Brakel. De Croo die toch te pas en te onpas op het paleis word ontvangen in audientie, en die zelf de pers voor was om de feiten te ontkenen en te ontkrachten. Herman weet meer. Wie het ook gedaan heeft,hij deed het waarschijnlijk voor een goed doel , die schooiers uit Laken het leven wat eenvoudiger en aangenamer maken

#34291

Questing Beast

 

Hetgeen mij nog het meest stoort is hoe van staatswege instituten uit de grond worden gestampt met geen enkel ander doel dan bepaalde personen een vetbetaalde job te bezorgen. En dan maar leuteren over deugdelijk bestuur.

#34298

Briggs

 

Ruikt naar neopaternalisme in Afrikaanse zin, m.a.w. lege constructies om geld van formele instellingen (Staat & economie) over te hevelen naar informele actoren (familieleden; clanleden enz). Was het niet de stelling van Paul Beliën dat Belgique teert op corruptie? Klinkt o zo traditioneel in de oren.

#34303

Cogito

 

Dat heet cleptocratie. Vraag dat maar eens aan Karel de Gucht. Die durft dat tenminste zeggen. In Congo toch...

#34304

Briggs

 

Hmm, nope...neopaternalisme bij mijn weten & volgens Fukuyama ook.