Videoconferenties met Microsoft RoundTable

 

RoundTable is de naam van een nieuw toestel van Microsoft dat professionele videoconferencing een stuk aangenamer en efficiënter zal maken. De softwareproducent maakte in het verleden slechts een beperkt aantal hardwareproducten: vooral muizen, toetsenborden en spelcomputers. Over een nieuw stuk Microsoft-hardware, Surface, hebt u hier onlangs nog iets kunnen lezen in "Uw koffietafel wordt een computer", maar gisteren had ik de kans om RoundTable aan het werk te zien. Eenvoudig uitgelegd is het een soort super-webcam met 5 spiegels, 5 camera's en 6 microfoons, die in staat is om een 360°-beeld te maken van een vergadering en om automatisch een close-up te maken van de spreker die op dat ogenblik aan het woord is. In combinatie met Live Meeting en Office Communicator laat Roundtable toe om videoconferenties te organiseren met meerdere personen op meerdere locaties, zonder dat er tijdens de conferentie een cameraman of operator nodig is. Het toestel komt wellicht in de loop van 2008 op de Belgische markt.


Ik maakte deze video (9 minuten) van de demonstratie die Miel Van Opstal gaf:


Reacties

#50731

Pascal VH

 

Je kan het volgens deze review http://blog.tmcnet.com/blog... (via http://blog.zog.org/2007/10... ) ook met Skype (video) gebruiken.

#50732

Kris Van den Bergh

 

Ik heb de technologie twee weken geleden in Redmond op de Microsoft campus ook mogen aanschouwen in het House of the future. Weliswaar nog in prototype zeiden ze, ik was wel onder de indruk. De telefoon-device was er echter niet in de demo in Redmond voor zover ik weet. Maar het is inderdaad al op de markt blijkbaar. Hier echter in dit filmpje krijg je ook nog eens technische specificaties waardoor alles zeer verhelderend is, dank daarvoor. Eigenlijk geniaal toch dat hij zich instelt op iemand die praat. Ik vraag me wel af of hij nog accuraat werkt als er meerdere tegelijk praten maar dat is uiteraard niet de bedoeling. Over dit topic ben ik dus al niet meer contractueel verbonden.

#50741

Leo Norekens

 

Ik kan me voorstellen dat dit apparaat de geluidsbron (de spreker) kan localiseren door het geluid in de verschillende microfoontjes tegen elkaar af te wegen (zoals onze hersenen doen met onze beide oren), maar hoe kan dat dan met die extension? Snap ik niet.