VLD, van blauw naar lila?

De VLD registreerde de domeinnaam vldlila.be nog recenter dan openvld.be, namelijk op 17 januari.Maar als het werkelijk de bedoeling is om met een lilakleurtje naar buiten te treden, waarom werd vldlila.be dan niet eveneens geregistreerd?

Lila wordt soms ook wel omschreven als "lichtpaars". Wie blauw en rood mengt, krijgt paars. Wie daar nog wat groen aan toevoegt (in een additief kleurenstelsel, of geel in het achterhaalde subtractieve kleurenstelsel), krijgt lichtpaars of lila.Update: voor wie het intussen nog niet doorhad (bedankt Johan Caenen voor de tip): lila staat voor liberale labo's. Voor speculaties over de nieuwe naam van de VLD leest u best dit artikel.

Reacties

#35470

NicolasR

 

Kan iemand me vertellen hoe je uitzoekt dat de VLD al die namen heeft geregistreerd op DNS.

#35471

dendof

 

"het achterhaalde subtractieve kleurenstelsel"

Soms wil een mens toch eens iets op papier zetten, Luc. Dan komt dat subtractief model wel van pas.

#35472

Dog

 

waarom lila en geen andere kleur?

#35477

Thomas Leys

 

Het zou straf zijn mocht de VLD gaan voor een paarse tint. Als politiek signaal kan dat tellen. Lili en Laila waren overigens in de running als partijnaam voor Spirit.

#35479

raf

 

Wikipedia hielp mij een handje:

In de Romeinse tijd was het dragen van paarse kleding voorbehouden aan de hogere standen. De paarse kleur werd gewonnen uit de purperslak, die hierdoor vrijwel uitgestorven is.

Paars heeft als rooms-Katholieke liturgische kleur een betekenis die samenhangt met boete doen en wordt gebruikt voor de advent en vasten oftewel veertigdagentijd (de tijd voor Pasen). Tegenwoordig wordt paars ook gebruikt voor begrafenissen.

Licht paarse of roze kleuren staan in de tegenwoordige tijd voor vrouwelijkheid.

#35480

Dog

 

wel langsurfen en niks achterlaten.....mmmhhh!!

#35482

Cogito

 

Doet me denken aan de lilapoort:
http://www.funebra.be/nl/pa...
Dat was vroeger een begrafenisverzekeraar, nu overgenomen door Axa.

Dit is de ideale manier om de laatste liberale twijfelaars definitief weg te jagen. Tegelijk de beste manier om aan de SP te vreten. Saldo kan positief zijn. Nog altijd liever dat de bestaande VLD de SP opvreet dan dat de SP onaangetast blijft.

#35483

prut in zakjes

 

VLD-lila is voor de VLD Liberale Labo's

#35486

Johan Caenen

 

VLD-lila zal weldra de website worden van de verschillende liberale labo's.

#35491

Eric Jans

 

@ Cogito:

<<Nog altijd liever dat de bestaande VLD de SP opvreet dan dat de SP onaangetast blijft.>>

Daar ben ik wel niet mee akkoord. Liever een openlijke socialist dan een verdoken sos. Je moet niet vragen hoezeer die verhofstadt de geesten aangetast heeft in Vlaanderen. Hij heeft het bedrog en de zinsbegoocheling tot politieke norm verheven. Het is zó erg, Cogito, dat er zelfs in jouw geest nog sporen (dat kleine tikkeltje hoop dat je toch nog in die 'liberaal' stelt; on-ge-loof-lijk!) van te vinden zijn.

Neen: Verhofstadt is een leugenaar, zozeer en zo grootschalig, dat hij electoraal afgemaakt moet worden.

Met dit lila-truukje mikt de analfabete communicatie-snob Slangen gewoon op zijn mede-ongeletterde landgenoten: ze vallen voor het originele kleurtje.
Ik roep dan ook iedereen op deze blog op om voortaan de heer Slangens naam te laten vooraf gaan met de titel 'Zijne Belachelijkheid'.
Zo kunnen we misschien een béétje een gunstige trend zetten: de dingen eens bij hun naam gaan noemen. Daar is 'Zijne Belachelijkheid' namelijk niet tegenop gewassen.

#35492

Eric Jans

 

Roland Duchatelêt moet de kleren van de keizer gaan redden. Jomme Dox uit Mechelen reist daarvoor zelfs helemaal naar St-Truiden.
Inderdaad: Roland is vandaag nog het meest geloofwaardige waarmee de VLD kan uitpakken. Het aanhangwagentje moet de auto gaan trekken.

#35497

Briggs

 

Lila, Blauw & Rood...beware 'SP.A blauw komt eraan' springt dan fanatiek rond in mijn hersenpan. Zullen maar afwachten zeker.

#35498

Briggs

#35507

Rick

 

VLD-roze-met-bruine streep was niet meer vrij...

#35512

Steven Tijpels

 

En jij luc, ga jij nog iets mogen doen in die partij???

#35517

Joe

 

Mogen doen of willen doen?

#35518

Joe

 

"Ik roep dan ook iedereen op deze blog op om voortaan de heer Slangens naam te laten vooraf gaan met de titel 'Zijne Belachelijkheid'. "

Eric Jans doet aan schenking van zijn titels?

#35521

kurt

 

Luc gaat de VLD van binnenuit kapotmaken. Hij heeft nu al http://www.vldlila.be voor hun neus weggekaapt.

#35548

David Geens

 

Door eliminatie weten we nu wat het allemaal niet zal worden want Slangen zal natuurlijk al lang de domeinnaam in kwestie wel hebben vastgelegd; dus http://www.pro-vld.be valt ook al weg.

#35554

Eric Jans

 

@ Jöe:

Ben jij het, Noël?

#35557

Eve

 

Lila is natuurlijk wel héél erg mooi als naam, en zie wat Wikipedia zegt : In Vaishnavism lila refers to life and activities of God and his devotees.

Maar toch een beetje soft voor een politieke partij.

#35560

Joe

 

@ Eric Jans:

Ben jij het, Willy?

#35570

NicolasR

 

Heel vernieuwd zou zijn: VLD De Liberalen. Het is eens wat anders.

#35577

Eric Jans

 

@ Jöe:

Willy? Welke Willy?

#35578

EricJans

 

@ Eve:

<<Maar toch een beetje soft voor een politieke partij.>>

Niet te 'soft' om er een reclamegevoelig politiek-onbewust brood-en-spelen-publiek mee op te bouwen. En dáár mikt Slangen op.

'Lila'... jonge meisjes vinden dat 'tof'.
Laat ze maar debateren, denkt Slangen terecht.

#35579

Eric Jans

 

Ik raad de opponenten van de VLD aan om regelmatig genoeg - neen dagelijks! - uit te halen naar de VLD-ers met opmerkingen als: "Ach wat ziet u er trendy uit, vandaag!" of "hoort die nieuwe look bij het eerste of bij het laatste burgermanifest" of "tracht u de domme blondjes te winnen voor uw nieuwe patijprogramma, wat jammer dat Somers op Jomme dox lijkt, niet?", enz. ...

Er moet dagelijks een sneer naar de VLD uitgaan, zodat ook het domme blondje beseft wat deze partij probeert.

Aan Zijne Belachelijkheid (Noël Slangen): moet Verhofstadt niet nog eens van bril veranderen vóór de verkiezingen? Wat denk je? En misschien eens naar de tandarts?

#35587

NicolasR

 

Beste Eric Jans, de opponenten van de VLD moeten die maar laten doen. Ze brengen zichzelf al genoeg schade toe.

#35599

ivanhoe

 

@ Eric Jans:

volwassen hoor!

#35601

Eric Jans

 

@ Ivanhoe, NicolasR:

Ik begrijp jullie reacties en misschien heb ik ongelijk. Maar ik wil toch niet meemaken dat die nóg onvolwassener Slangen ook nog gaat mikken én scoren bij de politiek onvolwassenen én onwetenden in dit land! En dat zijn er heelwat!
Let op: je houdt het niet voor mogelijk met reclamegoeroes.
Die A-campagne in Antwerpen (goed uitgekiend, daar niet van!) heeft toch meer gescoord dan je voor mogelijk zou houden. Inhoud? Pfff. Maar wél in vorm!
Daarop mikt die Slangen, natuurlijk. Op de politiek onbehouwen nitwits in onze samenleving. Geef ze een nieuw mooi kleurtje 'lila', dan zijn ze content. Hoeveel denigrerender voor een democratie kan het nog?!

#35608

Hugo Maes

 

Oude ranzige wijn in nieuwe zakken. Zo ranzig dat het klootjevolk hem wellicht slikt. Non-issue. Who cares anyways. De "liberalen" zijn altijd antiVlaams geweest, van Omer over Johan en Willy tot Guy, en ze zullen het ook altijd blijven. Het zit in de genen. Liberalen in Vlaanderen? Palmbomen op Antarctica?

#35617

Joe

 

sorry voor de zware off-topic, maar hij is veroorzaakt door die ellendige Accenture-ad bovenaan:
weet er iemand iets meer over het "financieel schandaal" bij Accenture en de belgische baas Eric Lonbois?

#35619

Blauwbaard

 

Jammer van die update. Ik vond het een leuke discussie over kleurtjes anders.

#35630

dog

 

Mee eens Blaubaard, een andere log over kleuren zou niet gek zijn.

#35691

kurt

 

Het wordt toch http://www.vld-vivant.be Zoveel is me nu wel duidelijk.

#35742

kurt

 

@kurt
Toch geen Vivant in de titel. Zal nu sp.a-Spirit volgen met opensp.a?

#36022

Fred Galoen

 

Dat gasmasker van zatte vrienden is nog niet zo gek gevonden, want dat beleid van Verhofstadt doet me denken aan iemand met een snor.

#36053

lol

 

ja wat is het nu? Stemrecht afnemen van dat "ranzige klootjesvolk" en de "politiek onbehouwen nitwits? Of mag deze groep ook blijven stemmen op Philip "bokshandschoen/M*kk*en buiten" Dewinter? Oeps sorry, dat zijn natuurlijk allemaal verlichte geesten die naar de ontvoogding van Vlaanderen streven, sorry zeg