Antigoon in de USA

Ik ben geboren en opgevoed in België. Ik geloofde in de Europese eenmaking, de Benelux enz. Om beroepsredenen verhuisde ik naar de VS met mijn gezin, en ik werd VS-staatsburger. Nu ik ongeveer even lang in de VS woon als ik in Europa heb gewoond, kan ik terugkijken en weet ik dat ik de juiste beslissing genomen heb. Ik begrijp wat "vrijheid" is, en ik begrijp, wellicht beter dan mensen die in de VS geboren zijn, wat de kracht van onze Grondwet is.

Het is verbazend hoe "parochiaal" mijn familie in België alles bekijkt. Hun Bush-haat overstemt hun gezond verstand. Amerika is Bush en al het kwaad waarvan ze denken dat hij het gecreëerd heeft. Ze hebben totaal geen benul van wat terrorisme betekent. Ze lachen en maken grapjes met 9/11.

De vorming van de Europese Unie, de sterkte van de Euro, het Airbus-syndroom enz. heeft hen zo'n "gevoel" van superioriteit gegeven dat zij inderdaad geloven dat Europa verder kan zonder de VS. Ze weigeren om ons te bezoeken. Ze beweren dat wij domme en onopgevoede Yankees zijn. Gesprekken over de Tweede Wereldoorlog, de bevrijding, het Marshall-plan enz. worden genegeerd. (...)

USAntigoon in een commentaar op The Brussels Journal, 26 maart 2007

Reacties

#37429

Joe

 

Nog goed dat niet alle Europeanen denken zoals zijn familie in België.

#37438

Eric Jans

 

De 'Jan Kezen' waren oorspronkelijk een democratische strekking in Nederland. Als wij dus denken dat zij onopgevoede Yankees zijn... dan is dat eigenlijk een compliment (al zullen de Europeanen dat zo niet bedoelen).
De JanKezen verzetten zich namelijk tegen de privileges van de 'oh zo opgevoede adel'. Mede daardoor zijn ze uitgeweken naar Nieuw Amsterdam.

#37442

Cogito

 

@Joe:

Jij alvast wel Joe. Ik herken die navelstaarderij, alsof Vlaanderen het middelpunt van de wereld is met vooral een alwetende linkse media, in jou volkomen. Dat jij als "rechtse" zo links uit de hoek komt, is gewoon te wijten aan een overdosis welwillend geslikte VRT en rode morgen propaganda.

#37477

VI

 

Ik betreur het ook dagelijks hoe de Europeaan de VS afbreekt. Ik voel mij soms als een eenzame kruisvaarder tegen de massahysterie en kuddegedachte in België.
Vrijheid is voor Europeanen een abstract iets die ze niet kunnen vatten. De neo-marxisten spelen in Europa een grote rol in de collectieve onwetendheid van de Europeaan. Ik heb geen idee waar dit eindigd, vermoedelijk blazen we ons eigen systeem gewoon opnieuw op.
Maar dan ben ik al weg natuurlijk...

#37513

Joe

 

@ Cogito: "Ik herken die navelstaarderij, alsof Vlaanderen het middelpunt van de wereld is met vooral een alwetende linkse media"

Funny: voor jou ben ik enkel op VL gericht, en voor Eric ben ik een multiculturele globalist. Maar toch een bank vooruit dat je me niet meer in de linkse schuif stopt.

Ik geef wel toe dat ik, als ik in de US ben, ginds een plaatselijke krant mis als DM, maar dat heeft dus niets met VL te maken. Maar in de US lik ik wel mijn vingers af bij het lezen van de NYT, iets wat in VL jammerlijk ontbreekt.