Dewinter wil Vlaamse normen ook in de huiskamer

Het is voor mij absoluut prioritair dat vreemdelingen de Vlaamse waarden en normen in acht nemen en daar zelf ook voor honderd procent achter staan. Ik eis bovendien dat die normen en waarden ook toegepast worden, niet alleen in het openbaar leven maar ook thuis in de privésfeer. De Vlaamse normen zijn duidelijk niet de islamitische normen. Om tot assimilatie te komen en volgens onze normen te leven, moet hun religie indirect overboord gegooid worden. En daar zijn maar weinigen toe bereid. (...)

De radicale islam is een erg grote groep in de schoot van de islam en is daar dus zeer nauw mee verbonden. (...)

Doppende Vlamingen vormen voor mij een andere groep dan doppende allochtonen! Vlamingen hebben hun recht op sociale zekerheid al verworven door de arbeid van hun ouders en grootouders. Doppende allochtonen maken gebruik van onze faciliteiten zonder er direct of indirect iets aan bijgedragen te hebben.

Filip Dewinter, geïnterviewd door Lynn De Haen, Heleen Van Grootven, Jutta Sax, Ireen Van Helden en Ine Van Nieuwenhove in Jongerenkrant - Het Nieuwsblad, 10 mei 2007

Reacties

#40067

LVB

 

Benieuwd wat libertariërs die voor het VB stemmen hiervan vinden. In de privé-sfeer zou het dus niet alleen volstaan om de wetgeving na te leven, maar zou men ook de "Vlaamse normen en waarden" verplicht moeten volgen?

#40068

Peter Van de Ven

 

@ Luc:
De wetgeving naleven en "Vlaamse normen en waarden" volgen, is dat niet hetzelfde? De westerse democratie is immers niets meer of minder dan de cultuur van de middeleeuwse "Vlaamse steden". :)

Maar effectief, daar ben ik ook benieuwd naar.

#40070

A.Rouet

 

@luc,

Bovendien prijst hij , gevraagd naar 'goede zaken', onze sociale zekerheid.
Deed hij in het verleden vaker dergelijke uitspraak? Wat moet 'de Freddy' daarvan denken?

#40074

Benny Marcelo

 

De taalachterstand die allochtone kinderen al hebben de dag dat ze aan school beginnen, misschien is het in die richting bedoeld?
Respect voor vrouwen, hoort er misschien ook bij?
Werken voor de kost wordt er bij de vlaming van kleinsaf ingeprent; komen we zo bij dat doppen terecht: wat vinden libertariërs ervan dat er van een systeem geprofiteerd wordt waar men niks aan heeft bijgedragen?

Verplichten kan je niks natuurlijk. misschien ze buitengooien op basis van resultaten?

#40075

Peter Van de Ven

 

@ Benny Marcelo:
-->"Respect voor vrouwen, hoort er misschien ook bij?"

Waarom verwerpt het VB dan de mensenrechten?

-->"Werken voor de kost wordt er bij de vlaming van kleinsaf ingeprent"

Wat te doen met "autochtone" werklozen van de derde generatie? "Buitengooien op basis van resultaten"?

Maar meer specifiek: is "De Vlaming" katholiek en/of christelijk? Eet hij nooit couscous? Welk voorbehoedsmiddel gebruikt "de Vlaming"? Is "De Vlaming" tegen de monarchie en zingt die op 11 juli de Vlaamse Leeuw? Straft hij veel zijn kinderen (wie zijn kind bemint spaart de roede niet)? Hoe moet ik mij dat voorstellen?

#40076

Elhaz

 

@Luc: Ja, die Dewinter. Er is nog wat werk aan. Nog een reden erbij om de libertarische vleugel binnen VB te versterken?

#40077

Peter Van de Ven

 

@ Elhaz:
Waarom stem je geen LDD? Dat is toch "redelijk" libertarisch, of toch meer dan het VB.

#40079

Elhaz

 

@PVdV: "Waarom verwerpt het VB dan de mensenrechten?". Hoezo?

"Wat te doen met "autochtone" werklozen van de derde generatie? "Buitengooien op basis van resultaten"?"

Ik neem aan dat je met "autochtoon" vooral Marokkaans bedoelt aangezien die problemen zich vooral binnen hun kringen stellen. Die maatregel is wat vergaand. Toch zeker als ze zich verder behoorlijk gedragen. Maar er voor zorgen dat ze aan het werk moeten door het hen financieel wat moeilijker te maken lijkt me wel een optie. Ik zit zelf in een arbeidsintensieve sector met veel laaggeschoolden. Naar ik verneem de ideale sector dus voor jonge werkloze arabieren. Wij stellen heel wat Kosovaren, Bosniërs, Kazachen etc te werk. Maar in 25 jaar is nog geen enkele arabier komen solliciteren. Vreemd toch? Nu weet ik wel dat in W-VL, waar ik woon en werk, er maar een kleine arabische gemeenschap is, maar kunnen die kerels uit Borgerhout niet tot bij ons geraken?

#40080

tweaker

 

@ Peter

"Waarom verwerpt het VB dan de mensenrechten?"

jij bent blijkbaar ook zo'n lichtgelovige socialist die braafjes de nonsens van de media slikt... dat het Vlaams Belang de 'universele verklaring van de rechten van de mens' weigert te ondertekenen omdat die discriminerend is, is nog niet meteen wat jij en de verzamede pers ervan maken...

je geeft niet meteen zo'n intelligente indruk als je zo'n uitspraken doet... waarvan akte

#40083

Elhaz

 

@PVdV: LDD is voor libertariërs wellicht de meer logische keuze. Maar naar mijn mening kan een rechtse partij in Vlaanderen slechts mee de agenda bepalen en wegen op de besluitvorming wanneer ze voldoende groot is.
LDD is net vanwege haar hoger libertarisch gehalte en natuurlijk het feit dat ze een beginnend partijtje zijn voorlopig gedoemd om klein te blijven.
Nu krijgen ze nog enige aandacht in de pers. Vooral in de hoop dat ze zo meehelpen het VB van een volgende verkiezingsoverwinning te houden. Maar na de verkiezingen, en zeker als ze de kiesdrempel niet halen, is hun rol uitgespeeld en verdwijnen ze weer in de koelkast.
Indien ik geen jonge kinderen had zou ik mijn hart volgen en LDD stemmen. Maar ik vind dat de tijd dringt en in het belang van mijn kinderen stem ik VB.
Als VB erin slaagt een deel van haar programma te realiseren zoals de onafhankelijke republiek Vlaanderen en ondertussen een dam kan opwerpen tegen de islamisering ben ik al content. Als ze ondertussen wat libertarischer ideeën krijgen, zoveel te beter. Maar daarvoor is het belangrijk om die vleugel zo sterk mogelijk te maken.

#40084

A.Rouet

 

@ Elhaz

Die tewerkstelling van allochtonen (sic) , betreft dat knelpuntberoepen?

#40085

Peter Van de Ven

 

@ Elhaz:
-->"Ik neem aan dat je met "autochtoon" vooral Marokkaans bedoelt aangezien die problemen zich vooral binnen hun kringen stellen"

Wel neen, ik bedoel Belgen van "sinds altijd" en die reeds werkloos zijn van "vader op zoon".

-->"Nu weet ik wel dat in W-VL, waar ik woon en werk, er maar een kleine arabische gemeenschap is, maar kunnen die kerels uit Borgerhout niet tot bij ons geraken?"

Goede vraag, en ik blijf het antwoord schuldig. Dat is verder onderzoek waard om de toedracht in kaart te kunnen brengen.

-->"Waarom verwerpt het VB dan de mensenrechten?". Hoezo?"

Kom, niet schijnheilig doen. Het VB behoort tot de CGKR-haters, is voor directe democratie (die de mensenrechten verwerpt), houdt racistische discours en Alexandra Colen weigert een verklaring te ondertekenen die haar engagement bevestigt tgv de mensenrechten bij thuisonderricht.

-->"Maar ik vind dat de tijd dringt en in het belang van mijn kinderen stem ik VB."
Als libertariër verwerp je staatsfascisme. Anderzijds is het VB het VB niet meer als het libertarisch wordt. Welke zin heeft te stemmen op een partij die je ambitie niet vertegenwoordigt? Ook de N-VA en LDD zijn flamingant.

Maar goed: ik onthoud dat het VB in de eerste plaats een (of de ?)Vlaams-nationalistische partij is, die Vlaanderen Vlaams wil houden.

Verwijzend naar mijn vragen hoger: Is Vlaanderen-Vlaams niet "onlibertarisch" ?

#40086

ivanhoe

 

"Als VB erin slaagt een deel van haar programma te realiseren zoals de onafhankelijke republiek Vlaanderen "

Hoe zou ze daar nu ooit in kunnen slagen? Niemand wil met hen in een coalitie, en de 50% halen ze NOOIT (is quasi onmogelijk in een meerpartijenstelsel).

Afgezien van het bruine randje (racisme, socialistisch corporatisme) is een stem voor het VB ook een nutteloze stem. Hun programma is te radicaal volgens een meerderheid van de "te huwen" politici (èn kiezers!), dus een partner vinden ze nooit. Het enigste wat er altijd gebeurt is dat de gedoemde oppositie van het VB die sossen incontournable maakt.
Een stem voor LDD, of voor hier en daar een meer rechtse politicus in NVA, LDD of CD&V is veel nuttiger. Kijk maar naar de rellen die De Decker relatief lang ongestrafd heeft kunnen uithouden.

#40087

ivanhoe

 

De redenering "ik mag doppen/parasiteren want mijn voorouders hebben wel lang en hard gewerkt" is ronduit belachelijk.

Zoals die vlaams/Londense schepen onlangs op lezing zei: "ik heb meer respect voor een hard werkende Waal, dan voor een doppende Vlaming."

Meer moet dat niet zijn.

#40088

Elhaz

 

@A.Rouet: Die jobs die bij mij vooral door "allochtonen" ingevuld worden zijn geen knelpuntberoepen. Ik haat trouwens het woord allochtoon te gebruiken voor die mensen die zich perfect integreren. Het zijn meestal uitstekende werknemers die zo snel mogelijk genoeg geld willen verdienen om een grotere auto te kopen dan hun baas :)
Eigenaardig genoeg vonden we vroeger nog gemakkelijk Vlamingen voor die jobs. Dat is in 10 jaar tijd compleet veranderd.
Maar ik heb ook jobs beschikbaar voor meer geschoold personeel. Noem ze maar knelpuntberoepen wat mij betreft, maar ik heb soms de indruk dat tegenwoordig alle jobs in de privé knelpuntberoepen zijn. En daar is de situatie ronduit dramatisch. In het vorig najaar heb ik een zaak gesloten vanwege voortdurende personeelsproblemen. Je begrijpt dat ik dan niet graag een zak belastingen betaal om een leger uitkeringstrekkers te onderhouden.

#40089

Cogito

 

Ach pvdv, we hebben al jou "argumenten" hier al honderd keer weerlegd, we kunnen dat niet blijven doen. Speel maar verder met je spelletje "wie 't eerst op geeft heeft verloren". Flauwerik.

#40090

Leo Norekens

 

Ik heb de tijd niet om me hier andermaal in een zinloze discussie met het vicieuze brein van PvdV te storten.
(Al moet ik mezelf pijnigen om geen epistel te schrijven. Hij is weer goed ontspoord.

Aleen dit:
@ALLEN : De ijver waarmee malafide Peter hier stemadvies geeft ten gunste van LDD en N-VA zou tot nadenken moeten stemmen.
:-)

#40091

Peter Van de Ven

 

@ Elhaz:
-->"In het vorig najaar heb ik een zaak gesloten vanwege voortdurende personeelsproblemen. Je begrijpt dat ik dan niet graag een zak belastingen betaal om een leger uitkeringstrekkers te onderhouden."

Hoe weet jij zo zeker dat die mensen bekwaam/geschoold zijn om het werk te doen dat jij vroeg, en hoe weet je zo zeker dat ze aan "jouw eisen" als werkgever kunnen of willen voldoen, maw dat je ze zou willen als werknemer?

Om het karikaturaal te stellen: als jij een afjakkerende alles opeisende weinig betalende werkgever bent, is het niet te verwonderen dat je geen personeel vindt. En als je bakkers zoekt waar er alleen mechaniekers werkloos zijn, zie ik ook de relevantie van je opmerking niet in.

En speelt hier de alom geroemde "vrije markt" niet: personeelstekort --> loonsverhoging. Wie maar 1 Euro wil betalen voor tomaten als de marktprijs 2Euro is, heeft ook een probleem.

#40092

Cogito

 

Goeie opmerking, Leo.

#40093

Elhaz

 

@PVdV: ik heb geen tijd om vanavond nog uitgebreid in te gaan op je vragen.

Ik heb reeds uitgelegd waarom ik VB stem en niet LDD of N-VA.
Over VB en mensenrechten is op deze blog reeds gediscussieerd. En op andere plaatsen op het net is daar interessante uitleg over te vinden. Probeer eens TBJ.
Wat je zegt over de wijze waarop loon tot stand komt klopt. Ik ben dan ook bereid zwaar te betalen voor de plaatsen waar ik personeel tekort kom. En ze worden dan ook goed in de "watten" gelegd. Goed personeel probeer je tegen elke redelijke prijs te behouden.

Maar kort antwoord op jouw prangende vraag hoe ik de slogan Vlaanderen-Vlaams laat rijmen met mijn libertarische instelling.
Zoals jij het voorstelt betekent het "Vlaams" in de slogan alsof er moet gestreefd worden naar een soort jaren50 Vlaanderen waar iedereen uiterst gezellig maar zeer bekrompen onder zijn kerktoren zat. Het is een cliché waar VB-haters graag gebruik van maken. Met alle respect voor de generaties die voor ons kwamen, maar de tijd staat niet stil. "Vlaanderen" en "Vlaams" zijn, zoals alles op deze bol, voortdurend in verandering en beweging.
"Vlaanderen -Vlaams" betekent dat er in Vlaanderen één leidende Vlaamse cultuur is. Nu hoor ik je als cultuurrelativist schamper vragen wat dat dan is: Vlaamse cultuur. En daar is niet zomaar in één zin antwoord op te geven. Maar dat definiëren gaat het best als je ergens in het buitenland zit. En hoe verder weg van Vlaanderen hoe beter je beseft dat je uit een andere cultuur komt. Dus er is wel degelijk een "Vlaamse" cultuur. Heel verscheiden omdat we uiteindelijk allemaal andere mensen zijn. Maar toch is er een band die ons bindt en onderscheidt van iemand uit een andere cultuur.
Maar dat betekent niet dat er in Vlaanderen geen plaats is voor kleine gemeenschappen met een andere cultuur. Daar heb ik geen enkel probleem mee.
Ik heb er ook geen probleem mee om de deur wijd open te zetten voor valabele arbeidskrachten die plaatsen opvullen waar we hier geen geschikte kandidaten meer voor vinden. Die mensen leveren een grote bijdrage tot onze welvaart en zijn welkom.

Wat niet kan is mensen onderdak geven die ofwel geen bijdrage te leveren hebben en daardoor komen "parasiteren" of mensen die een cultuur hebben die een gevaar inhoudt voor mijn vrijheden. En dat is het geval voor de instroom van islamieten. Daar zijn nu al de eerste symptomen van te zien.

Als vrijheidslievend mens heb ik het recht de deur dicht te houden voor mensen die mijn vrijheden in het gedrang brengen.

Kan dat een beetje uw goedkeuring wegdragen?

#40094

Elhaz

 

@PVdV: nog heel even dit. Ik vind het niet kunnen dat er bakkers zijn die geen personeel kunnen vinden terwijl er bv wel mekaniekers, kantklossers of filosofen werkloos zouden zijn. Als die geen uitkering zouden krijgen zouden ze zich wel vlug omscholen. Armoede is een goede stimulans.

#40095

Peter Van de Ven

 

@ Elhaz:
Ik wou nog evendit aanstippen:
-->"Maar ik vind dat de tijd dringt en in het belang van mijn kinderen stem ik VB."

Los van de partij of ideologie, lijkt dit "de tijd dringt" wel een universeel politiek gegeven.
VB: Vlaamse aard is bedreigd door migranten
N-VA/ LDD: Vlaamse welvaart is bedreigd door de PS
Sp.a, ea: De sociale zekerheid is bedreigd
Donkerblauw: de concurentiekracht is bedreigd
Groen!: de aarde is bedreigd
enz

Kortom, een algemeen "de wereld is (bijna) om zeep"-gevoel, "vijf voor twaalf", dringend ingrijpen vereisend.

Idem met "in het belang van onze kinderen".

Wat leert ons dat? Is het de spanning van de globalisering die op verschillende manieren naar boven komt? Ik wil niet zeggen dat die gevoelens onverantwoord zijn, maar als "iedereen" zich bedreigd voelt omdat morgen de wereld zal vergaan, maar om 20 verschillende oorzaken, dan stemt dat toch tot nadenken.

Zulk een cultuurpessimisme kan ook gevaarlijk zijn: het gevoel van urgentie kan aanleiding geven tot gewelddadig ingrijpen, zoals bij Hans Van Temssche, nu juist een jaar geleden.

Ik ben benieuwd naar je reactie.

#40096

Peter Van de Ven

 

@ Elhaz:
De reacties kruisten elkaar.
-->"Als vrijheidslievend mens heb ik het recht de deur dicht te houden voor mensen die mijn vrijheden in het gedrang brengen."

Waarom maak je daarbij geen onderscheid tussen islam en islamisme, en waarom zou die "Vlaamse cultuur" ook niet vrijheidsbedreigend kunnen zijn?

-->"Armoede is een goede stimulans".
Mogelijk, maar mensen zijn ongelukkig en vernederd als ze onbevredigend werken moeten doen. Onderbetaald in slechte werkomstandigheden met een zinloze (voor de persoon) job, kan toch ook het doel niet zijn.

#40099

Karl

 

@pvdv
-->En speelt hier de alom geroemde "vrije markt" niet: personeelstekort --> loonsverhoging. Wie maar 1 Euro wil betalen voor tomaten als de marktprijs 2Euro is, heeft ook een probleem.

...moet dringeng terug naar school. PVDV veronderstelt in dit draadje dat de lonen in België (in de lagere echelons) een gevolg zijn van marktwerking. Met dergelijke patente onzin kun je natuurlijk altijd en overal je gelijk halen.

Ga eerst eens een 4-tal jaar economie studeren en kom dan eens terug, broekie.

#40102

Peter Van de Ven

 

@ Karl,

Geachte uitgedroogde en versteende hoogbejaarde,

De klacht van veel libertariërs is juist dat voor minimumlonen er onvoldoende marktruimte is. Het valt wel op dat die redenering verdwijnt in het geval van schaarste op de arbeidsmarkt.

#40139

Benny Marcelo

 

Het VB verwerpt de mensenrechten? Graag enig bewijs ipv uit je nek te lullen. Bewijs...!

En autochtone werklozen worden door de RVA sneller geschorst als er weerspannigheid wordt waargenomen. De allochtonen roepen gewoon rascisme en ze kunnen rustig verder stempelen en de hangjongere uithangen. Ga maar eens zien in "A" of in de stad met de burgemeester wiens karakter zo lelijk is als zijn uiterlijk.
Daar kunt ge dat allemaal ZIEN PVDV. Dat heeft niks met emoties of met een pseudo-intelectuele diaree aan preken zoals je er graag produceerd.

#40142

LVB

 

Benny: 2 citaten, met bronvermelding.

"Het Vlaams Blok voelt zich inderdaad niet gebonden door de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Die VN-verklaring is mee opgesteld door mensen uit Senegal en Ivoorkust. Daarmee moeten wij hier in Borgerhout geen rekening houden."

Gerolf Annemans, in De Morgen van 15 juni 1992

"Wat mij betreft is het Verdrag van de Rechten van de Mens ondergeschikt aan het principe van Eigen Volk Eerst, al de rest is larie en apekool."

Filip Dewinter in De Zevende Dag, 14 juni 1992

Bron van de bronvermelding: http://groups.google.com/gr...

#40149

Elhaz

 

@PVdV:"-->"Maar ik vind dat de tijd dringt en in het belang van mijn kinderen stem ik VB."

Dat klinkt misschien pessimistischer dan ik bedoel. Wellicht door de emotionele band met mijn kinderen. En zeker van iemand die een hekel heeft aan het huidige doemdenken en paniekzaaierij. Maar toch. We kunnen niet in een kristallen bol kijken om te zien wat de toekomst brengt. Maar doorheen de verre en ook de recente geschiedenis kunnen we zien wat het effect is van grote migratiestromen of het samenleven van twee grote culturen binnen één gebied. Doffe ellende. Bloedvergieten. Chaos. Niet iets om mijn kinderen toe te wensen.
Nu kunnen we optimistisch veronderstellen dat we dat wel in goede banen gaan leiden of dat als we van onze kant maar wat goede wil tonen dat het dan wel zal loslopen. Maar daar geloof ik dus niet in en ik neem liever geen risico. Zeker niet met een cultuur die nog zo'n lange weg te gaan heeft.

"Waarom maak je daarbij geen onderscheid tussen islam en islamisme, en waarom zou die "Vlaamse cultuur" ook niet vrijheidsbedreigend kunnen zijn?"

Vlaamse cultuur verschilt in deze niet van andere culturen en kan inderdaad ook vrijheidsbedreigend zijn.
Gewoon al gaan wonen in een cultuurgebied met een leidende cultuur die vreemd is dan die van jou zorgt er al voor dat je minder vrij bent dan in je eigen cultuurgebied. Als dat vrije keuze is is er toch geen probleem?

De relatie tussen islamieten en islamisten kan je volgens mij een beetje vergelijken met de situatie in nazi-Duitsland.
Daar werd de perverse ideologie van een minderheid fanatici ook gedragen door een grote bevolking van "lauwen".
De cijfers over de islamgemeenschap in de Westerse wereld zijn dan ook verontrustend. Bij de eerste verkiezingen voor de moslimexecutieve in België stemde meer dan 40 procent voor islamisten. De Belgische democratische oplossing voor dit probleem was om de volgende keer de kandidaten te screenen en eventueel te weigeren. Daar kan menig dictatuur een punt aan zuigen.
Uit een recent onderzoek door de Oostenrijkse overheid bleek dat ongeveer 45 procent van de islamieten geen enkele intentie had om zich in de Oostenrijkse samenleving te integreren. Enzovoort.
En dat gaan onze huidige bewindvoerders allemaal in goede banen leiden?

"Maar mensen zijn ongelukkig en vernederd als ze onbevredigend werken moeten doen. Onderbetaald in slechte werkomstandigheden met een zinloze (voor de persoon) job, kan toch ook het doel niet zijn."

Vernederende arbeid bestaat voor mij niet. Alleen maar een goed uitgevoerde job door iemand die het graag doet en er het beste van maakt of slecht gedane arbeid door een ongeïnteresseerde zuurpruim.
Natuurlijk is het fijner om een 100 procent bevredigende droomjob te doen. Maar voor wie is dat weggelegd? Meestal is een job een opeenvolging van goede en minder goede momenten. En elke job heeft wel ergens interessante kanten. Maak er dan iets van.
Intelligent en gezond genoeg zijn om een job te doen en toch verkiezen om op andermans kosten te leven is decadent. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat iemand zoiets kan goedpraten.

#40150

Leo Norekens

 

@Luc: En wat is nu eigenlijk het probleem???
Slavernij? Foltering? Willekeurige arrestaties?

Is het per definitie fout om een zekere reserve te bewaren tegenover een tekst die zo algemeen geformuleerd is dat hij makkelijk misbruikt kan worden om een bepaalde politeke agenda te dienen en nationale wetgeving onwerkzaam te maken? En is het niet begrijpelijk dat sommige mensen hun twijfels hebben bij die mensenrechten als men ziet uit welk politiek vaatje de "mensenrechtenbeweging" doorgaans, nee altijd en in alle omstandigheden, tapt?

#40152

Elhaz

 

@Luc: Die verklaringen zijn niets meer dan goedbedoelde documenten opgesteld door een stel ambtenaren. Geen in stenen tafelen gebeitelde Waarheid. Op het net heb ik al hier en daar kritiek gelezen op bepaalde onderdelen ervan. Maar dat is niet blijven hangen omdat wat een stel ambtenaren vindt mij redelijk onverschillig laat.
Om nu te suggereren,zoals PVdV met gretigheid doet, dat mensen in het algemeen of VB in het bijzonder, die kritiek leveren op bepaalde gedeelten van die verklaringen geen mensenrechten respecteren is compleet belachelijk natuurlijk. Het lijkt wel alsof ze in hun kelder een folterkamertje hebben om arme negertjes te martelen.
De uitspraken van de twee kopstukken zijn natuurlijk, als je ze zo sec voorgeschoteld krijgt erg ongenuanceerd. Misschien was er wat provocatie mee gemoeid?
Ik ben er gerust in dat Annemans wel wat gefundeerdere kritiek kan uiten.

#40154

Peter Van de Ven

 

@ allen:

De basisvraag hier was of libertarische VB-ers niet verveeld zitten met de Vlaanderen-Vlaams politiek van het VB. Ik heb nu een omgekeede vraag, ivm het CGKR.

Het CGKR (ik weet niet sinds wanneer) hanteert een nieuwe definitie van "racisme". Gedaan met de aloude omschrijving van racisme als "rassendiscriminatie", voortaan is racisme= "modern" racisme = cultureel racisme. Aangezien het CGKR vervolgings en opvolgingsbevoegdheid heeft om aan de "mentaliteit" van de Belgen te werken, is daarmee het cultuurrelativisme tot de status van staatsgodsdienst verheven: (http://www.diversiteit.be/C...)

De nieuwe definities:
-->"Wat is racisme?
Racisme is een geheel van gedachten, geuite gevoelens, maar ook van daden. Deze meningen camoufleren de schrik voor anderen, de behoefte om te domineren en om zich te bevestigen door zich te onderscheiden van diegenen die niet hetzelfde uiterlijk, geloof, cultuur of dezelfde taal en dergelijke hebben."

-->"Vroeger werd in het kader van deze ideologie vooral gewezen op de biologische verschillen. Tegenwoordig worden culturen tegenover elkaar geplaatst. Het uitgangspunt is dat men culturen niet met elkaar moet mengen en dat er alles aan gedaan moet worden om de eigen cultuur te beschermen. Daarbij luidt de opvatting dat mensen van een andere cultuur niet ‘minder’, maar ‘anders’ zijn"

Aldus het CGKR, daarmee een trend volgend in de sociale wetenschappen.

Iedereen die objectieve cultuurkritiek hanteert is dus opvolgbaar/vervolgbaar wegens "racist",(want die gelooft in de superioriteit van "zijn" cultuur-elementen) en op wie zou dat van toepassing kunnen zijn?

Een tijdje geleden werd in Polen nogal wat homofobe praat verkocht, wat aan Karel De Gucht de reactie ontlokte dat maatschappijen zonder homohuwelijk achteruit (achterlijk) zijn in hun ontwikkeling. Karel De Gucht vindt dus een cultuur met homohuwelijk superieur aan een cultuur zonder.

Is Karel De Gucht nu een racist?

Als Jozef De Witte toch nog een klein beetje eerbaarheid heeft in zijn lijf, moet hij erkennen dat dit volgens de definitie van racisme wel degelijk zo is. Voor Jozef De Witte is Karel De Gucht dus een (modern) racist. Ik zou zeggen: proficiat Karel, met je promotie.

Of een cultuur zonder superioriteitsgevoel superieur is aan eentje met, vraag ik me nog altijd af: indien ja is Jozef De Witte ook een "modern racist", volgens zijn eigen definitie.

Vraag is nu: zijn de libertariërs nu niet heel erg blij dat het CGKR het cultuurrelativisme omarmd heeft?

#40155

Peter Van de Ven

 

@ Elhaz:
-->"Het lijkt wel alsof ze in hun kelder een folterkamertje hebben om arme negertjes te martelen."

Misschien laten ze dat over aan hun buurman? Waarom wou Alexandra Colen het mensenrechten-engagement voor thuisonderrichters niet ondertekenen? Waarom vindt het VB dat referenda ook over mensenrechten mogen gaan? Waarom spreken ze over de "kerk van de mensenrechten" ?

Interessant is dat het juist de mensenrechtenorganisaties waren die het wetsvoorstel van SPIRIT tegen racistische organisaties bekritiseerden, wegens te aglemeen.

#40158

raf

 

'Of een cultuur zonder superioriteitsgevoel superieur is aan eentje met, vraag ik me nog altijd af: indien ja is Jozef De Witte ook een "modern racist", volgens zijn eigen definitie.'

Touché Peter. Soms kom jij aardig uit de hoek.

#40160

Benny Marcelo

 

@Luc: er wordt daar inderdaad gesproken van ''ondergeschikt aan eigen volk" en "niet van toepassing in Borgerhout"

Zijn daarmee de mensenrechten afgewezen. In Borgerhout bestaan al No-Go-zones voor de politie. Welke rechten tellen daar dan?

#40163

Elhaz

 

@PVdV: A.Colen over haar akkefietje ivm thuisonderricht:
https://www.brusselsjournal....

#40164

Elhaz

 

@Benny: Trieste situatie. De oorspronkelijke bevolking die uit een buurt verdreven wordt. Maar het is natuurlijk niet omdat de mensenrechten van autochtonen in Borgerhout door allochtonen geschonden worden dat wij dan ook hún mensenrechten moeten schenden.

#40167

Elhaz

 

@PVdV: en nog meer op https://www.brusselsjournal.... en ook interessant is
https://www.brusselsjournal....

#40168

Benny Marcelo

 

Kan je wel volgen Elhaz maar is terugzenden van misdadigers of vreemdelingen die autochtonen en allochtonen teroriseren naar land van herkomst tegen de mensenrechten?
Als dat niet mag volgens de mensenrechten, sorry maar dan ben ik er ook tegen.
Een tweede zaak is dat mensenrechten blijkbaar in één richting werken: minderheden hebben alle rechten, de meerderheid heeft er geen. Foute boel volgens mij, maar ik behoor dan ook tot de meerderheid:-(
Een meerderheid moet werk zoeken, een minderheid moet werk krijgen.
Een minderheid kan gediscrimineerd worden, een meerderheid niet.

Och, er zijn er nog zo een hoop, je zult er vast ook wel wat kennen.

Dat soort rechten, als dat bedoeld wordt met mensenrechten dan hoeft het voor mij ook niet.

#40175

Cogito

 

Benny, over mensenrechten:

Frank Van Dun, de Onvolprezene:

http://www.libertarian.nl/N...

En nog wat studiemateriaal:

http://www.libertarian.nl/N...

Het komt erop neer dat de oorspronkelijke mensenrechten, gebaseerd op het natuurrecht (http://www.natuurrecht.nl) wel degelijk worden erkend door libertariërs en conservatieven, maar niet de rechtendiarree die de sossen daarna hebben afgescheiden om zo op linke wijze iedere overheid met een de facto verplicht pseudosocialistisch partijprogramma op te schepen.

#40176

Nicolas Raemdonck

 

Zeg, Elhaz, waarom nog met Peterken discussiëren. Hij loopt zelf weg van de discussie maar roept zich dan wel zelf tot de winaar uit.

#40179

Peter Van de Ven

 

@ Cogito:

Ach neen, de kritiek van Frank Van Dun op de mensenrechten is waardeloze blubber: een ketting van drogredeneringen. Frank Van Dun kikt gewoon op "de goede oude tijd" toen er nog slavenhandel bestond die de bouw van heel Londen financieerde.

Met zoals steeds de drogredenering die altijd terugkomt in de libertarische traditie: de begripsverwarring. Behoefte is geen begeerte. Mensenrechten zijn ook geen "gewoon recht". En het inbouwen van evenwichten is niet hetzelfde als een contradictie.

Maar los van de argumentatie: libertariërs verwerpen de mensenrechten, net als VB-ers.

Maar als ze de mensenrechten verwerpen, waarom maken ze zich dan zo druk over de "positie van de vrouw" die ook in de traditie van het christendom ondergeschikt is, en slechts de laatste jaren onder druk van de Verlichting is verbeterd?

Gewoon hypocriet?

PS: Wie van de libertariërs is er CGKR-fan geworden omwille van zijn cultuurrelativisme?

#40180

Benny Marcelo

 

@Cogito: in de No-Go-zones telt dus het recht van de sterkste, niet de sterkte van het recht. Of heb ik het weer verkeerd begrepen?

#40181

Benny Marcelo

 

Vraag ik me wel af of de sterkte van het recht inhoud dat de sterke geen rechten heeft? Daar lijkt het de laatste tijd anders wel op!

#40184

Benny Marcelo

 

Wel wel, Peter heeft beslist dat de libertariêrs drogredenen gebruiken. Argumanteren doet hij dat niet. Het is gewoon een dogma; een ecologisch humanistisch dogma waarvan ik al eens heb weten beweren dat het utopisch is.

#40185

Peter Van de Ven

 

@ Benny Marcello:
Last met lezen? Of weet je gewoon niet wat drogredeneringen zijn? Of ken je de teksten van Frank van Dun helemaal niet? Of een combinatie van de vorige?

Ik heb dat niet beslist, hé, maar vastgesteld, meer bepaald, dat kan je afleiden uit het vergelijken van de tekst enerzijds en de definities van drogredeneringen anderzijds. Vaststellen van feiten is niet hetzelfde als "beslissen".

En zo speel jij ook op "dubbele betekenissen". Libertariër zeker?

Ecologisch humanisme, zo omschrijf ik mijn invalshoek, net als CAP21. Met utopisme heeft dat weinig van doen. Anarchistisch libertarisme, dat is pas utopisch, want het betekent de dwang om geen overheid te vormen: iedereen moet anarchist zijn.

Op het gebied van anti-utopisme heeft o.m. Popper schitterend werk gedaan. Jammer dat zo weinigen de definitie van utopie kennen.

#40189

Nicolas Raemdonck

 

Dat is dus duidelijk. Peterken is bang en wil geen discussie meer aangaan met mijner persoon.

#40193

Benny Marcelo

 

Of ik een libertariër ben heb ik me nog nooit afgevraagd. Het meest dringende vind ik dat Vlaanderen onafhankelijk moet worden om van het profiterende Walonië af te geraken. De rest vind ik veel minder belangrijk.
Buiten het VB is er geen enkele party die het waals geprofiteer wilt stoppen, vooral de ecologisten niet. Die verkopen Vlaanderen desnoods voor een belasting op scheermesjes.
Ik ben er inderdaad tegen dat iemand anders mijn zelf verdiende centen zomaar over de balk zwiert met herverdeling en solidariteit als drogreden. Een aardige bedenking daarover: ''Laat me raden: op 10 juni heeft het ontvangende deel van de bevolking weer op de socialisten gestemd, en het betalende deel van de bevolking kan er weer niets aan doen?''
Uitspraak van Koen Robeys in ''No taxation without representation" Let wel, ik beschouw de groenen als een ergere vorm van socialisme, zeker hier in Vlaanderen. Maakt me dat alles een libertariër: dan is het maar zo!
En daarbij, nu heb je nog niet verteld wat de ''drogredenen'' zijn. Het is niet omdat gij zegt dat ze er zijn, dat ik dat zomaar moet aannemen. Dogma's en onfeilbaarheid, ze zijn in feite de peilers van de dictatuur.

#40199

Cogito

 

Nicolas: Don't feed the trolls.

#40203

Peter Van de Ven

 

@ Benny Marcello:
Ik neem aan dat je helemaal niet op de hoogte bent van wat drogredeneringen zijn. Dat is geen probleem, maar als je ze niet kent ben je wel wat voorbarig met je conclusies. Zoals iemand die geen appelen uit peren herkent, voor een fruitwinkel en beweert dat er alleen groenten liggen.

Informatie vind je bv op:

http: //www.logicalfallacies.info/index.html

Ook op wiki vind je wel een overzicht.

Stel dat iemand "speelt" op de dubbele betekenis van auto als gezinswagen en bedrijfswagen (met bv een aparte fiscaliteit). Stel dat iemand zou zeggen "Het is een schande dat alle auto's fiscale gunstmaatregelen krijgen", daarmee wijzend op de gezinswagen van zijn buur. Dat is een drogredenering omdat hij zijn conclusie trekt voor "gezinswagens+bedrijfswagens" waar zijn klacht alleen gaat over bedrijfswagens.

Dat doet Frank Van Dun ook wanneer hij voortdurend de betekenissen behoefte en begeerte door elkaar slaat. Er zijn behoeften en begeerten, en Frank Van Dun projecteert de eigenschappen van begeerten ("goesting") op behoefte ("noodzaak"). Legitieme behoeftenbevrediging wordt daardoor voorgesteld als een irrationele eis.

Die techniek wordt in de libertarische literatuur in overvloed gebruikt: de drogredenering "dubbele betekenis".

En zo speel jij nu op de dubbele betekenis van "vaststellen", "vaststellen van feiten" tgv "beslissen". Als er bij jou thuis een bord op de grond stuk valt, zeg jij dan na vaststelling ook: "Ik heb beslist dat het bord stuk is?"

Spelen op de dubbele betekenis van "bepalen" ligt in dezelfde lijn.

En, dit gezegd zijnde, verbaast het je dat libertariërs de geldigheid van de logica betwisten? "Economie heeft een eigen logica" zeggen ze, daarmee hun irrationeel gedachtengoed afschermend voor rationele kritiek.

#41039

sankulot

 

ivm verschil tss. doppende vlamingen en doppende allochtonen nog dit: "Racism is the lowest, most crudely primitive form of collectivism. [...] Which means, in practice, that a man is to be judged, not by his own character and actions, but by the characters and actions of a collective of ancestors."