Vogelperspectief bij Google en Microsoft

Sinds vorige week toont Google Maps nu ook detailfoto's op straatniveau, onder de naam "Street View". Dat kan soms tot onvoorziene resultaten leiden, zoals deze foto waarop het slipje van een vrouw te zien is [hat tip: Matt Drudge]:Of hier, blijkbaar een misdrijf dat aan de gang is [hat tip: Mashable.com]:Dergelijke foto's zijn voorlopig nog beperkt tot de grote Amerikaanse steden.

Microsoft biedt intussen met zijn Virtual Earth een aantal Belgische steden in vogelperspectief aan [hat tip: eMich]. Hier zien we bijvoorbeeld de Grote Markt van Brugge:Of hier, een ferryboot net buiten het staketsel van Oostende:Reacties

#41963

Mich

 

Ik ben echt benieuwd naar Brussel. De foto's moeten nog gemaakt worden, ideaal dus om een bericht op het dak te zetten :-)

#41974

Cogito

 

Dakreklame gaat inderdaad boomen nu.

#41979

kurt

 

Wat ik wel goed vind aan Google is dat hun dienst gewoon werkt in Firefox. Microsoft wil al gelijk dat ik update naar een recentere (nou ja XP) versie van Windows.

#41980

VI

 

Heerlijk toch wat concurrentie kan doen. Vergelijk dat met de zwart-witte tekeningen die het kadaster biedt, je moet er bovendien geld voor betalen en ze zijn nog niet self-sufficient.

#41981

Krist

 

Op mijn Mac werkt prima onder Firefox. De stad waar ik woon (Bern) is overigens al te bekijken.

#41982

VI

 

@ kurt:
Er bestaat ook iets nieuws van microsoft, genaamd photosynth, maar kan het ook niet testen met firefox, noch met internet explorer op XP. Ik zal het moeten houden op wat presentaties op youtube of google video.

#41983

kurt

 

@VI
Joost (de nieuwe software voor internettelevisie) werkt ook alleen maar onder XP en hoger. Ze zeggen wel dat ze nog met een Linux versie komen, maar dat is ook maar weer afwachten.

#41997

mrtos

 

Prachtig die Live Earth beelden, er zijn heel wat belangwekkende details te ontdekken.
Bijvoorbeeld: de foto's van Leuven zijn genomen op het moment dat de asfalt rond de nieuwe Sportplaza werd gegoten:

http://local.live.com/defau...

#41998

mrtos

 

trouwens, als addendum bij die asfalt: op de andere orientaties is hij al gedroogd en rijden er zelfs wagens op