Fortuyn over België en Dewinter

Het gaat om de beeldvorming. We hebben hier zo lang onder een geestelijke terreur geleefd die door de linkse elite in stand werd gehouden. Elsevier (het weekblad waarvoor Fortuyn jarenlang omstreden columns schreef, BW / KJD) is het enige blad dat over asielzoekers schreef. Weet je dat juristen die artikelen vooraf moesten goedkeuren om aanklachten te voorkomen. Moet je je voorstellen. Over vrijheid van meningsuiting gesproken.

Wisten jullie dat tot voor kort in dit land etnische herkomst niet mocht worden vernoemd als het om misdrijven ging, je mocht het in de statistieken niet verwerken, je mocht het niet eens meten. De politieke elite is al jarenlang stokdoof. Dat hebben die gasten op hun geweten. De linkse kerk, de Partij van de Arbeid, GroenLinks, de Volkskrant, Vrij Nederland, de Groene Amsterdammer, Trouw niet te vergeten, die christelijke krant, die hier een klimaat van geestelijke terreur, van onderdrukking, op dit punt welteverstaan, twintig jaar hebben weten vol te houden. Waardoor de bevolking niet in een publiek domein kon discussiëren over de problemen van de multiculturele samenleving. En Elsevier en Bolkestein zijn de breekijzers geweest.

In jullie land is het nog zo. Ik zit nota bene met jullie sterverslaggever van Canvas te spreken en ik denk dat die man wel eens op de televisie met Dewinter heeft gesproken. Zegt 'ie: 'Ik heb hem nog nooit ontmoet. Ik zeg: wat meneer, nog nooit ontmoet? Maar die man heeft een derde van de stemmen. 'Ja, maar daar spreken wij niet mee.' Ik zeg: wat krijgen we nou! Dus u isoleert de spreekbuis van een derde van de Antwerpse bevolking. Rare democratie hebben jullie! 'Maar die man heeft abjecte meningen.' Nou laat hem die dan ventileren. U bent toch mans genoeg om te vertellen wat u daarvan vindt. Ik volg jullie televisie op de voet en dan denk ik: wat een raar land!"

[Bij het afscheid blijkt hoe geobsedeerd Fortuyn is door de veelgemaakte vergelijking met Le Pen en Dewinter.] Die mannen zeggen dingen die je niet kunt maken. Dewinter is een fascist. Ik ben een beschaafde man. U zult mij niet horen zeggen: 'Eigen volk eerst'. En ben ik niet veel sympathieker dan Dewinter?

Pim Fortuyn, geïnterviewd door Bart Willems en Kees-Jan Dijkstra in De Morgen, 4 mei 2002

Reacties

#52503

traveller

 

Fortuyn had het voordeel homo te zijn waardoor hij al 50% gewonnen had, de helft van de BN's(bekende nederlanders) zijn homo. Je kunt een homo niet beschuldigen van racisme want hij behoort zelf tot een minderheid. Idioot maar zo redeneren de BN's en BV's onbewust.

#52506

corneel

 

Het zou leuk zijn indien iemand die beelden van Pim Fortuyn bij Zinzen nog eens online zou zetten. Ik heb die uitzending destijds gemist en nooit meer kunnen opvissen. Iemand, please?

#52507

Mark

 

Ik vertrouw het laatste citaat niet. Is er mee geknoeid?
"Dewinter is een fascist. Ik ben een beschaafde man. U zult mij niet horen zeggen: 'Eigen volk eerst'."

Dewinter is en was toen geen fascist. En Fortuyn had een paar maanden eerder, op 3 februari verklaard bij de NOS:

"Christelijke inwoners in Nederland, zoals op de Veluwe, hebben moreel meer rechten dan islamitische nieuwkomers, omdat christenen al eeuwenlang hebben bijgedragen aan de opbouw van ons land".
http://www.pimfortuyn.com/a...

Dat is een iets andere formulering van "Eigen volk eerst". En daar is ook niets mis mee.

#52512

joe

 

't is niet omdat je een paar denkparallellen hebt met iemand dat je ook met zijn/haar ganse gedachtengoed akkoord gaat of met hem/haar vergeleken kunt worden.

#52524

groen

 

Er zit een fout in de opmerkingen van Fortuyn. Al onder het kabinet lubbers zijn de criminaliteitgegevens gepersonificeerd.

Dat daar verder niet mee gezwaaid werd is een ander verhaal. Maar dat de statistieken van vroeger geanonimiseerd zijn klopt niet.

Maar goed, dat is de zoveelste verdraaiing van feiten waar Fortuyn goed in was.

#52634

OutlawMike

 

Zeg Luc, dat KAN toch gewoon niet meer!!!

Charles Johnson van LGF heeft jouw post gebruikt als 'bewijs' dat Filip De Winter een fascist is. Link: http://littlegreenfootballs...

Men kan van FDW veel zeggen - en als persoon ligt hij me zelfs niet - maar laten we mekaar geen mietje noemen. Verreweg het ENIGE gemeeschappelijke kenmerk dat ik tussen een fascist en FDW kan ontwaren is een sterk nationalisme. THAT-IS-ALL.

Om de liefde gods jong (dat mag ik toch zeggen hee? Om de liefde gods?), die Johnson zit al twee weken gans het Internet wijs te maken dat het Vlaams Belang fascistisch is. Je MAG van mij gerust dat Fortuyn-citaat aanhalen hoor. Maar als je constateert dat het gebruikt wordt om er een feitelijke onwaarheid mee te staven vind ik dat je moet ingrijpen. Niet door het te verwijderen, wel door op zijn minst een genuanceerder mening neer te zetten.

Jongens toch. Ik ben zelf Vlaams Belanger. Ik sta zover weg van fascisme als Sigrid Spruyt van sex-appeal. Ik SPUUG op fascisten, nazi's, neonazi's, commies en ander links tuig.

#52636

OutlawMike

 

Komaan man. Je bent Belien zijn webmaster. Ik vind toch dat een rechtzetting op zijn plaats is.

En aan al wie het horen wil. Ik zou in 1980 ook geen VB'er geworden zijn. Maar heden ten dage is het VB clean, of in elk geval meer dan clean genoeg voor mij. VB-magazine is een puik blad, wel een iets te schreeuwerige layout, maar boordevol toegankelijke info. Ik ontvang het sinds ik lid werd, in 2004. Ik kan getuigen dat er geen 'fascistische' rotzooi in staat. Het enige, maar dan ook het enige wat me stoorde was een in memoriam voor Bert Eriksson een tijdje terug. Maar dat was dan ook de enige uitschuiver. In een maatschappij waarin vetzakken als Louis Michel en Steve Stevaert openlijk dikke vriendjes kunnen zijn met Castro wil ik dat wel door de vingers zien. Voorts geen odalrunes, keltische kruisen, berkenkruisen etc etc.

#52638

LVB

 

@Mike: Er was blijkbaar discussie of Fortuyn ooit gezegd heeft dat hij Dewinter een fascist vond.

Omdat er blijkbaar mensen zijn die denken of beweren dat Fortuyn dat nooit gezegd heeft, heb ik dat even opgezocht en als citaat gepubliceerd. Meer niet.

Is het feit dat Fortuyn gezegd heeft dat Dewinter een fascist is, een bewijs dat Dewinter een fascist is? Helemaal niet, althans niet volgens mij.

Maar in een discussie over wie wat wanneer gezegd en/of gepubliceerd heeft, moet men geen feiten gaan ontkennen, verdraaien, of in twijfel trekken, want dat keert zich vroeg of laat tegen jou.

Rechtzetting? Wat moet ik rechtzetten? Dit staat op mijn citatenblog, waarop ik citaten plaats zoals ze oorspronkelijk gepubliceerd zijn. Als er in discussies twijfel is of een bepaalde uitspraak ooit al dan niet gedaan of gepubliceerd werd, kan men aan de hand van dit citaat nagaan wie, wat, wanneer en hoe.

Citaten zijn slechts bouwstenen van een argumentering of een discussie. Maar de bouwstenen moeten wel correct zijn.

Ik ben dit citatenblog begonnen omdat ik het beu was in discussies te moeten zeggen "ik heb ooit ergens eens gelezen dat meneer X zei dat Y, maar ik weet niet meer of hij het letterlijk ook zo zei". Voilà. Op dit citatenblog vindt men de bouwstenen, men kan een bouwsteen relativeren, duiden, in context plaatsen, maar men kan niet meer zeggen dat een betonnen steen eigenlijk uit glas gemaakt is.

#52639

traveller

 

@ OutlawMike

Ga eens naar Brussels Journal, daar heeft Charles Johnson de ganse wereld over zich gekregen wegens zijn idiote opmerkingen.
Luc heeft gelijk, het is aan de commentators om te argumenteren.
Met nationalistische groeten.

#52641

OutlawMike

 

Point taken Luc. Maarrre, je zegt: 'Is het feit dat Fortuyn gezegd heeft dat Dewinter een fascist is, een bewijs dat Dewinter een fascist is? Helemaal niet, althans niet volgens mij.'

Charles Johnson schijnt alvast zo niet te redeneren. En hij heeft impact.

traveller, op TBJ heeft Charles Johnson de lezers van TBJ over zich gekregen. Net zoals op LGF Paul Belien de lezers van LGF over zich heen heeft gekregen.

Waar ik me zorgen over maak is dat Johnson zodanig veel kabaal maakt dat rechtse blogs en rechts personaliteiten in de VS op den duur nog gaan geloven dat ie gelijk heeft.

#52644

olielamp

 

Laten we niet de omstandigheden en achtergrond vergeten waaronder uitspraken zijn gedaan. Op dat moment was de haat-campagne (de Nederlandse Haider; niet gewoon rechts, maar extreem rechts, etc) op zijn top. Als politicus moest hij ervoor zorgen dat hij niet Janmaat 2 zou worden, en in hetzelfde cordon sanitaire geduwd zou worden. Leefbaar Nederland al vond dat hij te rechtse uitspraken had gedaan. Hij moest binnen zeer smalle marges manoevreren. Vandaar ook zijn wens het discriminatie artikel uit het Wetboek te halen.

Maar als columnist een paar jaar daarvoor kon hij nog Haider het voordeel van de twijfel geven. Volgens de "logica" van Johnson is Fortuyn dus altijd een crypto Haider-sympathisant geweest en is het buitengewoon weerzinwekkend dat Johnson hem als morele authoriteit ziet.

#52651

Leo Norekens

 

@Outlaw: Jouw bezorgdheid is uiteraard terecht, en het is maar te hopen dat de schade beperkt blijft.
Aan de verslaggeving over de Belgische crisis in de Angelsaksische media is duidelijk te merken dat Belien wel degelijk invloed heeft. (Sommige artikels lijken haast door de man zelf te zijn geschreven!) Het zou jammer zijn mocht TBJ door deze zaak aan krediet verliezen in die mate dat alle buitenlandse journalisten weer (als vanouds) de berichtgeving uit de Franstalige kranten gaan vertalen.

#52655

fcal

 

@olielamp

Zo was het inderdaad. Fortuyn stond onder een spervuur van de verenigde linkse krachten en dit tot en met de linkse liberalen, die er zich niet voor schroomden de holocaust en Anne Frank er bij te sleuren. Het was walgelijk om het aan te zien en te horen. En heeft die hetze dan uiteindelijk niet geleid tot de moord op Fortuyn? Een ding is duidelijk: de kogel kwam van links!

In dit haatklimaat en de 'Hollandse' koudwatervrees t.a.v. Vlaanderen kennende, moet men niet verwonderd zijn, dat hij zich geen extra problemen, en dan nog niet ter zake doende buitenlandse, op de hals wenste te halen en dat hij zich met een in de MSM gangbare dooddoener afgemaakt heeft.

#58705

Ruimtetuig

 

Dewinter is een fascist!! punt aan de lijn. Wie dit ontkent heeft gewoon geen bronnenonderzoek gedaan of heeft het IQ van een komkommer. Op Youtube kan je nog altijd dewinter horen zeggen dat hij voor "een blank Europa" is. Er is de beruchte foto van de heilgroet bij de eedaflegging in het parlement...

Ik zou nog voorbeelden kunnen aanhalen. Zijn zulke uitspraken en gebaren niet typisch voor fascisme? Of zijn er mensen die er een andere definitie van de term op nahouden?

Stellen dat het VB zogenaamd 'clean' is, gaat te ver! Het charme offensief en het gematigde karakter dat ze wou doen uitschijnen is een flop geworden. De 'gematigde' Jurgen verstrepen heeft al andere oorden opgezocht.

Mits een beetje opzoekwerk kan je zien dat het spook van 'holocaust-minimalist' Roeland Raes nog steeds rondwaart in de catacomben van de partij.

Ik raad gewoon aan, Vlaams Belanger of niet, om eerst wat opzoekwerk te verrichten alvorens krasse uitspraken te doen. ...En om tot slot een oud spreekwoord uit vervlogen 'Vlaemsche tyden' uit de kast te halen: "denk vooralleer ge doet en al doende denk dan nog.

#58706

Cogito

 

En wat zou er dan zo fascistisch zijn aan een blank Europa?
Groen daarentegen is fascistisch: http://www.ecofascism.com

#58707

OutlawMike

 

Zeg Ruimtetuig, al eens gedacht aan een geostationaire baan om de aarde op zo een, heu, afstand van een slordige 100 miljoen kilometer? Flapdrol.

Overigens heb ook ik niks tegen een in hoofdzaak blank Europa. Dat wil niet zeggen dat ik niet op vredige en respectvolle manier kan leven met een paar Congolezen, Siamezen, Oezbeken of Maya-indianen. Dat wil wel zeggen dat ik een situatie waarin IK, als BLANKE Vlaamse Belg, tot een minderheid zou behoren in eigen land, ONAANVAARDBAAR vind.

En als het psychedelisch gedrogeerd politiek correct tuig vindt dat ik daarom een racist, fascist of andere tist ben, KUS MIJN KLOTEN.

WEL GODVERDOMME!!!!!!!!!!!!! Vraag om het even welke antropoloog wat de normale menselijke reactie is van een bepaalde etnische groep als ze in haar oorspronkelijke habitat weggewurmd wordt door indringers en ik garandeer je, de normale reactie is er geen van enthousiaste instemming met het uitgommen van de eigen identiteit. Allee, stel je eens voor dat de Finse en de Botswanese regering overeenkomen om een pygmeeendorp vol te poten met Finse houthakkers en hun families tot de pygmeeen een minderheid in hun eigen dorp geworden zijn met alle negatieve gevolgen van dien: verstoring lokale economie, onbetaalbare real estate, gespot met eeuwenoude gebruiken en tradities etc etc. Stel nu dat op een goede nacht de resterende pygmeeen een slachting zouden aanrichten onder de Finnen in de trant van de Brugse Metten. Wel, je kan er donder op zeggen dat de leftozoide wacko's met verschonende omstandigheden zullen komen aandraven. Op een manier zouden ze zelfs nog gelijkhebben.

Iets heel anders wordt het als WIJ in onze habitat op een niet zo elegante manier buitengepusht worden tot er geen blanken meer overblijven. Lees eens dit treurige verhaal van een huisvrouw uit de Seefhoek:

'De bouw van een Pakistaans gebedshuis in de Van Kerckhovenstraat is al weken hét onderwerp van gesprek in de Seefhoek. Veel autochtone buurtbewoners voelen zich niet langer thuis in de wijk en zeggen dat de gebedshuizen voor overlast zorgen. Buurtbewoonster Janine klaagt de situatie aan en vraagt zich af wat er binnen de muren van het gebedshuis gebeurt. Iqbal is voorzitter van het islamitisch cultureel centrum in de Van Kerckhovenstraat, dat het gebedshuis uitbaat. “Wij doen hetzelfde als een pastoor in zijn kerk”, zegt hij.

Janine is niet gelukkig met de evolutie in de Seefhoek. “Ik voel me niet meer thuis in de stad. Tijdens het vrijdaggebed ben ik blij dat ik af en toe nog eens een Antwerpenaar op straat zie. Zijn er nog niet genoeg moskeeën in deze buurt, dat er nog een moet bijkomen? En dat terwijl ons buurthuis in de Gasstraat binnenkort wordt gesloten.”

“Dat het buurthuis wordt gesloten, betreur ik, maar dat is niet onze fout”, zegt Iqbal. “En onze moskee is al sinds 1983 in de Van Kerckhovenstraat gevestigd. Er wordt momenteel een nieuwbouw neergezet, maar dat is iets anders dan een nieuw gebedshuis. Ik heb trouwens nooit protest gehoord van de buurtbewoners. Pas toen het Vlaams Blok er een zaak van maakte, zijn sommige buurtbewoners met een petitie begonnen.”

Maar Iqbal heeft ook begrip voor de bekommernissen van Janine.“We willen niemand storen, en als dat wel gebeurt, kan er altijd gepraat worden. Toch heb ik niet het gevoel dat gebedshuizen voor veel overlast zorgen.”

“Dan kent u de problemen in onze buurt niet”, reageert Janine. “In de Tulpstraat woont een gezin tussen twee gebedshuizen. De gezinsleden horen regelmatig het gezang en de gebeden. En als je tijdens een vrijdaggebed wil parkeren, is dat bijna onmogelijk. Die dag staat er ook altijd een hoop volk op straat.”'

Link: http://www.gva.be/dossiers/...

Dat koppel dat tussen die twee garagemoskees woont stapt het vroeg of laat af. Geen blanke Belg zal voor hun huis nog een cent willen geven en huppekee, het wordt ingekocht door paki's, turken, marokkanen of wat dan ook. Het betreft hier noch min noch meer een 'softe' etnische zuivering. Maar wij moeten dat allemaal maar gedogen en zelfs normaal vinden.

#58709

melodius

 

Cogito, wat er fascistisch zou zijn aan een blank Europa is dat Europa al een tijdje niet meer alleen blank is en dat je dat alleen kan terugdraaien met een fascistische politiek. Zo eenvoudig is dat.

Wat het VB betreft kunnen alle Mikes ter wereld hun kloten te kussen aanbieden maar dat zal niets aan het feit veranderen dat het een nationalistische en socialistische partij is met wortels in de collaboratie.

#58710

een iets verder verwijderd ruimtetuig

 

Beste outlaw mike,

Ik geef je op een aantal punten gelijk. Precies of ik zou het wel tof vinden om een minderheid in eigen land uit te maken! Ik koester ook een zekere trots voor mijn 'roots'. Zoals je zegt er is nog heel wat werk aan de winkel, het migratiebeleid is verre van optimaal. Zelfs asielzoekers die terecht vervolging ontvluchten moeten soms jaren wachten voordat ze weten of ze al dan niet mogen blijven.

Zaak twee geloof me vrij ik steek absoluut niet onder verdovende middelen (ps alsof de gemiddelde Blot en Domoor niet op de pillen zou steken!)
Waar je de bal flink verkeerd schopt is dat je niet ingaat op de essentie van mijn antwoord. Je hebt niet ontkracht dat Dewinter, volgens mij, een fascist is.
Laten we er even een definitie bijhalen: (wikipedia)

Fascisme (Italiaans: fascismo) was een politieke stroming die aan de macht was in het Italië van 1922–1943, onder leiderschap van Benito Mussolini, die zich Duce (Latijn: dux = veldheer) liet noemen. Heden ten dage heeft het de betekenis gekregen van een regeringssysteem dat op dat van Mussolini lijkt, m.a.w. dat de natie boven het individu stelt, met als uitvloeisel een in zo'n systeem legitiem gebruik van geweld, moderne propagandatechnieken en censuur om politieke tegenstand de kop in te drukken en daarmee het bestaan van het systeem te waarborgen. Vaak worden in een dergelijk systeem de economie en de sociale maatschappij verregaand van bovenaf gecontroleerd en gereglementeerd, waarbij nationalisme (en in het bijzonder etnisch nationalisme), wordt omhelsd. De term 'fascisme' is afkomstig van het Latijnse fascio, dat 'bundel' kan betekenen in de zin van een politieke groepering. Ook is er verwantschap met de Latijnse term fasces, het Oud-Romeinse symbool van autoriteit (een bundel staven met een bijlkop). Ambtsdragers in het oude Rome kregen een aantal dragers toegewezen naargelang hun ambtelijke status. Fascisten maakten hiernaar een verwijzing, omdat ze de Romeinse cultuur verheerlijkten.

als u een beetje moeite doet, en zelfs indien u VB'er bent, toch een beetje afstand neemt van uw huidige kijk op de partij, zal je wel enige overeenkomsten kunnen maken.
Omhelst VB niet het principe van de etnie? (eigen volk eerst (alleen?)) Steunde de partij niet de para-militaire organistatie VMO, waarvoor de partij overigens het enthousiasme niet onder tafel stak? Xavier De Buisseret riep zelfs op een klimaat van angst te scheppen tegenover franstaligen ( https://www.youtube.com/watc...)
Een klimaat van angst!! Ok we zitten nu wel een aantal jaren verder en het VMO is niet meer, maar toegegeven : VB en geweld zijn als Samson en Gert.

Om nog even de economie er bij te halen VB volgt het principe "Staken schaadt, werken baat!" Vakbonden zijn taboe volgens de partij!! Ik hoop in elk geval dat u geen fabrieksarbeider bent. Ik zou nog tal van argumenten kunnen opvissen. Het komt er maar op neer welke conclusies jij trekt. Een nieuwe voorzitter die hoge functies vervulde bij grote bedrijven. Als het VB gaat voor een Vlaams belang, zal het toch het belang van de Vlaming met centen zijn!

#58713

mrtos

 

Het fascisme ging niet uit van rassensuperioriteit en streefde niet zozeer naar ethnische homogeniteit, zoals het nazisme van Hitler dat wel deed. Ik vind die uitspraak van Dewinter dan ook niet fascistisch, maar wel racistisch.

#58714

melodius

 

Er is maar één plek waar zwetten op hun plaats zijn : in de zoo, in de kooien wel te verstaan. Liefst in compagnie van de bolsjewieken trouwens.

#58715

OutlawMike

 

Zeg ruimtetuig:

a.)'Heden ten dage heeft het de betekenis gekregen van een regeringssysteem dat op dat van Mussolini lijkt, m.a.w. dat de natie boven het individu stelt, met als uitvloeisel een in zo'n systeem legitiem gebruik van geweld, moderne propagandatechnieken en censuur om politieke tegenstand de kop in te drukken en daarmee het bestaan van het systeem te waarborgen. '

Geweld, zoals de VB voorman in zijn ballen knijpen en met zijn klikken en klakken tegen de grond smijten? Geweld, zoals herhaalde malen de wagen van FDW vandaliseren? Moderne propagandatechnieken? Juist ja, de openbare omroep en de media gebruiken om een partij te diaboliseren? Censuur? Cordon sanitaire, bijkans geen forum in de media.

Enfin, als ik het goed voorheb leven we in een fascistische staat.

b.) Omhelst VB niet het principe van de etnie? (eigen volk eerst (alleen?)) Wie niet? En de belangen van mijn familie gaan voor op die van mijn buurman.

c.) Steunde de partij niet de para-militaire organistatie VMO, waarvoor de partij overigens het enthousiasme niet onder tafel stak?

Zeker. Onaanvaardbaar, en dan ook verleden tijd. Overigens waren de Democraten voorstander van slavernij, en was er een smerige rechtse Republikeinse zak nodig (Lincoln) om een oorlog te voeren om slavernij af te schaffen.
d.) 'Xavier De Buisseret riep zelfs op een klimaat van angst te scheppen tegenover franstaligen '

De Buisseret is uit de partij gesmeten dude (zij het voor andere feiten).
e.) 'Vakbonden zijn taboe volgens de partij!! '

Nou, ik zou eerder stellen dat mensen die op een VB-lijst staan taboe zijn voor de vakobonden. Uniek in de westerse wereld: ze zijn er buitengesmeten. Fijne democraten hoor het ABVV en ACW. Gelukkig, ondanks het feit dat volgens jou vakbonden taboe zijn voor het VB, is er nog de VB-vakbondscel.

Hmmmmmm. Hij lijkt me inderdaad verder van de aarde verwijderd.

Zeg ruimtetuig, dat van die honderd miljoen kilometer was een graptje zulle. 36.000km is ook al goed.

#58719

Orontes

 

eigen volk eerst (dus eigen familie eerst) en dan wel het nationaal belang boven het individueel belang stellen???

ik denk dat er btw meer ambiance te zien is als je alle kopstukken van het Vlaams Belang in een kooi zet, onderlinge uitmoording gegarandeerd binnen de 12 uur... fun fun fun

#58720

linkse gecorrumpeerde rat door de staat

 

Ocharme, ze krege hunnen auto weeral ni geparkeerd!!!
(weeral "de vlaming" zekers?)
(late we zwijge over de agressieve overlast van "de voetbal" en btw, zoek dan maar eens een parkeerplaats of probeer te studeren)
dus zoals ik zei: smijt die moskee buiten en de voetbal derachteraan! en denkt dan is aan de rest wa nog buite kan of voor overlast zorgt (zagende VB-ers?)

als de blik op wereld niet verder rijkt dan het fritkot en het café om de hoek...

#58724

ivan janssens

 

"wat er fascistisch zou zijn aan een blank Europa is dat Europa al een tijdje niet meer alleen blank is en dat je dat alleen kan terugdraaien met een fascistische politiek. Zo eenvoudig is dat."

Juist. Daniel Defoe, van onverdachte bron zou ik zeggen, schreef een mooi gedicht over "the trueborn Englishman". Die bestond namelijk niet. Groot-Brittanië in de 18de eeuw (toen al) was "a nation of immigrants" en "a melting pot" zoals de V.S. later. Die waren welkom, en het heeft GB geen windeieren gelegd (oa in de financiele sector). Ok, het ging om joden vervolgd in Spanje, Nederlanders, protestanten vervolgd in Frankrijk enzovoorts. Allemaal blanken dus, maar daarom nog geen personen die beantwoordden aan het etnische ideaal van "the trueborn Englishman". Wat telde was het delen van bepaalde waarden, niet religieuze overtuiging of ras. Mensen die nu pleiten voor "eigen volk eerst" of een "blank Europa" gaan er per definitie vanuit dat personen van een ander ras of religueze overtuiging niet deugen en dus niet thuishoren hier, en al zeker niet met te veel. Welnu, leven als een minderheid in eigen land is geen enkel probleem: wat telt is dat de minderheden beschermd worden tegen willekeur van de meerderheid; eender welke meerderheid. Trouwens wat wordt bedoeld met meerderheid buitenlanders; buitenlanders tout court, enkel moslims, enkel fundamentalistische moslims? Die laatste, ik voorspel het u, zullen nooit de meerderheid uitmaken in Europa. Zelfs al gebeurt dat numeriek dan nog zullen er intern splitsingen zijn, worden een aantal onder hen gematigder enzovoorts..Meerderheden en minderheden wisselen, evolueren, veranderen, er worden coalities gesloten enzovoorts...Blanke Europeanen hebben toch zo weinig vertrouwen in zichzelf.

#58727

Cogito

 

Hierboven wordt wederom slinks-valselijk gesuggereerd dat de Europeaan problemen zou hebben met "vreemdelingen". Dat is uitdrukkelijk niet het geval. Er is enkel een probleem met de Islam - zoals overal ter wereld en altijd in de geschiedenis.

Vanwege de quasi bijectie tussen moslim en vreemdeling worden racisme en xenofobie misbruikt als pseudobeschuldigingen. flare noemen ze dat in `t leger. Dat moet de aandacht afleiden van het echte doel.

#58729

isaiah

 

@cogito:

- Als Filip De Man in een antwoord op een vraag (tijdens een forumsessie voor de verkiezingen 2007) van een bezorgde partijmilitant verklaart dat de problemen met moslims ons niet mogen doen vergeten dat er een sluipende 'negroïdisering' van Brussel aan de gang is, dan weet ik dat hij problemen heeft met zwarten.
- Ik zal even iets onwelvoeglijks doen met jouw post: Hierboven wordt wederom slinks-valselijk gesuggereerd dat de Europeaan problemen zou hebben met "vreemdelingen". Dat is uitdrukkelijk niet het geval. Er is enkel een probleem met het J O D E N D O M - zoals overal ter wereld en altijd in de geschiedenis.
- Op familiefeesten hoorde ik al meerdere malen spreken over 'domme negers' en - ja, je houdt het niet voor mogelijk - 'vuile joden'. Dat is helemaal niet typisch voor de Vlaming of voor de Europeaan, maar sommige Vlamingen en sommige Europeanen zijn wel degelijk racist.
- In de moslimgemeenschap is er een probleem. Maar meer dan tachtig procent van de moslims zijn brave burgers. Waarom zou je de Islam dan als dusdanig viseren? Zijn zij medeverantwoordelijk voor het (potentiële) gevaar van hun geloofsgenoten, waarvan zij nota bene zelf vaak beweren dat ze hen niet als geloofsgenoten beschouwen?

#58730

LVB

 

@Cogito: "Hierboven wordt wederom slinks-valselijk gesuggereerd dat de Europeaan problemen zou hebben met "vreemdelingen". Dat is uitdrukkelijk niet het geval. Er is enkel een probleem met de Islam - zoals overal ter wereld en altijd in de geschiedenis."

Sta me toe dit te betwijfelen. Niet dat er een probleem is met de islam, wel dat partijen als Vlaams Belang en politici als Dewinter ENKEL een probleem zouden maken van de islam.

Mag ik opmerken dat Filip Dewinter al xenofoob was in een tijd toen "de islam in het westen" nog niet echt als een prangend probleem werd gezien. Ik heb me voor het eerst gerealiseerd dat Dewinter een racist en een xenofoob was, toen hij meer dan 10 jaar geleden in een interview met Humo verklaarde dat Alida Neslo (een perfect geïntegreerde niet-islamitische artieste van Antilliaanse afkomst, die beter Nederlands spreekt dan menig Vlaams politicus) niet tot het Vlaamse volk kon behoren.

Mag ik opmerken dat criminaliteit bij Marokkaanse jongeren weinig of niets te maken heeft met "de islam"? En dat de radicale islam in het westen pas sinds een jaar of 10 à 15 een probleem vormt, en dat het probleem van criminaliteit bij bepaalde subgroepen van immigranten veel ouder is?

Er zijn dus wel degelijk Europeanen en Europese politici die problemen hebben met "vreemdelingen" tout court, los van "de islam". En soms hebben ze nog gelijk ook (als ze er bijvoorbeeld op wijzen dat er onder bepaalde categorieën van vreemdelingen een hogere criminaliteitsgraad is en dat het beleid daarop moet inspelen), soms hebben ze ongelijk (in het hierboven vermelde voorbeeld van Alida Neslo).

De bocht in de VB-koers, van anti-immigratie naar anti-islam is van vrij recente datum...

#58731

BC

 

"De bocht in de VB-koers, van anti-immigratie naar anti-islam is van vrij recente datum..."

Dat brengt de herinnering aan volgend stuk van Koenraad Elst naar boven: https://www.brusselsjournal....

"Alweer 15 jaar geleden sprak ik op een VB-colloquium over het islamprobleem, en ik vermeldde daarbij het verschijnsel van de islamitische jodenhaat. De enige VB-er die ik toen persoonlijk kende was Marc Joris, uitgesproken zionist, en ik nam voor logisch aan dat mensen die tegen de islamterreur in het geweer komen, dus ook sympathie voor Israël zouden hebben. Nou, dat viel tegen. Het VB had toen de islam als probleem maar amper ontdekt, en een deel van het voetvolk was nog helemaal niet mee met deze nieuwe marsrichting. Mensen van de oorlogsgeneratie bleken vaak net als Hitler en Himmler alle sympathie te hebben voor de islam, bondgenoot tegen ?de joden?.

Zo kwam iemand zich aan mij voorstellen als een ervaren bestrijder van het terrorisme, waarmee hij dan niet de moslimvariant bleek te bedoelen, wel de weerstand tijdens WO2 (deze zelfverklaarde SS-man bleek de roemruchte Paul Debaes te zijn, die enkele jaren later zijn VB-lidkaart met veel drama zou verscheuren). Een andere oude heer kwam een boom opzetten over de theorie dat de Asjkenazische joden eigenlijk Chazaren zijn, een Turks volk dat zich tot het jodendom bekeerd heeft en bij gebrek aan bloedband geen recht heeft op Palestina -- nog steeds een geliefd thema op anti-joodse websites. Ik had de populariteit van De Protocollen van de Wijzen van Zion in de moslimwereld vermeld, en een VB-parlementslid kwam mij in alle ernst vragen hoe het daar nu juist mee zit: ?Is dat echt een vervalsing?? Ik dacht: God, waar ben ik nu terecht gekomen?"

#58732

sankulot

 

@cogito:
je lijkt Borges wel te parafraseren: antisemitisme zie je vrijwel overal ter wereld en altijd in de geschiedenis, dus zal er wel iets van aan zijn ...; we hebben er al voor minder opzij gezet ...

#58733

Cogito

 

Antisemitisme vind ik huiveringwekkend - ik zou zelfs overwegen mee te verhuizen als de Joden beginnen te vertrekken (en vraag me soms af of dat niet reeds het geval is).
En zwarten dienen niet bestreden maar geholpen te worden.

Toch ff duidelijk maken dat ik not your average Vlaams Belanger ben, al heb ik enkele keren voor die partij gestemd en doe ik dat wellicht nog, afhankelijk van hoe LDD evolueert. Wel ben ik een een orangist en anti-politiek correct, wat mij om functionele redenen heeft aangezet zulke stem uit te brengen. Er zijn VB`ers die respect - en stemmen - verdienen (Annemans alvast zeker). Types als Demol en Deman mogen aan de kant geschoven worden wat mij betreft. Dewinter echter niet omdat die zich al bij al gematigd weet op te stellen, en omdat de politieke correctheid de roes van zulke decapitatie niet mag gegund worden. Stilletjes hoop ik dat Bruno Valckeniers een "upgrade" zal uitvoeren onder zijn mensen.
Was ik hun strateeg, ik zette alle agendapunten in de ijskast en profileerde de partij voor 2009 rond iets als "eerst onafhankelijkheid, daarna de rest."
Dat zou voldoende salonfahigkeit kunnen genereren om eindelijk een breed Vlaams Front te vormen.

Die bocht tenslotte, lijkt mij definitief genomen.

#58734

Cogito

 

"Hierboven wordt wederom slinks-valselijk gesuggereerd dat de Europeaan problemen zou hebben met "vreemdelingen". Dat is uitdrukkelijk niet het geval"

En ik heb gezeg de Europeaan - niet het VB.

#58738

Ruimtetuig

 

Mijn lof voor de meningen die Ivan janssens en Luc zijn toegedaan!

thema's als vreemdelingen, migratie zijn zeer complex en moeten dus met de nodige omzichtigheid behandeld worden. Bepaalde individuen en partijen stellen de werkelijkheid dikwijls verkeerd en eenduidig voor. Laten we even uitgaan van één vaststelling.

Voor- of tegenstander van multiculturaliteit, de multiculturele samenleving is nu eenmaal een onomkeerbaar feit.

Laat ons niet vergeten dat deze wereld op vrij korte tijd een dorp is geworden. Er wordt onder andere gesproken over de 'Islamisering' van europa, maar is de kritische Europeaan bereid om in eigen boezem te kijken en vast te stellen dat het Midden Oosten tegelijkertijd verwesterd is? Dat er nog steeds Europese bedrijven de economische situatie verneuken in het zwarte continent en daarbij aan de basis liggen van de illegale migratie die we liever missen als kiespijn?
Een zeer egoïstische mentaliteit om de ogen te sluiten voor problemen waarvan WIJ mee aan de basis liggen.

nog een ps'je aan verbonden. Hier zegt het VB 'eigen volk eerst', maar ze heeft altijd haar steun toegezegd aan de apartheid in Zuid-Afrika destijds. (Misschien hadden ze met die charters richting Marokko dan ineens langs ZA kunnen gaan om ONS volk even op te halen)

Dit is geen pleidooi voor "alle deuren open", wel een voor een gezonder realisme. In tijden van klimaatproblematiek zijn er wel betere zaken te doen dan te gaan voor isolationisme en protectionisme. Dus algemeen belang voor eigen belang!

#58742

OutlawMike

 

Luc: 'Mag ik opmerken dat criminaliteit bij Marokkaanse jongeren weinig of niets te maken heeft met "de islam"? '

Ik zou dat durven betwijfelen. Ook al VOOR de opkomst van het salafisme werden moslimjongeren grootgebracht in de 'wetenschap' dat wij toch maar kafirs zijn. Ook toen al was de criminaliteit jegens 'ons' niet echt een punt in de moslimgemeenschap, die is en was het echter wel jegens andere moslims.

Natuurlijk is alles in een stroomversnelling gekomen en heeft er een sterke polarisatie plaatsgevonden sinds 9/11, en is een kafir een hak zetten cooler dan ooit tevoren. Voor een recent voorbeeld zie het verhaal van Marij Uit den Bogaard waarin zij aanhaalt hoe bij een computerdiefstal op haar diversiteits- en integratiekantoor alleen computers van kafirs gejat werden, terwijl die van de moslimmedewerkers ongemoeid werden gelaten.

Met betrekking tot de polarisatie toch een opmerking over de vreemde logica die moslims volgen. Men kan met zekerheid stellen dat 9/11 tot een islamitisch reveil geleid heeft, en een grotere fierheid van moslims in hun geloof. Uiterst vreemd eigenlijk.

Ik stel me even voor dat ik als christelijke immigrant in Maleisie in een christelijke enclave in Kuala Lumpur zou leven, en dat op een goede dag christelijke fundamentalisten met een zelfmoordactie in een gekaapte 747 de Petronastorens zouden vernietigen, met de dood van 3000 maleisische moslims tot gevolg. MIJN normale reactie zou zijn me langs geen kanten te identificeren als christen, of zelfs mijn geloof te verlaten.

We hebben in het westen de exacte reciproke reactie meegemaakt met moslimterroristen in de misdadigerrol. En in plaats van dat moslims zich en masse van hun geloof zouden afkeren zijn ze er fierder op geworden!

Alla, als ik dan weet dat Belgie in de persoon van FDW een onvoorwaardelijke high profile tegenstander van de islamisering kent, kan ik best leven met de bruine kantjes van het verleden van die man. Ik vind die bruine kantjes zelfs volstrekt irrelevant.

#58743

OutlawMike

 

Wat dat 'eigen volk eerst' betreft, dat is een uiterst normale reactie. Het impliceert niet, zoals velen beweren, dat men ENKEL de belangen van het eigen volk zou behartigen, WEL dat men pas overgaat tot het helpen van andere gemeenschappen in dezelfde habitat, als men met de beschikbare 'resources' eerst de noden van het eigen volk gelenigd heeft. Ongeveer de redenering die ik, uiteraard op veel kleinere schaal, in mijn gezin volg.

#58744

Nicolas

 

Als je wil weten, wat er in het VB zit (of zat), hierbij een link naar LDD Lommel, waar de volledige delegatie van het VB naar LDD is overgelopen: http://www.lijstdedeckerlom...

Het zien me er toch geen "rechts-liberalen" uit, waar LDD op zoek naar is...

#58745

Benny Marcelo

 

Luc, ik weet niet waar jij woont, maar ik heb 27 jaar geleden Antwerpen verlaten. "De islam" op zich was toen nog niet zo een probleem. De criminaliteit onder de marrokaanse jongeren was echter toen al spreekwoordelijk in de stad. Het was destijds burgemeester "'t patatje" Bob Cools die de uitspraak "het valse onveiligheidsgevoel" lanceerde en daarmee in feite het pad effende voor het VB.

Antwerpenaren werden dikwijls voor rascisten versleten door door die "van den buiten", totdat die vreemdelingen ook de OCMW's aldaar ontdekten en ze in grote getale naar daar trokken. Bvb Sint-Gillis-Waas, Zele, Sint-Niklaas...Vooral in die laatste slooft de burgemeester zich de ziel uit zijn lijf om het stinkend potje van de vreemdelingencriminaliteit gedekt te houden

Zelfs het spreidingsplan van Miet Smet destijds heeft geen fluit uitgehaald. Ik weet dat o.m. de gemeente Beveren aan deze verplichting voldeed... door in Antwerpen een huis te huren om de vreemdelingen die ze kregen toegewezen te huisvesten.

Aan ruimtetuig wil ik nog even vragen of hij nu echt denkt dat we niet door hebben dat hij gewoon wat journalisten nakwaakt. Zijn bijdragen druipen van de politieke correctheid. Zielig!

#58772

apollo 13

 

al bij al is het ruimtetuig misschien toch nog het meest van de aarde!!

#58773

Cogito

 

Ruimtetuig is duidelijk van een andere planeet.