In Brussel waande ik mij in Tora-BoraToen ik in Brussel was, waande ik me echt in de grotten van Tora Bora. Echt. Ik zag mannen met erg lange baarden en grote tulbanden. Ze hadden het over 'n militante islam en de jihad. 'We moeten oproepen tot 'n islamitisch bewind in België...' Zulke toestanden komen niet voor in mijn land. (...)

De Syrische moslimgeleerde Mohammed Habash, geïnterviewd door Jan Leyers in "De weg naar Mekka", 9 november 2007

Reacties

#52993

tweaker

 

@ Nicolas

inderdaad... de burka's en lange baarden zijn daar deel van het straatmeubilair geworden

ze hebben in London dan ook niet voor niets veel problemen met die gasten

hoe meer je toelaat, hoe meer heibel je mag verwachten
respect 0

#52999

tweaker

 

en wordt deze brave man nu ook frontaal aangevallen door het fascistische CGKR?

#53000

BC

 

Misschien heeft hier iemand het volgende boek al gelezen: Amazon.com: Londonistan: Books: Melanie Phillips: http://www.amazon.co.uk/exe...

#53021

dendof

 

"Zulke toestanden komen niet voor in mijn land"

En als ze voorkomen, weten ze wat ermee gedaan:

http://en.wikipedia.org/wik...

#53053

Cogito

 

Zulke toestanden komen niet voor in Syrie ... maakt duidelijk welke aanpak werkt en welke niet ...

#53064

Publius

 

Zal "Links", waar maatschappij-ideologisch ook de VLD toe behoort, zijn verantwoordelijkheid nemen tegenover het autochtone nageslacht wegens hun verkeerde keuzes en het toch wel redelijk totalitair wegpesten van andere meningen ?

Van die bietekwieten als Samni Zemni voert links maar al te graag op, maar mensen die een kritische, gefundeerde stem laten horen à la Urbain Vermeulen of Koenraad Elst worden gestigmatiseerd met de standaard wapens van Links: raciste, extreem rechts, verzuurd...
Islamkunde in Leuven is zelfs op sterven na dood.

Er is wel degelijk een inhoudelijk rijke en mooie islam, zie bvb naar Sayd Nasr (zit nu in de US dacht ik, Ex Iran), maar die zit heel ver weg. Als het Westen en zeker de linkse rukkers toch zo verlicht zijn, zouden ze beter die strekkingen gesteund hebben ipv "the scrapings of the barel" (zoals iemand het hier ergens op LVB noemde) een forum te geven.

#53065

Publius

 

By the way, chapeau voor Leyers.
Een witte raaf in het door links verlamde regime-medialandschap.

Had ik echt niet verwacht. En neen, dat betekent in mijn ogen niet dat hij "rechts" is. De waarheid is complex en geen enkele ideologie, noch links, noch rechts heeft die in pacht; De waarheid blijft een zoektocht, maar links heeft die zo gepolariseerd en manu militari bezet, dat no nonsense dialoog onmogelijk geworden is, en een politieke visie met oog voor de toekomst van zowel alloch- als autochtonen ver zoek is.

#53083

BC

 

@ Publius. --- "the scrapings of the barel" (zoals iemand het hier ergens op LVB noemde) ---

http://lvb.net/item/5585#52404
"scrapings from the bottom of the barrel"