Verhofstadt op de tractor in Italië

(...) Toen ze eind jaren '80 besloten om 'iets' te kopen, viel hun keuze op een halve ruïne op drie kilometer van het Toscaanse Anghiari, een typisch middeleeuws stadje. De erbarmelijke staat waarin het huis verkeerde, was voor Verhofstadt alleen maar een uitdaging: hij besloot het volledig te renoveren en daarbij de 'ziel' zoveel mogelijk te behouden. Tijdens zijn beroemde 'tocht door de woestijn' tussen '95 en '97 bracht de politicus hier heel veel tijd door. De renoveringswerken duurden een paar jaar en toen het huis helemaal klaar was, besloot de premier zijn eigendom te verkopen om elders zjn eigen druiven en olijven te kunnen verbouwen. Het stuk grond in Toscane was daarvoor immers te klein.

In 2000 vond de familie een nieuwe stek. Ook nu weer een ruïne, maar met rondom een terrein van drie hectare. Onze premier maakte er zijn eigen "casa Italiana" van, die hij "Meono Nuovo" noemde. Een bevriende architect kwam verschillende keren vanuit Vlaanderen over om de werken te superviseren en het resultaat mag er zijn. Het nieuwe huis van Verhofstadt bevindt zich in het oude Toscane, op de vroegere grens tussen het 'Gran Ducato' en de pauselijke staten, dat nu Umbrië heet. De huidige Italiaanse verblijfplaats van de premier bevindt zich op een heuvel met uitzicht op het dorp Monte Sante Maria Tiberina dat op de tegenovergestelde heuvel ligt. (...)

En het moet gezegd: onze premier schrikt er niet voor terug om zelf de handen uit de mouwen te steken. Menig inwoner van het dorp heeft hem gezien met een kruiwagen of achter het stuur van een tractor. "En schrijf er maar bij dat ik het moeilijke baantje op de heuvel waar we wonen elke keer beklim met een kleine Fiat Panda 4x4", zegt de premier.

Jeremie Demeyer, bewerkt door Liesbeth Cooymans, in Het Laatste Nieuws, 15 december 2007Reacties

#56455

Koen Godderis

 

Wat veel mensen niet weten is dat dit optrekje werd gekocht met frauduleuze aandelen in televisiezender VTM. Vraag maar aan Guido Van Liefferinge. Ging via een spookfirma DIC Deinze waar ook nog andere VLD'ers in betrokken waren. Mocht men een vermogensonderzoek doen naar al die politici, ze zaten nu allemaal in de cel. Er is geen éne die niet corrupt is. Men spreekt altijd over Italië, maar dat is hier nog een stukse erger.

#56457

Koen Godderis

#56460

Bompa

 

wanneer volgt de heiligverklaring ?

#56470

A.Rouet

 

@luc
Mooie foto van de Numero Uno van de Belgische politiek.
Om jouw recente woorden over La Dernière Heure enkel met een vraagteken aan te vullen: "Geen trucage, geen Photoshop, geen persiflage"?

#56472

Koen Godderis

 

Natuurlijk voelt VHS zich thuis in Italië. Het land waar de maffia zijn oorsprong kent. De Belgische regerende politiek dat is toch één maffia van ons kent ons?

#56495

New Statesman

 

Over de foto bij het artikel: kent iemand die Spy v Spy strips die in Mad Magazine verschenen?

#56497

joe

 

Mooie streek. Lekker eten. De premier heeft smaak en stijl.

#56501

Nicolas

 

Eerst zaligverklaring, hé Briggs.

#56511

Briggs

 

Qué?

#56517

Rick

 

Na werkmensch, nen echten werkmensch, onze (nou ja...) )premier. En blaren op z'n poten!!!

#56518

Rick

 

Geen wonder dat hij de syndicaten ter wille is, onzen gentschen arbaider.