Geert Wilders publiceert Fitna-film op LiveLeak

Nederlands:

English:

Reacties

#61550

EricJans

 

Knap... het is hún film geworden. Hún film met hún religieuze en 'dus' politieke leiders en voorgangers. Hún Koranverzen uit hún heilige boek.
Hún jihad-bom die in hún eigen gezicht gezicht ontploft.
Je kan het niet beter doen dan het hen zélf laten zeggen.
Een ideologisch zelfbeeld dat door de eigen jihad-bom die Mohammed heet kapot sprong in de hoofden en geesten... als een opgeblazen ballon op een scherp stuk spiegel.
Meesterlijk eenvoudig.

Méér moet dat niet zijn.
Méér mag dat niet zijn.

#61553

melodius

 

Belachelijk filmpje waar elke inhoud en context aan ontbreekt. Ben ik trouwens de enige die hier een gelijkenis zie met de propagandafilms van Al-Qaeda ? Wilders die voor de salafisten recruteert, dat ontbrak er nog aan.

#61554

Peter Fleming

 

@Eric Jans

juist, maar wat zijn de reacties? niets nieuw onder zon, dat wisten we al, maar het blijft een minderheid die dit allemaal doet en dus geeft de film maar een éénzijdig beeld

die reacties van politici, media e.d. waren te verwachten
het feit dat wilders de anekdotiek niet overstijgt, laat hen ook toe om daarmee weg te komen

volgens mij had hij in zijn film nog meer moeten tonen wat volgens hem de essentie van de koran is en in welke mate de daden van die minderheid gedragen worden door de rest

dan had hij misschien een politicus, een journalist,... kunnen overtuigen, maar nu niet
al is dat uiteindelijk niet belangrijk
de grote vraag zal zijn: zal Jan met de pet de film zien en vooral, wat zal zijn reactie zijn?

PS één van de imams die op het journaal van de VRT commentaar gaf, kwam mij bekend voor en idd, hij werd in de film van Wilders opgevoerd (hij zei dat homofilie en overspel misdaden zijn in de islam)

#61555

Cogito

 

de gelijkenis met de propagandafilms van Al Qaida zal wel opzet zijn geweest. Ik vind het filmpje goed. Een boodschap waarvan iedereen denkt dat iedereen ze al wel kent is altijd minder gekend dan je zou durven denken en het firmpje kan daarom meer invloed hebben op de publieke opinie, met name op het bewustzijn van het gevaar van de Islam, dan je denkt en dat was precies Wilders` bedoeling.

Naar mijn gevoel hebben ze vanmorgen op de radio alleen maar voorspelbare modelmoslims voorspelbare commentaar laten geven en ik ben dan ook benieuwd naar de reacties in de Arabische wereld.

Toch maar doen he, van zo`n onnozel filmke van middelbareschoolniveau en budget nul komma nul euro in een mum van tijd wereldnieuws te maken.

#61556

traveller

 

Jan met de pet is niet zo blasé als onze "denkers". Hij vindt moord nog altijd schokkend. Reken maar dat Wilders hiermee een paar tienduizend stemmen of zelfs meer mee gewonnen heeft.

#61558

Cogito

 

Het aansteken van het lontje en het laten ontploffen van Mohammed`s hoofd kan als insult to injury worden opgevat en

ik ben benieuwd hoe dat ontvangen wordt door die verzameling onafhankelijke cellen, dat onlosmakelijke Islamorgaan, die stoottroepen van Mohammed, opgebouwd uit een kleine groep radicale gelovige jonge mannen, die door de eeuwen heen Mohammed`s belangrijkste instituut zijn gebleken en altijd treffend de essentie van de Islam hebben weergegeven.

Een beetje vergelijkbaar met de SS-troepen van Hitler, of waren die niet typerend voor het nazisme, maar enkel een uitwas ervan die het nazi-gedachtengoed verkrachtten en misbruikten?

#61560

Publius

 

Zoals ik al eerder schreef gaat "Fitna" minder over het filmpje zelf, maar vooral om al het "misbaar" er rond door de politiek correcten.
Wilders is uiterst voorzichtig in zijn "filmpje", want veel meer dan een aantal passages uit de Koran selecteren en ze illustreren met passages uit berichtgeving van derden doet hij niet. Hij vermeld vooral "feiten", geselecteerd, maar "feiten", recente feiten, wereldwijd. (hij hoeft daarvoor niet tot 40-44 terug te gaan). Het "scheurgeluid" wordt dadelijk gevolgd door een disclaimer met de terechte terugkaasting van de verantwoordelijkheid in het kamp van de Islam. In de eindgeneriek vermeldt hij trouwens zijn bronnen, waardoor elke poging om hem juridisch aansprakelijk te stellen, hoe dan ook zinloos wordt. Dat was trouwens al gedekt door de vrijheid van meningsuiting. (cfr. knap stukje van Mia Doornaert daarover).
Het is ongeveer zoals ik "verwacht" had, dus weinig nieuws onder de zon (toch niet voor wie vaak "islamwatch" blogs bezoekt. Daar staan veel meer "banale" zaken op die veel verontrustender zijn. (Hannah Arendt zegt trouwens dat het "kwade" banaal begint.)

Fitna draait vooral om de politiek correcte hype en Wilders zijn profilering daartegenover. Het VRT nieuws kan het verlangen van haar linkse meute naar bloedvergieten helemaal niet verbergen. Het zoveelste etaleren van een tolerantie die enkel nog zichzelf tolereert. De voorbeelden van intolerantie en incompatibiliteit met basis Westerse waarden onder het scanderen van "Allahu akbar" zijn legio, wereldwijd.
Wat voor islam doorgaat is snel en drastisch om tegen cartoons te demonstreren op zeer aggresieve wijze maar het afwijzen van fundamentalisme in naam van de Islam is superlauw, om niet te zeggen onbestaande.
Indien Christenen dat zo drastisch en op die schaal zouden zijn in naam van het Christendom, dan zou ik zelfs al Christen van het 77ste knoopsgaat heel verontwaardigd zijn en die praktijken veroordelen. Kritiek op Rome is trouwens inherent aan heel wat Katholieken. Die toespraak van de paus in Regensburg vond ik schitterend, voor wie haar in extenso gelezen heeft.
Gezeik over een VN rapport mbt. Vlaanderen wordt uitgesmeerd in de pers, maar geen kat in de VN die vraagt wanneer de islamitische staten nu eindelijk eens de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens gaan ondertekenen?

Al de rest is linkse hypocrisie. De werkelijkheid is niet links of niet rechts maar heel complex, maar dat zootje navelstaarders dat voor links doorgaat draagt met leedvermaak bij aan de ondergang van de Westerse beschaving.
De geschiedenis geeft elke "overwinnaar" echter gelijk, of die nu links of rechts, correct of fout was....

#61561

joe

 

dom, dwaas,en roekeloos, zoals Wilders zelf. Op die manier gaan we "het probleem" nooit oplossen, die kwast wil de kloof alleen nog breder maken en de polarisatie gevaarlijker. liefst zoveel mogelijk negeren, dat is wat hij verdient.

#61565

Elhaz

 

zei een struisvogel, en hij stak de kop in het zand.

#61567

Cogito

 

En hoe zou je reageren moesten de katholieken bezig zijn zoals de moslims nu Joe?

#61568

Benny Marcelo

 

De film verdient en krijgt veel aandacht alleen al omdat de politiek correcten hem wilden verbieden.

En over welke kloof heb je het Joe, over media-"jongeren" of over autochtone jongeren? De rekening voor dat tolerante gedrag tegenover allochtone misdaad zal gepresenteerd worden en het zullen onze kinderen zijn die de rekening gaan betalen. Ook jou dochtertje Joe.

#61590

joe

 

euh ik heb nooit gezegd dat men "allochtone misdaad moet tolereren". geen enkele misdaad mag getolereerd worden, inclusief de door winstbejag geinspireerde genocide van Bush en zijn kornuiten.
Ik vind alleen dat dat misbaksel Wilders uit populisme olie op het vuur gooit en daar kunnen we ook de rekening van gepresenteerd krijgen.
En vergeet m'n zoontje niet, Benny :-)

#61600

chris impens

 

@ joe : het populisme van "misbaksel Wilders" vraagt alleszins meer fysieke moed dan inlandse populismen van het type "aaalles graaatis voor de mensen" waarmee men zieltjes wint zonder lijfwachten nodig te hebben.

#61615

New Statesman

 

@joe op manier gaan we het "probleem" dan wel oplossen?
Zoals nu: pappen en nathouden?

Overigens is dit niet meer dan een collage en is er al evenmin iets in scene gezet.
Het is de moslims vrij om zelf een collage te maken die de weldaden van de islam benadrukt, zoals euh...dinges.

#61624

Cogito

 

Olie op welk vuur Joe?

#61628

Benny Marcelo

 

Inderdaad New Stateman, het ontbreekt de moslims blijkbaar aan rationele argumenten om op een intelligente manier de stelling van Wilders te weerleggen. Geweld is hun enige argument.
De moedigste reactie van de pol. cor. hierop is bushbashen, dat is in ieder geval een stuk veiliger.

#61652

John Galt

 

De film heeft zijn doel al bereikt nog voordat die verscheen op het web: Nederland is knettergek.

#61879

Briggs

 

Fitna gedelete bij Dailymotion.
http://www.dailymotion.com/...

#61889

Cogito

 

Ja met Ahmadieniszat en daaronder: "het zal alle bergtoppen van de aarde veroveren."
Dat beschouwen de muzelmannen zonder twijfel als een wenk van Allah zelf.

#83308

djks

 

this is not trou